Nousumerkki on suunnannäyttäjä

Nousumerkki – Suunnannäyttäjä

Nousumerkki , askendentti, askendantti, nouseva merkki, tuttavallisemmin aski, AC, AS... Nousumerkkiä kutsutaan monella eri nimellä, mutta sen tarkoitus taustalla pysyy aina jokaisen nimityksen kautta yhtä tärkeänä - yhtenä tärkeimpnä osa-alueena astrologista karttaa tutkiessa ja siihen tulisikin keskittyä erityisen tarkoin kartta-analyysia tehdessä.

Nousumerkki on tärkeä osa astrologisen kartan tulkintaa ja omaa karttaasi varten tarvitset syntymäpäivän lisäksi tarkan syntymäkellonajan sekä paikkakunnan, missä sinut on synnytetty. Puolen tunnin heitto kellonajassa voi olla todella merkittävää ja joissain tapauksissa tähän riittää vain muutama minuuttikin, sillä Suomessa syntyneillä…

Lue lisää

Nousumerkki on suunnannäyttäjä

Nousumerkki, askendentti, askendantti, nouseva merkki, tuttavallisemmin aski, AC, AS… Nousumerkkiä kutsutaan monella eri nimellä, mutta sen tarkoitus taustalla pysyy aina jokaisen nimityksen kautta yhtä tärkeänä – yhtenä tärkeimpnä osa-alueena astrologista karttaa tutkiessa ja siihen tulisikin keskittyä erityisen tarkoin kartta-analyysia tehdessä.

MUISTA AINA TARKKA KELLONAIKA

Nousumerkki on tärkeä osa astrologisen kartan tulkintaa ja omaa karttaasi varten tarvitset syntymäpäivän lisäksi tarkan syntymäkellonajan sekä paikkakunnan, missä sinut on synnytetty. Puolen tunnin heitto kellonajassa voi olla todella merkittävää ja joissain tapauksissa tähän riittää vain muutama minuuttikin, sillä Suomessa syntyneillä on tietyt nousumerkit harvinaisempia johtuen meidän pohjoisesta sijainnistamme. Nouseva merkki valikoituu sen kautta, mikä kuvitteellisen eläinradan merkki nousee itäisellä taivaanrannalla sillä kellonlyömällä ja paikkakunnalla, missä synnymme. Vesimies ja Kalat ovat Suomen korkeudella nousevina merkkeinä vain muutamia minuutteja eli aikaikkuna näille kahdelle on todella lyhyt. Myös Oinas ja Härkä kuuluvat harvinaisempiin nousumerkkeihin Suomessa syntyneillä. Näillä vaikutusaika on kuitenkin hieman pidempi, mitä edellä mainituilla. Jos sinulle muodostuu jokin näistä merkeistä nousevaksi merkiksi tai asteluku on juuri siinä rajalla, että merkki vaihtuu/on vaihtunut (eli 0/29 astetta), niin tarkasta ja varmista kellonaika vielä kerran.

ULOSTULOKANAVA

Nousumerkki on kartalla sijaitsevan (eli sinun) energian ulostulokanava ja ihmisen persoonan tulisikin kasvaa nousumerkin mukaisesti; merkki kertoo siitä energiasta, mitä me synnymme tähän elämään oppimaan. Nousumerkkiin kasvetaan ja kehitytään elinvuosien myötä, se on opinpaikka eli toisinaan tämän merkin piirteet saattavat ”herätä henkiin” vasta myöhemmällä iällä. Lapsi ilmentää vahvimmin Aurinkomerkkiään (eli horoskooppimerkkiään), mutta toisinaan nouseva merkki saattaa olla erittäin vahvasti esiin tulevana energiana jo lapsesta saakka. Oman kokemukseni mukaan etenkin maan elementin nousumerkit ovat tällaisia (Härkä, Neitsyt ja Kauris).

Nousumerkistä alkaa ensimmäinen huone, minän -huone. Meidän läheisin ja tärkein. Nousumerkki kertoo persoonallisuutesi piirteistä ja siitä millaisena näyttäydyt muille ihmisille ilmeillä, eleillä, liikkeellä, ulkonäöllä. Nousumerkki muovautuu kohti kokonaisuuttaan vuosien kuluessa ja rankimmissa kasvuvaiheissa se voi tulla esiin merkin negatiivisemmilla puolilla, kunnes kokemusten myötä (toivottavasti) niistä luovutaan ja kohotaan kohti positiivisempia energioita. Toki niitä ei-niin-mukaviakin puolia meissä säilyy elämän läpi, mutta se kuuluu ihmisyyteen. Jokainen ei kulje elämäänsä kehittäen itseään kohti parempaa versiota ja koska jokaisella on vapaa tahto toimia, miten haluaa, toimii astrologinen kartta sen päätöksen mukaan. Jokaisella energialla on aina vastaenergia.

