Skorpionin kausi 2023

Skorpionin aika 2023

Skorpioniaika on täällä taas. Toisaalta se on ollut aktiivinen energiassaan toukokuusta asti pimennysten kautta. Syksyllä mystisen synkistelevään merkkiin saapuu säännölliset kävijät Aurinko, Merkurius ja Mars, myöhemmin loppuvuodesta myös Venus.

Me ollaan myös pimennyskauden ytimessä parhaillaan. Viimeinen härkä ja skorpioni -akselin pimennys on pian täällä, lauantaina 28.10.2023 klo 23.15. Kyseessä on osittainen kuunpimennys härän 5°03′. Tämän vuoden skorpparikausi tuntuu eskaloituvan tähän kuunpimennykseen.

Lauantainen pimennys sulkee VIHDOINKIN tämän ikuisuudelta tuntuneen, hyvin raskaan pimennyskauden, mikä alkoi jo 19.11.2021 härän 27°17′. Tuosta tuntuu olevan pieni ikuisuus, mutta käytä silti jonkinlainen hetki muistellaksesi tuolta alkanutta aikaa sinun omassa elämässäsi. Mikä aikakausi, asia, ihmissuhde, riita, rakkaus, harrastus, asenne, innostus, tunne, kipu, vaiva…. se voi olla oikeastaan mitä vain, aktivoitui loppuvuonna 2021 ja miten se näyttäytyy nyt sun elämässäsi? Onko aika päättää jotain vai riittääkö kunnollinen muutos. Niistä skorpionin energiassa on ensisijaisesti kyse.

Skorpionin aika on intensiivinen, raskas, syvällinen ja tiivis. Toisille usein myös hieman liikaa. Tämä aika jopa käskyttää meitä laskeutumaan pinnan alle. Jos kuitenkin haluat pysyä turvallisesti pinnalla, alakerta voi alkaa kopistella ja muistutella monenlaisista epähuomioon jätetyistä asioista. Skorpionin kohdalla tämä voi tarkoittaa myös kehon alakertaa terveyden näkökulmasta tai seksuaalisuutta.

Ja sitten kun pääsemme kauden loppuaikaan, moni voi alkaa ajatella, että eikö tämä synkistely ja piehtaroiminen saisi jo loppua. Se on usein merkki siitä, että jonkin asian työstäminen alkaa olla valmista ja me (toivottavasti) teemme sen, mitä skorpioni haluaakin meidän tekevän. Päästävän irti. Silloin täytyy muistaa toimia. Tänä vuonna aika saattaa  tuntua tosi “valmiilta” jo heti kauden alusta alkaen.

Jotkut meistä kokevat skorpioniaikana halua vetäytyä omiin oloihin, tehdä jonkinlaista varjotyötä itsensä kanssa – toiset juoksevat sitä pakoon. Jokainen tekee sen, mitä sen hetken rahkeilla on mahdollista tehdä. Jos juuri nyt tuntuu siltä, että ei vain yksinkertaisesti jaksa miettiä syntyjen syviä tai miettiä mitään rankempia asioita, niin sitä oloa kannattaa myös kuunnella. Sille löytyy varmasti aikaa myöhemminkin.

Luonto alkaa vetäytyy talviunille. Valo vähenee koko ajan enemmän ja enemmän. Lisäksi me siirrymme mielessämme ja kehoissamme  energiansäästötilaan. Toiset enemmän ja toiset vähemmän. Toiset eivät edes halua kokeilla sitä ja siirtyvät vaikkapa etelän lämpöön pimeimpien kuukausien ajaksi. Meitä kuitenkin muistutetaan nyt kollektiivisesti levon tärkeydestä. Toimintojen hidastuessa joko sulaudutaan rytmiin tai taistellaan sitä vastaan.

Jaa

lue lisää