astrologian vaikutus

Tavalla tai toisella astrologian vaikutus on ollut mukana elämässäni alakouluikäisestä saakka. Tuolloin puhuin kuitenkin horoskoopeista, niinkuin kaikki muutkin, kun ei (vielä) ole avautunut tämä maailma kokonaisuudessaan. ”Uskotko sä todellakin horoskooppeihin” on yksi lause, minkä kohdalla pitää miettiä aina pitkään, että jaksanko lähteä tälle polulle, koska joidenkin kanssa se on vain niin turhaa edes yrittää avata, mistä kaikesta on kyse…

Mutta jos siellä nyt joku miettii, niin ei. En usko horoskooppeihin sellaisena, mitä esim. temppareissa astrologiaa parjaavat tai facebookissa sydäntään purkavat suppeakatseiset oman elämänsä aurinkokauriit ymmärtää, koska juorulehtien horoskoopit on yleensäkin parempaa pihahyyskän eristettä, kuin edes puoliksi tosissaan otettavaa tuotosta. En usko horoskooppeihin, enkä kyllä sinänsä usko astrologiaankaan. Minä ymmärrän sitä. Astrologia ei ole uskon asia. Astrologia on kieli, mikä täytyy ensin opetella, että sitä voi ymmärtää. Ymmärtääksesi astrologiaa elämässä ja ajassa, sinun täytyy myös osata tulkita sen eri piirteitä. Niinkuin meillä Suomessa, me puhutaan sen eri kolkissa hyvin erilaisia murteita, mutta me silti puhumme samaa kieltä; suomea.

Minä en aina ymmärrä jonkun astrologin tulkitsemaa näkökulmaa, mutta enpä minä ymmärrä Rauman murrettakaan. Olen usein kuullut, että innostuessani puhun niin leviäääää pohojammaata, ettei sitä tahdo ymmärtää; todennäköisesti osa ei samaistu myöskään minun tapaani tulkita astrologiaa. Ja sekin kaikki on ihan ok, sillä todennäköisesti minä en silloin ole sinun astrologisi vaan hän odottaa jossain toisaalla.

Astrologia vs. tiede

Aika ajoin minua pyydetään todistelemaan jollain tavalla, että ”miksi muka astrologia olisi totta” ja halutaan vastakkain asetella astrologia vs. tiede. Minun pitäisi jotenkin todistaa toiselle ihmiselle astrologian vaikutus elämässäni. Lähtökohtaisesti homma stoppaa jo kättelyssä, sillä jos toinen haluaa vain todisteita, mutta hänelle ei esim. kelpaa kokemuksellinen tieto (tai yleensäkään mikään, mitä suustani tulee ulos), niin ei minulla kyllä ole suurempaa tarvetta lähteä kuluttamaan energiaani tällaisiin keskusteluihin. Olen oppinut, että joidenkin kanssa ei vain kannata. Se on kuin keskustelisi vesimiehen, härän tai neitsyen (sori siitä) kanssa jostain asiasta, missä tämä itse on päättänyt itselleen oikean näkökulman; mikään todistelu maailmassa ei saa vastapuolta näkemään asiaa toisin ja minussa ei henkilökohtaisesti ole ainuttakaan jaxuhalia jäljellä, että käytäisin virtaani moiseen vänkäämiseen; hoitakoot sen tehtävän joku väittelystä innostuva kaksonen.

Skeptikon kartta ASTROLOGIN SILMIN

Mutta jos joku skeptikko avoimesti pyytää, että kerron hänelle hänen kartastaan, niin päästään asiaan ja tämä (niinkuin jokainen tulkintaan tuleva) saa itse päätää, että miten minkäkin asian ottaa vastaan. Minä tulkitsen sitä sen tiedon sekä energian valossa, mitä mulla on annettavanani. Tottakai myös tulkinnan saajan täytyy osata avata omia porttejaan, koska astrologisessa tulkinnassa, ainakaan minun tekemissä, ei puhuta siitä, että ratsastaako viikonloppuna paikalla tall dark and handsome valkoiselle mersullaan ja vie jalat alta, vaan me mennään aika syvälle mm. elämän kipukohtiin. Jos kaikki luukut on kiinni, eikä ole aikomustakaan ottaa mitään vastaan, niin se on usein ajanhaaskuuta molemmille. Usein kuulen sanottavan, että astrologia on hömppää, mutta girl… jos sä alat 5 minuutin kartan äärellä keskustelun jälkeen itkeä vanhaa kipua pois, niin ei se nyt ihan hömppääkään taida olla.

