Ihmisen keho ja astrologia

Ihmisen keho ja astrologia

Ihmisen keho ja astrologia

Astrologiassa jokainen eläinradan merkki liittyy tiettyyn kehon osaan. Jokaisella merkillä on siis oma “toiminta-alueensa” ihmisen kehossa ja tämä voi näkyä monella erilaisella tavalla ihmisen arjessa sekä terveydessä.

Niinkuin varmasti jo tiedät, meissä jokaisessa on kaikki 12 merkkiä ja kun lähdetään tutkimaan karttaa ihmisen keholla, niin se ehkä konkretisoi tätä ajatusta vielä enemmän. Siitä näemme, mitkä kohdat aktivoituvat mm. nousumerkin, auringon, kuun sekä muiden planeetoiden avulla. Jos jossain merkissä ei ole mitään toimintaa, niin sitä kannattaa myös pohtia juuri oman kehon kautta, koska siitä karttasi ensisijaisesti kertoo omaa tarinaansa. Onko se “tyhjä kohta” esim. ollut aina hyvässä kunnossa tai siihen ei ole tarvinnut erityisemmin keskittyä? Vai tuntuuko se tavoittamattomalta ja vaikealta löytää syytä, miksi se kipuilee?

Medical astrology

Vaikka astrologia ei ole enää nykyajan lääkäreiden käytössä, enkä myöskään suosittele jättämään lääkärikäyntejä välistä tekemällä omia diagnooseja itselle saatikka toisille, niin omaa terveyttä ja hyvinvointia on kyllä mielenkiintoista tutkia myös astrologisesti. Ehkä sillä voisi saada lisää selvennystä etenkin sellaisiin olotiloihin, joihin ei löydy apua muualta ja sen myötä voisi helpottaa toiminnallaan omaa oloaan. Tällaisia toimia voi olla vaikkapa vääränlaisien työskentelytapojen vähentäminen tai vääränlaisissa ihmissuhteissa roikkumisen lopettaminen. Joskus nämä päivittäiset asiat ovat niin päivänselviä, että niiden ei edes tajua olevan haitaksi itselleen ja keholleen.

Oma keho (kartta) rakas ja hieman rikki

Esim. omalla kartallani Mars on vaa’an merkissä ja erittäin korostuneessa asemassa. Alaselkäni on heti tulehdustilassa, jos koetan vain suodattaa läpi kiukkuani sen sijaan, että oikeasti päästäisin sen itsestäni ulos. Nousumerkkini on kauris ja koko elämäni fyysistä liikettä kaipaavat hetket on perustuneet sille tiedolle, että minun polvet eivät kestä nopeita liikkeitä, yllättäviä käännöksiä tai pysähdyksiä. Olen sisäistänyt sanan hidas kuvaamaan itseäni niin monella tavalla ja ärsyynnyn, kun joku sanoo, että voitko kävellä nopeammin. Polvien sekä nivelien vointi on kasvanut osaksi identiteettiäni ja koska kartan hallitsija Saturnus on myös vaa’assa ja yhtymässä Marsille, se korostaa alaselän vaivoja sekä antaa sille kankeutta. Mutta samalla hajallaolosta huolimatta kehoni on sitkeä ja periksiantamaton.

Saturnus jumittaa kehon taitekohtaa, vaikka muuten olen nivelistäni yliliikkuva. Venukseni on ravussa ja tunnen aivan kaikki olotilat vatsassani.Minulla on pyöreät posket, mutta myös korostuneet kaurismaiseen tapaan. Leijonan sydän saa välillä rytmihäiriöitä ja otan pettymykset ja surut ns. sydämeeni. Kuu ja Jupiter ovat yhtymässä skorpionissa ja minulla on tosi leveä lantio. Nuorempana se aiheutti ahdistusta, kun leveys näkyi jo tosi nuorena, eikä silloin halua erottua joukosta, mutta Jupiter päätti laajentaa tunteiden lisäksi lantiotani 😂 Whole sign -kartalla vesimies on karttani toinen merkki ja minulla on huono suhde minun pohkeisiini sekä nilkkoihin.

Nousukauriilla on näemmä realistisen tympeä ote omaan kehoonsa.

Mikä osa kuuluu mihin?

Miten sitten lähteä tutkimaan, mitä mikäkin kehon osa tarkoittaa eri merkeille? Ensin täytyy tarkastella kehoa ja karttaa kokonaisuuden kautta, niin saat ymmärryksen, miksi mikäkin merkki on asetettu juuri tiettyyn osa-alueeseen. Persoonallisten planeettojen kautta on helppo aloittaa ja jos tiedät lisää perusteita esim. huoneista sekä aspekteista, saat niistä lisää apua tutkimukseesi. Myös hitaampien planeettojen transiitteja voi seurata, jos jokin terveysvaiva on ollut seurana pidempään.

