Tähtituuli tähtitarinat marraskuu 2020

Marraskuun 2020 tähtitaivas

Ja sitten taas mennään! Marraskuussa kaksi isoa painetta poistuu, kun molemmat, peruuttava Mars ja Merkurius pysähtyvät ja lähtevät jälleen etenemään. Merkurius ehti muuttaa suuntaa jo kuun alussa, tiistaina 3.11. Nämä peruutukset on olleet erityisen takkuavia omalla osallani ja sen takia jätin tietoisesti tämän blogitekstin kirjoittamisen aikaan, kun Merkuriuksen peruuttelu loppuu.

Merkuriuksen kääntymispäivä tuntui isosti ja seuraavaksi Marsin pysähdyttyä, saattaa koko energia hetkellisesti stopata aivan kokonaan. Mahtaako marrasmyrsky pyyhältää yli laittaen meidät kaikki paikoilleen, kohta se nähdään. Pari päivää ennen tätä on Jupiterin ja Pluton yhtymäsarjan viimeinen, harvinainen kohtaaminen. Kuukauden kruunaa kuunpimennys. Marraskuu on isojen tapahtumien kuukausi, jonka vaikutukset näkyvät kuukautta pidemmälle. Etenkin pimennyksiä ajatellessa kannattaa muistaa, että vaikutus voi väreillä jopa puolen vuoden päähän asti.

3.11 Merkurius pysähtyy 25° Vaakaa

Pysähtymisen jälkeen Merkurius lähti jälleen etenemään ja 10.11 se saavuttaa uudelleen Skorpionin merkin, mistä se lähti peruuttamaan lokakuussa. Merkuriuksen varjoaikaa kestää vielä 19.11 saakka eli siihen päivään, kun Merkurius saavuttaa jälleen sen astelukeman (11° Skorpionia), mistä se lähti peruuttamaan. Varjoaikana peruutuksen muisto voi vielä seurata, aiheuttaen omanlaistaan hämmennystä Merkuriuksen teemoissa, joihin kuuluu mm. kommunikaatio, viestintä, laitteet, kulkuneuvot. Toisille varjoaika on pahempi, mitä itse peruutus, sillä paria viikkoa aikaisemmin liikkeelle laitetut asiat voivat palata hyvin yllättäinkin uudelleen käsiteltäväksi. Toisilla taas alkaa heti peruutuksen loputtua asiat selkiintyä etenkin ajatuksen tasolla ja viestinnässä.

12.11 Jupiter yhtymä Pluto 21° Kauriissa

Jupiter on paljastanut tänä vuonna kaikenlaisia tunkioita, vavisuttanut rakenteita ja ihmisiä ja sitä on luvassa täälläkin. Jokin iso paukku on syntymässä taas vaihteeksi ja se tuntuu maailmanlaajuisesti, iskien etenkin ekonomiaan ja yleiseen turvallisuuden tilaan. Edelliset kaksi yhtymää on yhdistetty selkeästi Koronaviruksen aaltoihin ja lockdowneihin, mitä tämä kolmaskin myötäilee, mutta samalla ajattelen näiden päivien ympärille liittyvän myös Yhdysvaltain presidentin vaaleihin liittyvät asiat. Mahtaako jotain uusia paljastuksia tulla ilmoille?

Mutta samalla on aavistus siitä, että kahta edellämainittua on jahkattu medioissa niin kauan, että jotain on väkisinkin jäänyt taka-alalle ja huomiotta ja nyt sen aika on lävähtää silmillemme. Miten hillitysti ja hallitusti se tapahtuu, selviää lähiaikoina. Marsin edelleen peruutellessa voi alkujärkytys ainakin olla aika hurja ja se voi samalla luoda väkivaltaista ilmapiiriä, mikä ei koskaan ole millään tavalla toivottua. Koska tämä on viimeinen kolmesta Jupiterin ja Pluton yhtymästä, niin se tuo mukanaan myös omanlaisensa päätöksen. Jokin solmitaan yhteen, jotain lyödään sinetin alle, jotain lasketaan vesille ilman tarvetta kotisatamalle. On siis omalla tavallaan luopumisen aika. 

Toki yhtymä näkyy myös omassa elämässäsi, ja jos haluat tietää elämän osa-alueen, missä se vaikuttaa niin etsi, missä kartallasi sijaitsee Kauriin 21° aste. Huonesijainti ja mahdollisesti yhtymän ”alle” jäävät planeetat, akseli tai pisteet värittävät vahvasti sitä energiaa, miten se sinun elämässä toteutuu. 

