saturnus kalat

Saturnus kalat 2023-2026

Saturnus kalat 2023-2026

Tämä on yksi vuoden merkittävimpiä päiviä, sillä hidas planeetta Saturnus siirtyy eläinradalla vesimiehen merkistä kaloihin. Tämä hidas lyijyplaneetta liikkuu eläinradan viimeisessä merkissä aina alkuvuoteen 2026 saakka. Saturnuksen teemoihin kuuluu turhan karsinta, rajoitus, aika ja ajoitus, hitaus ja viivästyminen sekä odottaminen. Mutta kun kärsivällisesti jaksaa tehdä itsensä eteen töitä, palkitaan ahkeruus sillä tavalla, mitä kukin siinä hetkessä ansaitsee ja tarvitsee.

Saturnukselta on siis aivan turha odottaa mitään extraa tai ylimääräistä. Se antaa juuri sen, mitä ansaitset ja tarvitset. Ei sitä, mitä haluat. Koska… noh. Let’s face it. Halu ja tarve on usein kaksi täysin erilaista asiaa. Mutta Saturnus vie kovin mielellään pois sen, mitä et enää kaipaa, vaikka et sitä välttämättä itsekään tietäisi. Ei ilkeyttään vaan siksi, että Saturnus edustaa myös kasvua meissä ihmisissä. Se on kuin aikuinen, joka ottaa lapselta pois tutin, koska sitä ei enää tarvita. Alkuun kauheaa, mutta äkkiä muodostuu uusi rutiini. Kasvu alkaa jälleen ja on aika nousta taas kerran uudelle tasolle. Niin ja niitä rutiineita. Niitä Satusetä rakastaa.

ILMAINEN LUENTO SATURNUKSESTA LÖYTYY TÄÄLTÄ

saturnus kalat 2023-2026

Kova kausi takana

Saturnuksen liikuttua pitkään itsensä hallinnoimissa merkeissä eli kauriissa sekä vesimiehessä, on energia tuntunut erityisesti yhteiskunnallisesti aika vaativalta ja kovalta. Kaikki varmasti muistaa, mitä kaikkea rajoittavaa ja haastavaa tässä on ollut meneillään. Saturnus siirtyi kauriiseen vuoden 2017 lopulla, mikä kuvasi enemmän yksilön painetta sopeutua yhteiskunnassa ja vesimieheen ensimmäisen kerran maaliskuussa 2020, mikä siirsi paineen, rajoitteen ja muutoksen tarpeen kollektiiviin. Nämä ajat ovat toimineet meille opettajana ja monien rakenteellisten muutosten aikakautena.

Kohti uutta

Saturnus on ollut vesimiehen viimeisessä eli 29° asteessa 27.2.2023 alkaen, mikä on astrologiassa myös ns. kriittinen aste. Energia on siellä, merkin loppupäässä melkein kokonaan käytetty, lopussa. Planeetta “haaveilee” siirtymästä seuraavaan merkkiin. Mutta samalla jotain tärkeää on vielä tehtävissä, ennenkuin seuraavan merkin 0° voidaan saavuttaa – siellä varastot ovat täynnä, kun taas 29° takki alkaa olla aika tyhjä. On tärkeää myös ymmärtää, että 29° ei ole automaattisesti negatiivinen asia – sen toimintatapa on vain erilainen, ehkä vähemmän antava tai enemmän aikaa ottava.

Edellisen kerran Saturnus liikkui (kauriin merkissä) 29° alla olevina ajanjaksoina:

10-21.3.2020

2-15.7.2020

7-16.12.2020

Jos ei nyt mietitä sitä, millainen paskamyrksy koko 2020 vuosi oli, niin muistuuko sulle omasta elämästäsi jotain, mikä oli erityisen väsyttävää ja haastavaa noina aikakausina? Nousukauriina sain ainakin itse paljon osumaa juuri noiden ajankohtien aikaan.

Saturnus kalat 2023-2026

7.3.2023 klo 15.35 Saturnus siirtyi kalojen merkkiin ja pysyy siellä yhdessä Neptunuksen kanssa ystävänpäivän aattoon 2026, kunnes on jälleen uuden merkkivaihdoksen aika – kaloista oinaaseen. Neptunus siirtyy pois kaloista muutamaa viikkoa ennemmin eli tämä pari tulee pitämään yhtä useamman vuoden. On hyvin jännittävää nähdä, mitä kaksi täysin päinvastaista energiaa lähtevät tekemään kalojen maailmoissa.

Miten paljon ja millä tavoin tapamme nähdä maailmaa, haistaa, maistaa, kokea, tuntea, lukea, nähdä, aistia, herkistyä… miten ne tulevat muuttumaan? Millaisia elokuvia tulemme näkemään? Millaisia tarinoita herätetään henkiin? Olisiko taas aika oikeasti hyville klassikkoleffoille? Esimerkiksi Jurassic Park, Schindlerin lista sekä The Nightmare Before Christmas kuuluivat edelliseen Saturnus kaloissa aikaan.

Viimeksi, kun Saturnus siirtyi kalojen merkkiin toukokuussa 1993, oli Jupiter vaa’an alkuasteilla, Venuksen hallinnoimassa merkissä. Jupiter siirtyy kevään lopulla härkään eli jälleen Venuksen hallinnoimaan merkkiin. Venus on  kaloissa ylennetyssä merkissään ja planeetan hallinnointiin kuuluu mm. kauneus, taide, visuaalisuus. Voisin ajatella, että mm. taide, muoti, kulttuuri, luominen, visuaalinen tarinankerronta, äänimaailmat ja niiden korostuminen ihmisen arjessa korostuisi ja myös kehittyisi uudella tavalla, ehkä jo tänä vuonna. Kenties myös kertakäyttömuoti alkaisi olla passé Saturnus kaloissa ajassa…

Horoskoopit

Ootko huomannut, että olen kirjoittanut jokaiselle merkille kuukausittaista horoskooppia? Ne on kirjoitettu erityisesti nousumerkkiä ajatellen! Sieltä löydät muutamalla lauseella myös pohdintaa siitä, mihin huoneeseen eli elämän osa-alueeseen Saturnus siirtyy juuri sinun kartalla. Jos et ole vielä tehnyt omaa astrologista karttaasi, täältä löydät nopean ohjeistuksen sen tekemiseen.

Anne Mari

Saturnuksen paluu tulossa ja juuri meneillään? Tämä luentosarja saattaa kiinnostaa sinua…

Jaa

lue lisää