Maaliskuun 2020 tähtitaivas

Alkuvuosi on ollut aika monella tavalla haasteellinen, mutta samalla aika on tarjonnut luvan nauttia antoisasta ja avaavasta tunnelmasta. Kun on osannut vain päästää irti ja tunnustaa itselleen, että asiat, mitä ei tarvitse kantaa enää mukanaan, ei pahinkaan päivä ole välttämättä tuntunut enää niin pahalta, miltä se ennen olisi saattanut tuntua. Ilmassa on siis vahvaa ja jopa karmaattista päätösten tunnelmaa – ja nämä on niitä hyviä päätöksiä, kun tilanteisiin suhtautuminen on asetettu oikealle kurssille.

Tähtitaivaalla on vaikuttanut vahvasti koko alkuvuoden Saturnuksen ja Pluton yhtymä Kauriin merkissä, joka kaikista astrologisista tapahtumista lienee se 2020 vuoden suurin. Tämä yhtymä tapahtui viimeksi 1982 lopulla Vaa’an merkissä ja ainakin allekirjoittaneen täytyy tarkistaa internetistä, että mitä kaikkea silloin on tapahtunut, koska tuo yhtymä löytyy omalta syntymäkartaltani. Olen astrologiakursseilla ja ehkä muutamille kanssaihmisillekin höpöttänyt varmaan 3 vuotta, että katsotaan vaan, jotain todella isoa tapahtuu maailmanlaajuisesti 2020 vuoden alussa. Ja näinhän se Corona-virus nyt jyllää ja media mässää teemalla koko rahan edestä ja enemmänkin, kuin olisi tarpeen. Yksittäisen ihmisen astrologisella kartalla tämä Saturnuksen ja Pluton yhtymä näkyy huonesijainnin kautta, minne se osuu. Tapahtumia lisää myös Kuun laskusolmun, Jupiterin ja Marsin liikkuminen Kauriin merkissä – rakenteita puretaan ja uusia rakennetaan yhteiskunnallisesti sekä yksittäisen ihmisen elämässä erittäin isolla kädellä. Välillä voi tuntua siltä, että mitä vielä pitää tapahtua ja että eikö tämä jo riitä… mutta niin vain tuntuu sopivalta sanoa, että vielä vähän meistä puristetaan vanhaa pois, että olisimme valmiita uusiin tuuliin, joissa meitä todellakin tullaan muutaman vuoden kuluttua pyörittelemään. 

Peruuttava Merkurius Kaloissa on aiheuttanut harmaita hiuksia ainakin täällä päässä 17.2 alkaen ja oikeastaan jo ennen sitä, kun tuo kommunikaation planeetta siirtyi peruutuksen nk. varjoalueelle helmikuun alussa. Olen niin valmis, että tämä loppuu – 10.3 on viimeinen peruutuspäivä, joka onkin jakson ehkä intensiivisin hetki. Pidetään hatuista kiinni! En tiedä mikä suojelusenkeli on ollut asialla, mutta olen kirjannut tuolle päivälle kalenteriin sanat ”TÄYDELLINEN VAPAAPÄIVÄ KAIKESTA”, enkä ole muistanut, että se on Merkuriuspäivä. Ehkä pidän tästä kiinni, sillä omalla astrokartalla tuo elohopea peruuttaa juurikin kommunikaation huoneessa.

No mitä se Merkuriuksen peruuttaminen tarkoittaa?

Onko tekniikka tökkinyt, koneet hajoilleet ja kommunikoinnissa (omassa ja muiden) ollut parantamisen varaa? Syökseekö sammakot suusta ja tuntuu, että vaikka mitä puhut, niin ihmiset ymmärtävät sanasi aivan väärin ja sinä teet samalla tavalla heidän sanoilleen? Tässä perinteisimmät peruuttavan Merkuriuksen aiheuttamat vaivat. Koska se liikkuu Kalojen merkissä tällä kertaa, niin ”häiriötilat” saattavat siirtyä myös unimaailmaan tai sitten tekisi vain mieli nukkua kaiken aikaa. Kaikenlaisiin tekemättä jääneisiin asioihin on hyvä palata peruutuksen aikana, nyt vain saattaa olla vaarana, että jää haahuilemaan kaikkea turhaa ja muistelemaan menneitä, kun yrittää pengastaa vaikkapa vanhoja vaatteita kierrätykseen. Menneisyyteen kuuluvia ihmisiä saattaa tupsahtaa elämääsi yllättävissäkin tilanteissa ja aina näiden ihmissuhteiden uudelleen lämmittely ei ole kovin viisasta.

Perinteisesti sanotaan, että peruutuksen aikaan ei kannata investoida sähkölaitteisiin tai autoon, sillä niiden kanssa voi syntyä nopeasti ongelmia. Myös sopimusten allekirjoitusta kehoitetaan siirtämään, jos se vain on mahdollista. Ellei ole, niin pikkupräntit kannattaa syynätä läpi mikroskoopilla. Oma perinteeni on se, että minun autoon tulee AINA jokin ongelma Merkuriuksen peruutuksen aikaan, tällä kertaa siitä vuotaa jäähdytysnestettä. Yleensä helmikuun pakkasilla akku reistaa tai sanoo sopimuksen irti, tosin näillä keleillä ei ole sitä ongelmaa ollut….mutta kyllä Merkurius keinot keksii.
Kestetään vielä hetki ja seuraava peruutus odottaa meitä keskikesän jälkeen.

Kuu täyttyy 9.3 Neitsyen merkissä 19 asteessa ja se saattaa nostaa korokkeelle erilaisia terveyteen, työmaailmaan, omaan ajatusmaailmaan ja päivittäisiin rutiineihin liittyviä seikkoja. Astrologiaa ja omaa karttaansa ymmärtävät voivat tarkastella, minne huoneeseen täysikuu osuu omalla syntymäkartalla. Uusikuu on pimeimmillään 24.3 Oinaan merkissä 4 asteessa ja tuohon hetkeen onkin oivallista tähdätä jokin uusi aloitus, tuon päivän ympärillä on energiaa ja voimaa.

Vieritä ylös