neitsyt horoskooppi 2023

Neitsyt horoskooppi tammikuu 2023

Neitsyt horoskooppi tammikuu 2023

neitsyt horoskooppi 2023

Tervetuloa seuraamaan Neitsyen horoskooppia vuodelle 2023. Nämä tekstit on kirjoitettu ensisijaisesti sinulle, kenen nouseva merkki on Neitsyt. Kannattaa kurkata myös aurinkomerkkisi viesti (etenkin jos karttasi on päiväkartta) sekä kuumerkki viesti (etenkin jos karttasi on yökartta). Jos et tiedä, kumpi oma karttasi on, löydät siihen nopean ohjeen täältä.

Kaikki Tähtituulen sivuilla julkaistavat kuukausittaiset horoskoopit on kirjoitettu kollektiiville eli ne eivät ole henkilökohtaisia. Oma karttasi vaikuttaa siis taustalla aina kaikkein tärkeimpänä, mikä voi myös korostaa tai lieventää joitain merkityksiä. Myös itsetuntemus vaikuttaa taatusti siihen, miten hyvin tai huonosti jotkut asiat resonoivat. Jos jokin ei tunnu omaan elämään sopivalta, ei viesti ole silloin tarkoitettu sinulle. Luota aina ennenkaikkea omaan intuitioosi.

Vuosihoroskoopit tulevat luettavaksi kuukausi kerrallaan, alkaen tammikuusta 2023 ja ne ilmestyvät Tähtituulen sivuille aina kuukauden ensimmäisten päivien aikana. Nähdään taas viimeistään tammi-helmikuun vaihteessa!

Jos et ole selvittänyt omaa nousumerkkiäsi, löydät ohjeet kartan tekoon klikkaamassa tästä.

Merkkien symbolit astrologiassa

symbolit Tähtituuli

Lue lisää huoneista täältä

Jokainen horoskooppi on myös kirjoitettu whole sign eli merkkihuonejaolla. Jos käytät placidusta pääasiallisesti, saattaa jotkut huoneet näyttää eri merkkiä mihin olet tottunut. Tämä ei kuitenkaan muuta asiaa, astrologiaa voi ja PITÄÄ tutkia monesta eri näkökulmasta.

Neitsyt horoskooppi tammikuu 2023

1.1.-20.1. Aurinko kauriissa, 5. huoneessasi

Aurinko valaisee 5. huonettasi tammikuun alkupuoliskon, minkä jälkeen se on valmis siirtymään työn ja hyvinvoinnin huoneeseen. Se huone, missä Aurinko liikkuu vuoden aikana, valaistuu astrologisesti kirkkaimmalla valolla, mutta vain lyhytaikaisesti. Joissain huoneissa valo saattaa sokaista, toisissa se on miellyttävä seuralainen. Viides huone on lasten, elämän ilojen, luovuuden ja seksin huone. Se muistuttaa olemassa olollaan, että elämään tarvitaan myös hieman riemua ja iloa, eikä vain jatkuvaa suorittamista ja puuhaamista. Tämä on auringon oma huone, missä sen liike soljuu enimmäkseen sujuvasti, mahdollisesti myös luovuutta ja kokeilunhalua avaavasti.

18.1. Aurinko ja Pluto ovat yhtymässä kauriissa, 5. huoneessasi

Tämä on oivallinen päivä laittaa eteenpäin voimaa ja auktoriteettia vaativia asioita. Tartu rohkeasti vähän isompaan suunnitelmaan. Varo kuitenkin pakottamasta toisia tahtoosi, etenkin asioissa, missä koet olevasi absoluuttisesti oikeassa. Myös neitsyen täytyy toisinaan myöntää olevansa väärässä.

