Huhtikuun 2020 tähtitaivas

Peilaan tämän hetken tapahtumia aika pitkälti siihen, mitä koronavirus aiheuttaa, sillä vaikutus on maailmanlaajuinen, siltä ei voi välttyä. On myös tärkeä muistaa, että joku huomaa näiden tapahtumien vaikutuksen paremmin kuin joku toinen. Transiittien (plaaneettojen tekemät kulmat syntymäkartalle) vaikutus henkilökohtaisesti on aina tärkein omalta kannalta. Tähtitaivaan tapahtumat -osio on enemmänkin kollektiiviselta tasolta tarkasteltua energiaa. Päivämäärät, jotka on merkattu, osoittavat tarkan tapahtumahetken, mutta vaikutus voi kestää muutamasta viikosta jopa puoleen vuoteen.

20.3 astrologinen uusivuosi
Aurinko siirtyi eläinradalla Kaloista Oinaan merkkiin. Energeettisesti meidän sisällä alkoi sykkiä jälleen kevät ja Oinaan energia ärsytettynä, kun se ei saa mennä minne haluaa ja tehdä juuri niin kuin se sillä sekunnilla päättää, voi tulla esiin lapsellisena kiukutteluna ja uhmailuna – kuulostaako tutulta? Oinaan energia antaa meille myös ideoita ja pioneerimaista halua löytää uusia keinoja, millä päästä eteenpäin ja selviytyä sekä taistella – sitä me todellakin nyt tarvitsemme arjessa ja työssä, aivan joka alalla.

30.3 Mars siirtyi Vesimieheen
Olemme menneet todella Kaurispainotteisissa tunnelmissa oikeastaan koko alkuvuoden ja Marsin aika Kauriissa 16.2 alkaen on tehostanut rajoitusten ja karsimisen energiaa. Missä mars – siellä toiminta! Kauriin negatiivisempi energia on usein sellaista, että asiat tehdään vähän turhankin vaikeasti ja nyt se puoli on kyllä tullut toteen. Kaikki tuntuu niin mahdottoman hankalalta ja tämä on vielä tehostunut näinä viimeisinä päivinä, kun tulinen ja sotaisa toiminnan planeetta siirtyi Kauriin viimeiseltä asteelta Vesimieheen. Vielä on edessä Marsin ja Saturnuksen yhtymä 31.3 – meille tarjoillaan viimeinen rutistus rajoitusta ja estoa, kunnes alamme mielentasolla antautua sille, missä maailmassa tällä hetkellä elämme. Marsin jatkaessa matkaansa Vesimiehen merkissä, pitäisi helpotusta tulla vähäsen tähän painekattilaan. Ainakin Suomen Hallitus selvensi rajoitusten aikatauluja; nyt ei enää tarvitse pohtia, miten loppukevät menee. Saamme jatkaa uutta normaalia. Mars Kauriissa on kova tekemään töitä – Mars Vesimiehessä onkin sitten vähän boheemimpaa sorttia! Vesimiestä kiinnostaa enemmän suuret kokonaisuudet kuin yksityiskohtien parissa pakertaminen.

3.4 Venus siirtyy Kaksoseen.
Aika suosii ihmissuhteiden hoitamista puhumalla ja viestimällä erilaisilla keinoilla, mitä tekniikka on meille suonut. Whatsappilla voi soittaa videopuheluita ja jos tuntuu, ettet osaa niin etsi apua vaikka Youtubesta! Voit yhdistää yhteen videopuheluun vaikka muitakin ystäviä tai perheenjäseniä, joiden kanssa haluat vaihtaa kuulumisia. Itse kokeilen kahden ystävän kanssa sohvatreffejä viikonloppuna ja huomaamatta puhuimme aidasta ja seipäästä yli neljä tuntia! Ei siis unohdeta toisiamme, siksi meillä on tämä kaikki tekniikka käytössämme. Tulee vielä aika, että pääsemme halaamaan rakkaitamme, mutta juuri nyt Kaksonen koettaa patistaa meitä muistamaan, että kaikki lähtee liikkeelle kommunikaatiosta sekä elämänilosta!

