maaliskuu 2024
MAALISKUU 2024. Uusikuu syntyy 10.3. kalojen merkissä. Pimennyskausi alkaa jälleen, kun täydenkuun päivänä 25.3. on myös vaa'an merkin kuunpimennys. Maaliskuussa on myös astrologinen uusi vuosi, kun aurinko siirtyy oinaan merkkiin 20.3. Maaliskuu mennään vielä kaikkien planeettojen edetessä, Merkuriuksen siirtyessä kuitenkin jo perääntymisen varjoajalle 19.3.2024.

Lähde mukaan kuukausijäseneksi! Jäsenyyksien hinnat ovat alkaen 5,99€ / kuukausi. Ei erillistä liittymismaksua tai irtisanomisaikaa. Jokaiseen jäsenyystasoon kuuluu kerran kuukaudessa ilmestyvä horoskooppi, missä käyn läpi tarkemmin jokaisen kuukauden astrologisia tapahtumia jokaiselle eläinradan merkille. Tapahtumat on kirjattu ensisijaisesti aina nousevalle merkille, mutta niitä voi tarkastella myös esim. oman aurinkomerkkinsä (eli horoskooppimerkin) perusteella.

LUE LISÄÄ JÄSENYYKSIEN SISÄLLÖSTÄ KLIKKAAMALLA ALLAOLEVIA KUVIA 🖤

Maaliskuu 2024

Pimennyskausi alkaa jälleen maaliskuun lopulla. Edessämme on kuunpimennys vaa’an merkissä. Lisäksi on jälleen astrologisen uuden vuoden aika, mistä kerroin helmikuun astrologiavideossa tarkemmin (KUU ja AURINKO jäsenyydet). Jos haluat tutkia astrologista uutta vuotta toisenlaisen näkökulman kautta, niin Aurinko siirtyy oinaaseen sideerisessä ajassa tänä vuonna 13.4.

Niinkuin helmikuun jäsenvideolla kerroin, mikään menetelmä ei (minun mielestäni) sulje toistaan pois ja kaikkea voi katsella yhdessä, rinta rinnan. Se tuo astrologiaan runsautta sekä monenlaisia näkökulmia. Olen lähiaikoina kokenut aikamoisia turhautumisia, kun mm. sideerinen astrologia tuntuu nyt nostavan kannatustaan ja sen myötä KAIKKI MUU on joissain piireissä yhtäkkiä aivan täyttä paskaa ja valetta. 

Yleisestikin ajattelen, että jos yhtäkkiä kääntää kelkkansa jonkun menetelmän, mielipiteen, elämänasenteen, vakaumuksen tms. kanssa ja sen sijaan, että käyttäisi aikansa jonkun uuden tai vaikka vain itsensä tutkimiseen, niin aletaankin paasata naama punaisena, miten se “vanha juttu” on myrkkyä tai täyttä huijausta. En tiedä huomaako tällaiset meuhkaajat sitä itse, mutta se kuulostaa, että joku tuli pettyneeksi, kun se vanha juttu ei tarjonnut automaattisesti paratiisia ja mielenrauhaa ja se on sen syy ja oikeutus olla kuin häjyiset kakarat.

Takaisin astrologiaan

Aurinko siirtyy taas pian oinaan merkkiin ja kierros astrologisen eläinradan ympäri alkaa jälleen kerran alusta. Kaikki planeetat etenevät koko maaliskuun ajan. Perääntymiset alkavat jälleen hiljalleen huhtikuun alussa, kun Merkurius ensimmäisenä kääntää kurssinsa ja lähtee peruuttamaan oinaan merkissä.

Merkurius siirtyy peruutusta edeltävälle varjoajalle 19.3. oinaan 15°, minkä vuoksi joillain meistä 19.3.-2.4. välinen aika voi olla hieman tuskallista mm. liikenteessä, tekniikan parissa tai kommunikoidessa. Peruutuksen jälkeinen varjoaika on 25.4.-13.5. ja se voi olla joillekin tuntuvampi haaste, kuin itse perääntymisen aika.

