rapu horoskooppi 2023

Rapu horoskooppi tammikuu 2023

Rapu horoskooppi tammikuu 2023

rapu horoskooppi 2023

Tervetuloa seuraamaan Ravun horoskooppia vuodelle 2023. Nämä tekstit on kirjoitettu ensisijaisesti sinulle, kenen nouseva merkki on Rapu. Kannattaa kurkata myös aurinkomerkkisi viesti (etenkin jos karttasi on päiväkartta) sekä kuumerkki viesti (etenkin jos karttasi on yökartta). Jos et tiedä, kumpi oma karttasi on, löydät siihen nopean ohjeen täältä.

Kaikki Tähtituulen sivuilla julkaistavat kuukausittaiset horoskoopit on kirjoitettu kollektiiville eli ne eivät ole henkilökohtaisia. Oma karttasi vaikuttaa siis taustalla aina kaikkein tärkeimpänä, mikä voi myös korostaa tai lieventää joitain merkityksiä. Myös itsetuntemus vaikuttaa taatusti siihen, miten hyvin tai huonosti jotkut asiat resonoivat. Jos jokin ei tunnu omaan elämään sopivalta, ei viesti ole silloin tarkoitettu sinulle. Luota aina ennenkaikkea omaan intuitioosi.

Vuosihoroskoopit tulevat luettavaksi kuukausi kerrallaan, alkaen tammikuusta 2023 ja ne ilmestyvät Tähtituulen sivuille aina kuukauden ensimmäisten päivien aikana. Nähdään taas viimeistään tammi-helmikuun vaihteessa!

Jos et ole selvittänyt omaa nousumerkkiäsi, löydät ohjeet kartan tekoon klikkaamassa tästä.

Merkkien symbolit astrologiassa

symbolit Tähtituuli

Lue lisää huoneista täältä

Jokainen horoskooppi on myös kirjoitettu whole sign eli merkkihuonejaolla. Jos käytät placidusta pääasiallisesti, saattaa jotkut huoneet näyttää eri merkkiä mihin olet tottunut. Tämä ei kuitenkaan muuta asiaa, astrologiaa voi ja PITÄÄ tutkia monesta eri näkökulmasta.

Rapu horoskooppi tammikuu 2023

1.1.-20.1. Aurinko kauriissa, 7. huoneessasi

Aurinko valaisee 7. huonettasi tammikuun alkupuoliskon, minkä jälkeen se on valmis siirtymään kartan pimeälle alueelle itsetutkimuksen ja muutoksen huoneeseen. Se huone, missä Aurinko liikkuu vuoden aikana, valaistuu astrologisesti kirkkaimmalla valolla, mutta vain lyhytaikaisesti. Joissain huoneissa valo saattaa sokaista, toisissa se on miellyttävä seuralainen. Seitsemäs huone on erilaisten ihmissuhteiden huone eli asiat voivat nyt korostua toisten ihmisten kautta ja myötä. Laatuaika oman kumppanin kanssa voi olla nyt tärkeää parisuhteessa eläville, sinkuille se saattaa tulla esiin kumppanin isompana kaipuuna. On myös mahdollista, että Auringon säteet sohaisevat joihinkin muurahaispesiin, liittyen hankalampiin ihmissuhteisiin tai yhteistökumppanuuksiin.

18.1. Aurinko ja Pluto ovat yhtymässä kauriissa, 7. huoneessasi

Tämä on oivallinen päivä laittaa eteenpäin voimaa ja auktoriteettia vaativia asioita etenkin yritystoiminnassa tai muutoin yhteistyötä vaativissa asioissa. Varo kuitenkin pakottamasta toisia tahtoosi, etenkin asioissa, missä koet olevasi absoluuttisesti oikeassa. Tämä on vaa’an oma huone, mikä muistuttaa, että vaakakuppien painojen kasaaminen vain toiselle puolelle aiheuttaa ongelmia asioissa, minkä olisi tarpeen pysyä tasapainossa.

