kaksonen horoskooppi 2023

Kaksonen horoskooppi tammikuu 2023

Kaksonen horoskooppi tammikuu 2023

kaksonen horoskooppi 2023

Tervetuloa seuraamaan Kaksosen horoskooppia vuodelle 2023. Nämä tekstit on kirjoitettu ensisijaisesti sinulle, kenen nouseva merkki on Kaksonen. Kannattaa kurkata myös aurinkomerkkisi viesti (etenkin jos karttasi on päiväkartta) sekä kuumerkki viesti (etenkin jos karttasi on yökartta). Jos et tiedä, kumpi oma karttasi on, löydät siihen nopean ohjeen täältä.

Kaikki Tähtituulen sivuilla julkaistavat kuukausittaiset horoskoopit on kirjoitettu kollektiiville eli ne eivät ole henkilökohtaisia. Oma karttasi vaikuttaa siis taustalla aina kaikkein tärkeimpänä, mikä voi myös korostaa tai lieventää joitain merkityksiä. Myös itsetuntemus vaikuttaa taatusti siihen, miten hyvin tai huonosti jotkut asiat resonoivat. Jos jokin ei tunnu omaan elämään sopivalta, ei viesti ole silloin tarkoitettu sinulle. Luota aina ennenkaikkea omaan intuitioosi.

Vuosihoroskoopit tulevat luettavaksi kuukausi kerrallaan, alkaen tammikuusta 2023 ja ne ilmestyvät Tähtituulen sivuille aina kuukauden ensimmäisten päivien aikana. Nähdään taas viimeistään tammi-helmikuun vaihteessa!

Jos et ole selvittänyt omaa nousumerkkiäsi, löydät ohjeet kartan tekoon klikkaamassa tästä.

Merkkien symbolit astrologiassa

symbolit Tähtituuli

Lue lisää huoneista täältä

Jokainen horoskooppi on myös kirjoitettu whole sign eli merkkihuonejaolla. Jos käytät placidusta pääasiallisesti, saattaa jotkut huoneet näyttää eri merkkiä mihin olet tottunut. Tämä ei kuitenkaan muuta asiaa, astrologiaa voi ja PITÄÄ tutkia monesta eri näkökulmasta.

Kaksonen horoskooppi tammikuu 2023

1.1.-20.1. Aurinko kauriissa, 8. huoneessasi

Aurinko valaisee 8. huonettasi tammikuun alkupuoliskon, minkä jälkeen se on valmis siirtymään oppimisen, henkisyyden, elämänfilosofioiden, valaistumisen ja matkustamisen huoneeseen. Se huone, missä Aurinko liikkuu vuoden aikana, valaistuu astrologisesti kirkkaimmalla valolla, mutta vain lyhytaikaisesti. Joissain huoneissa valo saattaa sokaista, toisissa se on miellyttävä seuralainen. Kahdeksas huone on yhdessä 4.huoneen kanssa pimein paikka kartalla ja vaikka Aurinko saakin valaista siellä asioita, mitä on yritetty piilotella, se voi silti tuntua toisinaan epämukavalta ja siltä, että tulee paljastetuksi jollain tavalla, koska jokin valaisukeino, esiin nosto tai omat toimet ovat liian radikaaleja. Kauriilla tämä voi liittyä myös rahaan ja etenkin sen perimiseen jollain tavalla, sillä huoneeseen liittyy myös verot, velat ja lainat.

18.1. Aurinko ja Pluto ovat yhtymässä kauriissa, 8. huoneessasi

Tämä on oivallinen päivä laittaa eteenpäin voimaa ja auktoriteettia vaativia asioita. Varo kuitenkin pakottamasta toisia tahtoosi, etenkin asioissa, missä koet olevasi absoluuttisesti oikeassa. Rahaan liittyvissä voimasuhteissa voi tulla sanomista puolin ja toisin.

20.1. Aurinko siirtyy vesimieheen, 9.huoneeseesi

Aurinko siirtyy Vesimieheen, 9. huoneeseesi. Asiat mm. oppimisessa, henkisyydessä, elämänfilosofioissa, valaistumisessa ja matkustamisessa kotimaan rajojen ulkopuolelle korostuu.

3.1. Venus siirtyy vesimieheen, 9. huoneeseesi

Venus siirtyy myös korkeamman minän huoneeseen vesimiehen merkkiin, mutta se tekee sen jo heti tammikuun 2023 alussa. Venus on miellyttävä ja lempeä energia ja sen liike useimmiten tuo esiin hyvyyttä ja onnenkantamoisia sen huoneen teemoihin, missä se liikkuu. Mutta kyllä Venus osaa nostaa esiin myös sen harvemmin puhutun puolen; kiivaan soturin ja taistelijan, joka ei pelkää nostaa esiin epäkohtia paikoissa, missä sitä vaaditaan. Tämä puoli voi tulla esiin etenkin sen liikkuessa vesimiehessä, sillä merkki on väsymätön oikeudenmukaisuuden puolesta puhuja ja taistelija. Sinulla tätä teemaa saattaa tapahtua esim. opinnoissa tai matkaillessasi, mutta myös keskusteluissa, missä syvennytään elämän syvempiin puoliin.