14.11 Mars pysähtyy ja vaihtaa suuntansa eteneväksi 15° Oinasta

Mars on peruuttanut syyskuun alusta asti ja pysähtyessään tulinen sodan planeetta omassa äkkipikaisessa merkissään saattaa päästää irti niin suuren määrän energiaa, että sitä voi olla vaikea pitää hallinnassa. Yhdistettynä edellä mainittuun Jupiterin ja Pluton yhtymään, on tulossa aikamoinen viikko. Ainahan tämä ei tarkoita huonoja asioita, se saattaa jonkun henkilökohtaiselle kartalle antaa, etenkin tämän päivän aikana, valtavan suuren latauksen johonkin asiaan, mitä on työstämässä. Vaikutusta omassa elämässä voi tutkia etsimällä, missä omalla kartalla on Oinas 15. asteessa.

15.11 Uusi kuu 23° Skorpionissa 

Marraskuun uusi kuu syntyy Skorpionin merkissä. Jupiter ja Pluto tekevät sekstiiliä ja Neptunus kolmiota uudelle kuulle. Päivän aikana myös Venus tekee neliön Plutolle ja seuraavana päivänä Jupiterille, 19.päivä vielä Saturnuksellekin. Tähän uuteen kuuhun linkittyykin paljon erilaisia tasoja ja tuntemuksia. Mahdollisuuksia onnistua tärkeiden asioiden selvittämisessä, uudistumisessa, inspiraatiossa. Tämä on loistava päivä taiteen luomiselle, etenkin jos vähääkään käyttää omaa intuitiotaan luomistyössään. Skorpionin tehtävä on tarjota meille mahdollisuus muutokseen ja nahan uusimiseen. Vanha ei enää palvele, mutta siitä luopuminen on saattanut olla vaikeaa etenkin pitkän Marsin peruutuksen ajan. Mars on tämän uuden kuun merkin hallitsija, joka on juuri muuttanut suuntaa eteneväksi toisessa hallinnoimassaan merkissä, Oinaassa, joten myötätuulet, mutta samalla jännitysmomentit tulevat myös sieltä suunnasta. Jotain tosi isoa on saamassa alkunsa – mitä sinä aloitat? Mistä sinä olet jo luopunut? Venuksen neliöt voivat kuitenkin heittää hiekkaa polulle ja vaikeuttaa sujuvaa kulkua; epäilystä, turhaumaa, riitasointuja, karkeutta. Hankaluuksia erilaisissa ihmissuhteissa, mutta myös tietynlaista epäuskoa omaa luovuuttaan kohtaan.

21.11 Aurinko siirtyy Jousimiehen merkkiin & Venus Skorpioniin

Jos Skorpioniaika ei ole ollut mieleesi, niin Auringon siirryttyä Jousimieheen, tulee hieman helpotusta energioihin ainakin, jos ihmissuhteiden ja syvyyksien maailmassa sukeltaminen ei ole miellyttänyt viimeisen parin kuukauden aikana. Skorpioni Venus pitää kyllä huolen, että tätä teemaa ei täysin unohdeta, mutta intensiivisyys ei ole enää niin voimakasta. Venus Skorpionissa voi nostaa pinnalle myös epäilystä ja mustasukkaisuuden teemaa; pikkujouluaikaan hieman haastavaa! Jousimiehen tehtävä on paljastaa totuuksia ja niitä tullaan kuulemaan, kun kuu täyttyy Kaksosen merkissä.

30.11 Täysikuu Kaksosessa 8° KUUNPIMENNYS

Kuunpimennyksen tehtävä on lopettaa asioita, että uusi kierros voi alkaa lopulta puhtaalta pöydältä. Kuunpimennys valaisee varjopuolta, paljastaa lopulta pimeydessä piilottelevat asiat. Kaksosen pimennyksessä liikutaan totuuden ja sen ilmi tuomisen maailmassa. Valheiden on aika loppua, totuuden puhumisen aika on jo alkanut ja se ei sovi kaikkien agendaan. Enää ei piilotella, enää ei pidätellä. Enää ei myöskään kielletä iloa ja leikkisyyttä, mitä on väkisin yritetty meiltä pois viedä. Koska tietoisuus nousee kokoajan uusiin korkeuksiin ja vauhtiin päästyään, sitä ei voi pysäyttää mikään. 

Etsi omalta kartaltasi se huone, missä Kaksonen vaikuttaa ja löydät, missä elämäsi osa-alueella valheet ovat valmiita paljastumaan ja missä totuus on valmis tulemaan esiin. Missä sinun on aika vapauttaa oma ilosi ja leikkisyytesi. Koska Kaksosen energia on aina niin kahtiajakautunutta, voi joissain tapauksissa tapahtua ei-niin-miellyttävä paljastuminen tai jopa valheiden ryöppy. Pimennysten energia on pitkäkestoista, eli vaikutukset voivat näkyä jopa puolen vuoden päässä, mutta silti tässä ajassa on jotain, mistä kaikki ponkaisee liikkeelle.

Kommentoi

Vieritä ylös