20.1. Aurinko siirtyy vesimieheen, 8.huoneeseesi

Aurinko siirtyy Vesimieheen, 8. huoneeseesi, missä se valaisee asioita, joiden on hyvä alkaa kokea jonkinlaista muutosta. Tämä ei ole aina kaikkein mukavin transiitti, sillä huoneessa on myös paljon asioita, joita koetamme piilotella, niin muilta kuin itseltämmekin. Jokin on valmis tulemaan valoon.

3.1. Venus siirtyy vesimieheen, 8. huoneeseesi

Venus siirtyy myös syvimpään ja pimeimpään huoneeseen vesimiehen merkkiin, mutta se tekee sen jo heti tammikuun 2023 alussa. Venus on miellyttävä ja lempeä energia ja sen liike useimmiten tuo esiin hyvyyttä ja onnenkantamoisia sen huoneen teemoihin, missä se liikkuu. Mutta kyllä Venus osaa nostaa esiin myös sen harvemmin puhutun puolen; kiivaan soturin ja taistelijan, joka ei pelkää nostaa esiin epäkohtia paikoissa, missä sitä vaaditaan. Tämä puoli voi tulla esiin etenkin sen liikkuessa vesimiehessä, sillä merkki on väsymätön oikeudenmukaisuuden puolesta puhuja ja taistelija. Sinulla tätä teemaa saattaa tapahtua esim. suhteessa rahaan, seksuaalisuuteen, voimaan ja vastuuseen sekä kaikenlaisiin asioihin, missä näet ja koet muutoksen tarpeen olevan läsnä. Muista katsoa myös peiliin, muutos lähtee aina sieltä, ei muita pakottamalla.

7.1. Täysikuu ravussa 16°, 1. huoneessasi

Rapu täysikuu nostaa huomiota kotiin ja sen asukkeihin (nykyisiin tai lapsuuden, etenkin suhteessa äitiin tai lapsuuden pääasialliseen huoltajaan). Ensimmäisessä huoneessa herkkä rapu täysikuu nostattaa esiin sinua itseäsi, sinun vointiasi ja energiaasi juuri nyt. Rapu ei osaa aina ilmaista itseään sanallisesti siinä huoneessa missä se sijaitsee, mikä on sen yksi suuri opinpaikka. Tämä voi olla sinulle tärkeä muistutus, koska opettelet kommunikaation tärkeyttä koko elämäsi ajan nousevana rapuna. Alitajunta saattaa täyttä kuuta edeltävinä ja parina jälkeisenä päivänä olla erityisen aktiivinen.

Unimaailma voi olla erityisen runsas ja jopa äänekäs, jos olet peitellyt jotain viestejä aikaisemmin, mitä tietoisuuteen on tuotu jo toista kautta. Jos täysikuu valvottaa ja pilaa sitä ympäröivät päivät, kokeile nousta vähäksi aikaa ylös ja tee jotain hyödyllistä, mikä on jäänyt tekemättä. Ota täydenkuun valo talteen ja siirry yöpuulle, kun uni alkaa painaa. Tämä tottakai vain, jos se on muilta osin elämäntilanteeseen katsoen mahdollista.

27.1. Venus siirtyy kaloihin, 9. huoneeseen

Venus vaihtaa toista kertaa merkkiä tammikuun aikana. Venuksen siirryttyä kaloihin, yleinen ilmapiiri ihmisten kesken voi pehmentyä, romanttiset eleet lisääntyä, mutta samalla on mahdollista, että haksahdamme hieman pöhköihinkin asioihin, koska romantisoituneet silmämme näkevät kaikissa pelkkää hyvää. Joidenkin kohdalla aika voi näkyä kohonneena itsekkyytenä. Venus kalat katselee maailmaa usein vaaleanpunaisten kakkuloiden läpi, toisinaan vältellen totuutta ja 9. huoneessa se saattaa toteutua mm. opintoihin liittyvissä velvollisuuksissa, mutta myös omassa maailmankatsomuksessa. Venuksen transiitti 9.huoneessasi myös voi myös tuoda mukanaan erityisen onnekkaita tilaisuuksia, mahdollisuuksia ja hyvää tuulta työrintamalle, sillä Venus onnentuojana saapuu kartan onnekkaiden sattumusten huoneeseen.

