Laskumerkki – mitä minä opin sinusta

Laskumerkki – mitä minä opin sinusta

Laskumerkki eli DC,kuvastaa energiaa, mitä tuotat ja koet erilaisten ihmissuhteiden kautta ja mistä sinun olisi myös hyvä päästää irti – tässä tarkoitan negatiivisia piirteitä, kaikkea ei ole tarpeen heittää ikkunasta ulos, sillä Laskumerkiltä löytyy myös paljon hyvää ja sellaista, mitä on tarpeen jatkojalostaa elämässä. Koska allekirjoittanut uskoo vakaasti sielunkiertoon ja entisiin elämiin, lisään mielelläni kuvailuun mukaan sanat ”tässä elämässä”. DC pisteellä onkin paljon karmaa ja toisinaan pohdin, että mahtaako se osoittaa myös edellisen elämän aurinkomerkkiä. Ne asiat, mihin kompastuit edellisellä sielunkierroksella, tulevat tässä elämässä esiin ihmissuhteissa ja niistä olisi syytä päästää irti…
Lue lisää

Laskumerkki – mitä minä opin sinusta

Laskumerkki eli DC, deskendantti, deskendentti, descendant (engl.) on astrologisella syntymäkartalla sijaitseva akselipiste, joka on aina täydellisesti vastapäätä Nousumerkkiäsi. AC eli Nousumerkki sijoittuu kartalla kello yhdeksään ja laskumerkki, ollessaan oppositiossa, kello kolmeen (voit lukea Nousumerkistä lisää täältä). Tätä kutsutaan AC-DC akseliksi, minkä muodostumiseen tarvitaan syntymäpaikkakunta sekä mahdollisimman tarkka syntymäkellonaika. Nousumerkki kuvastaa sinun persoonaasi, laskumerkki taasen ihmissuhteita. Laskumerkki on se energiaa, minkä saat muista ihmisistä ja heidän kanssaan kokemista tapahtumista. Laskumerkin astelukema on tarkalleen sama, mitä Nousumerkilläsi on, mutta eläinradanmerkki on aina vastamerkissä. Seuraavana vielä kaikki vastamerkkiparit kertauksena. Voit myös nopeasti tarkistaa tästä listasta, että mikä on sinun Laskumerkkisi, jos tiedät oman Nousumerkkisi:

Oinas – Vaaka (johtava maskuliininen akseli)

Härkä – Skorpioni (kiinteä feminiininen akseli)

Kaksonen – Jousimies (muuttuva maskuliininen akseli)

Rapu – Kauris (johtava feminiininen akseli)

Leijona – Vesimies (kiinteä maskuliininen akseli)

Neitsyt – Kalat (muuttuva feminiininen akseli)

Laskumerkki on myös yhteys entisiin elämiin ja karmaan

Laskumerkki eli DC kuvastaa energiaa, mitä tuotat ja koet erilaisten ihmissuhteiden kautta ja mistä sinun olisi myös hyvä päästää irti – tässä tarkoitan negatiivisia piirteitä, kaikkea ei ole tarpeen heittää ikkunasta ulos, sillä Laskumerkiltä löytyy myös paljon hyvää ja sellaista, mitä on tarpeen jatkojalostaa elämässä. Koska allekirjoittanut uskoo vakaasti sielunkiertoon ja entisiin elämiin, lisään mielelläni kuvailuun mukaan sanat ”tässä elämässä”. DC pisteellä onkin paljon karmaa ja toisinaan pohdin, että mahtaako se osoittaa myös edellisen elämän aurinkomerkkiä. Ne asiat, mihin kompastuit edellisellä sielunkierroksella, tulevat tässä elämässä esiin ihmissuhteissa ja niistä olisi syytä päästää irti.

Ennen kaikkea avaan Laskumerkkiä sen kautta, mitä me saamme toisista ihmisistä. Millaista peiliä haemme ajatuksillemme ja tunteillemme – useimmiten tämä tapahtuu alitajuisesti. Peili on toinen ihminen ja heidän antama energia, vaikutus, vetovoima, haasteet, mutta totta kai myös sellaiset puolet, mitä me emme aina haluaisi itsessämme nähdä. Siksi kumppanin jotkut piirteet voivat ärsyttää niin suunnattomasti, koska tämä paljastaa meistä puolia, mitä emme halua nähdä itsessämme. Mutta siinä se sitten kököttää, kasvojemme edessä – kaikki se energia, mitä pakenemme tai välttelemme. Kaikki ne haasteet, mitä kohti emme kaipaa mennä. Ja silti sinne olisi vain mentävä. Nämä on niitä asioita, minkä kanssa lyödään päätä seinään ja joskus yhteen, minkä jälkeen ihmetellään, että miksi minä olen tällainen tuon rakkaani kanssa, mutta en vaikka ystävilleni? Eikö olekin ihanaa, että astrologia voi antaa neuvoja näihin tilanteisiin.