20.1. Aurinko siirtyy vesimieheen, 6.huoneeseesi

Aurinko siirtyy Vesimieheen, 6. huoneeseesi, missä se valaisee asioita työympäristössä, hyvinvoinnissa, terveydessä ja päivittäisissä rutiineissa. Kuudennessa huoneessa on neitsyen oma energia pohjalla. Se on palveluksen huone eli asiat voivat nyt korostua toisten ihmisten kautta, etenkin heidän, joille sinä annat itsestäsi jotain. Varo kuitenkin ylisuorittamista ja -palvelusta; ihmiset osaavat itsekin “sitoa kengännauhansa”, vaikka se joskus näyttäisikin toivottomalta.

3.1. Venus siirtyy vesimieheen, 6. huoneeseesi

Venus siirtyy myös hyvinvoinnin huoneeseen vesimiehen merkkiin, mutta se tekee sen jo heti tammikuun 2023 alussa. Venus on miellyttävä ja lempeä energia ja sen liike useimmiten tuo esiin hyvyyttä ja onnenkantamoisia sen huoneen teemoihin, missä se liikkuu. Mutta kyllä Venus osaa nostaa esiin myös sen harvemmin puhutun puolen; kiivaan soturin ja taistelijan, joka ei pelkää nostaa esiin epäkohtia paikoissa, missä sitä vaaditaan. Tämä puoli voi tulla esiin etenkin sen liikkuessa vesimiehessä, sillä merkki on väsymätön oikeudenmukaisuuden puolesta puhuja ja taistelija. Sinulla tätä teemaa saattaa tapahtua erityisesti työkavereiden kanssa, mutta (pitäisi) myös omassa hyvinvoinnissasi. Venus liikkuu mielellään 6.huoneessa, auttamassa ja palvelemassa, mutta se ei aina osaa pysähtyä siellä omien tarpeittensa edessä – pidä siis huoli terveydestäsi, hieman itsekkäästikin.

7.1. Täysikuu ravussa 16°, 11. huoneessasi

Rapu täysikuu nostaa huomiota kotiin ja sen asukkeihin (nykyisiin tai lapsuuden, etenkin suhteessa äitiin tai lapsuuden pääasialliseen huoltajaan). Yhdennessätoista huoneessa herkkä rapu täysikuu nostattaa esiin mm. tarpeita ystävyyssuhteissa, mutta myös siinä, millainen osa sinä olet niitä ryhmiä, mihin kuulut. Rapu ei osaa aina ilmaista itseään sanallisesti siinä huoneessa missä se sijaitsee, mikä on sen yksi suuri opinpaikka. Tämä voi olla sinulle tärkeä muistutus ystävyyssuhteissa. Alitajunta saattaa täyttä kuuta edeltävinä ja parina jälkeisenä päivänä olla erityisen aktiivinen.

Unimaailma voi olla erityisen runsas ja jopa äänekäs, jos olet peitellyt jotain viestejä aikaisemmin, mitä tietoisuuteen on tuotu jo toista kautta. Jos täysikuu valvottaa ja pilaa sitä ympäröivät päivät, kokeile nousta vähäksi aikaa ylös ja tee jotain hyödyllistä, mikä on jäänyt tekemättä. Ota täydenkuun valo talteen ja siirry yöpuulle, kun uni alkaa painaa. Tämä tottakai vain, jos se on muilta osin elämäntilanteeseen katsoen mahdollista.

27.1. Venus siirtyy kaloihin, 7. huoneeseen

Venus vaihtaa toista kertaa merkkiä tammikuun aikana. Venuksen siirryttyä kaloihin, yleinen ilmapiiri ihmisten kesken voi pehmentyä, romanttiset eleet lisääntyä, mutta samalla on mahdollista, että haksahdamme hieman pöhköihinkin asioihin, koska romantisoituneet silmämme näkevät kaikissa pelkkää hyvää. Joidenkin kohdalla aika voi näkyä kohonneena itsekkyytenä. Venus kalat katselee maailmaa usein vaaleanpunaisten kakkuloiden läpi, toisinaan vältellen totuutta ja 7. huoneessa se saattaa toteutua mm. erilaisissa ihmissuhteissa. Venuksen transiitti 7.huoneessasi voi myös tuoda mukanaan erityisen onnekkaita tilaisuuksia, mahdollisuuksia ja hyvää tuulta ihmissuhteisiin. Parhaimmillaan tämä on lempeän ja romanttisen kuplinnan aikaa sinkuille. Parisuhteessa eläville muistutusta siitä, että joskus voi pussata, halata ja silittää kumppania ihan muuten vaan, ohi mennen. Sanoa tälle, miten paljon hän sinulle merkitsee.

