leijonanportti tähtituuli

Leijonanportti 2021

Sunnuntaina 8.8.2021 on Leijona Uudenkuun hetki klo 16:49. Elokuun kahdeksatta päivää pidetään myös ns. Leijonanporttipäivänä, mikä toistuu vuosittain aina samaan aikaan, kun tähtitaivaan kirkkain kaunotar Sirius palaa aamutähdeksi. Leijonanporttipäivää voi käyttää hyväkseen kuin suurena energiaportaalina, jos sinulta löytyy halua ja tarvetta tuoda elämääsi ja ympäristöösi suurta muutosta.

Myös kesäkausi saavuttaa kovaa vauhtia sadonkorjuun aikaa. Mutta sitä ennen nautitaan vielä hetki tästä Leijonan kaudesta, kunnes 23.8 Aurinko vaihtuu Neitsyeen, milloin luonto sekä sen asukkaat alkavat siirtyä aikaan, missä kerätään palkkio tehdystä työstä sekä ravitaan sieluamme ja ruumistamme saamillamme opeilla ja antimilla. Sitä todellakin tarvitaan, sillä edessämme on pitkä syksy ja eriskummallinen talvi. Neitsyen kauden alkaessa saavumme aivan uusien oppiläksyjen pariin, joten sietääkin varmistaa, että keho ja mieli jaksavat sen läpi, mitä tuleva syksy ja talvi tuovat mukanaan. 

8.8 Leijonanporttipäivä

Leijonanportin avautumispäivästä on hieman eriäviä mielipiteitä, sen sijoittuen kuitenkin 26.-28.7 välille. Portti pysyy auki 12. elokuuta saakka ja sen intensiivisin hetki koetaan 8.8, mitä kutsutaan Leijonanporttipäiväksi. Numerologisesti kaksi kahdeksikkoa on voimakas, teemanaan ikuinen muutos. Täydellisen uusiutumisen potentiaali, etenkin kahden ihmisen, elossa ja olemassa olevan energian, sielun ja hengen välillä.

Leijonanporttipäivälle tänä vuonna sijoittuu myös uusikuu, mikä kuvastaa uusien aloituksien ja mahdollisuuksien hetkeä. Elämämme koostuu erilaisista sykleistä; luonnolla on vuodenajat, merellä vuorovedet, linnuilla soidinmenot, koululaisilla ja opiskelijoilla lukukaudet, naisilla kuukautiset ja urheilijoilla kisakausi vain muutamia mainitakseni. Uudenkuun ja täydenkuun sykliin peilaten tässä on edessä hyvin erityinen aloituksen meno ja meininki. Sirius tähden läsnäolo Leijona Uudenkuun kanssa toimii kuin suojeluksena – Siriuksesta käytetään myös nimeä koiratähti, ihmisen paras ystävä, mutta se, millä tavalla ihmiset välillä käsittelevät parasta ystäväänsä on sydäntä särkevää. Enkä tarkoita tässä ainoastaan eläimiä, vaan myös toisiamme, kaltaisiamme, ympäristöämme, tulevaisuuttamme. 

Sirius Koirantähti tähtituuli leijonanportti

Valo lisääntyy

Jo useamman vuoden ajan kiinnostus henkisyyttä kohtaan on ollut kasvussa ja olen siitä kovin onnellinen – sen tuntee, kun valo lisääntyy. Sinä joka tätä luet ja olet kenties juuri aloittanut omalla henkisellä polullasi, niin muista, että uusien askeleiden otto ei ole ”walk in the park”, eli mitään kovin hauskaa se ei tule olemaan, mutta toisaalta – ei sen kuulukaan olla. Itselläni on se ajatus, että mitä enemmän sattuu, sitä suuremman myllyn ja muutoksen läpi ihminen on menossa. Tärkeintä on ymmärtää, että olotilan ei tarvitse eikä sen saa olla jatkuvaa kipua.

