Noususolmu oinas ja laskusolmu vaaka

Noususolmu oinas ja laskusolmu vaaka

Kuun solmujen tutkiminen niin syntymäkartalta kuin ajankuvien kautta on tosi mielenkiintoista sekä opettavaista. Jos karma, menneet elämät sekä sielunpolku -teemaiset asiat kiinnostavat, kannattaa kuunsolmut ottaa jossain vaiheessa mukaan oman kartan tutkimukseen. Tärkeintä on muistaa, että solmut liikkuvat aina pareittain, täydellisesti oppositiossa eli vastamerkeissään ja sellaisena niitä tulisi myös aina tutkia. Esim. noususolmu oinas on aina pari laskusolmu vaa’alle.

Lisäksi ne liikkuvat luontaisesti vastakkaiseen suuntaan, miten kaikki planeetat sekä asteroidit liikkuvat. Ota myös huomioon, että kuunsolmut eivät ole fyysisiä objekteja vaan laskennallisia pisteitä. Se ei kuitenkaan vähennä niiden merkistystä astrologiassa.

Karttaohjelmat merkkaavat usein mukaan pelkästään noususolmun (north node) eli jos olet miettinyt, että mikä sinun laskusolmu (south node) mahtaa olla, niin se löytyy tasan 180° päästä sinun noususolmustasi. Astro.com sivuston kartassa saat laskusolmun mukaan klikkaamalla lisätiedoissa täpän kohtaan decending node. Itse suosin yleisimmin true nodea, mikä näyttää solmujen tarkan sijainnin, kun taasen mean node näyttää keskiarvoisen sijainnin. Molempia voi toki käyttää, mutta suosittelen ainakin alussa valitsemaan vain toisen ja aloittaa solmujen tutkinta siitä.

Noususolmun tehtävä tule koskaan helpolla tai itsellään. Ei siellä omalla kartalla, mutta ei myöskään ajankuvista katsellen. Noususolmulla on jotain uutta, käsittelemätöntä, hämmentävääkin. Laskusolmu sen sijaan on pakopaikka, koska siellä on jo jotain tuttua ja turvallista.

Noususolmu oinas ja laskusolmu vaaka aikana meidän täytyisi tehdä jotain yhteisymmärryksessä, rauhallisesti – rauhaa vaalien, mutta samalla jämäkästi edeten sekä ympäristöämme muuttaen, ollen kuitenkin hyvin tietoisia menneisyyden virheistä ja erheistä. Tämä ei ole aina kovin itsestään selvää riitaiselle ihmiskunnalle.

Solmujen liikkeiden tutkimiseen liittyy aina olennaisesti myös niihin kuuluvat pimennykset, mistä voit lukea lisää edellisestä artikkelista.

Solmut vaihtavat jälleen merkkejä 12.1.2025. Kuun noususolmu siirtyy tuolloin kalojen merkkiin ja laskusolmu neitsyeen.

Noususolmu oinaassa

Noususolmun vaihtuminen oinaan merkkiin heinäkuussa 2023 lähti tuomaan meille kaikille, kollektiivisesti, käsittelyyn asioita sekä tapahtumia, missä meidän tulisi koettaa kehittää itseämme oinaan merkin tavoin. Rohkeasti sekä päämäärätietoisesti, uutta kokeillen ja sitä liikaa pelkäämättä.

Yksi tärkeimpiä asioita, mitä oinaan tulee käsittää, on ottaa vastaan oppia sen vastaparilta vaa’alta. Vaalia rauhaa, harmoniaa ja rakkautta, mutta samalla oinasmaisesti viedä asioita sekä uudistusta eteenpäin, liikaa vatuloimatta ja pähkimättä. Liiallisessa jahkailussa oinas ärsyyntyy, ja kun oinas ärsyyntyy, se humpsahtaa vastapuolen eli vaa’an negatiivisiin piirteisiin. Siitä tulee turhautunut. Turhautunut vaakaenergia on vaarallinen, paljon vaarallisempi, kuin turhautunut oinasenergia.

Noususolmu oinas ja laskusolmu vaaka

Oinas noususolmulla antaa mahdollisuuden lähteä eteenpäin rohkeasti ja pelotta. Kohti jotain sellaista, missä ei vielä olla aikaisemmin oltu. Samalla voit myös miettiä, mitä asioita olet elämässäsi käsitellyt niinkin kaukaisessa ajassa kuin joulukuusta 2004 kesäkuulle 2006. Tuolloin kuunsolmut liikkuivat samalla tavalla, mitä juuri nyt eli noususolmu oinaassa ja laskusolmu vaa’assa.

Mitä omassa elämässäsi oli tuolloin käynnissä ja jäikö johonkin uuteen ryhtyminen pelon jalkoihin? Mieti tarkoin myös sinun oinaan huonetta ja sen teemoja. Oinas ei ole automaattisesti rohkea rokansyöjä, vaan usein aika ujo ja pelokaskin, kunnes se löytää sarvensa.

