Huhtikuun astrologia katsaus 2024

Huhtikuu 2024

Merkurius aloitti kuun alussa perääntymisjaksonsa oinaan merkissä. Perääntyminen on tapahtuma, milloin planeetta, esim. tässä tapauksessa Merkurius, näyttää liikkuvan taaksepäin, kun tilannetta katsellaan Maasta käsin. Vaikka Merkurius ei oikeasti liiku taaksepäin, me voidaan ajatella sen energeettisesti kaikkoavan meistä sellaiseen suuntaan, mikä ei ole “normaalia”. Sen myötä perääntyvän planeetan aika voin tuntua siltä, että kaikki siihen liittyvät asiat kulkevat “väärinpäin”. Merkuriusta ajatellessa siihen liittyy etenkin viestintä, kommunikaatio, ajatttelu, laitteet, koneet, sopimukset, tekniikka ja liikkuminen. Perääntymisen aika saattaa aiheuttaa sekaannusta, viivästyksiä ja väärinkäsityksiä näihin teemoihin.

Merkuriuksen perääntyminen tapahtuu kolme, joskus neljä kertaa vuodessa kolmen viikon ajan ja se tapahtuu joka kerta hieman erilaisissa nurkissa meidän omalla kartallamme. Jos haluat tietää lisää Merkuriuksen toimista sekä kaikista muistakin tapahtumista tähtitaivaalla ja miten ne vaikuttaa juuri sun kartalla, tilaa kuukausijäsenyys MAA, missä pääset lukemaan joka kuukausi uutta horoskooppia kaikille eläinradanmerkeille 5,99 euron kuukausihintaan. 

PERÄÄNTYVÄ MERKURIUS

Kyseessä ei siis ole mikään harvinainen ilmiö vaan tasaisesti omassa syklissään toistuva tapahtuma. Asioita ei tule eikä myöskään kannata lopettaa kokonaan Merkuriuksen perääntymisen ajaksi, koska silloin me saataisin pysäyttää kaikki toiminta vähän väliä. Sen sijaan on syytä olla tarkkaavainen ja huolellinen siitä, mihin lupaudut, mitä allekirjoitat ja uusien aloitusten sijaan kokeilla vaikka vanhojen, keskeneräisten juttujen saattamista loppuun. 

Perääntymisajat ovat erinomaisia hetkiä juuri asioiden uudelleen tarkasteluun, siivoamiseen ja siistimiseen, kirppiskassien täyttämiseen, tilan luomiseen karsimalla pois vanhaa ja antamalla tilan hengittää, ennenkuin sitä täyttää uudella. Tämä ei aina tarkoita materiaa – myös oman pään sisältöä tai vaikka sometiliä voi siivota sellaisesta, mikä ei enää kuulu joukkoon. Se voi olla toisinaan vaikeampi tehtävä, miltä se äkkiä kuulostaa.

Joillain meistä Merkuriuksen peruutus tuo vanhoja heiloja tai Tindermätsejä uudelleen langoille ja yksityisviesteihin roikkumaan. Näissä tilanteissa kannattaa miettiä kerran jos toisenkin, että miksi ne eksät on eksiä, ettei mieli ainakaan pahoittuisi, jos päätät vastata kutsuun.

PIMENNYS JA TÄYSIKUU

Maaliskuussa alkanut, kollektiivisesti hyvin rankkoja ja surullisia asioita ilmentänyt pimennyskausi sulkeutuu 8.4. Silloin koemme täydellisen auringonpimennyksen oinaan merkissä. Kuun lopulla on monen rakastama ja vielä useamman vihaama täysikuu skorpionin merkissä.

Ennen täyttäkuuta on myös kauan odotettu Jupiterin ja Uranuksen yhtymä 21.4, mikä samalla tähän aikaan peilaten tuntuu tasapuolisesti pelottavan jännittävältä sekä inspiroivalta. Siitä lisää vähän myöhemmin huhtikuussa.

8.4. Uusikuu ja täydellinen auringonpimennys

Uusikuu oinas 19°23′

Pimennyskausi päättyy tältä erää ja uusi on vuorossa syksyllä ja silloin oinas-vaaka -pimennysten rinnalla alkaa toteutua kalat-neitsyt -pimennykset. Onko muistakin tuntunut vähän rankemmalta 25.3 alkaen? Onneksi pian alkaa helpottaa.

Meillä oli yksi oinaan merkin auringonpimennys huhtikuussa 2023, minkä myötä tämä 8.4. pimennys voi olla osittain tuolle ajalle jatkoa, eli kannattaa miettiä, mitä sinun elämässäsi tapahtui huhti-toukokuussa keväänä 2023. Ehkä lukaista viime huhtikuun horoskooppi uudelleen? Tehtävät bongaamissasi teemoissa eivät välttämättä vielä pääty kokonaan, sillä pimennykset oinaan merkissä jatkuvat vielä ensivuodelle. 

Muistathan, että pimennyksen energia voi alkaa näkyä voimakkaammin paljon myöhemmin, esim. puolen vuoden kuluttua. Lue myös viimeisimmät artikkelit blogin puolelta pimennyksistä sekä kuun solmujen liikkeestä oinas-vaaka -akselilla!

PIMENNYKSEN TÄRPIT

DO: Meditoi rauhaa itsellesi ja maailmalle. Tee hyvä teko pyyteettömästi. Vapauta itsesi jostain vanhasta “synnistä”.

