kauris horoskooppi 2023

Kauris horoskooppi maaliskuu 2023

Kauris horoskooppi maaliskuu 2023

kauris horoskooppi 2023

Tervetuloa seuraamaan Kauriin horoskooppia vuodelle 2023. Nämä tekstit on kirjoitettu ensisijaisesti sinulle, kenen nouseva merkki on Kauris. Kannattaa kurkata myös aurinkomerkkisi viesti (etenkin jos karttasi on päiväkartta) sekä kuumerkki viesti (etenkin jos karttasi on yökartta). Jos et tiedä, kumpi oma karttasi on, löydät siihen nopean ohjeen täältä.

Kaikki Tähtituulen sivuilla julkaistavat kuukausittaiset horoskoopit on kirjoitettu kollektiiville eli ne eivät ole henkilökohtaisia. Oma karttasi vaikuttaa siis taustalla aina kaikkein tärkeimpänä, mikä voi myös korostaa tai lieventää joitain merkityksiä. Myös itsetuntemus vaikuttaa taatusti siihen, miten hyvin tai huonosti jotkut asiat resonoivat. Jos jokin ei tunnu omaan elämään sopivalta, ei viesti ole silloin tarkoitettu sinulle. Luota aina ennenkaikkea omaan intuitioosi.

Vuosihoroskoopit tulevat luettavaksi kuukausi kerrallaan, alkaen tammikuusta 2023 ja ne ilmestyvät Tähtituulen sivuille aina kuukauden ensimmäisten päivien aikana. Nähdään taas viimeistään maalis-huhtikuun vaihteessa!

Jos et ole selvittänyt omaa nousumerkkiäsi, löydät ohjeet kartan tekoon klikkaamassa tästä.

Merkkien symbolit astrologiassa

symbolit Tähtituuli

Lue lisää huoneista täältä

Jokainen horoskooppi on myös kirjoitettu whole sign eli merkkihuonejaolla. Jos käytät placidusta pääasiallisesti, saattaa jotkut huoneet näyttää eri merkkiä mihin olet tottunut. Tämä ei kuitenkaan muuta asiaa, astrologiaa voi ja PITÄÄ tutkia monesta eri näkökulmasta.

Kauris horoskooppi maaliskuu 2023

Venus yhtymä Jupiter 2.3. sinun 4. huoneessasi

Venus ja Jupiter kohtaavat tänä vuonna 12°08′ oinasta ja sinulla 4.huoneessa. Kaksi onnentuojaa voivat antaa selvennystä ja avoimia reittejä asioihin, mitkä liittyvät erityisesti kotiin, perheeseen ja omaan tunnemaailmaan.

Merkurius siirtyy 3.3. kaloihin, sinun 3. huoneeseesi

Kommunikaation ja viestinnän planeetta siirtyy nyt vesimiehestä kaloihin. Koska aurinko liikkuu vielä reilut 2 viikkoa 3. huoneessasi yhdessä Merkuriuksen ja Neptunuksen kanssa, voi maaliskuun alkupuolisko nostattaa omissa ajatuksissa ja haavemaailmoissa liplattelua. Tämä aika voi olla antoisaa tai vastavuoroisesti ahdistavaa, jos sopivaa rytmiä ei löydy.

Jos olet kaivannut pysähdysnappia eteesi, se on nyt tarjolla ainakin jossain muodossa. Ota aikaa myös omille ajatuksille, hiljentymiselle, ehkäpä meditaatiollekin. Uiminen voisi olla myös loistava meditaation muoto. Merkurius siirtyy oinaaseen 19.3. eli päivää ennen kuin Aurinko vaihtaa merkkiä samaan osoitteeseen ja samalla päättyy jälleen yksi astrologinen vuosi eläinradan ympäri. Vaihdos kaloista oinaaseen useamman planeetan kera + uusikuu heti perään, voi taata, että muutoksen huomannee sellainenkin, joka ei paljon astrologiasta piittaa.