5.4 Jupiter yhtymä Pluto
Kun katsotaan kalenterissa taaksepäin, niin koronatilanne lähti liikkeelle toden teolla, kun Saturnus, rajoituksen, karman ja kontrollin planeetta oli tarkassa yhtymässä Plutoon. Nyt yhtymässä ovat Jupiter ja Pluto. Jupiterin energia on päinvastaista, mitä Saturnus tarjoaa. Jupiter tuonee meille positiivisia uutisia, onnenkantamoisia ja optimismia. Kun se yhtyy tähtitaivaan voimakkaimpaan planeettaan, Plutoon, sietää toivoa, että loppuviikosta saisimme tälle pallolle jotain mukaviakin uutisia vaihteeksi. Niitä odotellessa. Tämä on kuitenkin vain yksittäisiä helpotuksia; vallalla on sen verran tiukat ja rajoittavat kuviot ja niistä emme vielä pääse vähään aikaan eroon.

Muutos on väistämätön ja tässä kohtaa se tähdentyy mm. talouspuoleen. Iso muutos on tultava, joka lopulta muutaman vuoden kuluttua on selkeästi hyvä asia, mutta tapahtuessaan voi aiheuttaa jollain saralla paniikkia. Vanhassa ei enää voida pysyä.

Tämä yhtymä myös ”pakottaa” (Pluto) ihmisiä tarkastelemaan elämän henkistä (Jupiter) puolta ja me, jotka olemme jo päässeet omalla henkisellä polulla alkuun, saamme nauttia uusista oivalluksista, kun ymmärrämme pitää silmät auki. Sanomattakin selvää, että puhtaalla sydämellä toimivat kohtaavat Jupiterin anteliaisuuden ja epärehellisin keinoin toimivat saavat tuta Pluton läksyt, joka vie mukanaan kaiken turhan ja jättää perässään kylmän opetuksen, minkä yli pääsemiseksi tarvitaan paljon voimia. Tämä yhtymä sanoo, että niin makaat kuin petaat.

7.4. Mars neliö Uranus
Mars on riskinottaja ja Uranus holtiton. Neliö näiden välillä on haasteellinen ja häiritsevä. Ilmassa voi siis olla jotain, mikä tulee esiin tyhmänrohkeana riskinottona, joka kumpuaa vapaudenkaipuusta. Toisinaan tätä tarvitaan, että osaamme tehdä radikaalejakin toimia, mutta tässä maailmantilanteessa tällainen energia ei tunnu kovinkaan miellyttävältä. Kannattaa kuitenkin varautua siihen, että tämän päivän ympärillä voi vallita pienoinen tai vähän suurempi kaaos.

8.4 Täysikuu Vaa’assa. 
Jälleen yksi superkuu, joka valaisee meitä muistamaan, mikä elämässä on lopulta tärkeää; oma tasapaino sisällämme ja rakkaat ihmiset elämässämme. Nyt kun meitä on kehotettu pysymään kotona, moni kohtaa uudenlaisen arjen ja monille tarjotaan mahdollisuus nähdä uudenlaisia puolia itsestään ja perheestään. Sanomattakin selvää tämä voi aiheuttaa kaikenlaisia haasteita, sillä samalla meidät eriytetään muista ihmissuhteista, mihin olemme tottuneet; ystävät, työkaverit, harrastusporukat jne. Vaaka on ihmissuhteiden merkki ja tämän täydenkuun viesti on ehkä tärkein koko vuonna ja tekisi mieli sanoa että vuosikymmenellä! Mikä on minun suhde itseeni ja mikä on minun suhde muihin ihmisiin: ovatko ne tasapainossa?

11.4 Merkurius siirtyy VIHDOINKIN Oinaaseen.
Merkuriuksen, kommunikaation ja liikkeen planeetan soutaminen ja huopaaminen Kaloissa päättyy vihdoinkin! Takana on erityisen raskas peruutusaika, jonka intensiivisimmät päivät olivat 9-10.3; tuolloin Merkurius kääntyi jälleen eteneväksi. Miten sinulla sujui nuo päivät ja etenkin aika sen jälkeen? 

Jos joku on ihmetellyt, miksi kukaan ei tuntunut koko maaliskuussa tietävän mistään mitään ja jokapuolelta tuli aivan järkyttävän sekavaa informaatiota, oli kyseessä aivan mikä tahansa aihe: karanteenisuositukset, yritystuet, kuka menee kouluun ja kuka jää kotiin, opettajien hankaluudet kaikenlaisten etäopetusvälineiden kanssa… se oli Merkurius. Luotan, että tähän alkaa tulla joku tolkku viimeistään silloin, kun Merkurius siirtyy Oinaaseen. Merkurius on Kaloissa alennetussa tilassa – se ei osaa toimia sillä järkevyydellä ja analyyttisyydellä, miten Merkuriuksen energia haluaa toimia. Merkuriuksen toiminta menee Kaloissa usein haahuiluksi ja peruuttaessa se tuplaantuu.