21.1. Uusikuu vesimies 1° 6.huoneessa

Uusikuu antaa mahdollisuuden oivaltaa ja löytää itsestään sekä osaamisestaan jotain piilossa ollutta, mutta myös aivan uusia ideoita & oivalluksia mm. oma maailmankatsomuksen suhteen. Syntyyhän vuoden ensimmäinen uusikuu idearikkaassa ja tulevaisuuteen kurkottavassa vesimiehen merkissä sekä sinun 6. huoneessasi; työympäristön, hyvinvoinnin ja terveyden huoneessa. Se voi nostaa esiin toiveita ja haaveita alkaneelle vuodelle ja se on hyvää aikaa kirjata itselleen esim. vuosikelloa tai urasuunnitelmaa. Kirjaa ylös kaipuusi ja toiveesi, tee uudenkuun tarotpöytä, luo loitsu… ja muista kohtuus, sillä vesimies on käytännöllinen ja tarvelähtöinen.

12.1. Mars lopettaa perääntymisen kaksosessa 10.huoneessasi

Vih-doin-kin Mars päättää ikuisuudelta tuntuneen perääntymisen 10.huoneessasi, työn, uran ja julkisen minän huoneessa. Mars siirtyi kaksosen merkkiin ja 10. huoneeseesi jo 20.8.2022 ja sen perääntymisjakso taasen alkoi 30.10.2022. Perääntymisen aikana on voinut esiintyä hankaluuksia ja väärinymmärrystä kaikessa, missä koetat saada itsesi ymmärretyksi. Yleisesti Marsin pidempi liike 10.huoneessa on voinut olla vaikea etenkin työasioissa, missä pitäisi tehdä asioita hitaammin, mutta joku tuntuu vääntävän rattaita vain nopeammalle. Tai sitten laitetaan jarru pohjaan kokonaan. Paljon pitäisi tehdä, mutta mihinkään ei oikein saa tartuttua kiinni siten, miten haluaa. Toiset hannaa vastaan joko tahallaan tai tietämättään. Tämä transiitti voi väsyttää eli pidäthän huolta, että saat levätä rauhassa ja säännöllisesti. Mars kaksonen voi tuntua siltä, että energiaa riittää kaikkeen, mutta sitten kun se loppuu, niin se loppuu yhtä nopeasti, kuin tulikin.

Vaikka perääntyminen päättyy 12.1., tarkkaile silti edelleen energian jakamista ja kaikenlaista suorittamista työpaikallasi. Marsin liike kaksosessa voi tuoda mukana paljon toimintaa, mihin kaikkeen keho ei välttämättä osaa varautua, mutta voit muistuttaa tästä myös mieltäsi.

Mihin vanhoihin asioihin palasit perääntymisjakson aikana (30.10.22-12.1.23)? Mieti nyt tarkkaan, kannattaako niitä vielä rehata mukana vai onko jo aika päästää irti. Riitely ja ärtyneisyys saattoi yllättää useammankin kerran perääntymisjakson aikana, etenkin tuonne marraskuun puoleen väliin saakka. Mars pysyy 10. huoneessasi maaliskuun loppupuolelle asti, minkä jälkeen energia muuttuu huomattavasti, sillä aktiivisuuden, ulospäin suuntautuneisuuden ja maskuliinisen energian planeetta siirtyy sisäänpäin kääntyneeseen ravun merkkiin.