Täysikuu 7.3. neitsyessä, sinun 9.huoneessasi

Huoneeseen kuuluu mm. ulkomaat, korkeammat opinnot, elämänfilosofia ja maailmankatsomus sekä kaikenlaiset seikkailut. Täysikuu täällä korostaa asioita, missä täytyisi osata katsoa asioita nyt laajemmin. Missä on tuijotettu vääriä asioita tai jotain, millä ei juuri nyt ole mitään merkitystä. Pelko asioiden uudelleen tekemisen suhteen voi olla myös isoa.

Neitsyt täysikuu voi erityisesti korostaa hermoston toimintaa sekä oman terveydentilan tärkeyttä. Sille on hyvä antaa aikaa ja arvostusta vuoden jokaisena päivänä, mutta kenties tämä täysikuu valaisee jotain, mitä on hieman unohdettu tai jäänyt vähemmälle huomiolle; asioita, mitkä liittyvät sinulla mm. toiveisiin ja tavoitteisiin; miksi et uskaltaisi heittäytyä universumin aalloille ilman sen suurempaa suunnitelmaa? Älä juutu neitsyen tapaan viilata pilkkua aivan turhissa kohdissa, kun tärkeämmät kokonaisuudet valuu reunoilta hukkaan.

Saturnus vaihtaa 7.3. merkkiä vesimiehestä kaloihin, sinun 3. huoneeseesi

Tämä on yksi vuoden merkittävimpiä päiviä, sillä hidas planeetta Saturnus siirtyy eläinradalla kohti seuraavaa merkkiä. Vesimiestä seuraa kalat ja tämä hidas lyijyplaneetta liikkuu eläinradan viimeisessä merkissä aina alkuvuoteen 2026 saakka. Saturnuksen teemoihin kuuluu turhan karsinta, rajoitus, aika ja ajoitus, hitaus ja viivästyminen sekä odottaminen. Mutta kun kärsivällisesti jaksaa tehdä itsensä eteen töitä, palkitaan ahkeruus sillä tavalla, mitä kukin siinä hetkessä ansaitsee ja tarvitsee.

Saturnukselta on siis aivan turha odottaa mitään extraa tai ylimääräistä. Se antaa juuri sen, mitä ansaitset ja tarvitset. Ei sitä, mitä haluat. Mutta se kyllä vie kovin mielellään pois sen, mitä et enää kaipaa, vaikka et sitä välttämättä itsekään tietäisi. Ei ilkeyttään vaan siksi, että Saturnus edustaa myös kasvua meissä ihmisissä. Se on kuin aikuinen, joka ottaa lapselta pois tutin, koska sitä ei enää tarvita. Alkuun kauheaa, mutta äkkiä muodostuu uusi rutiini. Kasvu alkaa jälleen ja on aika nousta taas kerran uudelle tasolle. Niin ja niitä rutiineita. Niitä Satusetä rakastaa.

Saturnuksen liikuttua pitkään itsensä hallinnoimissa merkeissä eli kauriissa sekä vesimiehessä, on energia tuntunut erityisesti yhteiskunnallisesti aika vaativalta ja kovalta. Saturnus siirtyi kauriiseen vuoden 2017 lopulla ja vesimieheen ensimmäisen kerran maaliskuussa 2020. Nämä ajat ovat toimineet meille opettajana ja monien rakenteellisten muutosten aikakautena.

Saturnus ei säästele raippaa, mutta tarjoaa meille kyllä myös porkkanaa, jos vain suostumme sen ottamaan vastaan. Mutta ei sillä hyvät markkinointipuheet ole, sillä se ei ole Jupiter, joka lupaa puoli valtakuntaa, vaikkei tiedä, millä sen kaiken toimittaa. Hyvin saturnusmaisesti voisi sanoa, että itse pitää tajuta oma hyvinvointinsa sekä rajansa. Ja jos et tajua, niin “voi voi”, piiska heiluu. Kalat aika voi hieman pehmentää kovakuorista Saturnusta ja itse aavistelisin jonkinlaisten pehmeiden arvojen nousevan käsittelyyn, kun takana on nyt monta Saturnukselle ominaisempaa “kovaa vuotta”.

