oinas horoskooppi 2023

Oinas horoskooppi tammikuu 2023

Tervetuloa seuraamaan Oinaan horoskooppia vuodelle 2023. Nämä tekstit on kirjoitettu ensisijaisesti sinulle, kenen nouseva merkki on Oinas. Kannattaa kurkata myös aurinkomerkkisi viesti (etenkin jos karttasi on päiväkartta) sekä kuumerkki viesti (etenkin jos karttasi on yökartta). Jos et tiedä, kumpi oma karttasi on, löydät siihen nopean ohjeen täältä.

Kaikki Tähtituulen sivuilla julkaistavat kuukausittaiset horoskoopit on kirjoitettu kollektiiville eli ne eivät ole henkilökohtaisia. Oma karttasi vaikuttaa siis taustalla aina kaikkein tärkeimpänä, mikä voi myös korostaa tai lieventää joitain merkityksiä. Myös itsetuntemus vaikuttaa taatusti siihen, miten hyvin tai huonosti jotkut asiat resonoivat. Jos jokin ei tunnu omaan elämään sopivalta, ei viesti ole silloin tarkoitettu sinulle. Luota aina ennenkaikkea omaan intuitioosi.

Vuosihoroskoopit tulevat luettavaksi kuukausi kerrallaan, alkaen tammikuusta 2023 ja ne ilmestyvät Tähtituulen sivuille aina kuukauden ensimmäisten päivien aikana. Nähdään taas viimeistään tammi-helmikuun vaihteessa!

Jos et ole selvittänyt omaa nousumerkkiäsi, löydät ohjeet kartan tekoon klikkaamassa tästä.

Merkkien symbolit astrologiassa

symbolit Tähtituuli

Lue lisää huoneista täältä

Jokainen horoskooppi on myös kirjoitettu whole sign eli merkkihuonejaolla. Jos käytät placidusta pääasiallisesti, saattaa jotkut huoneet näyttää eri merkkiä mihin olet tottunut. Tämä ei kuitenkaan muuta asiaa, astrologiaa voi ja PITÄÄ tutkia monesta eri näkökulmasta.

Oinas horoskooppi tammikuu 2023

1.1.-20.1. Aurinko kauriissa, 10. huoneessasi

Aurinko valaisee työn, uran ja julkisen minän huonettasi tammikuun alkupuoliskon, minkä jälkeen se on valmis siirtymään 11. huoneeseesi ystävien, harrastusten, ideologioiden ja erilaisten ihmisryhmien huoneeseen. Se huone, missä aurinko liikkuu vuoden aikana, valaistuu astrologisesti kirkkaimmalla valolla, mutta vain lyhytaikaisesti. Joissain huoneissa valo saattaa sokaista, toisissa se on mielyttävä seuralainen. Kymmenes huone sijaitsee keskitaivaan läheisyydessä, missä Aurinko saa luontaisesti möllöttää taivaan täydeltä. Jos sinulla on kytemässä työrintamalla jotain, mikä on kaivannut talven pimeyden jälkeen jo päästä esille, voi täältä tulla siihen oivallinen tilaisuus. Jos taas jotain halutaan pitää vielä piilossa, suojassa ja tallessa, Auringon säteet vakavassa kauriissa voi olla hieman yllätysrynnäkkö.

18.1. Aurinko ja Pluto ovat yhtymässä kauriissa, 10. huoneessasi

Tämä on oivallinen päivä laittaa eteenpäin voimaa ja auktoriteettia vaativia asioita. Varo kuitenkin pakottamasta toisia tahtoosi.

20.1. Aurinko siirtyy vesimieheen, 11.huoneeseesi

Aurinko siirtyy Vesimieheen, 11. huoneeseesi. Asiat mm. ystävyyssuhteissa tai yleensä kohtaamisissa erilaisten ihmisjoukkojen kanssa korostuvat ja valottuvat.

3.1. Venus siirtyy vesimieheen, 11. huoneeseesi

Venus siirtyy myös ystävien, yhteisöjen ja harrastusjoukkojen huoneeseen vesimiehen merkkiin, mutta se tekee sen jo heti tammikuun 2023 alussa. Venus on miellyttävä ja lempeä energia ja sen liike useimmiten tuo esiin hyvyyttä ja onnenkantamoisia sen huoneen teemoihin, missä se liikkuu. Mutta kyllä Venus osaa nostaa esiin myös sen harvemmin puhutun puolen; kiivaan soturin ja taistelijan, joka ei pelkää nostaa esiin epäkohtia paikoissa, missä sitä vaaditaan. Tämä puoli voi tulla esiin etenkin sen liikkuessa vesimiehessä, sillä merkki on väsymätön oikeudenmukaisuuden puolesta puhuja ja taistelija. Sinulla tätä teemaa saattaa tapahtua mm. ystävien kesken, harrastusjoukoissa tai mahdollisesti, jos olet mukana yhdistystoiminnassa. Yhtälailla mukavat asiat vat valmiita tulemaan esiin.

