Huoneet astrologisella kartalla

Huoneet astrologisella kartalla

Huoneet astrologisella kartalla

Yksi tärkeä ja ilmeisen paljon hämmennystä aiheuttava astrologinen termi on huoneen kärki. Syvennytään pieni hetki siihen, mitä tämä ihmeellinen kärki tarkoittaa sekä miten huoneet erottaa omalta tähtikartallaan. Lähdetään liikkeelle siitä, että asiaa ei kannata ajatella liian vaikean kautta. Lisäksi oma kartta kannattaa tehdä sellaisella karttaohjelmalla, mitä on visuaalisesti mukava tutkia. Suttuisesta kartasta ei tule kuin pää kipeäksi.

Jokaisen astrologiselta kartalta löytyy sama määrä huoneita, 12 kappaletta. Useimmat karttaohjelmat asettavat oletuksena huonejaoksi Placiduksen, mikä laskee karttasi huoneiden koon aikaperusteisesti. Katso täältä video oman kartan tekemiseen astro.com sivustolla, jos et sellaista ole vielä tehnyt.

Huonejärjestelmiä on useita erilaisia. Mutta kun jostain täytyy aloittaa ja tässä hetkessä Placidus lienee se kaikkein yleisin, on sinun ehkä helpoin aloittaa tämän huonejaon parista oma karttatutkimuksesi. Kun teet karttasi astro.com palvelussa, sinun ei tarvitse osata vaihtaa huonejärjestelmää lainkaan päästäksesi alkuun. Tästä ei siis tarvitse suuremmin välittää astrologisen opintaipaleesi alkupuolella (muutamia poikkauksia lukuunottamatta, mihin pureudutaan lyhyesti alla).

Pohjoisen asukit

Kun huonejakona on Placidus, huoneiden koko (eli se, montako merkkiä se ottaa sisälleen) voi vaihdella suuresti. Kohtuullisen usein tulee vastaan Suomessa syntyneiden karttoja, missä huoneiden koot vaihtelevat todella paljon. Mahdolliset jättihuoneet (milloin osa huoneista on vastavuoroisesti pikkuruisen pieniä) kartallasi johtuu siis siitä, että olet syntynyt täällä pohjolassa. Mitä pohjoisempi sinun syntymäpaikkakuntasi on, sitä vaikeammaksi ja lopulta mahdottomaksi Placiduksen käyttö myös muodostuu. Useimmat karttaohjelmat vaihtavat automaattisesti pohjoisessa syntyneiden huonejaon joksikin muuksi, mutta tämäkään ei välttämättä aina riitä ja siitä tarjoan esimerkin alla. Tämä huonejaon vaihto johtuu yksinkertaisesti siitä, että Placiduksen laskentakaava ei enää onnistu, jos olet syntynyt esimerkiksi Rovaniemen korkeudella.

porphyry
Kartta on jaettu kartan omistajan luvalla.

Ylläolevan kartan omistaja on syntynyt Rovaniemellä varhain aamulla helmikuussa. Astro.com muuttaa automaattisesti tämänlaisen kartan huonejaoksi Porphyryn, mikä näkyy kartan vasemmassa yläreunassa, mutta kartan omistajan tapauksessa sekään ei riitä, koska hänen 4.-6. sekä 10.-12. huoneet jäävät niin piskuisen pieniksi, ettei niistä ole mitään iloa saatikka järkeä. Siksi on tarpeen muuttaa huonejako sellaiseksi, että sitä voi tulkita ja tutkia.

equal
Kartta on jaettu kartan omistajan luvalla.

Tässä näet saman kartan, mutta siihen on vaihdettu eri huonejako astro.comin Extended chart selection sivulla kohdassa house systems. Olen valinnut huonejaoksi Equal eli tasahuoneet, mutta yhtälailla voisin käyttää myös whole sign huonejakoa eli merkkihuoneita. Kartan haltijan kanssa olemme ensisijaisesti päätyneet kuitenkin tähän huonejakoon, koska se tuntui hänelle itselleen parhaimmalta vaihtoehdolta aikanaan.

