tahtituuli.com joulukuu 2020

Joulukuun 2020 tähtitaivas

Vuoden viimeiset tähtitaivaan tarinat eivät jätä kylmäksi! Joulukuun astrologia katsaus on täynnä energiamuutosta, auringonpimennystä, talvipäivänseisausta ja aivan vuoden lopulla vielä yksi ärsyttävä Mars neliö Pluto. Ja tottakai, Jupiter yhtymä Saturnus. Puolenkuun paikkeilla alkaa tapahtua toden teolla, on päivä toisensa jälkeen monta erilaista tapahtumaa ja jokainen niistä merkittävä omalla alueellaan. Moni jää vaikuttamaan pitkäaikaisesti elämiimme ja toivomuksena on tietenkin se, että se tapahtuisi hieman armoliaammalla tavalla, mitä tämän vuoden raastinrauta on ollut. Alkukuukausi menee marraskuun päättäneestä kuunpimennyksestä toipumisessa ja Neptunuksen peruuttamisen päättymisestä nauttiessa.

1.12 Merkurius siirtyy Jousimieheen

Joulukuu alkaa kommunikaation, älyn ja liikkumisen planeetan merkkivaihdoksella. Jousimies pitää liikkeestä, se haluaa siirtyä paikasta toiseen ja tutkia uusia paikkoja & asioita, se haluaa haastaa vanhoja kaavoja ja toimintatapoja, mutta samalla se tuo luo ailahtelevaisuutta, ajattelemattomuutta ja hermostuneisuuttakin.

Parhaimmillaan Merkurius Jousimies tarjoaa raikkaan tuulahduksen mm. mediassa ja viestintävälineissä, mutta pahimmillaan se johtaa egon pönkittämiseen, koska Jousimies ei halua eikä suostu koskaan myöntämään olleensa väärässä. Muut ovat vain ymmärtäneet hänet väärin. Melkein voisi ajatella valtamedialta tällaista ajatusmaailmaa – ihmiset lukee ja ymmärtää asiat väärin, ei sillä ole merkitystä, miten asia esitetään. Jos medialukutaito on pielessä, menee tiedon etsijä mielellään kiitolaukalla sinne, minne liioitteleva Jousimies sen puskee.

14.12. Uusikuu 23 astetta Jousimiestä & täydellinen auringonpimennys

Joulukuun uusikuu saa alkunsa Jousimiehen merkissä. Uudenkuun aikaan kuu on taivaalla musta, se aloittaa uuden kierroksen merkissä, jonka tavaramerkkinä on ikuinen optimismi ja optimismia tässä vuoden synkimmässä ajassa ja ihmiskunnan pimeässä yössä todellakin tarvitaan. Tämä ei ole tavanomainen uusikuu, sillä energia vahventuu täydellisen auringonpimennyksen myötä. Pimennys ei näy meillä Suomessa, mutta se ei estä pimennyksen energian vaikutuksen tuntumista kaikkialla maapallolla.

Auringonpimennyksiin on ladattuna valtava määrä maskuliinista energiaa ja omalla kartalla vaikutuksen näkymistä voit pohtia etsimällä, missä huoneessa sinulla on jousimiehen merkki. Kun tiedät nousumerkkisi, niin laske siitä merkki kerrallaan, kunnes olet jousimiehessä ja näin löydät oikean huoneen. Esimerkiksi Nousu Vaa’alla Jousimies on 3. merkki, eli auringonpimennys vaikuttaa 3.huoneessa mm. kommunikaation, viestinnän, lyhyiden matkojen, sisarusten ja oppimisen teemoissa. Uusikuu ja auringonpimennys tarjoilevat usein uusia alkuja, mahdollisuuksia ja potentiaalia. Mitä mahtaa Vaaka nousuisille tarjoutua?