7.1. Täysikuu ravussa 16°, 4. huoneessasi

Rapu täysikuu nostaa huomiota kotiin ja sen asukkeihin (nykyisiin tai lapsuuden, etenkin suhteessa äitiin tai lapsuuden pääasialliseen huoltajaan). Neljännessä huoneessa herkkä rapu täysikuu nostattaa esiin intuition tärkeyttä. Alitajunta saattaa täyttä kuuta edeltävinä ja parina jälkeisenä päivänä olla erityisen aktiivinen. Rapu ei osaa aina ilmaista itseään sanallisesti siinä huoneessa missä se sijaitsee, mikä on sen yksi suuri opinpaikka ja tässä huoneessa erityisesti omien tunteiden ja tahdon sanoittaminen voi olla vaikeaa.

Unimaailma voi olla erityisen runsas ja jopa äänekäs, jos olet peitellyt jotain viestejä aikaisemmin, mitä tietoisuuteen on tuotu jo toista kautta. Jos täysikuu valvottaa ja pilaa sitä ympäröivät päivät, kokeile nousta vähäksi aikaa ylös ja tee jotain hyödyllistä, mikä on jäänyt tekemättä. Ota täydenkuun valo talteen ja siirry yöpuulle, kun uni alkaa painaa. Tämä tottakai vain, jos se on muilta osin elämäntilanteeseen katsoen mahdollista.

27.1. Venus siirtyy kaloihin, 12. huoneeseen

Venus vaihtaa toista kertaa merkkiä tammikuun aikana. Venuksen siirryttyä kaloihin, yleinen ilmapiiri ihmisten kesken voi pehmentyä, romanttiset eleet lisääntyä, mutta samalla on mahdollista, että haksahdamme hieman pöhköihinkin asioihin, koska romantisoituneet silmämme näkevät kaikissa pelkkää hyvää. Joidenkin kohdalla aika voi näkyä kohonneena itsekkyytenä. Venus kalat katselee maailmaa usein vaaleanpunaisten kakkuloiden läpi, toisinaan vältellen totuutta ja 12. huoneessa se saattaa olla suorastaan sisäinen kehotus. Välttää sitä, mikä on totta, koska on helpompi hetken katsoa toisaalle. Muista kuitenkin, että asioilla on aina seuraukset. Mitä suurempi välttely, sen suurempi seuraus.

21.1. Uusikuu vesimies 1° 11.huoneessa

Uusikuu antaa mahdollisuuden oivaltaa ja löytää itsestään jotain piilossa ollutta, mutta myös aivan uusia ideoita & oivalluksia. Syntyyhän vuoden ensimmäinen uusikuu idearikkaassa ja tulevaisuuteen kurkottavassa vesimiehen merkissä sekä sinun 11. huoneessasi. Se voi nostaa esiin toiveita ja haaveita alkaneelle vuodelle, minkä vuoksi vesimies uusikuu onkin teille nousuoinaille aina oivallinen manifestointihetki heti vuoden alkupuolella. Kirjoita ylös kaipuusi ja toiveesi, tee uudenkuun tarotpöytä, luo loitsu… ja muista kohtuus, sillä vesimies on käytännöllinen ja tarvelähtöinen.

12.1. Mars lopettaa perääntymisen kaksosessa 3.huoneessasi

Vih-doin-kin Mars päättää ikuisuudelta tuntuneen perääntymisen 3.huoneessasi, kommunikaation, liikkumisen, viestinnän ja sisarusten huoneessa. Mars siirtyi kaksosen merkkiin ja 3. huoneeseesi jo 20.8.2022 ja sen perääntymisjakso taasen alkoi 30.10.2022. Perääntymisen aikana on voinut esiintyä hankaluuksia ja väärinymmärrystä erityisesti kommunikaatiossa ja liikkumisessa (etenkin lyhyemmät matkat mm. työn puitteissa), mutta yleisesti Marsin liike 3.huoneessa on voinut olla paikoin aika railakasta ja menevää – hengästyttääkö jo?