7.1. Täysikuu ravussa 16°, 2. huoneessasi

Rapu täysikuu nostaa huomiota kotiin ja sen asukkeihin (nykyisiin tai lapsuuden, etenkin suhteessa äitiin tai lapsuuden pääasialliseen huoltajaan). Toisessa huoneessa herkkä rapu täysikuu nostattaa esiin suhteen omistamiseen ja etenkin materiaan ja konkretiaan kodin puolella. Rahaan liittyvät asiat voivat myös korostua. Rapu ei osaa aina ilmaista itseään sanallisesti siinä huoneessa missä se sijaitsee, mikä on sen yksi suuri opinpaikka ja tämä voi olla sinulle tärkeä muistutus. Alitajunta saattaa täyttä kuuta edeltävinä ja parina jälkeisenä päivänä olla erityisen aktiivinen.

Unimaailma voi olla erityisen runsas ja jopa äänekäs, jos olet peitellyt jotain viestejä aikaisemmin, mitä tietoisuuteen on tuotu jo toista kautta. Jos täysikuu valvottaa ja pilaa sitä ympäröivät päivät, kokeile nousta vähäksi aikaa ylös ja tee jotain hyödyllistä, mikä on jäänyt tekemättä. Ota täydenkuun valo talteen ja siirry yöpuulle, kun uni alkaa painaa. Tämä tottakai vain, jos se on muilta osin elämäntilanteeseen katsoen mahdollista.

27.1. Venus siirtyy kaloihin, 10. huoneeseen

Venus vaihtaa toista kertaa merkkiä tammikuun aikana. Venuksen siirryttyä kaloihin, yleinen ilmapiiri ihmisten kesken voi pehmentyä, romanttiset eleet lisääntyä, mutta samalla on mahdollista, että haksahdamme hieman pöhköihinkin asioihin, koska romantisoituneet silmämme näkevät kaikissa pelkkää hyvää. Joidenkin kohdalla aika voi näkyä kohonneena itsekkyytenä. Venus kalat katselee maailmaa usein vaaleanpunaisten kakkuloiden läpi, toisinaan vältellen totuutta ja 10. huoneessa se saattaa toteutua työmaailmassa. Venuksen transiitti 10.huoneessasi myös voi myös tuoda mukanaan onnekkaita tilaisuuksia, mahdollisuuksia ja hyvää tuulta työrintamalle.

21.1. Uusikuu vesimies 1° 9.huoneessa

Uusikuu antaa mahdollisuuden oivaltaa ja löytää itsestään sekä osaamisestaan jotain piilossa ollutta, mutta myös aivan uusia ideoita & oivalluksia mm. oma maailmankatsomuksen suhteen. Syntyyhän vuoden ensimmäinen uusikuu idearikkaassa ja tulevaisuuteen kurkottavassa vesimiehen merkissä sekä sinun 9. huoneessasi, missä uusia lennokkaita ideoita syntyy joskus kuin itsestään – kuka ne toteuttaa, onkin toinen seikka. Se voi nostaa esiin toiveita ja haaveita alkaneelle vuodelle ja se on hyvää aikaa kirjata itselleen esim. vuosikelloa tai urasuunnitelmaa. Kirjaa ylös kaipuusi ja toiveesi, tee uudenkuun tarotpöytä, luo loitsu… ja muista kohtuus, sillä vesimies on käytännöllinen ja tarvelähtöinen. Tässä huoneessa mielellään rikotaan kaikenlaisia rajoja.

12.1. Mars lopettaa perääntymisen kaksosessa 1.huoneessasi

Vih-doin-kin Mars päättää ikuisuudelta tuntuneen perääntymisen 1.huoneessasi, mikä on sinun energia, olemus ja persoona. Millaiseksi tunnet itsesi. Sinulle henkilökohtaisin huone ja kasvunpaikka. Mars siirtyi kaksosen merkkiin ja 1. huoneeseesi jo 20.8.2022 ja sen perääntymisjakso taasen alkoi 30.10.2022. Perääntymisen aikana on voinut esiintyä hankaluuksia ja väärinymmärrystä kaikessa, missä koetat saada itsesi ymmärretyksi, mutta yleisesti Marsin pidempi liike 1.huoneessa on voinut olla muutoksia täynnä ja välillä jopa hengästyttää, kun koko ajan tapahtuu ja joka suunnasta tulee tietoa, mihin pitäisi tarttua. Se voi väsyttää eli pidäthän huolta, että saat levätä rauhassa ja säännöllisesti. Mars kaksonen voi tuntua siltä, että energiaa riittää kaikkeen, mutta sitten kun se loppuu, niin se loppuu yhtä nopeasti, kuin tulikin.