Pimennyskausi sulkeutuu huhtikuun puolella, milloin koemme voimakkaan, täydellisen auringonpimennyksen oinaan merkissä ja ikävä kyllä Suomessa emme pääse taaskaan tätä todistamaan “livenä”. Tapahtumaa voi ja kannattaakin seurata lukuisista YouTube kanavista, kun meille sellainen mahdollisuus nykyaikana suodaan. Tämä auringonpimennys tapahtuu 8.4. illalla yhdeksän aikaan (Suomen aikaa). Pimennysten välinen aika voi olla hieman turruttavaa, omituista ja uneliasta ja se alkaa siis täydenkuun päivänä 25.3.

10.3. Uusikuu

Kalat 20°16′ klo 11.00.

Kaikki planeetat liikkuvat nyt 4 merkin sisällä, vesimiehestä härkään. Kiinteästä kiinteään. Energia on tiivistynyttä ja se voi tuntua muuttuvalle kalojen merkille hieman pakottavalta, jos sitä lähestyy väärästä suunnasta. 

Tämä uusikuu voi myös tuoda jonkinlaista helpotusta sekavaan alkuvuoteen, kun se tiivistää yhteen sen, minkä ytimessä me kaikki ollaan kollektiivisesti sekä omassa elämässämme. Juuri nyt kannattaa uskaltaa haaveilla runsaalla kädellä – joistain haaveista voi tulla totta, sillä tämä on samalla Jupiterin energian uusikuu.

DO: Meditaatiot ja unelmakartat. Käy uimassa. Nuku päikkärit. Smokey eye silmämeikki. Kokeile rohkeasti. Uskalla elää vähän vapaammin, luovuudesta käsin.

DON’T: Todo listat ja pakko. Unohda tänään liian tiukat säännöt ja jyrkkyys.

25.3. Täysikuu ja kuunpimennys

Vaaka 5°07′ klo 9.00.

Kuunpimennyksen (Penumbral – puolivarjo) huippuhetki on vaa’an 5°13′ klo 9.13.

Meillä oli yksi vaakapimennys viime vuonna, mutta tässä on nyt ensimmäinen ja samalla ainoa kuunpimennys tämän hetkisten oinas-vaaka pimennysten myötä. Viimeksi, kun meillä oli oinas-vaaka akselin pimennykset, ei näissä merkeissä ollut ainuttakaan auringonpimennystä, vaan 6 kuunpimennystä (vuodet 2013-2016).

Olen miettinyt tätä teemaa aika paljon jo viime kesästä lähtien, kun tein mun astrologiaopiskelijoille materiaalia pimennyksistä sekä sarossykleistä. Mieleeni nousee seuraavanlainen ajatus: pitikö vuosina 2013-16 nostaa pintaan asioita mm. ihmissuhteista, omasta rohkeudesta, etenemisen tarpeesta sekä tasapainon tärkeydestä. Tapahtuiko sinun elämässä jotain erityistä noina vuosina, mitä käsittelet myös nyt – et välttämättä aivan samalla tavalla kuitenkaan. Henkilökohtaisella tasolla voit etsiä vinkkejä etenkin niistä huoneista, missä sinulla on vaaka ja oinas. Asioita kannattaa pohtia erityisesti sellaisissa asioissa, tilanteissa sekä ihmissuhteissa, mitkä eivät olleet sinulle täysin ymmärryksessä tai tiedossa, vaan enemmänkin alitajunnassa muistuttelemassa enemmän tai vähemmän kovaan ääneen olemassaolostaan. Saatoit tuolloin myös kääntää katsetta toisaalle, kun olisi pitänyt olla itselleen rehellisempi.

Ja onko nyt niin, kun näissä merkeissä tapahtuu lähinnä vain auringonpimennyksiä, niin sitä ymmärrystä täytyisi tapahtua asioissa, mitä sinä jo tiedostat? Nyt on sen rehellisyyden aika. Sen vuoksi tämä tuleva vaaka kuunpimennys ylhäisessä yksinäisyydessään nousee arvoon arvaamattomaan niinkin suurella aikajänteellä kuin lokakuu 2013-maaliskuu 2024. Siinäpä hetkeksi pohdittavaa ja kotitehtäviä jokaiselle. Apua antaa, kun mietit sen huoneen teemoja, missä vaaka on omalla syntymäkartallasi. Pimennyksistä lisää kuukausijäsenyyksissä maaliskuun horoskoopissa sekä myöhemmin maaliskuun aikana astrologiavideossa.