18.1. Merkurius lopettaa perääntymisen kauriissa, 5.huoneessasi

Alkuvuosi on menty aika tiukilla, kun kaksi persoonallista planeettaa perääntyy yhtäaikaa ja se tapahtuu vielä toisilleen ominaisissa merkeissä. Merkurius hallitsee kaksosen merkkiä ja Mars on ylennyksessä kauriissa. Vuoden alussa Mars liikkuu kaksosessa ja Merkurius kauriissa. Ja ne molemmat siis perääntyvät kuukauden alkupuoliskon. Onko tämä käänteisvaikutus, hallittu kaaos, paskamyrsky vai jotain siltä väliltä, kaikkea tasaisesti.

Merkurius kuitenkin aloitti perääntymisjaksonsa jo välipäivien aikaan sinun 5.huoneessa, minne kuuluu kaikki elämän ilot. Perääntyvä Merkurius kauriissa voi tuoda tullessaan tarpeen palata kaikenlaisten rakenteiden, lupausten ja sitoutumisten pariin. Merkuriuksen perääntyminen on hyvää aikaa reflektoida ja tarkastella asioita uudelta näkökulmalta. Se on hyvää aikaa pysähtyä ja rauhoittua merkin ja huoneen teemoissa; sinulla liittyen mm. siihen, että mikä sinut todella saa iloiseksi ja tyytyväiseksi? Onko täysi kontrolli aina se paras vai voisiko joskus heittää vapaalle ja kokeilla lennosta asioita? Mikä on pahinta, mitä voisi käydä? Onko jotain aika purkaa? Onko jotain aika muuttaa, keventää. Päästää irti velvollisuuksista? Millaisten asioiden läpikäyminen on osaltasi tässä? Mitä et halua enää jatkaa, mutta olet tähän asti vienyt eteenpäin velvollisuudentunteesta.

HITAIDEN PLANEETOIDEN SIJAINNIT TAMMIKUUSSA 2023

Hitaammat planeetat vaihtavat merkkiä paljon harvemmin, mitä persoonalliset planeetat Aurinko, kuu, Merkurius, Venus ja Mars.

Jupiter ja Saturnus

Jupiter siirtyi pysyvästi 8.huoneeseesi oinaaseen 20.12.2022. Jupiter on onnentuoja ja laajentaja ja se liikkuu vuoden alkupuoliskolla (16.5.2023 asti, kunnes se siirtyy härkään) sinun karttasi pimeimmässä ja syvimmässä, transformaation ja muutoksen huoneessa. Tänne kuuluu myös voima, raha, seksi, kuolema. Isot teemat. Se voi tuoda paljon uutta mahdollisuutta ja menestystäkin jostain syvältä, mistä et sitä odota. Toisten ihmisten kautta. Mutta samalla tämä transiitti saattaa olla aika yllättävä. Sen vaikutus tulee ulkopuolelta, et voi kontrolloida sitä, vaikka ehkä haluaisit. On osattava ottaa vastaan sen nopeat tilaisuudet. Jupiter menee herkästi myös liioittelun puolelle… mm. liian syvälle meneviin prosesseihin sukeltamista tulisi tarkastella, etenkin, jos tiedät, että sellaiseen uppoutuessa, sieltä saattaa kestää tovi päästä ylös.

Saturnus on ollut pysyvästi sinun 6.huoneessa vesimiehessä joulukuusta 2020 saakka. Ensimmäinen pyörähdys vesimiehessä oli jo maaliskuulta heinäkuun alkuun 2020. Olet saattanut tuntea rajoitusta ja tietynlaista hankaluutta työrintamalla, mutta myös omassa hyvinvoinnissa ja terveydentilassa. Stressi, unettomuus tai murehtiminen on voineet olla isosti läsnä viime vuodet. Olemme transiitin loppuvaiheilla, minkä vuoksi vuoden alkupuolisko voi tuntua erityisen tympäisevältä, kun Saturnus viimeistelee tehtäviään. Se kysyy sinulta, oletko varmasti oppinut rajat siinä, miten teet työtäsi, miten luot rutiisini arjessa ja työssä? Uuvuttaako vääriin asioihin keskittyminen sinua? Osaatko pitää pintasi asioissa, mitä sinä haluat tavoitella? Aseta rajoja, isosti! Aikaa on maaliskuulle asti, sen jälkeen lipsutaan aivan eri maailmaan.