Koska silloin ei ole enää kyseessä kasvaminen, vaan se on kärsimistä ja sen olemassaoloon voi jokainen itse vaikuttaa. Kärsimykseen liittyy syyttäminen ja vastuun siirto. Toisten syyttäminen ei liity henkiseen kasvuun. Vastuun siirto toisten hartioille ei liity henkiseen kasvuun. Mutta sinä varmasti jo tiedätkin, mitä henkinen kipu on, sillä siirtyminen polulle on ensimmäinen askel, minkä ottamiseen vaaditaan rohkeutta ja totuudenmukaisuutta. Sen esiin kaivaminen on kova juttu ja jokaiselle omanlaisensa tarina.

Siriuksesta käytetään myös nimeä koiratähti, ihmisen paras ystävä, mutta se, millä tavalla ihmiset välillä käsittelevät parasta ystäväänsä on sydäntä särkevää. Enkä tarkoita tässä ainoastaan eläimiä, vaan myös toisiamme, kaltaisiamme, ympäristöämme, tulevaisuuttamme.

Elämme ajassa, kun ihmiset alkavat vihdoinkin olla valmiita siihen tietoon, että et voi ostaa rahalla sitä tunnetta, mikä tuo oikeasti mielenrauhan. Tässä juuri henkisen polun kutsu toimii auttajana, koska niin monet alkavat ymmärtää, että rauha löytyy itsestä – ei ulkopuolelta rahasta, materiasta tai toisista ihmisistä. Ja samalla meitä ajetaan vastakkainasettelun tilaan mm. median, somen ja materialismin kautta. Se, mikä ei ole matemaattisten laskentakaavojen ja tieteellisten mallinnusten kautta todistettavissa, pyritään painamaan alas ihmisten saavuttamattomiin ja leimata huuhaana ja puoskarointina. Henkilökohtainen kokemus olisi näin ollen yhtä tyhjän kanssa, onhan sitä kovin haastavaa mitata millään yhtenevällä kaavalla. Miksi sitä pitäis mallintaa? Kokemus on henkilökohtainen, ei robottimainen matemaattinen toiminto. Miksi median iskostaa, että on ok olla hengellinen, mutta naurettavaa olla henkinen tai holistista elämäntapaa noudattava? Pieni ryhtiliike olisi paikallaan kaiken värisillä lehdistöillä, toiminta on läpinäkyvää ja läpeensä loppuun kulunutta.

Sirius, Koirantähti, Kalevalantähti

Sirius, ohjaa meitä, ihmisten laumaa, jotka ohjausta kaipaa, kohti sitä suuntaa, mistä löytyy se rauha, kun ei enää tarvitse nukkua koiranunta, vaan saamme vaipua syvälle siihen tilaan, missä jokaisella on mahdollisuus kohdata oma rauhansa. Olkoot sen matemaattinen koodi juuri nyt 8+8+2+0+2+1=21.  

Äskeinen tuli täysin ajatuksen virtana ja samalla tajusin, että 21 eli XXI on Tarotkorteissa ison Arcanan viimeinen kortti, Maailma, Universumi. Sykli päättyy, että uusi voisi alkaa, mutta päästäksemme uudelle syklille, vaaditaan jotain, mikä mahdollistaa voitokkaan aloituksen – on uskallettava kokea luopumisen tuska. On koettava se, mitä ilmeisen moni pelkää, tietämättä lopulta mitä pelkää. Kuinka moni luopuu jostain vapaaehtoisesti, mutta ei päätä itse, mitä se on, mitä lähtee. Kuinka moni luopuu hampaat irvessä siitä, mistä ei halua luopua, koska vanha ja totuttu tuo turvaa. Ja kuinka moni päästää irti vapaaehtoisesti kaikesta siitä, minkä tietää olevan merkityksetöntä ja tarpeetonta oman kehityksen kannalta, vaikka inhimillinen puoli tahtoisi pitää kiinni. 