KÄYNTIKORTTI

Nousumerkki antaa viitteitä siihen, millaiseksi minäkuvasi tunnet. Esimerkiksi Kaurisnousuinen voi tuntee itsensä usein kovin rajoittuneeksi ja kontrolloivaksi, mutta samalla vahvaksi ja sinnikkääksi tietoisena siitä, että kaikki vuoret, mitä tämä ryhtyy kiipeämään, voidaan valloittaa. Vaakanousuista saattaa vaivata sisäinen päättämättömyys sekä turhamaisuus, mutta samalla suuri tarve tuoda omaan ja muiden elämään tasapainoa, kauneutta ja harmoniaa, kun taas nousevalla Neitsyellä kriittisyys (muita ja itseään kohtaan) on usein kantava voima, mutta samalla halu auttaa toisia omalla energiallaan voi olla tietoinen tapa toimia.

Nousumerkkiä kuvaa hyvin sana käyntikortti, sillä nousumerkki on ensivaikutelma. Se, miten pukeudut, meikkaat, kannat itsesi, millaista hiustyyliä ja ulkoista habitusta vaalit, tulee esiin vahvasti nousumerkin kautta. Skorpioninousuiset -ja vaikutteiset ovat erityisen hyviä muokkaamaan ulkonäköään ja tyylimuutokset saattavat olla hyvinkin radikaaleja – aivan kuin perhosen muodonvaihdos.

Nousumerkillä on sielusi kehityspiste, minne suuntaan sinua sisäisesti ohjataan kehittymään, mutta totta kai – päätöksen teet lopulta aina sinä itse, miten päätät suunnitelmaasi toteuttaa. Apuja ja viitteitä sielun kehitykseen antavat myös Kuun solmupari, joista Laskusolmu kertoo jo opitusta energiasta, mistä tulisi irtautua ja ottaa käyttöön positiiviset puolet. Noususolmu taasen kertoo siitä, minne olisi syytä kohota ja tarttua, jos tahtoo saada aikaan edistysaskelia sielunpolullaan. Laskusolmu on niin hyvin opittua energiaa, että sinne on helpompi humpsahtaa takaisin – myös niihin negatiivisiin piirteisiin, kun taas Noususolmu edustaa asioita, joiden haltuunotto saattaa olla hyvinkin vaikeaa ja usein ihminen myös kapinoi tätä vastaan.

NOUSEVA PLANEETTA JA KARTAN HALLITSIJA

Jos nousumerkin välittömässä läheisyydessä, ensimmäisen huoneen puolella on planeettoja tai vaikkapa jokin asteroidi, nousee tuon taivaankappaleen tärkeys hieman suuremmaksi, sillä nousumerkin energian ulostulo muovautuu yhdessä sen planeetan /asteroidin kanssa, mikä nousumerkillä istuu. Tätä kutsutaan myös nousevaksi planeetaksi.

Ja sitten planeetta, joka hallitsee nousumerkillä olevaa merkkiä, on nimeltään kartan hallitsija. Jos nousumerkkisi on esimerkiksi Ravussa, on tällöin karttasi hallitsija Kuu. Tarkastele tarkoin karttasi hallitsijaplaneetan huonesijaintia sekä sitä merkkiä, missä planeetta on – se tekee vahvasti yhteistyötä nousumerkkisi kasvukäyrän kanssa.

HALLITSIJAT

Oinas – Mars

Härkä – Venus

Kaksonen – Merkurius

Rapu – Kuu

Leijona – Aurinko

Neitsyt – Merkurius

Vaaka – Venus

Skorpioni – Mars (perinteinen) ja Pluto (moderni)

Jousimies – Jupiter

Kauris – Saturnus

Vesimies – Saturnus (perinteinen) ja Uranus (moderni)

Kalat – Jupiter (perinteinen) ja Neptunus (moderni)

HUONEET

Alta löydät lyhyet kuvailut kaikista astrologisen kartan huoneista. Voit lukea lisää huoneiden merkityksestää astrologisella kartalla täältä.

1.huone. Nousumerkki. Minäkuva. Sisin. Henkilökohtaisesti tärkein. Identiteetti. Persoonallisuus. Ulkonäkö, eleet, ilmeet, energiataso. Astrologisesti Oinaan huone.

2.huone. Omistaminen. Suhtautuminen työn kautta hankittuun varallisuuteen. Suhtautuminen omaan kehoon. Omat rahat. Miten hallitsee omaisuuttaan. Miten suhtautuu omiin ajatuksiinsa ja tunteisiinsa. Ruoka. Itsepäisyys. Suhtautuminen perheeseen. Materia. Asioiden kasvattaminen. Astrologisesti Härän huone.