Vaikka perääntyminen päättyy, tarkkaile silti edelleen sanojasi sekä ajatuksiasi. Käytä hyvät ideat nopeasti ja hylkää ronskisti huonot. Mihin vanhoihin asioihin palasit perääntymisjakson aikana (30.10.22-12.1.23)? Mieti nyt tarkkaan, kannattaako niitä vielä rehata mukana vai onko jo aika päästää irti. Keskity hyvällä omallatunnolla omiin ajatuksiin, mutta varo itsekkyyttä. Riitely ja ärtyneisyys saattoi yllättää useammankin kerran perääntymisjakson aikana, etenkin tuonne marraskuun puoleen väliin saakka. Mars pysyy 3. huoneessasi maaliskuun loppupuolelle asti, minkä jälkeen energia muuttuu huomattavasti, sillä aktiivisuuden, ulospäin suuntautuneisuuden ja maskuliinisen energian planeetta siirtyy sisäänpäin kääntyneeseen ravun merkkiin.

18.1. Merkurius lopettaa perääntymisen kauriissa, 10.huoneessasi

Alkuvuosi on menty aika tiukilla, kun kaksi persoonallista planeettaa perääntyy yhtäaikaa ja se tapahtuu vielä toisilleen ominaisissa merkeissä. Merkurius hallitsee kaksosen merkkiä ja Mars on ylennyksessä kauriissa. Vuoden alussa Mars liikkuu kaksosessa ja Merkurius kauriissa. Ja ne molemmat siis perääntyvät kuukauden alkupuoliskon. Onko tämä käänteisvaikutus, hallittu kaaos, paskamyrsky vai jotain siltä väliltä, kaikkea tasaisesti.

Merkurius kuitenkin aloitti perääntymisjaksonsa jo välipäivien aikaan sinun työn, uran ja julkisen minän huoneessa. Perääntyvä Merkurius kauriissa voi tuoda tullessaan tarpeen palata erilaisten rakenteiden, lupausten ja sitoutumisten pariin. Merkuriuksen perääntyminen on hyvää aikaa reflektoida ja tarkastella asioita uudelta näkökulmalta. Se on hyvää aikaa pysähtyä ja rauhoittua merkin ja huoneen teemoissa; sinulla liittyen työhön ja sanoisin myös, että asioihin, mihin kuuluu sinun henkinen hyvinvointisi. Jos teet työksesi sosiaalista mediaa, olet julkisesti esillä paljon tai muutoin esillä työsi suhteen, alkuvuosi on hyvää aikaa vetäytyä taaemmas, pohtia mennyttä vuotta & perata pois sellaiset palat, mitä ei enää tarvitse toistaa.

HITAIDEN PLANEETOIDEN SIJAINNIT TAMMIKUUSSA 2023

Hitaammat planeetat vaihtavat merkkiä paljon harvemmin, mitä persoonalliset planeetat Aurinko, kuu, Merkurius, Venus ja Mars.

Jupiter ja Saturnus

Jupiter siirtyi pysyvästi 1.huoneeseesi oinaaseen 20.12.2022. Jupiter on onnentuoja ja laajentaja. Kun se liikkuu vuoden alkupuoliskolla (16.5.2023 asti, kunnes se siirtyy härkään) minän ja persoonan huoneessa, sinulle läheisimmässä ja tärkeimmässä, saatat saada erityistä potkua ja energiaa elämääsi tämän transiitin aikana. Jupiter menee herkästi myös liioittelun puolelle eli lupaudu vai siihen, mihin tiedät olevasi kykenevä. Se päivä, kun Jupiter ylittää tarkasti nousevaa merkkiäsi, kannattaa ottaa tarkkailuun ja myös tietoisesti etsiä siihen jotain sellaista tekemistä, minkä haluaisit tulevan 12 vuoden ajan kehittyvän runsaammaksi ja sinulle suotuisasti.