Saturnus ja Neptunus

Tärkeä huomioitava asia on myös se, että Saturnus ja Neptunus tulevat liikkumaan samassa merkissä keväälle 2028 saakka. Tämä kaksikko on kuin energioiden oppositiot. Toisessa korostuu kiinteät rakenteet ja toisessa materiaalittomuus. Toinen nostaa esiin totuutta ja suoraa puhetta, toinen näyttää harhakuvia ja sumuverhoja. Miten he tuottavat energian tuleviin vuosiimme, etenkin nyt alkuun kalojen energiassa? Totuus ja ihmisestä itsestään lähtenyt sanoma tulee olemaan entistä vaikeammin ymmärrettävissä kaiken maailman tekoälyjen ja filttereiden keskellä. Ehkä täytyy puskea vielä syvemmälle epäaitouteen mm. sosiaalisessa mediassa, että tämän parin siirryttyä oinaaseen, alkaa peitekuvat rakoilla.

Saturnuksen opetukset

Terapian tarve ja sen erilaiset muodot, sekä omasta mielenterveydestä huolehtiminen yleensäkin saattaa tulevan Saturnustransiitin aikana lisääntyä. Muutenkin mielenterveyden palveluista voi vihdoinkin tulla entistä normaalimpi asia ihmisen elämässä, niinkuin sen tulisikin olla. Kunhan sen mahdollisuus olisi jokaiselle tarjolla jo pelkästään palvelua tarjoavien tekijöiden määrissä.

Vaihtoehtoisia hoitoja, astrologiaa, erilaisia tulkintoja ym. harkitsevien sekä käyttävien kannattaa olla entistäkin tarkempana, keneltä palveluitaan hankkii. Tämä voi olla myös aikaa, kun entistä enemmän huijarit pyrkivät jaolle, huomatessaan kiinnostuksen alaa kohtaan nousevan. Muista siis se Saturnuksen piiskan heilahdus jo ennakkoon, sillä sitä saa kuulla, jos et kuuntele omaa sydämesi ääntä, vaan menet ensisijaisesti sinne, missä täytettä tarpeeseen saa nopeasti, mielellään muutamalla roposella ja / tai hyvillä puheilla ja tyhjillä sanoilla. Kaikki nämä ovat suurimmalta osalta polku huijatuksi tulemiseen. Henkisyydessä voidaan muutenkin ottaa isojakin askelia eteenpäin tulevien vuosien aikana ja mennä kohti sellaista, missä ei vielä ennen ole oltu, etenkin, kun heti perässä planeetoista hitain, Pluto, vaihtaa myös merkkiä.

Jokaisella on sitten myös ne omat henkilökohtaiset kokemuksensa Saturnuksen kanssa. Saturnus 3.huoneessa liikkuu alueella, minne kuuluu mm. viestintä, kommunikaatio, itsensä ilmaiseminen kirjoittaen ja sanallisesti, julkaisut ja sisällön tuottaminen, sisarukset ja muut elämään kuuluvat, merkittävät ihmiset, joiden koet olevan osa perhettäsi (ovat he sitä virallisesti tai eivät).

Näillä osa-alueilla voi tuntua tulevien vuosien aikana pientä tai isompaa rajoitusta, jos asioita ei osaa laittaa omatoimisesti hyvänlaiseen pakettiin ja karmeihin. Saturnus voi muuttua 3.huoneessa todella ankaraksi omaa ajatusmaailmaansa sekä ilmaisemistaan kohtaan, mutta samalla edessä on tärkeä opinpaikka, mistä tulisi ottaa oppia. Kalat antaa toivoa, että jokin myös pehmentyy ja vaatimus vähentyy. Saturnus on karttasi hallitsija eli planeetan matka eri huoneissa on aina erityisen merkityksellinen. Mukaan liittyy siis samalla nousumerkkisi kasvuprosessi.