DON’T: Manifestoi asioita, mihin et ole OIKEASTI valmis. Lataa kristalleja. Tee elämääsi pidemmälle vaikuttavia päätöksiä tunnehuipussa. Odota asioiden ratkeamista ilman niihin rohkeaa panostamista.

24.4. Täysikuu

Täysikuu skorpioni 4°17′ klo 2.48

Skorpioni täydetkuut ovat usein hieman rankempaa aikaa, koska kuu täyttyy kovin intensiivisessä energiassa ja samalla kuulle hyvin epämukavassa sijainnissa, sen alennetussa merkissä.

Sinäkin saatat huomata skorpioni täydetkuut tällaisena, vähän erilaisena, ehkä unenlaatu rikkoutuu tai erityisen voimakkaat unet pitävät huolen, ettei lepoa ehdi tulla tarpeeksi. Tai unettomuus vaivaa, kun kaikenlaiset syvälle vievät asiat valtaavat mielen. Itkettääkin voi normaalia enemmän. Se on ihan ok ja oikeastaan odotettavaa – skorppari vie syvemmälle, kuin muut.

Olen ikuisesti sitä mieltä, että se, joka skorpionin merkkiä, täyttäkuuta tai aikaa vihaa, ei uskalla tutkia itsessään niitä puolia, mitä koko keho ja mieli huutaa tutkittavaksi. Ei uskalla mennä pintaa syvemmälle, koska siellä riittää kuonaa. On paljon helpompi vihata, kuin kääntää katse peiliin ja miettiä vaikeita kysymyksiä sen ääressä:

  • Mitä minä vihaan itsessäni.
  • Mitä minä en voi sietää itsessäni.
  • Mitä minä pelkään näyttää muille itsestäni
  • Mitä minun kaislikossa suhisee

Se huone, missä sulla on skorpionin merkki, voi kertoa elämän osa-alueen, mistä tätä paikoilleen jämähtänyttä ajatusta, energiaa, tunnetta tai tukosta voisi lähteä purkamaan.

TÄYKKÄRIN TÄRPIT

DO: Arvosta kehoasi. Täydennä kehosi vettä juomalla hyvin sekä käsittelemällä kuonaa; henkistä ja fyysistä. Pohdi sinun omaa seksuaalisuutta. Mieti, mikä saa sinut syttymään?

DON’T: Hätiköityjä päätöksiä. Syytä muita omista virheistä. Yritä nolata toisia tarkoituksellisesti. Valehtele. Jumita.

kuukausijäsenyys

Lähde mukaan kuukausijäseneksi! Jäsenyyksien hinnat ovat alkaen 5,99€ / kuukausi. Ei erillistä liittymismaksua tai irtisanomisaikaa. Jokaiseen jäsenyystasoon kuuluu kerran kuukaudessa ilmestyvä horoskooppi, missä käyn läpi tarkemmin jokaisen kuukauden astrologisia tapahtumia jokaiselle eläinradan merkille. Tapahtumat on kirjattu ensisijaisesti aina nousevalle merkille, mutta niitä voi tarkastella myös esim. oman aurinkomerkkinsä (eli horoskooppimerkin) perusteella.

LUE LISÄÄ JÄSENYYKSIEN SISÄLLÖSTÄ KLIKKAAMALLA ALLAOLEVIA KUVIA 🖤

19.4. Aurinko härän merkkiin

Aurinko siirtyy 2024 härän merkkiin 19.4. klo 17.00.

Oinaan aloituksesta siirrytään härän ajan vakaaseen ja päättäväiseen kasvuun. Kevät on täällä ja seuraavat viikot keskitytään sen vahvistamiseen.

Mahdollisia tunnelmia 

Härät, leijonat, skorpionit ja vesimiehet (esim. aurinko, kuu, nousumerkki…) voivat tuntea olonsa tutummaksi ja turvallisemmaksi, kun vauhti hidastuu. On taas aikaa katsella ympärille ja nähdä, haistaa, maistaa. On aika nauttia keväästä, jos se vaikka joskus saapuisi. On aika valmistella ja valmistautua.

Neitsyet,  jousimiehet, kaksoset ja kalat (esim. aurinko, kuu, nousumerkki…) voivat tuntea olonsa hieman ärsyyntyneeksi, kun vauhti hidastuu. Ota huomioon, että ympäristön hidastaminen ei tarkoita sitä, että täytyisi itse hidastaa taikka pysähtyä. Ympäristö ei määrittele sinua, mutta älä sinäkään koeta määritellä ympäristöä, ellei se ole siihen valmis. Härkä ei tykkää komentelusta.

Vaa’at ja kauriit (esim. aurinko, kuu, nousumerkki…) saattavat saada osakseen ylimääräistä häiriötä, vastustelua tai jopa murhetta. Negatiivisiin asioihin tarraaminen saa ne vain lisääntymään, minkä vuoksi vaikeiden asioiden keskellä olisi tärkeää löytää edes jonkin positiivinen aspekti tästä hetkestä tai tulevasta.

Ravut ja oinaat (esim. aurinko, kuu, nousumerkki…) voivat olla aika ajoin suotuisissa tuulissa härän ajassa etenkin, kun ravut jaksaisi alkaa jo nyt suunnitella asioita, mitä tahtoisi omassa ajassaan (20.6.-22.7.) toteutuvan ja oinaat malttaisi vähän peruuttaa taaksepäin omaan aikaansa (20.3.-19.4.)  ja miettiä, mitä hyvin alkutekijöissä olevaa, mutta potentiaalista siellä lähti käyntiin.

Hehkuvaa huhtikuuta!

ANNE LAMPIMÄKI

Jaa

lue lisää