Sinä vedät puoleesi Laskumerkkisi energiaa, että oppisit näkemään, mistä luopua ja mitä pitää elämässä mukana. Parhaiten tämän oppii tarkastelemalla toista ihmistä; etenkin sitä, kenet me valitsemme rinnalle ja päästämme erityisen lähelle eli oma kumppani. Laskumerkin ei tarvitse olla kumppanin aurinkomerkki, sillä kartalta löytyy paljon merkittävämpiäkin sijainteja ihmissuhteita ajatellessa. DC pisteesi merkki voi olla esim. puolisosi Kuu, Mars, Venus, Juno, jokin neljästä akselista, Vertex tai Antivertex, ehkäpä myös Musta Kuu Lilith. Viimeisin etenkin silloin, jos kyseessä on hyvin intensiivinen ja kuluttava suhde; ei välttämättä se loppuelämän rakkaus, mutta taatusti yksi elämän haastavimpia ja opettavimpia. Samalla tavalla kumppanisi Laskumerkille voi osua jokin sinun karttasi yllä mainituista sijainneista. Etenkin akseleiden kohtaaminen synastriassa (kaksi karttaa asetetaan limittäin tarkastelua ja vertailua varten) on merkki suhteen karmaattisuudesta. Ja ei hätää, jos mikään planeetta, akseli, piste tai edes asteroidi ei kumppanin kartalta osu Laskumerkillesi. Se ei ole merkki siitä, ettei suhde olisi merkityksellinen. Mutta tämä onkin aivan toisen postauksen aihe…

Laskumerkille saapuu ihmiset oman perheen ulkopuolelta

Käyttäessäni omaa karttaani esimerkkinä, Rapu Laskumerkki kaipaa rinnalleen ihmisiä, jotka herättelevät Nousukaurista tunnerintamalla. Se muistuttaa kodin ja läheisten tärkeydestä, oman herkkyyden esiin nostamisesta sekä toisten syyttelyn lopettamisesta. Rapu tuo peiliin veitsenterävän intuition, mitä Kauris ei pääse pakoon – Rapu muistuttaa Kaurista siitä piirteestä, mikä Kauriilla on sisäsyntyisenä voimavarana, mutta minkä sen täytyy osata (uskaltaa) kaivaa esiin tullakseen ulos elämää suorittavasta kuorestaan. Nousukauris tarvitsee Ravun lämpöä, ettei se unohda itseään puurtamiseen ja ahertamiseen, mihin se niin mielellään uppoutuu unohtaen samalla kodin, rakkaimmat ja kaikki muut velvollisuudet, mutta myös elämän ilot.

Nousukaurista miellyttää myös Ravun rauhallisuus ja kyky vetäytyä omiin oloihin, rauhoittaa tunnelmaa ja luoda ympärille tila, mikä saa Kauriin pois jatkuvasta töiden pohtimisesta. Nousukauriit myös pitävät ihmisistä, jotka ovat hillittyjä ja rauhallisia ulospäin, ei haittaa, vaikka joskus oltaisiin ihan vain hiljaa omissa oloissaan. Kauris kaipaa kotiinsa ihmisiä ja energiaa, jotka eivät häslää ja sähellä ja ole koko ajan äänessä ja kyselemässä. Mutta Laskumerkin on tarkoitus myös ärsyttää, koska sillä tavalla meitä herätellään. Puolisollani on Kuu Ravussa, joka kyllä varmasti osaa painella juuri oikeat ärsytysnappulat niin halutessaan, mutta samalla muistuttaa siitä, mitä asioita joudut itsessäni katsomaan silmästä silmään oikeastaan päivittäin.

Palaan vielä aikaisempaa, kun sanoin, että meitä kasvattaa parhaiten etenkin puoliso. Tottakai myös lapset, vanhemmat, isovanhemmat, sisarukset ja läheiset sukulaiset antavat oman panoksensa. Näistä tuleva vaikutus on kuitenkin hyvin erilainen, sillä perhettä ja sukulaisia kohtaan annettu rakkaus on hyvin erilaista, mitä se on kumppanin kanssa. Kumppania voi myös vaihtaa, mutta sukulaiset on ja pysyy 😉 Lähiperhettä voikin tutkia MC-IC -akselin, 3., 4. ja 5. huoneiden kautta. Ystävät kuuluvat 11. huoneeseen, toisinaan ne ilmenevät myös 5.huoneessa. 