21.1. Uusikuu vesimies 1° 8.huoneessa

Uusikuu antaa mahdollisuuden oivaltaa ja löytää itsestään sekä osaamisestaan jotain piilossa ollutta, mutta myös aivan uusia ideoita & oivalluksia mm. oma maailmankatsomuksen suhteen. Syntyyhän vuoden ensimmäinen uusikuu idearikkaassa ja tulevaisuuteen kurkottavassa vesimiehen merkissä sekä sinun 8. huoneessasi, pimeydessä. Se voi nostaa esiin toiveita ja haaveita alkaneelle vuodelle ja se on hyvää aikaa kirjata itselleen esim. vuosikelloa tai urasuunnitelmaa. Kirjaa ylös kaipuusi ja toiveesi, tee uudenkuun tarotpöytä, luo loitsu… ja muista kohtuus, sillä vesimies on käytännöllinen ja tarvelähtöinen.

12.1. Mars lopettaa perääntymisen kaksosessa 12.huoneessasi

Vih-doin-kin Mars päättää ikuisuudelta tuntuneen perääntymisen 12.huoneessasi, mikä on aktiiviselle ja liikkuvaiselle Marsille voinut olla vaikea paikka; liikkua maailmassa, missä pilvet on hattaraa aika illuusio. Tätä huonetta pidetään myös. ns. piilotettujen vihollisten huoneena ja oletkin saattanut saada osaksesi oikukasta puhetta sekä käytöstä ihmisiltä, joita et edes tunne.

Mars siirtyi kaksosen merkkiin ja 12. huoneeseesi jo 20.8.2022 ja sen perääntymisjakso taasen alkoi 30.10.2022. Perääntymisen aikana on voinut esiintyä hankaluuksia ja väärinymmärrystä kaikessa, missä koetat saada itsesi ymmärretyksi, mutta yleisesti Marsin pidempi liike 12.huoneessa on voinut olla vaikea, koska paljon pitäisi tehdä, mutta mihinkään ei oikein saa tartuttua kiinni siten, miten haluaa. Kaksosen energia voi laittaa kapuloita rattaisiin myös oman mielenterveyden saralla, mistä kannattaakin pitää erityisen hyvää huolta. Tämä transiitti voi väsyttää eli pidäthän huolta, että saat levätä rauhassa ja säännöllisesti. Mars kaksonen voi tuntua siltä, että energiaa riittää kaikkeen, mutta sitten kun se loppuu, niin se loppuu yhtä nopeasti, kuin tulikin.

Vaikka perääntyminen päättyy 12.1., tarkkaile silti edelleen energian jakamista ja kaikenlaista suorittamista. Marsin liike kaksosessa voi tuoda mukana paljon toimintaa, mihin kaikkeen keho ei välttämättä osaa varautua, mutta voit muistuttaa tästä myös mieltäsi.

Mihin vanhoihin asioihin palasit perääntymisjakson aikana (30.10.22-12.1.23)? Mieti nyt tarkkaan, kannattaako niitä vielä rehata mukana vai onko jo aika päästää irti. Riitely ja ärtyneisyys saattoi yllättää useammankin kerran perääntymisjakson aikana, etenkin tuonne marraskuun puoleen väliin saakka. Mars pysyy 12. huoneessasi maaliskuun loppupuolelle asti, minkä jälkeen energia muuttuu huomattavasti, sillä aktiivisuuden, ulospäin suuntautuneisuuden ja maskuliinisen energian planeetta siirtyy sisäänpäin kääntyneeseen ravun merkkiin.

