Kesäkuun 2020 tähtitaivas

Tämä blogiteksti tulee nyt muutaman viikon myöhässä, kun onnistuin sähläämään oikein urakalla valmiiksi saadun tekstin kanssa. Tallentamani pitkä teksti ei yhtäkkiä ollutkaan enää saatavilla ja en tänä päivänä tajua, mitä olen tehnyt ja minne olen tekstin tallentanut. Mutta toisaalta sopii ihan hyvin kaksosmaiseen energiaan, kun oikea käsi ei liiassa kiireessä aivan tiedä, mitä vasen tekee… Kaksoseen liittyy viestintä ja kommunikaatio eli luulisi, että tänä aikana uusi teksti tulee suit sait sukkelaan vaan, mutta Kaksonen ei tykkää tehdä samaa asiaa kahteen kertaan – varmaan siksi, että se ei enää muista, mitä viimeksi tuli tehneeksi, kun aivot surraa jo seuraavaa asiaa eteenpäin. Minulla on IC Kaksonen ja pystyn kyllä täydellisesti samaistumaan tähän; on tosi vaikeaa palata asiaan uudelleen, minkä on mielessään jo saattanut loppuun. Kesäkuussa tuntuu myös vahvasti kaikkien näiden peruuttavien planeetoiden vaikutus, kun Venus, Jupiter, Saturnus ja Pluto peruuttavat ja mukaan liittyy vielä 18.6 Merkurius ja 23.6 Neptunus.

20.5. Aurinko siirtyi Kaksosiin
Härän aika saattoi tuntua hieman jämähtäneeltä, joten auringon siirtyminen Kaksosiin toi mukanaan ihanaa raikkautta, liikettä ja energiaa. Härän luoma seisahtunut ilmapiiri rupesi väistymään ja halu päästä kanssakäymiseen toisten ihmisten kanssa alkoi jälleen nostaa päätään. Lapset palasivat viikkoa aikaisemmin takaisin kouluun, ennen lomille pääsyä. Opintojen kannalta siitä tuskin oli mitään hyötyä, mutta Kaksosen energiaan sopien kavereiden näkeminen ja yhdessä tekeminen olivat taatusti tosi tärkeitä asioita eristäytymisen jälkeen. 

5.6. Täysikuu / Kuunpimennys 15 astetta Jousimiestä
Kuunsolmujen liike määrittää, missä merkeissä pimennykset ovat ja tämä on ensimmäinen pimennys Jousimies-Kaksonen akselilla, mihin solmut siirtyivät viime kuussa. Jousimies-Kaksosen energia kehottaa meitä totuudenmukaisuuteen sanoissamme ja teoissamme. Älä mene toisten asettamaan muottiin, uskalla sanoa oma totuutesi ääneen. Tarkista omat asenteesi – puhutko toisen asettamalla muotilla? Älä sorru kiihkoiluun, muista järkevyys totuudessa. Rauhan keinoin esiin tuotu sanoma kantaa aina pidemmälle, kuin väkivalloin ja pakottamalla tuotu. Tämä vaikuttaa meissä useamman kuukauden ajan, sillä kyseessä on erittäin vahva energia. 

Merkurius siirtyi Rapuun 28.5 ja se peruuttaa 18.6 alkaen pysyen Ravussa aina 5.8 saakka.
Peruutuksen varjoaika alkoi jo 2.6 ja vaikutus voimistuu päivä päivältä, mitä lähemmäs virallista peruutusajankohtaa päästään. Merkurius pysähtyy 17.6, minkä jälkeen se lähtee peruuttamaan eli nämä ovat peruutusjakson intensiivisimmät päivät ja sopivasti juuri juhannuksen alla. Ravun merkissä haasteet kommunikaatiossa voivat liittyä vahvasti kodin piiriin ja ilmassa saattaa olla paljon rapumaista marttyyriasennetta; ihmiset loukkaantuvat mitä hämmentävimmistä asioista ja jopa sellaisista jutuista, missä heillä ei ole osaa eikä arpaa. Eli tätä kuuluisaa sijaismielensäpahoittamista. Peruutuksen aikana sanomattomien sanojen painekattila saattaa kihistä liitoksistaan ja Merkuriuksen pysähtyessä 12.7, ennekuin sen lähtee jälleen etenemään, voi olla luvassa aikamoista purkautumista, joka voi pahimmillaan tulla ulos hyvinkin rajulla tavalla. Muistetaan siis Jousimies-Kaksosenergian sanoma ”pysy totuudessa ja uskalla päästää se ulos”. Peruutuksen aika on myös perinteisesti ollut aikaa, milloin suomalaiset ovat mökeillä, festareilla… kaikkialla muualla paitsi kotona. Muuttuneet suunnitelmat voivat kiukuttaa, mutta hyvä olisi muistaa, että se koskettaa tänä vuonna ihan kaikkia – ei pelkästään yhtä yksilöä. Ihmisten tulee osata tulla pois oman navan tuijottelusta. Oma koti on pyhä paikka ja on jälleen aika muistaa sen asian tärkeys! Jos tuntuu, että juhannusvieraista joku saattaa aiheuttaa häiriötä, niin peruuttava Merkurius ei ainakaan auta asiaa…

Perinteisesti sanotaan, että peruutuksen aikaan ei kannata investoida sähkölaitteisiin tai autoon, sillä niiden kanssa voi syntyä nopeasti ongelmia. Myös sopimusten allekirjoitusta kehoitetaan siirtämään, jos se vain on mahdollista. Ellei ole, niin pikkupräntit kannattaa syynätä läpi mikroskoopilla. Kaikenlaisessa kommunikaatiossa, viestinnässä ja sähkölaitteissa voi olla häiriötä, kaikki, minkä tulisi toimia ja välittää tietoa/sanomaa, tuntuu olevan jumissa ja takaperinpäin kulkevassa tilassa. Peruutuksen jälkeistä varjoaluetta kestää aina 26.7 asti, jonka jälkeen tämä jumitus alkaa kunnolla helpottaa. 