Vaikka et olisikaan syntynyt pohjoisimmilla paikkakunnilla Suomessa tai vaikkapa Ruotsissa, voi huoneet silti toisinaan supistua kovin pieniksi ja häiritä karttatutkimustasi. Jos sinua itseäsi haittaa se, että jotkut huoneet ovat tosi pieniä ja toiset taas imaisevat sisälleen useampiakin merkkejä, niin on suositeltavaa tutkia omaa karttaa myös esimerkiksi Whole sign, Porphyry tai Equal -huonejaoilla, niin saat tutkimukseen myös hieman vaihtelua ja selkeyttä. Vaikka Placidus on suosittu tällä hetkellä, niin se voi olla meille pohjolassa syntyneille vähän kinkkinen tapaus.

Tässä alla vielä allekirjoittaneen oma kartta näyttää esimerkkiä siitä, että myös Seinäjoen korkeudella voi myös syntyä epätasapainoinen huonejako, kun käytetään Placidusta. Ensimmäisessä huoneessa on yhteensä 4 merkkiä, mikä toisinaan hankaloittaa kartan tutkimista Placiduksella. Tässä on myös yksi iso syy, miksi olen aikanaan alkanut tutkia transiitteja Whole sign -huonejaolla. En halua, että Pluto on 1. huoneessani elämäni tappiin asti 😀 Älä siis ujostele vaihtaa huonejakoa myöhemmin itsekkäistä syistä, jos siltä tuntuu.

merkit Huoneen kärjessä

Astrologisen kartan huoneita luetaan vastapäivään. Ensimmäisen huoneen kärkeä eli kartan “aloituspaikkaa” merkkaa aina nousumerkki. Huoneen kärjestä löytyy myös usein jokin astenumero. Se kertoo, mistä kohtaa merkkiä tämä kyseinen huone alkaa (0-29 astetta). Placidus huonejaolla nousumerkki löytyy aina kello 9 kohdasta. (Muistathan, että vaihtaessasi huonejakoa, ei nousumerkki pysy ankkuroituna 1.huoneen kärkeen.)

Näin ollen 1. huoneen kärjessä on sinun nousumerkkisi, esim. vaaka. Toisen huoneen kärjestä löytyy ehkäpä vaa’asta seuraava merkki eli skorpioni ja jälleen jostain astelukemasta, mihin Placiduksen kaava sen laskee. Mutta on hyvin mahdollista, että 2.huoneen kärki voi olla jopa kauris, jos sinun ensimmäinen huoneesi on erityisen suuri.

Esimerkki Amy

Alla näet esimerkkinä Amy Winehousen kartan. Hänen nousumerkkinsä on kaksosessa 17 asteessa. Nousumerkin astelukema löytyy AC (=ascendant eli nouseva merkki) merkinnän alapuolelta. Esimerkkikartta on tehty astro.com palvelussa ja näet huoneiden numerot keskiössä, “kakkupalasten terävässä päässä”.

Huoneiden kärjet on ympyröity punaisella. Toisen huoneen kärki osuu Amyn kartalla ravun merkkiin, kuin myös kolmoshuoneen kärki. Neljännen huoneen kärki osoittaa Placidus huonejaolla aina IC akselin kärkeä. Se osuu Amylla leijonan merkkiin. Uloimmassa renkaassa kiertää eläinradanmerkit, mitkä alkavat aina 0 asteesta ja loppuvat 29 asteeseen. Merkkejä luetaan samalla tavalla kuin huoneita eli vastapäivään.

Jos nyt katsot Amyn 5.huonetta, niin näet, että sen kärki osuu neitsyen merkkiin. Viidennen huoneen sisälle osuu myös osa vaa’an merkistä. Kuudennen huoneen kärki on vaa’assa ja huoneen sisään mahtuu myös skorpionin sekä jousimiehen merkit.