18.1. Merkurius lopettaa perääntymisen kauriissa, 7.huoneessasi

Alkuvuosi on menty aika tiukilla, kun kaksi persoonallista planeettaa perääntyy yhtäaikaa ja se tapahtuu vielä toisilleen ominaisissa merkeissä. Merkurius hallitsee kaksosen merkkiä ja Mars on ylennyksessä kauriissa. Vuoden alussa Mars liikkuu kaksosessa ja Merkurius kauriissa. Ja ne molemmat siis perääntyvät kuukauden alkupuoliskon. Onko tämä käänteisvaikutus, hallittu kaaos, paskamyrsky vai jotain siltä väliltä, kaikkea tasaisesti.

Merkurius kuitenkin aloitti perääntymisjaksonsa jo välipäivien aikaan sinun ihmissuhteiden ja erilaisten sopimusten huoneessa. Perääntyvä Merkurius kauriissa voi tuoda tullessaan tarpeen palata kaikenlaisten rakenteiden, lupausten ja sitoutumisten pariin. Merkuriuksen perääntyminen on hyvää aikaa reflektoida ja tarkastella asioita uudelta näkökulmalta. Se on hyvää aikaa pysähtyä ja rauhoittua merkin ja huoneen teemoissa; sinulla liittyen mm. siihen, millaisia ihmissuhteita ja kumppanuuksia sinulla on elämässäsi. Onko jotain aika purkaa? Onko jotain aika muuttaa, keventää. Päästää irti velvollisuuksista? Millaisten asioiden läpikäyminen on osaltasi tässä? Mitä et halua enää jatkaa, mutta olet tähän asti vienyt eteenpäin velvollisuudentunteesta.

HITAIDEN PLANEETOIDEN SIJAINNIT TAMMIKUUSSA 2023

Hitaammat planeetat vaihtavat merkkiä paljon harvemmin, mitä persoonalliset planeetat Aurinko, kuu, Merkurius, Venus ja Mars.

Jupiter ja Saturnus

Jupiter siirtyi pysyvästi 10.huoneeseesi oinaaseen 20.12.2022. Jupiter on onnentuoja ja laajentaja. Kun se liikkuu vuoden alkupuoliskolla (16.5.2023 asti, kunnes se siirtyy härkään) sinun työn ja uran sekä julkisen minän huoneessa, se voi tuoda paljon uutta mahdollisuutta ja menestystäkin, mutta samalla tämä transiitti saattaa olla aika yllättävä. Sen vaikutus tulee ulkopuolelta, et voi kontrolloida sitä, vaikka ehkä haluaisit. On osattava ottaa vastaan sen nopeat tilaisuudet. Jupiter menee herkästi myös liioittelun puolelle eli kaikenlaista ylireagointia työasioissa tulisi tarkastella järkevästi ja huomata myös oma käytös tehdyissä päätöksissä ja hankinnoissa.

Saturnus on ollut pysyvästi sinun 8.huoneessa vesimiehessä joulukuusta 2020 saakka. Ensimmäinen pyörähdys vesimiehessä oli jo maaliskuulta heinäkuun alkuun 2020. Olet saattanut tuntea rajoitusta ja tietynlaista hankaluutta etenkin omassa itsetutkimuksessa, raha-asioissa, seksuaalisuudessa. Kaikenlaisissa asioissa, missä joudut olemaan hieman toisen peukalon alla, ennen kuin pääset vapauteen. Saturnus muovaa täällä ymmärrystä muutoksen ikuiseen tarpeeseen. Olemme transiitin loppuvaiheilla, minkä vuoksi vuoden alkupuolisko voi tuntua erityisen tympäisevältä, kun Saturnus viimeistelee tehtäviään. Se kysyy sinulta, oletko varmasti oppinut rajat siinä, miten ajattelet mm. rahasta ja vallasta, mikä siihen aiheeseen liittyy? Uuvuttaako vääriin asioihin keskittyminen? Osaatko pitää pintasi asioissa, mitä sinä haluat tavoitella? Aseta rajoja, isosti! Aikaa on maaliskuulle asti, sen jälkeen lipsutaan aivan eri maailmaan.