Miksi tieteen ja astrologian pitäisi siis sulkea toisensa pois, miksi ne eivät voi elää rinta rinnan? En ole poistamassa tiedettä kenenkään elämästä tai muuttamassa sen tärkeyttä, lähinnä muistuttamassa että tiede itsessään muuttuu joka päivä. Miten se siis voi haitata jotain ihmistä, jos toinen harrastaa astrologiaa ja saa elämäänsä apua sitä kautta? En muista, että olisin kauheasti yöuniani menettänyt, kun tiedän jonkun harrastavan mustien aukkojen tutkimista, kielitieteitä, ihmisen käytöstä laumoissa tai banaanikärpästen risteytystä.

astrologian vaikutus

Astrologia ei korvaa terapiaa

On myös tärkeää muistaa yksi asia. Astrologia ei ole terapiaa, eikä se sitä korvaa, eikä kukaan ole toivottavasti koskaan niin väittänytkään. En ole koskaan kuullut oikean, asiallisen astrologin sanovan, että et sä tarvitse terapiaa, astrologia riittää (ja jos sulle joku joskus näin sanoo (voit lisätä tilalle myös jonkun muun palvelun, mitä tämä tyyppi sopivasti itse tarjoaa), niin etsi toinen astrologi/auttaja). Ei astrologian ole tarkoituskaan yrittää korvata terapiaa, mutta ne voivat elää rinta rinnan, auttaa toisiaan, jos niin haluaa. Astrologia voi olla terapeuttista, aivan kuin mm. avantouinti, kukkien hoitaminen tai puun halaaminen. Aloitin itse juuri 2. vuoden terapiassa ja se on ollut elämäni merkittävin asia sitten astrologian. Minä otan terapiasta sen, minkä saan ja jatkan prosessia kotona karttani äärellä tutkien vaikkapa merkittävien hetkien transiitteja. Joku voi tehdä tätä maalaamalla, toinen kirjoittamalla, toinen pohdiskelemalla.

Opiskelen jatkuvasti suurella mielenkiinnolla mm. astronomiaa, enkä edes pääsisi sitä pakoon mitenkään, koska talouden toinen osapuoli on asiasta tuhat kertaa enemmän innoissaan kuin minä. Hän muistaa oman kuumerkkinsä, muttei jostain syystä minun horoskooppimerkkiäni, pelkää, kun kerron hengistä tai otan yhteyttä henkimaailmaan, mutta silti me elämme täällä saman katon alla rinta rinnan, tiede ❤️ astrologia & co. Koska me halutaan ja annetaan toistemme näkemyksille tilaa.

⚡️ Vänkyrät, take notes ⚡️

Back to business

Nyt kun se on käsitelty, niin palataanpas takaisin asiaan. Astrologian vaikutus – millainen se oli alussa? Kaikki astrologiaan viittaava oli jännittävää ja salaperäistä, kun olin lapsi ja selkeästi ymmärsin, ettei (muka) olisi hyvä moisia asioita edes pohtia. Tämä ei kyllä ollut este; lainasin meidän pienestä kirjastosta kaikki mahdolliset kirjat ”rajatieto” hyllystä yhä uudelleen ja uudelleen ja ilokseni siellä oli myös astrologiakirjoja, missä puhuttiin huoneista sekä aspekteista. Halusin niin paljon ymmärtää, mitä ne kaikki tarkoittivat, mutta vaikeaa oli, kun ei ollut edes omaa karttaa.

Yritin myös jossain vaiheessa ennustaa pelikorteista, mutta en ollut siinä kovinkaan hyvä, enkä ole vieläkään. Pelikorteista ennustaminen on oikeasti todella vaikeaa ja aivan äärimmäisen mielenkiintoista katsella, kun joku sen osaa. Minua pari vuotta vanhempi leijona-serkkuni, Johanna, teki kaiken edellä ja minä ihaillen ja kompuroiden perässä. Myöhemmin myös henkisen alan yrittäjyydessä. Johannan sieluntyö suuntaa enemmän noituuteen ja magiaan; kohti maata, kun allekirjoittanut on valinnut reitin molempiin suuntiin, ylös tähtiin ja alas juuriin. Jos kaipaat magianmaailmaan opasta, niin kurkkaa tänne.

