Heinäkuun 2020 tähtitaivas

Heinäkuu voi tuntua aika raskassoutuiselta aika ajoin, sillä yhteensä 5 planeettaa (Merkurius, Saturnus, Jupiter, Neptunus ja Pluto) peruuttavat. Lisäksi Venus pysyy peruutuksenjälkeisellä varjoalueella 29.7 saakka. Mars siirtyi omaan merkkiinsä Oinaaseen juuri kesäkuun lopulla, joka selkeyttää energioita, mutta voi samalla kaiken peruuttamisen keskellä nostaa pintaan ärsytystä ja ajaa turhanpäiväiseen kahnaamiseen.

2.7. Saturnus peruutti takaisin Kauriin merkkiin

Saimme maistaa muutaman kuukauden ajan, miltä tuntui Saturnus Vesimiehessä ja aikamoiset rytinäthän siitä alkoi, kun Saturnus siirtyi 22.3 Kauriista Vesimieheen. Ainakin itselleni tuli tunne tästä valtavasta muutosvoimasta, mitä meille alettiin puskea, että se tuli melkein kuin liioiteltuna kapinana ulos sellaisella energialla, mitä kukaan ei voinut odottaa, hallita ja käsitellä. Vesimiehen halu muuttaa maailmaa Saturnuksen voimalla on ollut pannassa pitkään, sillä se on viimeisen kerran ollut Vesimiehen merkissä alkuvuonna 1994. Vesimies on humanitäärinen merkki, mitä kiinnostaa enemmän enemmistön hyvinvointi, kuin omaan napaan tuijottelu. Ja sitä me ihmiset kyllä ollaan harrastettu aivan riittämiin, niin voisi jopa sanoa, että saimme ansiomme mukaan oikein tykityksellä. Se, miten tämä jatkuu, selviää joulukuun jälkeen, kun Saturnus siirtyy jälleen takaisin Vesimieheen.

5.7. Täysikuu & kuunpimennys Kauriissa 13 astetta

Tässä on nyt viimeinen kuunpimennys Kauris-Rapu akselilla. Se viimeistelee 2018 alkaneet pimennykset tällä akselilla. On aika luopua, hyvästellä ja päästää irti. Viimeisessä auringonpimennyksessä kesäkuussa päästettiin irti egon tasolla – nyt mennään sisäiseen maailmaan ja sieluntasolla.

Kauris-Rapu akselia voi ajatella työn ja kodin akselina, mutta myös kontrollin sekä sääntöjen ja hoivaamisen sekä hyväksynnän akselina. Millaisista rajoituksista päästät irti, mitä tärkeää ja konkreettista olet oppinut? Mitä uutta olet päättänyt saavuttaa? Oletko oppinut hyväksymään itsestäsi ja muista jotain tärkeää? Millä tavalla olet päättänyt oppia uutta tunteistasi?

12.7 Merkurius pysähtyy ja lähtee jälleen etenemään Ravun merkissä.

Merkurius pysyy koko loppukuun Ravussa merkissä ja peruuttamisen varjoalue päättyy 26.7. Sen jälkeen alkaa taas helpottaa edes pieneltä osalta tässä peruutusten energiassa. Voit lukea lisää tästä peruutuksesta kesäkuun blogitekstistä! Varjoalue voi joskus tuntua jopa pahemmalta, mitä itse peruutus riippuen siitä, minne se omalla kartallasi sijoittuu.

14.7 Mars yhtymä Chiron 9 astetta Oinaassa.

Tämän yhtymän ympärillä on aika ja tilaisuus parantaa syviäkin haavoja. Etsimällä omalta kartaltasi, missä tämä yhtymä tapahtuu, voit miettiä omien haavojesi sijaintia ja syvyyttä. Omien haasteiden kohtaaminen on pahimmillaan äärimmäisen raskasta ja tämä aika saattaa nostaa pintaan sellaisiakin muistoja, joita on hyvin mielellään sullonut perimmäiseen mappi ööhön.

20.7. Uusikuu 28 astetta Ravussa.

Tämä on toinen perättäinen uusikuu Ravussa, ilmiö, joka ei ole kovin yleinen. Kesään liittyy valtavasti vanhasta luopumista ja etenkin itseaiheutettujen rajoituksien ymmärtämistä, joten meille tarjotaan oikein tuplavahvistuksena uusia, lempeitä aloituksia ymmärtää omaa sielunmaisemaamme. Tarkastele myös, mitä elämääsi kuului 21.6-20.7 välisenä aikana; nyt on mahdollisuus ottaa uusi, aikuismaisempi startti tuolloin alkaneisiin tai käsiteltyihin asioihin.

22.7. Aurinko siirtyy Leijonaan

Päivää ennen, kun Aurinko vaihtaa merkkiä Ravusta Leijonaan, Aurinko tekee opposition Saturnukseen, joka saattaa tuntua hiukan ankarana aloituksena Leijonakaudelle. Intuitiivisen ja itkuherkän Rapukauden jälkeen Leijonan energiaan siirtyminen tuntuu yleensä suurelta helpotukselta. Ravun aikaan sukelletaan syvälle; tavalla tai toisella pulahdetaan intuition vesille joko valveilla tai unimaailmassa. Vähän vesielementtiä kartallaan omaavan voi olla haasteellista taivaltaa Rapukausi läpi, kun taas vetisempien ihmisten kohdalla voi tulla haasteeksi upota Ravun energiaan hieman liian syvälle ja liian marttyyrimäisellä tavalla. Jos tunnistat omalla kohdallasi kumman tahansa, saattaa tuo oppositio tuoda viimeistelyä ja totuuteen palautusta aika rankallakin tavalla. Ota se kuitenkin oppiläksynä; älä oleta asioita – keskustele niistä. Kysy. Itsekseen asioita mutisemalla uppoaa vain syvemmällä itsesääliin ja Leijonan positiivisessa energiassa ei ole aikaa sellaiselle. On aika leikkisyydelle, ilolle, riemulle ja luovuudelle.

27.7 Venus neliö Neptunus

On aika vielä yhdelle neliölle Venuksen ja Neptunuksen kesken, Venuksen ollessa Kaksosessa. Tiedosta millaisena annat itsesi maailmalle ja mitä vedät puoleesi; sellaisena näet ja tunnet itsesi. Intensiivisyyttä päivään lisää, kun Kuu siirtyy iltapäivällä Vaa’asta Skorpioniin. 27.-29.7 voi olla haasteellista aikaa ihmissuhteissa, niin romanttisissa kuin ystävyydessä.

Vieritä ylös