Pimennyskausi on siirtynyt Jousimies-Kaksonen akselille ja näin ollen paine helpottaa Kauris-Rapu akselilla, joka on tuntunut erityisen hankalalta kaikkien muiden Kauris transiittien myötä. Muutoksen ja paljastumisen paine siirtyy siis etenkin heille, joilla on Aurinko, Kuu tai akselipiste Jousimiehessä tai Kaksosessa. Myös Kalat ja Neitsyt saavat tässä oman osansa.

Jos rituaaleihisi kuuluu meditaatio, hiljentyminen, mindfullness, manifestointi, loitsujen teko, tarotkorttien nostaminen tms., niin tässä on aivan loistava hetki näitä harjoitteita ajatellen, toinen hetki on 21.12. On aika hiljentyä ja ottaa yhteys omaan keskukseen, asettaa tavoitteita ja toiveita seuraavalle tulevalle kuudelle kuukaudelle. Kirjata ylös päätöksiä ja uudenvuoden toiveita. Kutsua luokse jotain uutta, mitä tahdot elämääsi ja samalla muistaa, että saadaksesi uutta, joudut myös luopumaan jostain. Sen ei tarvitse aina olla aineellista omistamista, se saattaa olla myös jonkinlainen asenne, joita sietää nyt vuoden lopulla tarkastella todella tarkoin. Asenteet kun hyvin usein kääntyvät meitä vastaan.

15.12 Venus siirtyy Jousimieheen

Rakkauden ja harmonian planeetta siirtyy Jousimieheen tuoden mukanaan kevennystä aikaan, kun viimeisetkin rippeet siirtyvät pois Skorpionin raskaasta ja intensiivisestä tunnelmasta. Romantiikkaa ja parisudetta ajatellen siirrytään kevyempään, eläväisempään ja flirttailevampaan aikaan. Taiteen tekijät saattaa löytää optimistisemman vaihteen ja tavan katsoa omaa työtään.

17.12 Saturnus siirtyy Vesimieheen

Saturnus pyörähti tänä vuonna Vesimiehessä 22.3-2.7 välisenä aikana ja tuo saattoi tuntua pienenä helpotuksena ja jopa hämmentävän sekavana energiana kaiken sen jäykän ja ankaran kaurisajan jälkeen. Saturnus siirtyi Kauriin merkkiin 20.12.2017, mistä alkoi tiukka koulutus, joka on nyt siis päättymässä. Saturnus hallitsee molempia, Kaurista sekä Vesimiestä, mutta energia tulee läpi kovin erilaisella otteella. Siinä missä Kauris haluaa pitää langat täydellisesti omissa käsissään ja rajoittaa yleisesti aivan kaikkea paitsi omaa hidasta etenemistä, on Vesimies merkki, jonka tekemisiin ei tule puuttua ja sen sydämessä laulaa vahva omapäisyyden, omalaatuisuuden ja itsenäisyyden laulu. Samalla se pitää huolta, että kaikki saavat tasapuolisen kohtelun ja että kaikki huomioidaan isommassa ryhmässä – ei niinkään yksilöihin keskittyen. Yhteisöllisyys on Vesimiehelle tärkeää.

Saturnus viipyy Vesimiehessä maaliskuuhun 2023 saakka ja sen kriittinen silmä osoittaa tänä aikana yhteiskunnan rakenteisiin, erilaisiin ihmisryhmiin; ystävät, harrastukset, erilaiset ryhmät, sosiaalinen media tulee todennäköisesti kokemaan erittäin suuren muutoksen tänä aikana. Oma veikkaukseni on, että vähintään Facebookin päivät on 2023 alkuun mennessä luetut ja tilalle tulee palveluita, joissa näkyy vesimiesmäinen kapinointi auktoriteettia kohtaan – onhan sen moderni hallitsija Uranus, ikuinen uudistaja ja vanhojen rakenteiden vallankumouksellinen purkaja. Ei enää kyttäämistä ja ihmisten salakuuntelua. Kaikenlainen tekniikka voi kokea suuriakin harppauksia, ei pelkästään some ja verkossa tapahtuvat toiminnot ja palvelut. Saturnuksen transiitti Vesimiehessä on vain alkusoittoa tälle.