Yksi yleisimpiä kysymyksiä on, että mikä näistä nyt on se merkki, mitä mistäkin huoneesta katsotaan, kun kysellään huoneen kärkeä tai että mikä merkki vaikuttaa missäkin huoneessa. Se on juurikin tuo, mihin merkkiin se HUONEEN KÄRKI osuu. Muista mitä sanoin alussa, älä ajattele liian monimutkaisesti, ellet ymmärrä asiaa kunnolla edes yksinkertaisesti. Astrologiaa opitaan kerroksina, älä skippaa tärkeintä eli pohjatyötä. Ei ole tarpeen ottaa mukaan myös muita mahdollisia merkkejä, mitä huone imaisee sisuksiinsa vaan tutki ensimmäisenä sitä kärkeä.

Amy winehouse

Mikä merkitys sillä kärjellä sitten on?

Jos sinulla on kartallasi paljon tyhjiä huoneita, voit tutkia huoneen merkitystä kärjessä vaikuttavan merkin sekä sen hallitsijan kautta. Jokaisella merkillä on oma hallitsijaplaneettansa, joillain merkeillä on sama hallitsija, joillain kaksi. Kartan hallitsijasta on tulossa blogipostaus myöhemmin joulukuussa ja samaa tekniikkaa voit käyttää myös tyhjien huoneiden kohdalla. Palaa siis takaisin jatkotutkimuksiin, kun tuo teksti ilmestyy, mutta hallitsijat löydät lueteltuna täältä.

Esimerkki Marilyn

Näet alla toisen esimerkkikartan. Kartta kuuluu Marilyn Monroelle. Hänen karttansa nousevana merkkinä eli 1. huoneen kärkenä on leijona. Toisen huoneen kärki on neitsyessä. Hänen kartallaan 3. huone, minkä kärki osoittaa vaakaan, on tyhjä. Se voi äkkiä tuntua oudolta, että näyttelijällä ja laulajalla olisi juuri tuo huone tyhjillään, missä käsitellään vahvasti merkuriusmaisia teemoja; niitä, mitkä oleellisesti liittyivät myös hänen harjoittamaansa työhön. Mutta kun sukelletaan karttaan hieman syvemmälle, niin huomaamme, että Marilynin 3. huoneen kärki on vaa’assa ja sen hallitsijaplaneetta, Venus löytyy 9. huoneesta.

Marilyn

Yksi merkittävimpiä asioita, mitä Marilynista muistaa, on hänen hypnoottinen, sensuelli ja pehmeä äänensä, mikä oli lopulta kehitetty muita ihmisiä varten. Vaakamaisesti hän teki itsestään sellaisen, mikä sopi miellyttämään muita ihmisiä ja 9.huoneessa hän sai ihmiset uskomaan kaikkeen siihen, mitä hän toi esille, usein myös hieman kärjistetysti ja mutkat suoriksi oikoen. Hän loi itsestään kultin – Venus oinas oli pioneeri. Se ääni oli Marilynin, Norma Jean kuulosti täysin erilaiselta.

Vaa’an hallitsijaplaneetta on siis Venus, mikä löytyy Marilynin kartalla oinaasta ja 9.huoneesta, läheisestä kontaktista haavoja ja kipukohtia ilmentävään Chironiin. Marilyn jäi ajan ideologian jalkoihin, eikä hänen oikea persoonansa päässyt lopulta koskaan esiin valkokankaalla, missä hän halusi sen näyttää. Hänen piti tyhmentää itseään, ollakseen ajankuvaan ja rooleihin sopiva sekä asioista päättävien mieleen. Venuksen energia vaikuttaa myös hänen keskitaivaallaan, sillä Venus hallinnoi vaa’an lisäksi myös härän merkkiä. Marilynin 3. huone ei yhtäkkiä olekaan enää niin tyhjä, vaan sen voin liittää 9. ja 10. huoneisiin, millä me näymme erityisen vahvasti ulkopuoliselle maailmalle ja usein erilaisten rooliasujen kautta.