21.6 Aurinko siirtyy Rapuun (kesäpäivänseisaus) & Uusikuu / Auringonpimennys 0 astetta Rapua
Vaikka pimennykset ovat jo siirtyneet Jousimies-Kaksonen akselille Kuun solmujen myötä, voi joissain tapauksissa pimennys tapahtua vielä edeltävissä merkeissä, niin kuin nyt, kun se tapahtuu aivan asteen alussa. Tämä tulee olemaan valtavan voimakas pimennys (viimeinen Rapu-Kauris akselilla), jonka vaikutus voi tuntua vielä kuukausien päässä. Oman intuition mukaan tapahtumien nostattamat voimat näkyvät vuosikymmenien päässä. 

Aurinko ja Kuu tekevät tarkan kvinkunksi aspektin Saturnukseen, joka lisää pimennyksen vaikuttavuutta. Saturnus tuo mukana ankaruuden ja rajoituksen, kvinkunksi on epätasapainon tila. Uusikuu kuvastaa uutta aloitusta. Pimennys nostattaa esiin epäkohdan. Näiden yhdistyessä energia on sangen vallankumouksellista ja kaikenlaisia vanhoja kaavoja ja rajoituksia vastaan kapinoimista. Peruuttava Merkurius tuo mukaan lisää haastetta. Saturnus peruuttaa nolla asteessa Vesimiestä…. vallankumouksellisessa merkissä. Venus viimeistelee peruutusjaksoaan Kaksosissa (päättyy 25.6). Joka suunnasta tulee painetta. Pimennyksen päivämäärä kannattaa merkata omaan kalenteriin ja tarkastella, ei pelkästään omaa elämää vaan energiaa maailmanlaajuisesti. Tästä päivästä lähtee liikkeelle muutoksen virta, sillä tämä on se viimeinen hetki, kun siihen on mahdollisuus. Vaikka tämä saattaa kuulostaa jopa pelottavalta, on energian purkautuminen viime kädessä hyvästä.

25.6 Venus lähtee jälleen etenemään. 
Loppuu se kaikenmoisten entisten heilojen esiinmarssi ja väärinymmärrykset ja hämmennykset kommunikaatiossa! Venus ehtii peruuttaa Kaksosen alkupään asteisiin saakka, eli merkki vaihtuu Rapuun vasta elokuussa. Venus saa siis flirttailla Kaksosissa koko kesän, joka saattaa näkyä koronarajoitusten jälkeisenä, hieman… estottomana paineiden purkautumisena 😀
Koska kaikki perinteiset kesäkekkerit on nyt peruttu, niin Venus Kaksonen kehottaa meitä olemaan mielikuvitusrikkaita ja luovia. 

27.6 Mars siirtyy Oinaaseen, missä se viettää koko loppuvuoden.
Mars on omassa merkissään Oinaassa, mutta silti tuntuu aika hurjalta ajatella, että koko loppuvuosi ja uuden vuoden ylikin mennään samassa Mars energiassa. Tuleeko siitä liika-annostus, innoittaako se aggressioon ja väkivaltaan, innoittaako se jopa sotaan, kun tilanne on niin räjähdysherkkä? Syy tähän pitkään jaksoon löytyy siitä, kun Mars lähtee peruuttamaan syyskuussa, mistä lisää lähemmin. Silloin on tiedossa turhauttavaa energiaa, minkä saa eniten nahoissaan tuntea ne, joilla on henkilökohtaisia planeettoja tai akseli Oinaan merkissä. Mars Oinas energia itsessään innostaa meitä kekseliäisyyteen, rohkeuteen ja ideointiin. Jos jokin projekti on odottanut pöytälaatikossa tai keväällä alkanut kuntoiluprojekti ei ole ottanut tuulta alleen, niin heinäkuusta alkaen on loistava aika testata, josko nämä pääsisivät uuteen nousuun Oinaan energioissa!

30.6 Jupiter yhtymä Pluto. 
Tämä yhtymä tapahtuu 2020 kolmeen kertaan ja se esiintyy noin 12-13 vuoden välein. Tämä on vuoden toinen, edellinen oli huhtikuussa. Kesäkuun yhtymässä molemmat planeetat peruuttavat. Jos huhtikuun alussa lähti jotain tärkeää rakentumaan, on tämä hyvä hetki tasata tilannetta ja tarkastella etenemistä. Suuremmalla mittakaavalla saatamme saada muistutuksen siitä, että asiat etenevät juuri siten, miten niiden tuleekin edetä ja vastustelu on turhaa energian tuhlausta. Iso muutos on tulossa ja kun viimeinen yhtymä tapahtuu marraskuussa, pitäisi ainakin Korona-pandemiasta olla jonkinlainen todellinen selkeys. 

Vieritä ylös