19.12 Jupiter siirtyy Vesimieheen

Jupiterin aika Kauriissa joulukuusta 2019 on ollut hankalaa aikaa. Jupiterin teema on laajentava ja optimistisesti maailmaa katseleva. Koska Jupiter on Kauriissa alennetussa merkissä, sen energia tulee esiin kovin haastavalla tavalla, energia rajoittuu minimiin. Kauris on maan merkki ja sen laajennus, joissain tapauksissa myös liioittelu, on tapahtunut meidän totaalisessa pakottamisessa maadoittumaan, pysähtymään ja jopa jähmettymään paikoilleen. Alkuvuonna 2020, kun korona julistettiin pandemiaksi, oli Jupiter mukana Pluton, Saturnuksen ja Marsin kanssa yhtymässä selkeästi liioitellen tilanteen räjähtävyyttä. Muutamassa päivässä kaikki muuttui ja yhtäkkiä koko maailma sekosi.

Vesimieheen siirtyessään tulee tarpeen rikkoa rajoja, ottaa uusia vapauksia, irtautua vastustuksesta ja totaalisesta hallinnasta. Muistaa myös muita ihmisiä, eläimiä sekä luontoa eikä pelkästään tuijottaa omaa napaa. Siihen ei enää anneta mahdollisuuksia ja toivonkin syvästi, että ihmiskunta kokee sisäisesti jonkinlaisen ahaa-elämyksen, että tämä meidän minäminäminä-asenne ei enää palvele ketään ja vähiten meidän maapalloamme. Se on meidän ainut koti, joka lopulta tuottaa meille kaiken sen, mitä me elämiseen tarvitsemme.

Missä sinun kartallasi sijaitsee Vesimiehen merkki? Sen huoneen teemoissa saattaa tapahtua ainakin seuraavan vuoden aikana jotain hyvin erikoista, yllättävää ja hieman laajemmalla mittakaavalla, mitä osaisit odottaakaan. Saatat rikkoa rajoja ja hakea jotain uutta ja erikoista elämääsi tämän huoneen teemoissa.

21.12 Aurinko siirtyy Kauriiseen. Talvipäivänseisaus. Merkurius siirtyy Kauriiseen

Tämä on iso päivä ja niin täynnä tapahtumaa, että olen pilkkonut sen kahteen osaan. Käsitellään ensin Auringon ja Merkuriuksen siirtyminen Kauriin merkkiin sekä talvipäivänseisaus, joka kulkee pakanallisessa kalenterissa nimellä Yule (mitä juhlitaan 11 päivää alkaen talvipäivänseisauksesta), roomalaisittain Saturnalia (seitsenpäiväinen juhla, missä arvostettiin maanviljelyksen jumalaa Saturnusta)… vaihtoehtoja on useita. Joulun juhla ei siis ole alkanut kristillisen opin mukaan Jeesuksen syntymästä (ja muutenkin olen aina kapinoinut sitä ajatusta vastaan, että Jeesus olisi Kauris, joka kuolee sovittaen ihmisten synnit… no ei todellakaan Kauris tee sellaista uhrausta).

Astrologiassa talvipäivänseisaus ja Auringon merkkivaihto Kauriiseen tapahtuu aina saman päivän aikana. Se merkkaa hetkeä, milloin päivä on lyhimmillään. Kauris on keskitalven merkki, joka kertoo ajanjakson viileydestä, pimeydestä, karuudesta ja selviytymisestä. Mutta Kauriin aika edustaa myös sinnikkyyttä ja sitkeyttä sekä tavoitteiden asettamista. Ja mikä olisikaan parempi hetki kuin tämä päivä asettaa itselleen jonkinlaisia päämääriä tulevaa vuotta ajatellen. Jos olet ahkeroinut tänä vuonna ja ollut uskollinen omille tavoitteillesi, niin tästä voi alkaa sinulle kuukausi, milloin saat kerätä talteen palkkioita. Merkuriuksen siirtyminen Kauriiseen rauhoittaa energiaa ja vähentää ylenpalttisen halun kokeilla kaikkea ajattelematta, mitä siitä seuraa. Loppuvuosi saattaakin sujua kovin vastuuntuntoisessa energiassa ja jos on sydämeltään kapinoitsija, voi aika tuntua aika raastavan rajoittavalta.