Vaikka perääntyminen päättyy 12.1., tarkkaile silti edelleen energian jakamista ja kaikenlaista suorittamista. Marsin liike kaksosessa voi tuoda mukana paljon toimintaa, mihin kaikkeen keho ei välttämättä osaa varautua, mutta voit muistuttaa tästä myös mieltäsi.

Mihin vanhoihin asioihin palasit perääntymisjakson aikana (30.10.22-12.1.23)? Mieti nyt tarkkaan, kannattaako niitä vielä rehata mukana vai onko jo aika päästää irti. Keskity hyvällä omallatunnolla itseesi, mutta varo itsekkyyttä. Riitely ja ärtyneisyys saattoi yllättää useammankin kerran perääntymisjakson aikana, etenkin tuonne marraskuun puoleen väliin saakka. Mars pysyy 1. huoneessasi maaliskuun loppupuolelle asti, minkä jälkeen energia muuttuu huomattavasti, sillä aktiivisuuden, ulospäin suuntautuneisuuden ja maskuliinisen energian planeetta siirtyy sisäänpäin kääntyneeseen ravun merkkiin.

18.1. Merkurius lopettaa perääntymisen kauriissa, 8.huoneessasi

Alkuvuosi on menty aika tiukilla, kun kaksi persoonallista planeettaa perääntyy yhtäaikaa ja se tapahtuu vielä toisilleen ominaisissa merkeissä. Merkurius hallitsee kaksosen merkkiä ja Mars on ylennyksessä kauriissa. Vuoden alussa Mars liikkuu kaksosessa ja Merkurius kauriissa. Ja ne molemmat siis perääntyvät kuukauden alkupuoliskon. Onko tämä käänteisvaikutus, hallittu kaaos, paskamyrsky vai jotain siltä väliltä, kaikkea tasaisesti.

Merkurius kuitenkin aloitti perääntymisjaksonsa jo välipäivien aikaan sinun syvyyden, varjojen, raha-asioiden, kuoleman ja transformaation huoneessa. Perääntyvä Merkurius kauriissa voi tuoda tullessaan tarpeen palata erilaisten rakenteiden, lupausten ja sitoutumisten pariin. Merkuriuksen perääntyminen on hyvää aikaa reflektoida ja tarkastella asioita uudelta näkökulmalta. Se on hyvää aikaa pysähtyä ja rauhoittua merkin ja huoneen teemoissa; sinulla liittyen mm. siihen, millaisia asioita piilottelet itseltäsi, mutta myös muilta. Onko jotain valmis tulemaan ulos. Onko jotain tai jokin sinussa valmis muuttumaan uudenlaiseksi. Opetteletko puhumaan jostain hieman vaikeasta asiasta? Pitäisikö raha-asioihin suhtautua uudella tavalla? Millaisten asioiden läpikäyminen on osaltasi tässä? Mitä et halua enää jatkaa, mutta olet tähän asti vienyt eteenpäin velvollisuudentunteesta.

HITAIDEN PLANEETOIDEN SIJAINNIT TAMMIKUUSSA 2023

Hitaammat planeetat vaihtavat merkkiä paljon harvemmin, mitä persoonalliset planeetat Aurinko, kuu, Merkurius, Venus ja Mars.

Jupiter ja Saturnus

Jupiter siirtyi pysyvästi 11.huoneeseesi oinaaseen 20.12.2022. Jupiter on onnentuoja ja laajentaja. Kun se liikkuu vuoden alkupuoliskolla (16.5.2023 asti, kunnes se siirtyy härkään) sinun ystävien, harrastusten ja isompien ihmisryhmien huoneessa, saattaa tämä transiitti olla välillä aika yllättävä, koska sen vaikutus tulee ulkopuolelta, et voi kontrolloida sitä, vaikka ehkä haluaisit. Jupiter menee herkästi myös liioittelun puolelle eli kaikenlaista ylireagointia ystävyyssuhteissa tulisi tarkastella järkevästi ja huomata myös oma käytös, eikä vain syyttää muita. Henkinen polku saattaa alkaa kiinnostaa tai kiinnostus siihen palautuu.