Saturnus on ollut pysyvästi sinun 11.huoneessa vesimiehessä joulukuusta 2020 saakka. Ensimmäinen pyörähdys vesimiehessä oli jo maaliskuulta heinäkuun alkuun 2020. Olet saattanut tuntea rajoitusta ja tietynlaista hankaluutta etenkin ystävyyssuhteissa, harrastuksissa ja sosiaalisen median parissa olosta tämän ajan, kun Saturnus on liikkunut sinun 11. huoneessasi. Saturnus voi tuntua ankealta rankaisulta, mutta samalla sen tehtävä on siivota pois kaikki se, mitä et enää tarvitse. Olemme transiitin loppuvaiheilla, minkä vuoksi vuoden alkupuolisko voi tuntua erityisen tympäisevältä, kun Saturnus viimeistelee tehtäviään. Se kysyy sinulta, oletko varmasti oppinut pitämään puolesi ystävien kanssa? Teetkö liikaa toisten vuoksi? Osaatko pitää pintasi asioissa, mitä sinä haluat tavoitella? Aseta rajoja, isosti! Aikaa on maaliskuulle asti, sen jälkeen lipsutaan aivan eri maailmaan.

Uranus, Neptunus

Uranus liikkuu sinun 2. huoneessasi härässä. Uranus on jo useamman vuoden ajan tuonut muutosta ja äkillisiä sekä yllättäviä liikahduksia asioihin, mihin liittyy mm. raha, koti, turvallisuuden tunne ja oma kehonkuva. Suurinta keikutusta ja vaihtelua on voinut tulla juurikin liittyen taloudelliseen puoleen. Mutta samalla se on voinut rikkoa sinulla rakenteita, joiden aika on ollut hajota. Uranus 2.huoneessa voi olla kuin tarotkorttien Torni. Voi että se pelottaa ja kauhistuttaa, kun se osuu kohdalle, mutta kun rytinä on ohi ja pöly tasaantunut, alkaa totuus valjeta, eikä se näytä itseasiassa yhtään pahalta.

Neptunus liikkuu 12.huoneessasi kaloissa ja se on seilannut näillä vesillä ja hyvän tovin, vuodesta 2011 asti. Matka kestää vielä 2026 vuoden alkupuolelle saakka. Neptunus on kotoisassa energiassa kaloissa ja 12. huoneessa, minkä vuoksi voisi ajatella, että energia on hyvä ja sitä se onkin. Olet saattanut kehittyä henkisellä puolella, tehdä hyvää itsetutkimusta näiden vuosien aikana sekä tarttua käsiksi sellaisiin asioihin, joiden piilopaikkaa ei ole aikaisemmin löytynyt. Taiteellisuus ja sen puolen tutkiminen itsestä on voinut ottaa aimo harppauksia. Mikään ei ole enää samalla tavalla, mitä se oli tämän transiitin alettua ja vuoteen 2026 mennessä kaikki tulee olemaan taas ainakin osittain aivan täysin päälaellaan, mihin nyt on ehditty tottua. Mutta on myös mahdollista, että Neptunuksen myötä on lähdetty ajelehtimaan sellaisille vesille, missä lilluminen tuntuu liian makoisalta ja todellinen maailma sekä siihen liittyvät velvollisuudet tuntuu oikein mukavalta ajatukselta vain skipata ja jättää välistä.

Pluto ja Chiron

Pluto on liikkunut vuodesta 2008 saakka sinun 10.huoneessasi kauriissa ja se käy kokeilemassa energiavaihdosta vesimiehen merkissä ensimmäisen kerran keväällä 2023, alkaen 23.3. Pluto on muovannut ja transformoinut elämääsi näkyvällä paikalla vuosien ajan, etenkin työmaailmaan liittyvissä asioissa. Jos sinun MC eli keskitaivaan piste on myös kauriissa, olet saattanut käydä läpi isoja muutoksia henkisellä polulla tai muutoin vain itsetutkimuksen saralla. Siihen on voitu jopa suorastaan pakottaa vaativien ja peruuttamattomien tilanteiden kautta, esim. perheenjäsenen tai muun läheisen kuolema, radikaali muutos työssä tai omassa terveydentilassa.

Kentauri Chiron siirtyi 2018 oinaaseen, sinun 1.huoneeseen. Chironin matka 1.huoneessasi jatkuu vielä 2027 saakka. Chiron on haavoittunut parantaja, joka transiitillaan oinaassa auttaa meitä parantamaan syviä, henkisiä haavoja itsekkyyttä ja omatoimisuutta vaativilla tavoilla. Sinulla se on saattanut tarkoittaa esim. terapiaan hakeutumista tai jopa sen vaatimista, kovaa rajaamista ja rajojen asettamista sekä toisinaan jopa äänen korottamista tilanteissa, missä sinun hyvinvointiasi ei nähdä ja kuulla. Nämä vuodet ovat sinulle tärkeitä parantumisen ja eheytymisen vuosia.

Palaa takaisin kaikkien merkkien listaukseen

Jaa

lue lisää