21.12 Jupiter yhtymä Saturnus 0 astetta Vesimiestä

Yhdessä talvipäivänseisauksen ja Merkuriuksen & Auringon Kauriisen siirtymän kanssa tapahtuu Jupiterin ja Saturnuksen harvinainen yhtymä. 200 vuoden sykli maan merkeissä päättyy ja alkaa uusi sykli ilman merkeissä, kun Jupiter ja Saturnus kohtaavat nolla asteessa Vesimiestä. Jupiter ja Saturnus kohtaavat 20 vuoden (astronomiassa tätä kutsutaan nimellä Great conjunction – eli tämä päivä saa myös muut, kuin vain astrologien sydämet väpättämään!) välein eli viimeisin tapahtuma on ollut vuonna 2000. Näin tarkka kohtaaminen, mitä nyt saamme todistaa, on ollut viimeksi vuonna 1623. Tähtitaivaalla tämä yhtymä näkyy kuin yhtenä suurena planeettana.

Astrologiassa Saturnus edustaa auktoriteettiä, rajoituksia, pessimismiä, karmaa, hankaluuksia, asioiden tiukkaa hallintaa, erilaisia virastoja ja muuta jäykkää virkamieskäytäntöä, hallitusta ja valtiota, poliisia ja kaikkea muuta, jonka valvoa silmä tarkkailee meidän tavallisten tallaajien toimia. Yksilölle Saturnus voi olla isä tai isähahmo, suvun vanhin mies, esimies tai vaikkapa rajoittava puoliso (myös nainen!).

Jupiter taasen edustaa filosofiaa, uskontoja, laajentumista, optimismia, onnekkuutta, uuden oppimista, lakeja ja niiden säätöpaikkoja (missä Saturnus on toki ensin käynyt tekemässä päätökset) sekä niiden valvojia; oikeusjärjestelmä, tuomarit, notaarit, lakimiehet, edunvalvojat jne. Jupiter osoittaa, miten se luottaa omaan kansaansa, Saturnus epäilee, ettei kansa pärjää ilman rajoja ja sen vuoksi asettaa niitä, että pysyisimme hallinnassa. Jos ajatellaan hallinnon kautta, on Saturnus päämies, joka tarjoaa ensimmäisenä keppiä, koska ei usko kansan ottavan tosissaan ilman sapiskaa. Jupiter on avarakatseisempi hahmo, joka antaa ensin mahdollisuuden kokeilla omillaan ilman rajoituksia ja ajattelee, että kärsikööt seuraamukset, jos ajattelevat, että on OK elää kuin pellossa.

Viimeisen 200 vuoden ajan yhtymät ovat tapahtuneet maan merkeissä (Härkä, Neitsyt ja Kauris), pois lukien 1980 yhtymän Vaa’assa. Tässä kohtaa voikin pohtia, miten erilaiseen aikakauteen 80-luvun alussa siirryttiin seuraavaksi 20 vuodeksi. Yksilön käyttöön suunniteltu teknologia otti valtavan suuria harppauksia. Uusia laitteita syntyi jatkuvalla syötöllä, teknologia ei ollut enää valtioiden ja laitosten yksinomaisuutta ja se myös mahdollisti yhteydenpidon koko maailmaan tavalla, mistä oltiin aikaisemmin voitu vain haaveilla. Samalla syntyi ihmisten halua ottaa riskejä ja tutkia maailmaa avoimemmin; yksilön halu ja tarve saada nauttia elämästä kasvoi yhä kovammalla volyymilla ja sai myös kaikenlaisen turhanpäiväisen roinan tuottamisen räjähtämään käsiin ja kaikki se sivutuotantona syntyvä roska ja moska syydettiin takaisin meidän luontoomme ajattelematta tippaakaan seuraamuksia. Vuonna 2000 yhtymä Härässä alkoi osoittaa merkkejä siitä, miten nopealla tahdilla maapalloa tuhotaan ja äiti maa alkoi osoittaa merkkejä, että se on hyvin hyvin vihainen ihmisten välinpitämättömyydestä.

