Elokuun 2020 tähtitaivas

Elokuu 2020 on täynnä erilaisia ja hieman yllättäviäkin tapahtumia hitaan ja jähmeän heinäkuun jälkeen. Peruuttava energia on vähentynyt persoonallisten planeettojen osalta, minkä myötä uusien asioiden alkuun saattaminen ja vanhojen töiden päättäminen voi olla jopa miellyttävän helppoa. Auringon siirryttyä Neitsyeen kuun loppupuolella alkaa luonnossa tuoksua syksy ja kiinnostus uuden oppimiseen ja itsensä kehittämiseen nostaa jälleen päätään. Elokuuhun kuuluu myös tietenkin Leijonanporttipäivä, mille kannattaa ajoittaa jonkinlainen hiljentymisen hetki tai pidempikin meditaatio, jos se vain suinkin on mahdollista.

2.8 Aurinko neliö Uranus

Päivä voi pitää sisällään yllättäviä tapahtumia, mutta samalla se on otollinen aika uusille ideoille – usko niiden voimaan niiden syntyessä! Tilanteiden eskaloituessa on riitojen mahdollisuus läsnä, etenkin, jos etenee ego edellä.

3.8 Täysikuu 11 astetta Vesimiestä

Uranuksen neliö vaikuttaa myös elokuun täydelle kuulle, joka paistaa Uranuksen omassa merkissä eli Vesimiehessä. Uranus tarjoaa äkillisten tilanteiden lisäksi kykyä tarkastella tilannetta tavalla, mihin muut eivät ole kyenneet. Vesimies täydenkuun sanomassa kehotetaankin keskittymään yhteistyön voimaan ja lakkaamaan omaan napaan tuijottelu. Yhdessä olemme enemmän, samassa rintamassa toimimalla saamme aikaan suurempia muutoksia. Mielipiteistä riiteleminen on typerää ja turhaa, kun se vie aikaa itse määränpäältä. Mutta samalla tulee muistaa, että mitä suurempi kuilu on ihmisten välille päässyt repeämään, sitä vaikeampi sitä on kuroa umpeen, jos eteneminen tapahtuu oma napa eli ego edellä.

5.8 Merkurius siirtyy Leijonaan

Merkurius on vaikuttanut Ravussa toukokuun lopulta asti ja siirtyminen Leijonaan tuntuu taatusti helpottavalta, sillä pääsemme lopullisesti eroon tämän kesän peruutuksen energiasta. Merkurius Leijonassa on äänekäs, vaativa, kekseliäs, loistelias ja luova. Mutta samalla se voi olla myös itsekäs, jääräpäinen, omahyväinen ja pröystäilevä. Ajassa tämä voi tuntua liioitteluna, kun koronarajoituksia on jälleen höllennetty ja monella kytee rinnassa halu tehdä vähän jotain kivaa tänä kesänä. Onkin hyvä kiinnittää huomiota siihen, ettei minäminä-mopo pääse liikaa keulimaan. Merkurius Leijona -aikaa on mielenkiintoista seurata sosiaalisessa mediassa, sillä siellä tämä keuliminen näkyy tehostetusti oikeastaan välittämästi, aivan kuin Merkuriuksen peruutuskin. 

7.8 Venus siirtyy Rapuun 

Venus on vaikuttanut Kaksosessa huhtikuun alusta asti ja samalla tavalla kuin Merkuriuksessa, helpotusta Venuksen teemoissa (tunnepuoli ja ihmissuhdeasiat yleensäkin, koti, kauneus, luovuus, taiteilijoilla inspiraatio…) on tulossa, kun kauneuden ja rakkauden planeetta siirtyy pehmeään ja lempeään Ravun merkkiin. Rapu on hyvin intuitiivinen merkki, mikä voi parantaa herkimpien ihmisten yhteyttä maailmankaikkeuteen rauhattoman kesän jälkeen.

8.8. Leijonaportti

Leijonaportti, henkisyys- ja transformaatiosyklien huipentuma, on auennut 26.7 ja se pysyy auki aina 12.8 saakka. Korkeimpaan taajuuteen viritytään 8.8 ja juuri tälle päivälle kannattaa ajoittaa jokin hetki, missä otat vastaan Leijonaportin energiaa; meditaatio, hiljentyminen luonnossa, rummutteluhetki… Leijonanportti on aikaa, milloin kuninkaallinen Sirius-tähti on linjassa Maahan ja yhdessä Auringon kanssa, joka on parhaillaan Leijonan merkissä, ne nousevat taivaalle (pohjoisella pallonpuoliskolla). Tällöin myös Orionin vyön tähdet Mintaka, Alnilam ja Alnitak linjaavat Gizan pyramidien kanssa. Leijonaporttiaika on hetki, milloin tulee päästää irti asioista, ihmisistä ja tilanteista, mitä ei tahdo enää kantaa mukanaan tässä elämässä, mutta ei myöskään seuraavissa. On siis mahdollisuus voimakkaaseen ja kokonaisvaltaiseen irtipäästöön. Sirius on kaukainen kiintotähti, eli se ei liiku planeettojen tavoin kartalla. Tällä hetkellä Siriuksen löytää omalta kartaltaan Ravun 13 asteesta.

13.8 Mars neliö Pluto

Päivään voi liittyä ärsytystä ja riitelyä. Aggressiotakin, ellei tätä voimakasta energialatausta kanavoida oikein ja hallitusti. Koska Mars kulkee tulisessa Oinaassa, voi tunteet leimahtaa äkkiseltään ja hieman liioitellusti. Tämä neliö voi kuitenkin antaa myös potkua persuksille tilanteissa, missä tarvitset sitä eniten eli voit kaivaa itsestäsi itseluottamusta tilanteisiin, mihin olet sitä tarvinnut.