Saturnus on ollut pysyvästi sinun 9.huoneessa vesimiehessä joulukuusta 2020 saakka. Ensimmäinen pyörähdys vesimiehessä oli jo maaliskuulta heinäkuun alkuun 2020. Olet saattanut tuntea rajoitusta ja tietynlaista hankaluutta etenkin omassa itsetutkiskelussa tämän ajan, kun Saturnus on liikkunut sinun 9. huoneessasi. Saturnus ei ole mukavuusalueella tässä huoneessa, missä koetaan rajattomuutta, koska koko planeetan syvin olemus on rajat ja rajoitus. Olemme transiitin loppuvaiheilla, minkä vuoksi vuoden alkupuolisko voi tuntua erityisen tympäisevältä, kun Saturnus viimeistelee tehtäviään. Se kysyy sinulta, oletko varmasti oppinut rajat siinä, miten tarkastelet maailmaa, miten opit, miten katselet henkisyyttäsi? Uuvuttaako vääriin asioihin keskittyminen? Osaatko pitää pintasi asioissa, mitä sinä haluat tavoitella? Aseta rajoja, isosti! Aikaa on maaliskuulle asti, sen jälkeen lipsutaan aivan eri maailmaan.

Uranus ja Neptunus

Uranus liikkuu sinun 12. huoneessasi härässä. Uranus on jo useamman vuoden ajan tuonut muutosta ja äkillisiä sekä yllättäviä liikahduksia asioihin, mitkä ovat kartallasi visusti piilossa ja verhojen takana. Jos kuljet henkistä polkua, niin siihen voi liittyä vaihtelevat, joskus hämmentävät, toisinaan jopa pelottavatkin tilanteet. Isoa keikutusta ja vaihtelua on voinut tapahtua myös oman mielenterveyden saralla. Itsestä on saattanut paljastua hyvin erikoisia piirteitä, mitä ei omakseen tunnista. Mutta samalla se on voinut rikkoa rakenteita, joiden aika on ollut hajota – tämä ei ole aina helppoa 12. huoneessa, missä rakenteita ei ole olemassa, koska koko huone kulkee unimaailmankaltaisessa illuusiossa.

Neptunus liikkuu 10.huoneessasi kaloissa työn ja uran sekä julkisten saavutusten huoneessa. Se on seilannut näillä vesillä ja hyvän tovin, vuodesta 2011 asti. Matka kestää vielä 2026 vuoden alkupuolelle saakka. Työelämässä on todennäköisesti koettu paljon muutoksia, vaihtelevia tilanteita ja huomattavaa kiinnipitämisen vaikeutta. Mikään ei ole enää samalla tavalla, mitä se oli tämän transiitin alettua ja vuoteen 2026 mennessä kaikki tulee olemaan taas ainakin osittain aivan täysin päälaellaan, mihin nyt on ehditty tottua. Mutta on myös mahdollista, että Neptunuksen myötä on lähdetty ajelehtimaan hieman vääränlaisille poluille uralla, missä lilluminen tuntuu liian makoisalta, koska vastuu ja velvollisuus poistuu – vaan sepä onkin vain yksi Neptunuksen kangastuksista.

Pluto ja Chiron

Pluto on liikkunut vuodesta 2008 saakka sinun 8.huoneessasi kauriissa ja se käy kokeilemassa energiavaihdosta vesimiehen merkissä ensimmäisen kerran keväällä 2023, alkaen 23.3. Pluto on muovannut ja transformoinut elämääsi sen omassa huoneessaan jo vuosien ajan ja sinulla on ollut meneillään pitkäkestoinen muutosvaihe elämässä, missä on käyty läpi elämää ja kuolemaa, sen koko kirjoa. Tämä myllerrys päättyy aivan pian, kun Pluto valmistautuu siirtymään seuraavaan merkkiin. Jos sinun MC eli keskitaivaan piste on myös kauriissa, olet saattanut käydä läpi isoja muutoksia työmaailmassa tai henkisellä polulla tai muutoin vain itsetutkimuksen saralla. Siihen on voitu jopa suorastaan pakottaa vaativien ja peruuttamattomien tilanteiden kautta, esim. perheenjäsenen tai muun läheisen kuolema, radikaali muutos työssä tai omassa terveydentilassa.

Kentauri Chiron siirtyi 2018 oinaaseen, sinun 11.huoneeseen. Chironin matka 11.huoneessasi jatkuu vielä 2027 saakka. Chiron on haavoittunut parantaja, joka transiitillaan oinaassa auttaa meitä parantamaan syviä, henkisiä haavoja itsekkyyttä ja omatoimisuutta vaativilla tavoilla. Sinulla se on saattanut tarkoittaa esim. ystävyyteen liittyvien haavojen tunnistamista ja niiden parantamista.

Palaa takaisin kaikkien merkkien listaukseen

Jaa

lue lisää