Koska olen kuumerkiltäni skorpioni, on kaikki salaperäinen, mystinen ja tottakai kielletty ollut aina sitä, mitä haluaa tutkia ja tonkia, mutta tein sen aina hyvin yksityisesti. Kotona on onneksi ollut aina avoin suhtautuminen ”ennustajiin” ja yleisesti näkymättömään maailmaan siinä muodossa, miten se silloin ymmärrettiin. Voisin sanoa, että maailmankatsomus lapsuudenkodissani on ollut näkymätöntä maailmaa ymmärtävä, mutta ei näistä asioista siltikään keskusteltu syvällisemmin.

Astrologia ja maailmankatsomus

Teininä huokailin ensimmäisen kerran syntymäkarttojen äärellä, kun löysin netistä sivuston, missä pystyi omansa tekemään, mutta kaikki siinä oli silkkaa kaaosta ja silti samalla aivan hurjan kiinnostavaa. Minulla on ollut oma syntymäkellonaika aina tiedossa ja tarkasti muistissa vauvakirjan välistä löytyneen dokumentin vuoksi. Olen myös aina pitänyt sitä tietoa tosi tärkeänä tietämättä, miksi näin ajattelen. Selvisi sekin sitten myöhemmin. Huomionarvoinen seikka olkoot, että tuo ensimmäinen näkymä omaan karttaan oli joskus 1996-97 välillä. Ei ollut somea, mistä lähteä etsimään postauksia astrologiasta ja olin liian pelokas ja epävarma leijona kysymään neuvoa ensimmäisillä esihistoriallisilla keskustelupalstoilla.

ASTROLOGI – TÄHTITUULI

On sanomattakin selvää, että astrologia nousee korkeimmalle kaikessa siinä, mitä teen Tähtituulen kautta sekä mitä omassa elämässäni harjoitan. Astrologian vaikutus on ollut kasvussani oleellinen. Se toi elämääni rakenteen. Se ei ole minulle vain työtä ja let’s face it, palkkaa saisi helpommallakin tässä maailmassa. Mutta en voisi kuvitella tekeväni mitään muuta. Asiaan perehtymätöntä saattaa hämmästyttää, miten monella eri tavalla ja silti hyvin maanläheisesti astrologia kulkee elämässäni mukana. Ei niin, että päätän aivan kaiken sen perusteella, mitä tiiraan kummallisennäköisistä grafiikoista tai loputtoman tuntuisista päivämäärä-, symboli- ja numerolistauksista tai että välttelen joitain ihmisiä, kun saan tietää heidän horoskooppimerkkinsä. Etenen pääasiallisesti intuitiolla ja fiiliksellä, mutta toisinaan on hetkiä, missä teen päätöksen vahvasti astrologian kautta. Astrologia kuitenkin parhaimmillaan tarjoaa meille potentiaalisia hetkiä, mistä voi poimia itseään miellyttävimmät mukaan, jos se siinä hetkessä tuntuu hyvältä. Aika usein teen juuri päin vastoin, koska ilmeisesti sieluni on tainnut valita minulle koulutusmetodin, että tietyissä asioissa täytyy mennä ”vähän” vaikean kautta. Mutta tekemällä oppii 🙈

Joskus ajankohtien tutkiminen lykästää enemmän ja toisinaan osuu liika suunnittelu omaan nilkkaan. Yksi suurimpia tehtäviäni on kuitenkin opetella elämään hetkessä ja olla suunnittelematta liikaa asioita, mitä ei voi suunnitella, sillä se on ainakin itselläni suora polku ahdistukseen ja stressiin. Ja kyllä, on aikoja, ettei minua kiinnosta miettiä ja puhua tippaakaan astrologiasta ja se menee aivan samalla tavalla, kuin muillakin ihmisillä heidän intohimonsa kohteissa. Joskus ei vain jaksa ja silloin on hyvä suunnata katse sellaiseen, mikä nollaa ajatukset. Tällaisia asioita on itselläni mm. lukeminen, leffat ja tv-sarjat, puutarhan hoito sekä tottakai eläinten ja ystävien kanssa vietetty aika. Jälkimmäisten kanssa tosin puhe lipsahtaa 8/10 kerrasta astrologiaan 😂

Scroll to Top