laskumerkin energia

Yhteistyökumppanit

Laskumerkille saapuvat siis ihmiset suvun ulkopuolelta, sellaiset tyypit, joiden kanssa jaat hyvin läheisen ja intiimin suhteen. Tämä voi tarkoittaa myös erilaisia bisneskumppanuuksia, missä intiimiys ei ole parisuhteessa jaettua romanttista ja seksuaalista yhteyttä vaan luottamukseen sekä kumppanuuteen perustuvaa (toki luottamus on parisuhteessa myös se nro1… mutta kyllä te ymmärrätte pointin). Koska onhan yritystoiminnan jakaminen toisen ihmisen kanssa verrattavissa omalla tavallaan avioliittoon; allekirjoitetaan sopimus, jaetaan rahavirta ja olisi myös äärimmäisen tärkeää, että molemmat osapuolet tietävät tasan tarkkaan samat asiat, millä on vaikutusta yrityksen toimintaan sekä yhteistyön sujumiseen. Molemmilla tulisi olla sama suunta ponnistuksissa ja ajatus siitä, että jotain tärkeää kasvatetaan kohti vakaampaa alustaa. Valehtelusta seuraa epävarmuutta, epäilystä ja pahimmassa tapauksessa välirikko sekä sopimuksen purkaminen. Bisneksessä ja rakkaudessa on siis paljon yhteistä. Seitsemänteen huoneeseen, minkä kärkeen Laskumerkki osuu (Placidus huonejaolla), kuuluu myös sopimukset; avioliitto on omanlaisensa sopimus. 

Lopuksi alla vielä lyhyesti avattuna jokaisen AC-DC parin tehtävät ja haasteet. On tärkeää muistaa, että jos sinun kartallasi osuu jommalle kummalle tai jopa molemmille akselipisteille jokin planeetta tai laskennallinen piste, muovautuu akseli sen mukaan, millainen vaikutus siihen osuu. Kaikenlaiset yleistykset ovat astrologiassa vaarallisia väärään suuntaan ohjaavia.

Laskumerkkien tehtävät ja haasteet

Oinas – Vaaka (Tehtävänä itsenäisyys, oman minäkuvan ja rohkeuden kehittäminen vs ihmissuhteiden ja niissä tehtävien päätösten sekä maltillisuuden haaste)

Härkä – Skorpioni (Tehtävänä etenemisen tärkeyden ja oman itsepäisyyden ymmärtäminen vs irtipäästön ja toisten lähelle päästämisen haaste)

Kaksonen – Jousimies (Tehtävänä oman polun löytyminen ja hetkessä eläminen vs rauhattomuuden ja sitoutumiskammon haaste)

Rapu – Kauris (Tehtävänä oman herkkyyden ymmärtäminen sekä tunteiden esille tuominen vs liiallisen rajoittamisen (itsensä ja muiden) haaste)

Leijona – Vesimies (Tehtävänä rohkeuden ja itseluottamuksen löytyminen vs irrallisuuden, paremmuusajattelun sekä liiallisen itsepäisyyden haaste)

Neitsyt – Kalat (Tehtävänä sisäinen rauhan löytyminen etenkin omissa ajatuksissa vs ailahtelevaisuus ja toksisissa ihmissuhteissa roikkumisen haaste)

Vaaka – Oinas (Tehtävänä oman äänen löytyminen ja päätöksiinsä uskominen vs tasapainoisen ja vastaanottavaisen energian löytymisen haaste)

Skorpioni – Härkä (Tehtävänä oman herkkyyden ja haavoittuvuuden valjastaminen voimaksi, pois herkkyyden heikkousajatelmasta vs irtipäästämisen sekä toisten omaan tahtoon pakottamisen haaste)

Jousimies – Kaksonen (Tehtävänä aktiivisuuden ja pakenemisen eron ymmärtäminen vs levottomuuden ja elämän perusasioiden rajoitteellisuuden ymmärtämisen haaste)

Kauris – Rapu (Tehtävänä työn ja oman hyvinvoinnin tasapainon löytäminen vs omaan herkkyyteen tutustumisen ja läheisten tärkeyden ymmärtämisen haaste)

Vesimies – Leijona (Tehtävänä oman erilaisuuden hyväksyminen ja toteuttaminen – ei vain sen julistaminen vs liiallisen ylpeyden ja huomionhakuisuuden haaste)

Kalat – Neitsyt (Tehtävänä eritellä ja tunnistaa oma herkkyys, että ei ajautuisi tilanteisiin, missä negatiivisuus ottaa vallan vs haasteena kumppanin syyttäminen asioissa, missä katse tulisi kääntää itseensä)

Jaa

lue lisää