Mieti omaa lempparinäyttelijääsi, minkä merkin energiat sinulla tulee hänestä mieleesi? Hän ilmentää sitä MC pisteensä kautta, mutta jos tapaisit hänet kasvotusten, vastassa olisikin hänen nouseva merkkinsä. Ehkä tämän takia sanotaan, että meidän ei pitäisi koskaan tavata fanituksemme kohteita. Pilvilinnat romuttuvat, koska he eivät olekaan sitä, mitä kuvittelemme heidän olevan.

Perustiedot helpommin esiin kartalta

additional objects

Huoneiden kärkien etsintää auttaa, kun klikkaat auki karttasivulta PDF Additional tables. Saat listattuna kaikki karttasi tiedot, myös huoneiden (houses) kärjet sekä niiden merkit.

Huoneiden merkitykset

Alta löydät muutamia avainsanoja astrologisiin huoneisiin. Ota huomioon, että huoneiden merkitys sinulle henkilökohtaisesti muotoutuu sen mukaan, mikä merkki on huoneen kärjessä sekä mitä planeettoja, asteroideja tai laskennallisia pisteitä kustakin huoneesta löytyy.

Jos sinulla on esimerkiksi 6. huoneen kärjessä kaksonen, muotoutuu tuon huoneen olemus ja tarkoitus (työ, hyvinvointi, päivittäiset rutiinit jne.) kaksosen energian myötäisesti.

Jos sinulla on 11. huoneen kärjessä kalat, muotoutuu tuon huoneen olemus ja tarkoitus (mm. ystävät, suuret ihmisjoukot, harrastukset, tulevaisuuden kuvat ja haaveet jne.) kalojen energian myötäisesti.

Ja koska astrologia on aina myös asioiden peilausta vastakkaisesta maailmasta eli polariteetista, mieti myös, miten vastakkaisen huoneen merkit vaikuttavat toisiinsa. 6.huoneen kärkeä vastapäätä on 12. huone ja kaksosella merkki on jousimies. Miten jousimiehen energia voisi avustaa kaksosta 6.huoneen teemoissa, esim. omassa hyvinvoinnissaan?

11. huoneen kärkeä vastapäätä on 5. huone ja kaloilla se on neitsyt. Miten neitsyt energia voisi avustaa kaloja 11. huoneen teemoissa, esim. ystävien parissa?

Huoneet astrologisella kartalla

1.huone. Nousumerkki. Minäkuva. Sisin. Henkilökohtaisesti tärkein. Identiteetti. Persoonallisuus. Ulkonäkö, eleet, ilmeet, energiataso. Astrologisesti Oinaan huone.

2.huone. Omistaminen. Suhtautuminen työn kautta hankittuun varallisuuteen. Suhtautuminen omaan kehoon. Omat rahat. Miten hallitsee omaisuuttaan. Miten suhtautuu omiin ajatuksiinsa ja tunteisiinsa. Ruoka. Itsepäisyys. Suhtautuminen perheeseen. Materia. Asioiden kasvattaminen. Astrologisesti Härän huone.

3.huone. Ilmaisutaidot. Kommunikaatio, ajatusmaailma, älykkyys, yhteydenpito, viestintä, puhuminen, kirjoittaminen. Miten osaa ilmaista itseään? Matkustaminen kotimaassa, lyhyet matkat. Sisarukset, serkut, naapurit, ihmiset jotka vaikuttavat lähipiirissä… Astrologisesti Kaksosen huone.

4.huone. IC:n kärki Placidus huonejaolla. Lapsuus ja juuret. Koti ja perhe. Tunteet. Herkkyys. Intuitio. Äitisuhde. Toinen vanhempi, yleensä vähemmän auktoriteettinen. Lapsuudenkoti. DNA. Oma koti. Mistä olemme ponnistaneet tähän maailmaan. Suvun perintö. Astrologisesti Ravun huone.