Voisiko tuolla polulla nyt edetä? Seuraavaa samanlaista syklin aloitusta saa odottaa vuoteen 2042 saakka. Oinas on pioneeri, joka laittaa liikkeelle erilaisia uusia syklejä ja se tekee sen usein massiivisella voimalla, lupaa kyselemättä.

Laskusolmu vaa’assa

Laskusolmun matka vaa’assa näyttää, millaisista asioista on tarve irtautua. Laskusolmulla on asiat, minne humpsahdetaan erittäin helposti, kun edessä on vähänkin haastavampi tilanne. Suurimmat muutokset ja irtipäästön hetket tässä ajassa koet siellä elämän alueella, missä sinun kartallasi vaikuttaa vaa’an energia. Ne voivat tulla esiin erityisesti toisten ihmisten kanssa koettujen asioiden parissa.

Noususolmu oinas ja laskusolmu vaaka

Vaaka laskusolmu opettaa meille, että kaikessa myötäily, asioiden ja epäkohtien edessä hiljeneminen sekä toisille kumartelu ei vie pitkälle. Kun kumarrat jollekin, pyllistät aina toiseen suuntaan. Joskus diplomatian sijaan on myös korotettava ääntä, että muutos saapuisi. Äänen korottaminen ei tarkoita riidan haastamista taikka halua ärhennellä muille – joskus se täytyy tehdä, että tärkeä asia tulisi kuuluville kaiken turhanpäiväisen älömölön keskekellä.

Vaikka kohteliaisuudella sekä arvostamalla toisia ihmisiä, luontoa, eläimiä ja arvomaailmoja pääsee aina pidemmälle, kuin ajattelemattomalla röyhkeydellä, niin siinä kokonaisuudessa ei tulisi koskaan unohtaa itseään sekä omia rajojaan. Kokonaisuuden arvostuksessa korostuu myös itsesi arvostaminen.

Oinas noususolmun historian lyhyt oppimäärä

Kuun noususolmu on siirtynyt oinaaseen 1900-luvun alusta alkaen yhteensä 7 kertaa. Alla olevat tapahtumat on poimittu ajoilta, milloin kuun noususolmu on liikkunut oinaassa ja laskusolmu vaa’assa. (Lähde aiheille: Wikipedia).

Noususolmu oinas ja laskusolmu vaaka

Joulukuu 1911 – kuun noususolmu siirtyi oinaan 29° (Uranus oppositio Neptunus, Pluto kaksosessa)

Yhdenvertaisuuslaki, toinen sortokausi.

Titanicin neitsytmatka päättyi jäävuoreen.

Theodore Rooseveltin murhayritys (Roosevelt nousi varapresidentistä Yhdysvaltain 26. presidentiksi William McKinley tultua murhatuksi 1901).

Kreikan kuninkaan, Yrjö I. salamurha

Heinäkuu 1930 kuun noususolmu siirtyi oinaan 29° (Uranus oinaassa, Pluto ravussa)

Lapuan liike, Presidentti ja rouva Ståhlbergin kyyditys

Saksan valtiopäivävaalit 09/1930 (Huom! 1.9.1939 Saksa hyökkäsi Puolan ja toinen maailmansota alkoi. Kuun laskusolmu siirtyi oinaan merkkiin 12.9.1939.)

Panssarilaiva Ilmarinen laskettiin vesille, kun Mars oli neitsyessä ja noususolmu oinaassa. Suomen laivaston lippulaiva upposi 1941 osuttuaan merimiinaan, kun noususolmu oli neitsyessä ja Mars oinaassa. Turmassa hukkui 271 miehistön jäsentä.

Empire State Building valmistui

Suomen urheiluliitto perustettiin

Tammikuu 1949 kuun noususolmu siirtyi oinaan 29° (Pluto leijonassa, Neptunus vaa’assa)

Kylmän sodan alkuvuodet

Maaliskuun kyyditykset

Berliinin saarto päättyi

Nato perustettiin

Neuvostoliitto suoritti ensimmäisen ydinkokeen. “Kauhun tasapaino”.

Kiinan kansantasavalta perustettiin

Yhdysvaltain presidentti antoi käskyn kehittää vetypommin.

Einstein: ““If successful, radioactive poisoning of the atmosphere and hence annihilation of any life on earth has been brought within range of technical possibilities. The ghostlike character of this development lies in its apparently compulsory trend. Every step appears as the unavoidable consequence of the preceding one. In the end, there beckons more and more clearly general annihilation.”

Suomen presidentinvaaleja edeltävä pommi-isku Eduskuntataloon.

