Kuunpimennys härässä 28.10.23

Kuunpimennys härässä 28.10.2023

En koe pimennyksiä negatiivisena tai pelottavana, vaikka ennen muinoin asian laita oli täysin eri. Aikoinaan kukaan ei tiennyt, miksi aurinko tai kuu aina välillä “pimentyy” osittain tai kokonaan. Pimennykset olivat hyvin pahaenteisiä ja mystisiä tapahtumia.

Pimennyksen tuoma kaaosenergia on kuitenkin asia erikseen. Pimennykset tulevat luo sykleina, joiden tarkoitus on pyöräyttää energiaa ylösalaisin – kuin pienenä kaaoksena. Joskus vähän suurempana. Ja kun asioita on pyöritetty tarpeeksi kauan yhdessä merkkiparissa, kaaos poistuu ja siirtyy seuraavaan merkkipariin.

Pimennysten vaikutus voi tuntua vielä puolenkin vuoden päässä, eli asiat, mitkä 5.5. lähtivät liikkeelle, saattavat tulla kunnolla prosessoituna pintaan vasta nyt. Toisaalta tässä hetkessä viimeistellyt pyöritykset saattaa näkyä todellisessa muodossaan vasta keväällä 2024.

Lauantaina 28.10.2023 on vuorossa viimeinen kuunpimennys härän merkissä tältä erää. Seuraavan pimennys tällä akselilla tulee olemaan vasta 7.5.2031.

Edellisessä skorpionipostauksessa kerroin lyhyesti nyt päättyvästä skorpioni-härkä pimennysajasta eli ei keskitytä nyt siihen enää uudelleen.

Asiasta toiseen. Niinkuin sanoin, syklisyys liittyy pimennyksiin merkittävällä tavalla ja kaikki pimennykset jaotellaan Saros -nimisiin sykleihin.

Jokaisella syklillä on oma saros-numeronsa, minkä tutkiminen auttaa tarkentamaan, mitkä pimennykset ovat mm. sinulle merkittäviä (esim. syntymääsi edeltävät ja syntymäsi jälkeiset pimennykset).

Yksi Saros-jakso kestää 18 vuotta, 11 vuorokautta ja 8 tuntia. Tuon ajan kuluttua auringon-ja kuunpimennykset toistuvat suunnilleen samankaltaisina, kuitenkin merkin ja astelukeman edistäen.

Lauantaisen pimennyksen saros-syklin numero on 146. Viimeksi tämän kyseisen syklin pimennys tapahtui 17.10.2005 oinaan 24°07′. Niinkuin aina, astrologiassa kannattaa peilata asioita taaksepäin, että voisi ymmärtää sen tarkoituksen tässä hetkessä.

Onko sinulla jotain kartallasi oinaan 22-26° tai härän 3-7°? Jos osumia tulee, niin minne ja näkyikö niiden planeetoiden/ akselien energia tuossa ajassa, taikka juuri nyt? Mitä käsittelit 2005 lopulla – mitä juuri nyt?

Tämä sarossykli on mielenkiintoinen myös siksi, että siinä vaikuttava merkki vaihtui oinaasta härkään. Jotain siis päättyi 2005 siellä huoneessa, missä sinulla on oinaan merkki ja nyt jotain uutta alkaa siellä, missä on härän merkki.

Samalla tämä lauantainen pimennys myös päättää 2021 alkaneen härkä-skorpioni -pimennyskauden. Ehkä aluksi hämmentävää, mutta samalla hurjan symbolista ja kirjaimellista. Jonkun oven sulkeminen avaa aina uuden oven. Tai vaikka ikkunan. Mitä sieltä astuu. Minne sinä astut? Mikään ei lopulta koskaan pääty vaan alkaa vain uudestaan, uudessa syklissä. Syklin voi toistaa tai koettaa luoda siitä itselleen paremman.

Jaa

lue lisää