Vaaka pimennystä hallinnoi Venus, ihmissuhteiden, kauneuden, rakkauden, itsetuntemuksen, herkkyyden ja taiteen planeetta. Vaikka Venus edustaa päällisin puolin pehmeää ja lempeää energiaa, on tarpeen aina muistuttaa, että Venus on myös soturi, taistelija ja voimakas omiensa puolustaja.

Kuun laskusolmu liikkuu vaa’assa, minkä vuoksi tämä ainut kuunpimennys kehottaa nyt laskemaan otteestaan jotain vanhaa, käsiteltyä ja aikansa elänyttä. Vaakalaskusolmu saattaa tarrata kiinni mm. vanhoihin tunteisiin, liialliseen miellyttämiseen sekä omien tunteiden tukahduttamiseen toisten tarpeiden mennessä edelle. 

DO: Kuuntele omaa kehoasi, tunteitasi, sydäntäsi, sieluasi. Tee jotain itsellesi, mitä et ole koskaan ennemmin tehnyt. 

DON’T: Älä tee asioita väkisin tai pakolla. Vältä riitelyä, toisten ärsyttämistä, anelua ja valehtelua.

Kuunpimennys vaaka

20.3. Aurinko oinaan merkkiin

Aurinko siirtyy 2024 oinaan merkkiin 20.3. klo 05.07

Samalla vietämme kevätpäiväntasausta. Kevätpäiväntasaus on se hetki, milloin päivä ja yö ovat samanpituiset ja minkä jälkeen päivä alkaa pidentyä sekä yö lyhentyä. Syklin huippukohta koetaan, kun Aurinko siirtyy kesäkuussa ravun merkkiin, kesäpäivänseisauksen aikaan. Tasaukset ja seisaukset liittyvät omalta osaltaan olennaisella tavalla trooppiseen astrologiaan sekä siihen, miksi merkit vaihtuvat joka vuosi kutakuinkin saman päivän aikana. 

Aikaisemmin mainitsemani sideerinen astrologia seuraa tähtikuvioiden liikettä taivaalla. Trooppinen eläinrata, mitä länsimainen astrologia käyttää ja seuraa, alkaa oinaan nollapisteestä eli kevätpäiväntasauksesta, mihin se on myös sidottu aikanaan.

Tätä hetkeä nimitetään astrologiseksi uudeksi vuodeksi, sillä se aloittaa energeettisesti uuden kierroksen. Jos tuntuu siltä, että kalenterin uusivuosi ei ole sinulle koskaan ollut se uuden kierroksen aloitus, niin miltä tämä tuntuu? Vai tuntuuko kenties 13.4. parhaimmalta?

 

Mahdollisia tunnelmia 

Oinaat, ravut, vaa’at ja kauriit (esim. aurinko, kuu, nousumerkki…) voivat tuntea olonsa energisemmäksi ja huomata, että aloitekykyä löytyy hieman enemmän pimeän talven jälkeen. Varo polttamasta kaikkia varastojasi loppuun, jos alat kilpaa intoilla kevään auringonsäteiden kanssa.

Härät, leijonat, skorpionit ja vesimiehet (esim. aurinko, kuu, nousumerkki…) voivat tuntea olonsa hieman “yllätetyksi”, kun yhtäkkiä joka puolella on virikkeitä, valoa, energiaa ja hmmm… ärsyttävän innokkaita ihmisiä. Tämä voi joillain tuntua jopa kevätuupumuksena ja toisilla vain silkkana hämmennyksenä.

Neitsyet ja jousimiehet (esim. aurinko, kuu, nousumerkki…) saattavat saada osakseen ylimääräistä häiriötä, hässäkkää, tekemistä tai jopa murhetta. Negatiivisiin asioihin ei kuitenkaan kannattaisi kauheasti jäädä jumittelemaan ja tekemään asioista suurempia, mitä ne oikeasti ovat. Oman mielen kirkkauteen kannattaa panostaa ja antaa sille aikaa.

Kaksoset ja kalat (esim. aurinko, kuu, nousumerkki…) voivat olla suotuisissa tuulissa oinaan ajan aalloilla, mikä samalla voi tuoda mukana myös liioittelun halua tai tarvetta. Tarpeen tullen muista hidastaa vauhtia, ettei tärkeät hetket mene ohi, kun on jo niin kiire seuraavaan asiaan.

Antoisaa maaliskuuta!

 

ANNE MARI LAMPIMÄKI

Jaa

lue lisää