3.huone. Ilmaisutaidot. Kommunikaatio, ajatusmaailma, älykkyys, yhteydenpito, viestintä, puhuminen, kirjoittaminen. Miten osaa ilmaista itseään? Matkustaminen kotimaassa, lyhyet matkat. Sisarukset, serkut, naapurit, ihmiset jotka vaikuttavat lähipiirissä… Astrologisesti Kaksosen huone.

4.huone. (IC:n kärki Placidus huonejaolla). Lapsuus ja juuret. Koti ja perhe. Tunteet. Herkkyys. Intuitio. Äitisuhde. Toinen vanhempi, yleensä vähemmän auktoriteettinen. Lapsuudenkoti. DNA. Oma koti. Mistä olemme ponnistaneet tähän maailmaan. Suvun perintö. Astrologisesti Ravun huone.

5.huone. Luovuus. Hauskanpito, juhlat, ilo. Lapset, heihin suhtautuminen olivat sitten omia tai muiden. Millaisella innolla haluaa perustaa itse perhettä. Miten suhtautuu rakastettuun. Liikkuminen ja fyysisyys. Nautinnot. Rakkaus ja ihastuminen. Seksi. Houkutukset. Uhkapelit ja taloudellinen tilanne. Astrologisesti Leijonan huone.

6.huone. Tapa tehdä työtä. Työympäristö. Terveys, hyvinvointi, palveleminen, työtoverit, ryhmät, pohdiskelu ja analysointi, päivittäiset rituaalit, toisista huolehtiminen. Pienet eläimet (kissat, koirat…) ja niiden hyvinvointi. Astrologisesti Neitsyen huone.

7.huone. Laskumerkin kärki. Ihmissuhteet; parisuhteet sekä ystävät. Yhteistyökumppanit. Sopimukset. Tietoiset “vihamiehet”. Bisnes. Seitsemäs huone heijastaa sinulle asioita, joita tarvitset itsellesi ja heijastus tapahtuu toisten ihmisten kautta. Astrologisesti Vaa’an huone.

8.huone. Transformaatio, kuolema, voima, intuitio, mystisyys, seksuaalisuus, tabut, asiat, joista ei puhuta kahvipöydässä, toisten ihmisten rahat, velat, lainat, vekselit, uskonnot. Piilotetut asiat. Asiat, jotka vaativat elämässäsi muovaamista ja muokkaamista. Mistä sinun pitää luopua päästäksesi eteenpäin. Astrologisesti Skorpionin huone.

9.huone. Korkeampi tietoisuus ja oppiminen. Korkeakouluopinnot, filosofia, uskonto, henkinen kehitys, maailmankatsomus, matkustaminen ulkomailla, unet ja ennustukset. Tässä huoneessa etsitään elämän totuuksia. Kun on mennyt läpi kahdeksannen huoneen muutoksen ja palkinto löytyy täältä. Astrologisesti Jousimiehen huone.

10.huone. (MC:n kärki Placidus huonejaolla). Työ ja ura. Auktoriteetti ja miten sinä itse suhtaudut auktoriteettiin. Sosiaalinen status, millaisena ilmennät itsesi maailmalle. Henkisen kehityksen korkeinta piste (mc:n merkki). Karman opetukset. Kontrolli, rajoitukset. Tässä huoneessa haaveet muuttuvat todeksi kovalla työnteolla. Julkinen minä, työ minä. Toinen vanhempi, yleensä auktoriseettisempi. Astrologisesti Kauriin huone.

11.huone. Ihmisryhmät. Ystävät, yhteisöt, sosiaalisuus, ihmisjoukot, kollektiivisuus, maailmankuva. Organisaatiot, kerhot, harrastusporukat, yksilöllisyys, uniikit mielipiteet, humaanisuus. Älykkyys. Sosiaalinen media. Astrologisesti Vesimiehen huone.

12.huone. Valaistuminen. Asiat, mitä emme välttämättä tunnista itsessämme, mutta mitä intuitiivisesti tahdomme, että meissä huomattaisiin. Piilotetut salaisuudet. Pakeneminen. Illuusio. Unet ja alitajunta. Painajaiset. Addiktiot. Piilotetut vihamiehet. Menneet elämät. Kärsimys. Vankilat ja mielisairaalat. Suljetut laitokset. Suuret eläimet. Tämä huoneen sanotaan myös kuvastavan sinun itsesi syntymistä edeltäviä hetkiä – nousumerkki on itse syntymän hetki. Astrologisesti Kalojen huone.

Jaa

lue lisää