Korean sota alkaa

Elokuu 1967 kuun noususolmu siirtyi oinaan 29° (Pluto ja Uranus neitsyessä)

Moskovan televisio väitti Suomen aloittaneen sodan Neuvostoliittoa vastaan marraskuussa 1939.

Kylmä sota jatkuu ja muuttaa muotoaan.

Vietnamin sota: Mỹ Lain verilöyly.

Che Guevara teloitettiin

Neuvostoliiton Venera 4 laukaistiin kohti Venusta (Venus on vaa’an hallitsija!). Venera 4 oli ensimmäinen luotain, joka teki suoria mittauksia toisen planeetan kaasukehästä

Nicolae Ceaușescu nousi Romanian diktaattoriksi

Ensimmäinen sydänsiirto

1967 Yhdysvalloissa koetaan pahimmat rotumellakat

Martin Luther King Jr. ammuttiin 4.4.1968 (Auringon, Saturnuksen ja kuun noususolmun stellium oinaassa)

Robert F. Kennedy ammuttiin 5.6.1968 (Saturnuksen ja Cereksen tarkka oppositio)

Ranskan vetypommikoe (7 planeettaa neitsyen merkissä)

Prahan kevät

Tšekkoslovakian miehitys 1968

Ydinsulkusopimus avattiin YK:ssa allekirjoituksille

Presidentti Urho Kekkonen armahti kirjailija Hannu Salaman tälle jumalanpilkan takia langetetusta ehdollisesta vankeustuomiosta ja korvauksista. Presidentti teki ratkaisunsa vastoin korkeimman oikeuden kantaa

Vanhan valtaus Helsingissä 25.11.1968 klo 17.13. Onkohan aikaa ollut päättämässä joku astrologiasta kiinnostunut, sillä keskitaivaalla oli tuolloin tarkalleen kuu vesimiehen merkissä 🤭 Jupiter, Uranus, laskusolmu ja Mars stellium vaa’assa.

Huhtikuu 1986 kuun noususolmu siirtyi oinaan 29° (Uranus jousimiehessä, Pluto skorpionissa)

Kylmän sodan viimeiset vuodet

Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuus

Jumalan käsi -maali.

Mikkelin panttivankidraama.

Presidentti Kekkosen kuolema 31.8.1986 (Jupiter oppositio Pallas Athene & laskusolmun ja Venuksen yhtymä vaa’assa).

New Yorkin pörssiromahdus 11.9.1968

Sotalelujen valmistus, maahantuonti ja myynti Suomessa sovittiin lopetettavaksi vuoden 1987 alusta lukien

Taiwan lakkautti vuodesta 1949 voimassa olleen sotatilan

Kirkolliskokous Suomessa päätti avata pappisviran naisille äänin 87-21 (Ceres yhtymä Venus skorpionissa sekä Pallas Athene yhtymä kuun laskusolmu vaa’assa)

Kauniit ja rohkeat alkoi

Kreikka lakkautti Albanian kanssa vuodesta 1945 voimassa olleen sotatilan

Irakin ja Iranin välistä sotaa yritettiin päättää

Joulukuu 2004 (Pluto jousimiehessä)

Acehin rauhanneuvottelut alkoivat Vantaalla.

Youtube perustettiin

Kioton ilmastosopimus

Hallitus oli päättänyt leikata puolustusministeriön määrärahoja 50 miljoonalla eurolla, minkä vuoksi kaksi varuskuntaa päätettiin lakkauttaa Suomessa.

Kääpiöplaneetta Makemake löydettiin

Lontoon pommi-iskut heinäkuu 2005 (Mars yhtymä kuun noususolmu)

Hurrikaani Katrina 29.8.2005 (Jupiterin, Venuksen ja kuun laskusolmun stellium vaa’assa)

Poikkeuksellinen lämpöaalto Suomessa syys-lokakuussa 2005

Muhammed-pilapiirros kohu

Hadithan verilöyly

Nasa lähetti New Horizons -avaruusluotaimen kohti Plutoa. New Horizons saavutti Pluton kuineen 14. heinäkuuta 2015.

Lordi voitti Euroviisut

Tuula Sariola myönsi Ritva Sarkolan kirjoittaneen kaikki hänen nimellään julkaistut 16 rikosromaania.

Salon.com verkkolehti julkaisi siihen asti mittavimman dokumentaation Abu Ghraibin vankilassa tapahtuneista rikoksista

Heinäkuu 2023 Noususolmu oinas ja laskusolmu vaaka (Pluto kauriissa ja vesimiehessä)

Havaijin maastopalot

Sota Ukrainassa jatkuu

Gazan sota

Balticconnector-kaasuputken vaurio 

Suomen ja Venäjän raja suljettiin

Ruotsi liittyy Natoon

Moskovan terrori-isku

Lakot, ruoan hinta, sähkön hinta

Oinas Suomen uudeksi presidentiksi, sori siitä 🙈

ANNE MARI

Jaa

lue lisää