MerkkiKehon osa-alue
OinasPää, silmät, kasvot, otsa, aivot
HärkäKaula, kurkku, suu, korvat, niska, niskanikamat, kilpirauhanen, risakudokset, äänihuulet
KaksonenKädet sekä olkapäät, keuhkot, keuhkoputki
RapuRinnat, posket, rintalasta, vatsa, pallea, kohtu, ruoansulatusjärjestelmä, kehon nesteet
LeijonaSydän ja sen lihakset, sydämeen liittyvät isot verisuonet; etenkin aortta, ristiselkä ja lavat, selkäranka
NeitsytVatsa, ohutsuoli, haima, maksa, perna, kämmenet ja sormet, keuhkot
VaakaMunuaiset, munasarjat, alaselkä, virtsatiet
SkorpioniSukupuolielimet, virtsarakko, suoliston loppuosa ja peräaukko, lantionseutu
JousimiesReidet, pakarat, lantio, issias, maksa, häntäluu, lihakset
KaurisKoko luusto, polvet, hampaat, iho, kynnet, koko selkä, raajat, nivelsiteet, jänteet
VesimiesPohkeet, sääret, nilkat, verenkierto, verisuonet
KalatJalat, jalkapöydät, varpaat, kehon nesteet, lymfa

Mieti, missä merkissä Aurinko sijaitsee; pääseekö energiasi ja vitaliteettisi esiin vai onko se estynyttä? Missä osassa kehoa on kenties vaivoja tai missä olet vahvimmillaan? Minkä osa-alueesi huomioimisesta pidät? Mitä itse tahdot tai tahtoisit korostaa kehossasi vai peitteletko sitä? Periytyvä sairaus tai vaiva isän puolelta mahdollista (mutta ei jokaisen kohdalle osuva seikka).

Mieti, missä merkissä sinun kuu sijaitsee; pääseekö tunteesi ja herkkyytesi esiin vai onko se estynyttä? Miten haluat, että sinua hoivataan kehosta, mikä kosketus tekee olosi turvalliseksi? Vai onko kosketus kuun alueella haaste? Kuun merkki kertoo myös kehon nesteiden normaalista tai liiallisesta liikkeestä, mutta myös niiden liikkumattomuudesta. Periytyvä sairaus tai vaiva äidin puolelta mahdollista (mutta ei jokaisen kohdalle osuva seikka).

Mieti, missä merkissä sinun Merkurius sijaitsee; pääseekö kommunikaatiosi esiin vai onko se estynyttä? Millainen kommunikoija olet; puhutko käsilläsi vai koko keholla, tykkäätkö koskea ihmisiin, kun puhut heille, oletko sulkeutunut eleilläsi? Kolhitko tätä kehon osaa, missä Merkuriuksesi sijaitsee?

Mieti, missä merkissä sinun Venus sijaitsee; pääseekö kiintymyksen osoitus sekä itsearvostus esiin vai onko se estynyttä? Miten haluat, että sinua rakastetaan ja miten sinä rakastat, jos mietitään kehollista puolta. Mihin kehonosaan pääsee koskemaan vain esim. kumppani. Missä kehonosassa rakastuminen ja ihastuminen tuntuu? Mitä ajattelet Venusmerkkisi kehonosasta?

Mieti, missä merkissä sinun Mars sijaitsee; pääseekö aggressio ja kiukku esiin omalla painollaan vai onko se estynyttä tai räjähtelevää? Tuntuuko se Marsin merkin alueella, jos et pysty päästää turhaumaa tai kiukkua ulos? Mars voi huonosti voidessaan aiheuttaa tulehdustilan, etenkin jos olotila on pitkäkestoinen tai energia ei pääse ulos kropasta joko liikkeen tai sanojen kautta.

Mieti, missä merkissä sinun nousumerkkisi sijaitsee ja tutki myös kartan hallitsijaa, sillä se kertoo paljon siitä, millä tavalla kartan haltijan keho kasvaa ja elää. Mitä haastepaikkoja tämä kokee ja missä sen vahvuudet elää. Se kertoo paljon myös ulkoisesta olemuksesta yhdessä etenkin Venuksen sekä Kuun kanssa.

Mieti, mikä merkki sinulla on 2.huoneessa (tätä voi miettiä myös whole sign eli merkkihuoneiden kautta ts. mikä on nousevaa merkkiä seuraava merkki). Tähän huoneeseen liittyy oma kehonkuva, suhtautuminen omaan peilikuvaan, millainen kontakti sinulla on omaan kehoosi.

Aspektit sekä huonesijainnit antavat lisää syvyyttä tutkimukseesi. Estepaikkoja voit etsiä mm. Marsin, Saturnuksen, Uranuksen, kuun laskusolmun tai Pluton avulla.

MerkkiHallitsijaplaneetta
OinasMars
HärkäVenus
KaksonenMerkurius
RapuKuu
LeijonaAurinko
NeitsytMerkurius
VaakaVenus
SkorpioniMars (perinteinen) ja Pluto (moderni)
JousimiesJupiter
KaurisSaturnus
VesimiesSaturnus (perinteinen) ja Uranus (moderni)
KalatJupiter (perinteinen) ja Neptunus (moderni)

Lähteet kehon osiin, muu pohdinta allekirjoittaneen omaa:

The Astrological Body Types: Judith A. Hill

Medical Astrology: Judith A. Hill

Astroservice; Terveysastrologian perusteet -workshop

Anne Mari

Jaa

lue lisää