Aamutähti

Kiintotähti Sirius liittyy oleellisesti Leijonanporttipäivään, se näkyy meille jälleen aamutähtenä. Astronomiassa puhutaan heliakkisesta noususta, mikä on hetki, milloin tähti pääsee jälleen ihmissilmän näkyville, koska auringonvalo ei ole sen esteenä. Leijonaporttipäivänä Sirius siis nousee aamutähtenä juuri ennen auringonnousua. Muinaiset egyptiläiset tiesivät ajoittaa Siriuksen nousun aikaan, milloin Niili alkoi tulvia ja näin he osasivat ennustaa tätä maanviljelykselle tärkeää runsauden tapahtumaa ja sitä, milloin tulee siirtyä pois tulvan tieltä. Egyptin mytologiassa Siriuksella on tottakai myös oma jumalattarensa – Sothis, tähtikruunuinen nainen. Talviaamuisin voimakkaasti tuikkivaa Siriusta voi etsiä etelän suunnalta horisonttilinjasta. Sirius on ilmeisesti myös usein syynä vääriin ufohavaintoihin, sillä sijainnin myötä sen välke ja kirkkaus ovat todella silmiinpistävät.

Maan käsin katsottuna Sirius on tähtitaivaan kirkkain tähti tai oikeastaan kaksoistähti, josta kirkkaampi on Sirius A. Sitä kiertää kääpiötähti Sirius B. Sirius on kaukainen kiintotähti, eli sen liikettä astrologisella kartalla ei seurata samalla tavalla, miten aurinkokuntamme planeettojen liikettä seurataan. Tällä hetkellä Siriuksen löytää omalta kartaltaan Ravun 14°22’. Jos kartallasi on jokin persoonallinen eli nopeasti liikkuva planeetta, akseli tai laskennallinen piste Ravun 11-17° asteessa, on Siriuksen vaikutus elämässäsi todennäköisesti erityisen suuri. Näin etenkin, jos se yhtyy Aurinkoon, Kuuhun tai Nousevaan merkkiin. Hyväntahtoisten kiintotähtien, ei pelkästään Siriuksen, esiintyminen kartalla oleellisissa kohdissa viittaa usein myös johonkin tärkeään (mutta myös vastuulliseen!) tehtävään yhteiskunnassa. Mitään automaattista onnea se ei tuo, niin kuin ei mikään sijainti astrologiassa, mutta se voi toimia ikään kuin ohjaavana tähtenä elämässäsi. Ptolemyn mukaan Sirius on Jupiterin ja Marsin kaltainen.

Kiintotähdet omalla kartalla

Kiintotähtien energiaa ei tule automaattisesti pitää voimakkaana ja positiivisena tai voimakkaana ja negatiivisena. Vaan voimakkaana ja potentiaalisena, minkä voi elämässään kääntää kumpaan suuntaan tahansa. Potentiaali suuruuteen tai potentiaali kaaokseen. Kiintotähtiä tulee myös tulkita eri tavoin, miten perinteisiä planeettoja tulkitaan. Jokaiseen tähteen liitetään runsaasti erilaisten kansojen mytologioita ja vanhan kansan perinteitä, joita tutkimalla saat selville sinua kiinnostavien tähtien tarinaa. Esim. astro.com sivustolla karttaa muodostaessa voit lisätä kohdassa additional objects useimpia tärkeitä kiintotähtiä kuten Sirius, Antares, Rigel, Algol ja Betelgeuse. 

uusikuu leijonanportti tähtituuli

Saturnus, Uranus ja Uusikuu

Uudelle kuulle tulee löyhä oppositio Saturnukselta ja neliö Uranukselta, mistä muodostuu T-risti niminen suurkuvio. Tarkka neliö Saturnuksen ja Uranuksen välillä tapahtuu kolme kertaa vuoden 2021 aikana – pidemmällä välillä se toistuu 20-22 vuoden välein. Tunnelma tiivistyy etenkin tarkkojen päivien ympärille, joista toinen oli kesäkuun puolessa välissä, 14.6 ja ensimmäinen 17.2 ja viimeinen tulevana jouluaattona. Koska nämä kaksi planeettaa liikkuvat niin hitaasti, pysyy yhteys koko kesän, vaikka kuvio ei ole enää täydellisen tarkka. Ja todellakin, uudenkuun hetki korostaa ja nostaa tuon hankalan, epävakaan ja aggressiivisenkin kuvion energioita uudelleen jalustalle. Koska Kuu syntyy Leijonan merkissä, voi se nostaa pinnalle asioita hieman ylenpalttisen mahtailevana ja todellisuudesta kaikonneena. 