15.8 Uranus peruuttaa

Uranus on hitaasti liikkuva planeetta, joka peruuttaa joka vuosi noin puolet vuodesta. Tämä ei siis ole harvinainen tilanne, mutta peruutuksen energialla on kuitenkin oma vaikutuksensa ja uranusmaisesti se on muutokseen patistava. Peruutukseen aikaan muutos voi tulla hieman pakottavalla tavalla. Parhaiten pääset käsiksi Uranuksen (ja kaikkiin muihinkin) transiittiin, kun etsit missä se liikkuu kartallasi ja onko sinulla, etenkin persoonallisia planeettoja, laskennallisia pisteitä tai jokin akseli Uranuksen kulkuväylällä. Uranus on 2020 lopun Härässä 6-10 asteessa. Jos sinulla ei ole mitään Härän merkissä, transiittia voi tarkastella sen kautta, missä huoneessa sinulla on Härän merkki. Selkeimmin tässä toimii kun katsot karttaa merkkihuonejaolla eli lasket, monesko merkki Härkä on katsottuna sinun nousumerkiltäsi. Jos nousumerkkisi on esimerkiksi Kauris, on Härkä viides merkki eli Härkä liikkuu Kaurisnousuisella tällä hetkellä viidennessä huoneessa, joka on ilon, luovuuden, nautinnon, riemun, lapsien, oman sisäisen lapsen ja leikkisyyden huone.

17.8 Aurinko yhtymä Merkurius 24 astetta Leijonaa. Yhtymä tekee myös tarkkaa kolmiota Mars Oinaalle

Tässä päivässä voi olla taikaa ja tapahtumia, jos niille on tilausta ja sijaa. Auringon tehdessä näin tiukkaa yhtymää, mihin se tänä päivänä yltää, käytetään siitä nimitystä Cazimi – toinen planeetta on näin ”Auringon sydämessä”. Mars tuo mukaan oman tuuppauksen päivän energiaan, joka voi olla todellakin sellainen, että Oinaan sarvet iskee takamukseen ja heittää sinut muutaman metrin tavoitteessasi eteenpäin. Muista kuitenkin, että Cazimin energia on hyvin pikainen ja ei pysyvää, joten riippuu täysin sinusta itsestäsi, miten tällaisen pikaisen buustauksen otat käyttöösi kokonaisvaltaisesti. Tuudittautua ei siis kannata, koska silloin onnenkantamoinen vain lipuu pois sormiesi välistä.

19.8 Uusikuu 26 astetta Leijonassa

Uusikuu syntyy aivan Leijonan loppuvaiheilla. Mars tekee edelleen kolmiota tälle parille, joka lisää uuden kuun ja näin ollen uusien aloitusten potentiaalia. Saturnus tekee uudelle kuulle tarkkaa kvinkunksia Kauriin merkistä, mistä tulee alitajuntainen rajoitus, joka samalla ärsyttää, sillä sille ei muodostu mitään selkeää kuvaa. Se on se ärsyttävä taustalla vaikuttava tunne, mille ei löydy muotoa ja nimeä.

Samalla Marsin ja Saturnuksen välille muodostuu neliö, joka saattaa rajoittaa intoa ja uskoa toimiin, mutta vain jos siihen uskoo itse! Saturnuksen rajoitus on yleensä vain huolenpitoa, että emme yltyisi tyhmyyksiin ja muistaisimme pitää huolen itsestämme, mutta neliö aspektin kautta se yleensä kääntyy aivan muuksi. Ei pidä unohtaa myöskään Venuksen ja Uranuksen välille muodostuvaa tarkkaa sekstiiliä, joka pehmentää edellämainittuja ja nostattaa flirttailevan ja iloisen Leijona uusikuun energiaa kattoon uniikilla ja sangen erikoisella twistillä. Uuden kuun päivälle osuu siis paljon tapahtumia, mikä on kuin tilauksesta tehty uuden aloituksen mahdollisuus edellämainitun Cazimin purkaukselle. 

20.8 Merkurius siirtyy Neitsyeen

Merkurius siirtyy elokuun lopulla omaan merkkiinsä, mikä tuntuu pitkän Rapu-ajan ja pikaisen Leijonapyrähdyksen jälkeen erittäin toivotulta tapahtumalta. Kesä meni vahvasti tunteella reagoiden ja Leijona-aika tulee todennäköisesti laittamaan kommunikaatiomme jopa öyhöttämiseksi ja ylireagoivaksi. Neitsyt palauttaa kuun lopulla analyyttisen otteen ja auttaa näin myös opiskelemaan sekä työpisteiden ääreen palaavia. 

22.8 Aurinko siirtyy Neitsyeen

Auringon siirryttyä Neitsyeen kuun loppupuolella alkaa luonnossa tuoksua syksy ja kiinnostus uuden oppimiseen ja itsensä kehittämiseen nostaa jälleen päätään. Elokuu on tapahtumarikas ja parhaimmillaan se voi olla eheyttävä ja voimia kasvattava. Näitä voimia Neitsyen energia tarvitsee, että voisimme ruveta kääntämään tätä kummallista vuotta edes jollain tasolla paremmaksi. Itse toivon Neitsyen ajan tuovan meille kyvyn analysoimaan tietoa järkevämmin ja olemaan ERITTÄIN kriittisiä erilaisia medioita kohtaan sekä tekemään myös itsenäistä tutkimustyötä. 

Vieritä ylös