Venus siirtyy 17.3. härkään, sinun 5.huoneeseesi

Venus siirtyy oinaasta härkään, omaan merkkiinsä ja samalla rauhoittaa ihmissuhderintamalla menoa ja meininkiä. Härkä on Venukselle lämmin kotipesä ja 5. huoneessa se voi siirtää ajatukset kaikenlaisiin asioihin, mitkä tuottavat sinun elämääsi iloa ja riemua. Lapset, luovuus, romantiikka, seksi, rakkaus, oma energia ja voima ovat myös huoneen teemoja. Venukselle tämä huone sopii siis oikein hyvin, sillä planeetta edustaa yhdeltä näkökulmalta rakkautta ja romantiikkaa.

Jos vaatekaappi kaipaa uusimista, Venus härässä voi olla myönteinen katsellessaan itseään sovituskopin peilistä. Härkä aika voi kuitenkin laittaa Venuksen kukkaronnyörit tanssimaan cha cha chaa eli mieti myös, tarvitsetko kaikkea, mitä mieli tänä aikana halajaa, on se sitten vaatekaappiin tai muualle kotiin tulevaa tarviketta. Herkuttelulle ja self-care illoille saisi myös suoda aikaa useamman kerran tulevan Venus transiitin aikana.

Aurinko siirtyy 20.3. oinaaseen, sinun 4.huoneeseesi

Aurinko valaisee tulevan kuukauden karttasi 4. huonetta. Huoneeseen liittyy mm. koti, perhe, vanhemmat, oma tunnemaailma. Oinas aloittaa nopeasti ja tehokkaasti ajan, mitä kutsutaan kevääksi. Tässä huoneessa se voi piristää, korostaa ja nopeuttaa asioita kotirintamalla ja usein se tulee tarpeeseen kalat kauden jälkeen, jos se on ollut hieman unettavaa. Kunnon kevätsiivous, tuuletus ja puhdistus tekee aina hyvää, mutta nyt siihen voi tänä keväänä olla erityisen paljon virtaa ja tarvetta myös. Nousukauriin kartalla niin moni energia muuttuu ja sieltä poistuu paljon raskasta energiaa toisiin osoitteisiin.

Astrologinen onnentuoja Jupiter on viimeisiä hetkiään Oinaan merkissä, ennen kuin se siirtyy Härkään, eli nämä rippeet kannattaa käyttää hyväkseen jollain tavalla. Jupiter ja Aurinko ovat yhtymässä myöhemmin huhtikuun puolella, 12.4. ja tämä päivä kannattaakin merkata jo kalenteriin potentiaalisena energiapiikkinä – ehkä siivouspäivänä?

Uusikuu oinas 21.3. sinun 4.huoneessasi

Uudenkuun hetki syntyy heti astrologisen uuden vuoden jälkeen, tehostaen samalla tätä oinaan starttia. Koska uusikuu syntyy voimakkaassa 0°, se voi myös luoda jonkinlaisen portin tai portaalin, mikä sulkeutuu kuukauden kuluttua, kun oinaan 29° tapahtuu harvinainen hybridi auringonpimennys. Meillä tulee siis olemaan kaksi oinas uuttakuuta peräkkäin. Onko se kaksi mahdollisuutta alkuun? Älä siis heitä hanskoja tiskiin, jos hommat ei onnistu ekalla kerralla. Malttia, sanoi joku joskus oinaalle, kuin seinille olisi puhunut.

Maaliskuusta tulee hyvin tapahtumarikas ja kun päästään vielä alkukuun kalat lillunnasta eroon, niin vauhti voi niin sanotusti kiihtyä. Lujaa. Uudenkuun hetki synnyttää sinulle jotain 4. huoneessasi, mikä korostaa entiseltään kodin tärkeyttä juuri tässä ja nyt. Millaisia uudistuksia voisi laittaa käyntiin?

Pluto siirtyy 23.3. vesimieheen, sinun 2.huoneeseesi

Nyt se on tässä. Pluto siirtyy kauriista vesimieheen. Ei lopullisesti aivan vielä tänä vuonna, mutta ensimmäiset kokeilut. Pluto on hinkannut kauriin kahta viimeistä astetta aina viime vuoden maaliskuulta asti, eikä aivan vielä olla valmiita. Pluto tulee siis pyörähtämään kauriin viimeisillä asteilla vielä muutaman kerran. Sitten tämä hidas, jäinen ja pieni sydänrintainen pallero siirtyy lopullisesti vesimiehen merkkiin kunnes olemme taas uuden edessä, heti 20 vuoden kuluttua. Nyt lähdetään siis pitkälle matkalle. Kiinnitetään turvavyöt.