5.huone. Luovuus. Hauskanpito, juhlat, ilo. Lapset, heihin suhtautuminen olivat sitten omia tai muiden. Millaisella innolla haluaa perustaa itse perhettä. Miten suhtautuu rakastettuun. Liikkuminen ja fyysisyys. Nautinnot. Rakkaus ja ihastuminen. Seksi. Houkutukset. Uhkapelit ja taloudellinen tilanne. Astrologisesti Leijonan huone.

6.huone. Tapa tehdä työtä. Työympäristö. Terveys, hyvinvointi, palveleminen, työtoverit, ryhmät, pohdiskelu ja analysointi, päivittäiset rituaalit, toisista huolehtiminen. Pienet eläimet (kissat, koirat…) ja niiden hyvinvointi. Astrologisesti Neitsyen huone.

7.huone. Laskumerkin kärki on täydellisesti vastapäätä nousumerkkiä, aina sen vastakkaisessa merkissä. Huomioithan, että vastamerkit eivät koskaan muutu! Ihmissuhteet; parisuhteet sekä ystävät. Vuorovaikutus. Yhteistyökumppanit. Sopimukset. Tietoiset “vihamiehet”. Bisnes. Seitsemäs huone heijastaa sinulle asioita, joita tarvitset itsellesi ja heijastus tapahtuu toisten ihmisten kautta. Astrologisesti Vaa’an huone.

8.huone. Transformaatio, kuolema, voima, intuitio, mystisyys, seksuaalisuus, tabut, asiat, joista ei puhuta kahvipöydässä, toisten ihmisten rahat, velat, lainat, vekselit, uskonnot. Piilotetut asiat. Asiat, jotka vaativat elämässäsi muovaamista ja muokkaamista. Mistä sinun pitää luopua päästäksesi eteenpäin. Astrologisesti Skorpionin huone.

9.huone. Korkeampi tietoisuus ja oppiminen. Korkeakouluopinnot, filosofia, uskonto, henkinen kehitys, maailmankatsomus, matkustaminen ulkomailla, unet ja ennustukset. Tässä huoneessa etsitään elämän totuuksia. Kun on mennyt läpi kahdeksannen huoneen muutoksen ja palkinto löytyy täältä. Astrologisesti Jousimiehen huone.

10.huone. MC:n kärki Placidus huonejaolla. Työ ja ura. Auktoriteetti ja miten sinä itse suhtaudut auktoriteettiin. Sosiaalinen status, millaisena ilmennät itsesi maailmalle. Henkisen kehityksen korkeinta piste (mc:n merkki). Karman opetukset. Kontrolli, rajoitukset. Tässä huoneessa haaveet muuttuvat todeksi kovalla työnteolla. Julkinen minä, työ minä. Toinen vanhempi, yleensä auktoriseettisempi. Astrologisesti Kauriin huone.

11.huone. Ihmisryhmät. Ystävät, yhteisöt, sosiaalisuus, ihmisjoukot, kollektiivisuus, maailmankuva. Organisaatiot, kerhot, harrastusporukat, yksilöllisyys, uniikit mielipiteet, humaanisuus. Älykkyys. Sosiaalinen media. Astrologisesti Vesimiehen huone.

12.huone. Valaistuminen. Asiat, mitä emme välttämättä tunnista itsessämme, mutta mitä intuitiivisesti tahdomme, että meissä huomattaisiin. Piilotetut salaisuudet. Pakeneminen. Illuusio. Unet ja alitajunta. Painajaiset. Addiktiot. Piilotetut vihamiehet. Menneet elämät. Kärsimys. Vankilat ja mielisairaalat. Suljetut laitokset. Suuret eläimet. Tämä huoneen sanotaan myös kuvastavan sinun itsesi syntymistä edeltäviä hetkiä – nousumerkki on itse syntymän hetki. Astrologisesti Kalojen huone.

Jaa

lue lisää