päiväkartta yökartta

Päiväkartta ja yökartta

Päiväkartta ja yökartta

Astrologisen kartan jakaa keskeltä kahtia nousumerkki-laskumerkki akseli, mitä voi ajatella horisonttilinjana. Nousumerkki osoittaa itäisellä taivaanrannalla nousevan (kuvitteellisen) eläinradan merkin sekä astelukeman sillä hetkellä, kun sinä olet syntynyt ja laskumerkki tämän vastapäisen merkin. Tämä linja jakaa astrologisen karttasi kahteen yhtä suureen osaan. Päivään ja yöhön.

Yö on linjan alapuolella ja päivä yläpuolella. Jos aurinkosi sijaitsee horisonttilinjan alapuolella, vaikka vain muutaman asteen verran, karttasi on yökartta. Jos aurinkosi sijaitsee sen yläpuolella, karttasi on päiväkartta. Auringon sijainti kertoo myös sen, onko se ollut vielä näkyvissä taivaalla vaiko jo laskenut horisonttilinjan alle sillä paikkakunnalla, missä sinä olet syntynyt.

Karttojen erot

Päiväkartta antaa viitteitä ihmisestä, joka kaipaa sosiaalisuutta, kanssakäymistä ja ihmisiä elämäänsä. Tämä antaa itsensä sellaisena, kuin hän on ja useimmiten päiväkartta ihmisestä ei kauheasti tarvitse arvuutella, että onko tämä lintu vai kala. Hän voi olla hyvin suorasukainen energiassaan ja tietoinen siitä, mitä haluaa. On myös olemassa introverttejä päiväkarttaihmisiä. Sellaisia tyyppejä, jotka eivät kaipaa jatkuvaa kanssakäymistä ja ovat myös tarkkoja siitä, kenen kanssa aikansa jakavat.

Yökartta antaa viitteitä ihmisestä,  joka kaipaa omaa rauhaa ja vetäytymistä. Sosiaaliset tilanteet voivat olla haastavia ja joskus jopa ongelma. Tämä on ihmisenä kuin sipuli. Uusia kerroksia tulee aina kuorittavaksi ja lopulta kukaan ei tiedä, montako kerrosta siellä todellisuudessa on vielä jäljellä. Ei taida tietää kartan omistaja itsekään. Hän on omien polkujensa kulkija. Yökarttaihminen voi olla myös extrovertti esim. työssään, joka sitten kaipaa myös vastapainoksi extrapaljon omaa aikaa ja hiljaisuutta.

Jaa

lue lisää