Uranus ja Neptunus

Uranus liikkuu sinun 11. huoneessasi härässä. Uranus on jo useamman vuoden ajan tuonut muutosta ja äkillisiä sekä yllättäviä liikahduksia asioihin, mitkä liittyvät ystävyyssuhteisiin sekä kaikenlaisiin ryhmiin, yhdistyksiin, harrastuksiin ja yleisesti sinun tulevaisuudenkuvaan. Olet saattanut tavata hyvin yllättäen ihmisiä, joita et olisi koskaan odottanut elämääsi saapuvan, mutta samalla olet kaivannut heitä luoksesi, piristämään ja muuttamaan arkeasi. Mutta samalla se on voinut rikkoa rakenteita, joiden aika on ollut hajota. Se tehdään nyt tulevaisuutta ajatellen.

Neptunus liikkuu 9.huoneessasi kaloissa maailmankatsomuksen, opintojen ja matkustamisen huoneessa. Se on seilannut näillä vesillä ja hyvän tovin, vuodesta 2011 asti. Matka kestää vielä 2026 vuoden alkupuolelle saakka. Oma maailmankatsomus on todennäköisesti kokenut suurta avautumista ja muutosta, joskus on koettu syviä kaivoja ja loputonta aavalla ulapalla eksyksissä seilaamista. Mikään ei ole enää samalla tavalla, mitä se oli tämän transiitin alettua ja vuoteen 2026 mennessä kaikki tulee olemaan taas ainakin osittain aivan täysin päälaellaan, mihin nyt on ehditty tottua. Mutta on myös mahdollista, että Neptunuksen myötä on lähdetty ajelehtimaan hieman vääränlaisille poluille omassa henkisyydessä, missä lilluminen tuntuu liian makoisalta, koska vastuu ja velvollisuus poistuu – vaan sepä onkin vain yksi Neptunuksen kangastuksista.

Pluto ja Chiron

Pluto on liikkunut vuodesta 2008 saakka sinun 7.huoneessasi kauriissa ja se käy kokeilemassa energiavaihdosta vesimiehen merkissä ensimmäisen kerran keväällä 2023, alkaen 23.3. Pluto on muovannut ja transformoinut elämääsi ihmissuhteiden huoneessa jo vuosien ajan. Sinulla on ollut meneillään pitkäkestoinen muutosvaihe tällä rintamalla, missä on käyty läpi elämää ja kuolemaa (ei pelkästään fyysistä vaan etenkin henkistä), sen koko kirjoa. Etenkin ne hetket, kun Pluto on ylittänyt laskumerkkiäsi, on olleet erityisen merkityksellisiä.

Tämä myllerrys päättyy aivan pian, kun Pluto valmistautuu siirtymään seuraavaan merkkiin. Pluto on voinut jopa suorastaan pakottaa muutoksiin ja transformaatioon vaativien ja peruuttamattomien tilanteiden kautta, esim. perheenjäsenen tai muun läheisen kuolema, radikaali muutos työssä tai omassa terveydentilassa.

Kentauri Chiron siirtyi 2018 oinaaseen, sinun 10.huoneeseen. Chironin matka 10.huoneessasi jatkuu vielä 2027 saakka. Chiron on haavoittunut parantaja, joka transiitillaan oinaassa auttaa meitä parantamaan syviä, henkisiä haavoja itsekkyyttä ja omatoimisuutta vaativilla tavoilla. Sinulla se on saattanut tarkoittaa esim. työhön ja saatavilla olemiseen liittyvien haavojen tunnistamista ja niiden parantamista.

Palaa takaisin kaikkien merkkien listaukseen

Jaa

lue lisää