Vuoden 2020 yhtymä Vesimiehessä aloittaa uuden syklin tarjoillen vaihtoehtoista näkökulmaa maailman menoon, avaten suurempien ihmisjoukkojen silmiä siihen tosiasiaan, että nollaus on tarpeen elämän jokaisella osa-alueella. Niin henkilökohtaisella tasolla kuin myös kollektiivisesti osana yhteiskuntaa ja erilaisia yhteisöjä. Myös teknologian uudistus tulee tässä kohtaa tarkasteluun ja siitä syystä tuossa aikaisemmin jo kirjoittelin, että uskon teknologian ottavan isoja harppauksia kohti uusia sfäärejä ja tuo interaktiivinen orjuuttaja Facebook saa minun puolestani kokea täydellisen tuhoon ja päästää tilalle jotain uutta, raikasta ja ah niin ihanan läpinäkyvää. On mielenkiintoista tarkastella tätä hetkeä 20 vuoden päästä.

Ja vielä yksi asia. Koska tämä yhtymä tapahtuu 0 asteessa, voi se tuoda mukanaan oikeastaan aivan mitä tahansa, jopa sellaisia asioita, joiden olemassaolosta emme ole edes tienneet. Nolla aste on ladattu täyteen energiaa ja potentiaalia niin valtavalla voimalla ja kun aurinkokuntamme kaksi suurinta planeettaa kohtaa siinä, voi vaikutus olla jopa tuona päivänä tai heti sen ympärillä olevina päivinä näkyvää. Muista siis varata hiljentymisen hetki tälle päivälle ja toivottaa omaan elämääsi tervetulleeksi sellaiset asiat, mitä tunnut kaipaavan kaikkein eniten. Ihmeitä kun joskus tapahtuu.

23.12 Mars neliö Pluto

Vuoden kolmas neliö aspekti tällä parilla on käsittelyssä tarkkana juuri aaton aattona, joka voi ilmetä eriskummallisena ja kiukkuisena käytöksenä. Tunteet (ja kinkku) voivat kärähtää, eli valvo molempia, ettei joulu ole pilalla turhien nahisteluiden tai unohtuneen kinkkumittarin takia.

30.12. Täysikuu 8 astetta Ravussa

Päivää ennen kuin vuosi 2020 saadaan pakettiin, saamme vielä nauttia täydenkuun valosta. Kaiken tämän energian myötä, mitä kuukausi tarjosi, tämä voi tuntua hieman ”väliinputoaja” tapahtumalta. On hyvä, että kuu on uudenvuoden juhlinnoissa jo vähenevä, että ensihoitajat, sairaanhoitajat sekä muut terveydenhuollonalan ammattilaiset eivät joudu päättämään vuottaan aivan täydelliseen sekoiluun, vaikka kylläpä tuo täysikuu vielä aattonakin vaikuttaa ja saattaa tuoda esille mitä erikoisempaa käytöstä – niinkuin täysikuu aina. Kuun täyttyessä Ravussa on kuitenkin ihanaa viettää vuoden viimeistä juhlaa kotona, siellä missä Rapu viihtyy.

Rauhallista, turvallista ja lämminhenkistä joulua ja loppuvuotta kaikille Tähtituulen blogin lukijoille. Kiitoksena mielenkiinnosta tarjoan -5% alekoodin TaigaKauppaan! Lisää koodi JOULUNTÄHTI ostoskorissa sille varattuun paikkaan. Koodi käy kaikkiin TaigaKaupan myynnissä oleviin tuotteisiin – myös lahjakortteihin ja se on voimassa 10.1.2021 asti. Voit käyttää sen niin monta kertaa, kuin tahdot.

Anne Mari – Tähtituuli

Kommentoi

Vieritä ylös