Pluton ensivierailu kauriissa oli alkuvuonna 2008 eli noin 15 vuotta sitten. Siinä missä Pluto transformoi viimeiset 15 vuotta kaurisenergiaamme eli rakenteita, perusteita, rahaan liittyviä asioita sekä ymmärrystä ja suhtautumista auktoriteetteihin, hallintoon ja päättäjiin. Monenlaisia matopurkkeja on avattu kaikenlaisilla aloilla ja elämän osa-alueille aina Hollywoodista valtioiden johtoportaaseen. Paljon vanhanaikaisia, kankeita ja perinteisiä malleja on purettu, mutta työtä riittää vesimiehelle, kun olisi aika alkaa luoda uusista malleista toimivia ja kestäviä. Vesimiehessä voi myös tapahtua oikeastaan aivan mitä tahansa. Tapoihini uskollisena, luotan, että maan ulkopuoliset olennot vihdoinkin päättävät meidän olevan sen arvoisia, että kehtaavat näyttäytyä ihmisille. Jos vaikka pyssynpiipun sijaan ojennettaisiin käsi ja kukkasia. Pysyn toiveikkaana – lähinnä ihmisten kehityksen takia.

Tämä päivä on vuoden merkittävin tapahtuma astrologisesti ja siitä riittää puhetta vielä pitkälle. Koska Pluto siirtyy vesimiehen merkkiin ensimmäistä kertaa yli 220 vuoteen, on hyvä lähteä tarkastelemaan, millaisia muutoksia se toi viimeksi liikkuessaan kapinallisessa vesimiehen merkissä. Sen pohdinnan aika ei kuitenkaan ole nyt, vaan tarkastellaan teemoja myöhemmin ihan omalla ajallaan. Pluto on liikkunut kauriissa ja sinun 1.huoneen teemoissa vuodesta 2008 saakka, milloin se on muovannut ja transformoinut sinua. Sinua, sinua, sinua. Tämä on ollut nousukauriille aivan valtavan suuri urakka ja sille kannattaa suoda yksi jos toinenkin hetki aikaa; todella miettiä ja arvostaa kaikkea sitä työtä, mitä olet itsesi eteen tehnyt. Aivan sama, onko se tehty alitajuisesti tai tietoisesti. Sinä olet selvinnyt!

Kannattaa miettiä, mitä kaikkea elämästäsi on poistunut tai muovautunut uudeksi 2008 vuoden jälkeen ja mitkä niistä liittyvät 1. huoneen teemoihin eli sinun persoonaan, olemukseesi, itsetuntoosi, voimaasi sekä myös ulkonäköösi. Millaisten kokemusten läpi sinua on viety, että transformaatio pääsisi tapahtumaan? Nousumerkin ylitys on ollut yksi merkittävimpiä transiitteja, mitä olet käynyt läpi elämäsi aikana, koska sinusta täytyi muovata ja kuoria esiin uusi sinä, nousukauris 2.0. Jos nouseva merkkisi on kauriin viimeisillä asteilla, olet vasta tämän tapahtuman keskiössä ja homma on ns. kesken. Anna siis itsellesi edelleen aikaa.

Pluto liikkuu sinun 2. huoneessasi vuoteen 2044 saakka

Siellä se transformoi ja muuttaa asioita liittyen materiaan, konkretiaan, omistamiseen, rahaan, suhteeseen työntekoon ja siinä tienaamiseen, omaan kehonkuvaan ja siihen, miten näet ja koet itsesi. Myös suhde ruokaan ja tyytyväisyyden tunteeseen voi kokea isoja muutoksia, etenkin jos näissä asioissa on koettu isoja opetuksia ja kaurismaisia taisteluita 2008 jälkeisessa ajassa. Huoneeseen liittyy myös itsepäisyys sellaisten asioiden kohdalla, missä ei meinaa tahtoa nähdä jotain itsessään tai suhtautumisessaan 2.huoneen teemoihin. Usein siksi, että se vaatisi myös oman päätöksen pyörtämistä sekä sanomista, että olen ollut väärässä.