Uranus ja Neptunus

Uranus liikkuu sinun 9. huoneessasi härässä. Uranus on jo useamman vuoden ajan tuonut muutosta ja äkillisiä sekä yllättäviä liikahduksia asioihin, mitkä liittyvät mm. opiskeluun, matkailuun tai elämänkatsomukseesi. Olet saattanut ajautua tilanteisiin, jotka yllättäen ohjaavat sinua paikkoihin, mistä et olisi kuvitellutkaan itseäsi löytävän. Mutta samalla se on voinut rikkoa rakenteita, joiden aika on ollut hajota. Aikaa kuvaa etenkin ailahtelevuus huoneen edustamissa teemoissa. Jotain itsepäisyyden teemaa on voitu vavisuttaa.

Neptunus liikkuu 7.huoneessasi kaloissa, ihmissuhderintamalla . Se on seilannut näillä vesillä ja hyvän tovin, vuodesta 2011 asti. Matka kestää vielä 2026 vuoden alkupuolelle saakka. Ihmissuhteissa on voinut olla ailahtelevaisuutta, muutoksia, myös pettämistä ja petturuutta puolin ja toisin. Neptunukseen kuuluu valheet ja toisten sumuttaminen tietoisesti tai tiedostamatta, mitä voi tämän transiitin aikana tarjoilla itse tai olla sen vastanottaja.

Mikään ei ole enää samalla tavalla, mitä se oli tämän transiitin alettua ja vuoteen 2026 mennessä kaikki tulee olemaan taas ainakin osittain aivan täysin päälaellaan, mihin nyt on ehditty tottua. Mutta on myös mahdollista, että Neptunuksen myötä on lähdetty ajelehtimaan hieman vääränlaisille poluille ihmissuhteissa, missä lilluminen tuntuu liian makoisalta, koska vastuu ja velvollisuus poistuu – vaan sepä onkin vain yksi Neptunuksen kangastuksista.

Pluto ja Chiron

Pluto on liikkunut vuodesta 2008 saakka sinun 5.huoneessasi kauriissa ja se käy kokeilemassa energiavaihdosta vesimiehen merkissä ensimmäisen kerran keväällä 2023, alkaen 23.3. Pluto on muovannut ja transformoinut sinun ilon ja onnen huonetta jo vuosien ajan, eikä se ole välttämättä ihmiselle se kaikkein mieluisin urakka. Onneksi se on kohta ohi. Sinulla on ollut meneillään pitkäkestoinen muutosvaihe tällä rintamalla, missä on käyty läpi elämää ja kuolemaa (ei pelkästään fyysistä vaan etenkin henkistä), sen koko kirjoa. Tämä myllerrys päättyy aivan pian, kun Pluto valmistautuu siirtymään seuraavaan merkkiin. Pluto on voinut jopa pakottaa muuttamaan omaa suhtautumistasi elämän peruspilareihin, omaan energiaasi ja jaksamiseesi peruuttamattomien tilanteiden kautta, esim. perheenjäsenen tai muun läheisen kuolema tai menetys, radikaali muutos työssä tai omassa terveydentilassa.

Kentauri Chiron siirtyi 2018 oinaaseen, sinun 8.huoneeseen. Chironin matka 8.huoneessasi jatkuu vielä 2027 saakka. Chiron on haavoittunut parantaja, joka transiitillaan oinaassa auttaa meitä parantamaan syviä, henkisiä haavoja itsekkyyttä ja omatoimisuutta vaativilla tavoilla. Sinulla se on saattanut tarkoittaa mm. tutustumista varjopuoleesi sekä siihen liittyvien haavojen tunnistamista ja lopulta niiden parantamista. Kuolema on voinut olla läsnä elämässä tavalla tai toisella. Myös kuoleman pelko ja siitä pois nouseminen voi olla osana tätä transiittia joillain ihmisillä.

Palaa takaisin kaikkien merkkien listaukseen

Jaa

lue lisää