Kuu ja Aurinko eli Uudenkuun yhtymä on löyhässä oppositiossa eli 180° määräkulmassa Saturnukselle, joka pudottaa meidät tilanteeseen, missä on aika tarkastella tilannetta hieman toisella tavalla, mihin lähiaikoina ollaan totuttu.

Saturnus on perinteinen, kuivakka, rajoitus, säännöt, rakenne ja auktoriteetti. Valvova silmä, joka tarkkailee, mutta samalla pitää meistä huolta. Uranus on rajaton, säännötön auktoriteettia vastustava kapinallinen rakenteiden ja perinteiden rikkoja. Kuin salama, mikä iskee, kun sitä vähiten odottaa. Neliö on aspekti, mikä muodostuu kahden planeetan välille, kun ne ovat toisiinsa 90° määräkulmassa. Tämä kuvio on hankaava, haastava, ärsyttävä, sitkeä ja sinnikäs, silmiä avaava, taipumaton, rikkova, paljastava, mutta samalla myös valehteleva, jos taipuu muuhun kuin omaan totuuteensa. Neliö antaa haasteen, mutta se ei ole aina lopullinen energia – se täytyy selvittää ja selättää.

Kuu ja Aurinko eli Uudenkuun yhtymä on löyhässä oppositiossa eli 180° määräkulmassa Saturnukselle, joka pudottaa meidät tilanteeseen, missä on aika tarkastella tilannetta hieman toisella tavalla, mihin lähiaikoina ollaan totuttu. Tämä voi olla silmiä avaava tai sitten tulee pakoreaktio. Tämän Uudenkuun energia säilyy aina sinne jouluaaton tarkkaan neliöön saakka, sillä tämä ei ole mikään tavanomainen Uusikuu.

Uusikuu omalla kartalla

Omalta kartaltasi voit tutkia, mihin huoneisiin taivaalla liikkuvat Saturnus Vesimiehessä 8°, Uranus Härässä 14° sekä Leijona Uusikuu 16° osuvat. Ota huoneiden perusteemat haltuun täältä ja mieti, missä rajoitus (Saturnus) elää parhaillaan kartallasi sekä missä tulisi purkaa rakenteita (Uranus). Missä sinulle tarjoillaan uutta alkua (Leijona Uusikuu)? Joulun aikaan voit palata miettimään, mitä tämän 4 kuukauden aikana ehti tapahtua, mitä lähti liikkeelle ja mieti samalla kokonaiskuvaa, ei pelkästään omaa elämääsi. Millä mentaliteetilla ympärilläsi olevat ottivat vastaan tämän potentiaalin kasvojen pesuun vai levisikö se kasvun tielle kuin ne kuuluisat jokisen eväät? Sirius on tällä hetkellä melko tarkassa neliössä Chironille, joka on valmis näyttämään, missä lepää ihmiskunnan syvimmät haavat ja miten niitä voi hoivata eheäksi. Testi on tarjolla kaikille ilmaiseksi – vastaanotto vaatii talletusta rohkeuspankkiin. Jäädessäsi odottamaan liian kauaksi aikaa sopivaa hetkeä, joudut odottamaan seuraavaa kyytiä tai taittamaan matkan jalan. Tässä hetkessä on tarjolla yhteisvoimaa niille, jotka sen hyvän päälle ymmärtävät. Koirantähden kulkijat liikkuvat laumassa.

Tippikuppi

Seuraa minua myös Instagramissa @starpriestess ja @tahti.tuuli
Siellä paneudutaan lisää astrologiaan, tarottiin sekä henkiseen kehitykseen.

Scroll to Top