Vesimiehessä Pluto katsoo paljoltikin tulevaisuuteen, että siellä olisi hyvä olla, siinä missä kauris on viimeiset 15 vuotta iskenyt tikulla silmään, jos kuvitellaan menevämme liikaa tulevaan ajattelematta ensin menneitä virheitä. Pluton toimintatapa on joskus hieman tylppää ja tönkköä, minkä vuoksi se voi tuntua aika ajoin aika kurjalta ja jopa raa’alta. Mutta typistettynä Pluton tarkoitus on poistaa elämästämme sellaiset asiat, mitä emme enää tarvitse ja minkä jälkeen se muokkaa elämästämme sellaisen, missä vanhaa palasta ei enää tarvita ja kaivata.

Pluton prosesseja voi siis ajatella pääasiallisesti puhdistautumisena. Sanomattakin selvää, on nämä isot muutosajat itsepäisille ja muutosta kaihtaville ihmisille kovia paikkoja, minkä takia niitä vastaan alkaa helposti myös kapinoimaan. Jokaisella on kuitenkin aina vapaa tahto tehdä, mitä itse haluaa, vaikka se oma kartta sanoisi mitä tahansa. Tuntuuko se aina hyvältä tai onko se aina järkevää – ehkä ei. Onko se siinä kohden silti pakollista – ehkä on. Miksi – enpä tiedä. Jos tietäisin, en ehkä tekisi virheitä.

Mars siirtyy 25.3. rapuun, sinun 7. huoneeseesi

Mars siirtyy itselleen hankalaan merkkiin ja sinun 7. huoneeseen, minne liittyy mm. ihmissuhteet, yhteistyökuviot, kumppanuudet, kaikenlaiset sopimukset ja tärkeät paperit. Marsin transiitti voi tuoda eteen tarpeen tehdä päätöksiä ja liikahduksia erilaisissa yhteyksissä toisiin ihmisiin, mutta samalla ravun merkissä se voi supistaa tätä puolta, jos rapu alkaa liikaa kääntyä sisäänpäin.Tästä voi syntyä sisäinen paine, minkä olisi erittäin tärkeää osata päästää ulos ilman turhia höyryjä.

Mars ravussa hautaa asioita, muhittaa ja kypsyttää niitä, päästäen helvetin valloilleen, kun se ei enää kestä kantaa kuormaa tai kun joku ahdistaa rapuparan nurkkaan. Rapu on negatiiviselta puoleltaan yksi eläinradan itsekkäimpiä merkkejä sen kykenemättömyydessä katsomaan itseään peiliin tilanteissa, missä jopa itse tietää tehneensä väärin, mutta kun ei voi antautua. Parempi vetää tukeva suojakuori niskaan ja laittaa marttyyrivaihde päälle.

Asioita, mihin olisi hyvä keskittyä tulevien viikkojen aikana ja etenkin silloin, kun huomaat jotain epäkohtia tulevan esiin suhteessa muihin ihmisiin; aggression terveellinen ulospäästäminen sekä asioiden sanoittaminen ääneen, kun oikeasti haluat ja kaipaat jotain. Älä oleta, että muut lukevat ajatuksiasi – jos haluat, sano. Jos et, älä murise myöhemmin heille, jotka eivät toteuta sanomattomia toiveitasi.

HITAIDEN PLANEETOIDEN SIJAINNIT MAALISKUUSSA 2023

Hitaammat planeetat vaihtavat merkkiä paljon harvemmin, mitä persoonalliset planeetat Aurinko, kuu, Merkurius, Venus ja Mars. Muut hitaat eli Jupiter, Uranus, Neptunus sekä Chiron eivät vaihda merkkiä maaliskuun aikana, joten niiden vaikutus pysyy huoneiden kautta samana, mitä tammi-helmikuussa.

Palaa takaisin kaikkien merkkien listaukseen

Jaa

lue lisää