Tuon intensiivisimmän hetken jälkeen Merkurius lähti jälleen etenemään, minkä jälkeen saimme ”nauttia” nk. varjoajasta – ajasta, milloin planeetta matkusti takaisin siihen asteeseen, mistä se aloitti peruutuksen. Varjoaika saadaan päätökseen tätä tekstiä kirjoittaessani eli maaliskuun viimeisenä maanantaina. Nyt pitäisi alkaa helpottaa ainakin kaikkien älyllisten toimien, puhumista ja liikkumista vaativien asioiden suhteen. Merkuriuksen peruutuksen jälkeinen varjoaika voi toisinaan olla jopa pahempi etenkin henkilökohtaisella tasolla, kuin peruutus itse ja allekirjoittaneella kävi tällä kertaa juuri niin. Todellinen sekoilu alkoi aikalailla heti, kun Merkurius lähti rullaamaan eteenpäin! Piti välillä nipistää itseään, että olenko minä hereillä ja onko muut ihmiset hereillä vai muuttuneet zombeiksi. Tuntui kuin olisin hypännyt johonkin tosi huonoon 90-luvun toimintaleffaan ja kaukosäädin on hukassa, kanavaa ei saanut vaihdettua. Globaalisti peruutuksen päättyminen (eli 9-10.3) laittoi suuret väkijoukot ja valtiovallat tajuamaan, että nyt todellakin on tosi kyseessä ja koronaviruksen vähättely loppui aikalailla yhden päivän aikana – ei kaikkialla, mutta laajasti.

Kun kuulin, miten ihmiset ryntäsivät Lappiin, kun rajoitukset oli laitettu käytäntöön Suomessa, en voinut kuin nauraa ääneen (heti kun ärsyyntymiseltäni pääsin), sillä toiminta oli niin täydellisesti peruuttavan Merkuriuksen varjoaikaa – touhussa ei ollut päätä eikä häntää, kukaan ei ajatellut omaa mielihaluaan pidemmälle ja mielessä oli ainoastaan HALU ja jopa pakkomielle saada jotain itselleen – viis muista. Kalat energia on negatiivisimmillaan harhailuun ja addiktioon taipuvaa ja sellaisessa tilanteessahan ihminen ei ajattele muuta, kuin että hän HALUAA.

11.4 jälkeen saamme toivottavasti nauttia selkeämmästä viestinnästä ja ymmärrämme jälleen toisiammekin hieman paremmin. Kauaa nokka ei ehdi tuhista, sillä Merkurius vaihtaa jälleen merkkiä siirtyen Härkään 27.4. Tämän pitäisi hieman rauhoittaa mielentasoa, jos meno yltyy liian innokkaaksi ja joudumme vielä kuun lopulla olemaan kovasti eristyksissä ulkomaailmasta.

19.4 siirrymme Härän aikaan.
Aurinko siirtyy Härän merkkiin ja tätä käydään läpi seuraavassa postissa.

23.4 uusikuu Härässä. 
Sosiaalista eristäytymistä on tähän uudenkuun hetkeen mennessä takana jo useampi viikko; miten on mennyt? Härkä haluaa herätellä meissä ajatuksia siitä, miksi oma koti on monelle ihmiselle turvasatama ja sellainen se pitäisikin olla. Kaikille se ei kuitenkaan ole millään tavalla päivänselvä asia – mitä voimme tehdä toisin muuttaaksemme tätä tilannetta edes yhden ihmisen kohdalla? Miten saamme muutoksen kantamaan myös tulevaisuuteen?

Uusikuu on aina uusi, tuore aloitus: jos eristys ei mennyt aivan putkeen ja yritit suoriutua kaikesta täydellisesti rynttäämällä asiat jopa aggressiivisesti läpi, niin aloita alusta; luo pehmeämpi arki kaiken tämän muutoskaaoksen keskellä. Maailma on nyt erilainen ja on aivan ok muuttaa sääntöjä, sillä vanhat eivät enää toimi tässä uudessa normaalissa.

Vieritä ylös