Syyskuun 2020 tähtitaivas

Syyskuu tuo mukanaan muutoksen toimintaan. Eikä kaikki asiat välttämättä ole aina niin kivoja. Siirryimme 22.8. Neitsyen aikaan, joka patistaa meitä ottamaan lusikan kauniiseen käteen, katsomaan maailmaa jälleen realististen kakkuloiden lävitse ja etenkin Neitsyen lempparipuuhaan eli TÖIHIN. Jupiter odottaa pysähtymistä peruuttamisjaksollaan, että se pääsee jälleen etenemään kohti Vesimiehen merkkiä. Saturnus liittyy samaan seuraan hieman myöhemmin ja saamme vielä muutaman kuukauden odottaa näiden kahden (+Pluton) energian kohtaamista loppuvuonna, joka lienee viimeinen paljastus. Vuoden 2020 esirippu revitään alas ja kaikki eivät tule olemaan siitä kovin innoissaan.. Mars aloittaa oman peruutusjaksonsa syyskuun alussa, joka tuo loppuvuoteen oman jännitteensä.

Suurkolmio, kultainen kolmio

Syyskuun alussa taivaalla on Auringon, Uranuksen (peruuttava) sekä asteroidi Pallas Athenen suurkolmio niminen, hyväntahtoinen suurkuvio. Aurinko vaikuttaa Neitsyessä, Uranus Härässä ja Pallas Kauriissa. Jos sinulla löytyy jokin henkilökohtainen planeetta (Aurinko, Kuu, Merkurius, Mars, Venus) tai akselipiste noin 10-12 asteessa edellä mainituissa merkeissä, niin voit saada oman osasi tästä onnenkantamoisesta. Varaudu siis yllättäviinkin käänteisiin, missä voi kuitenkin joutua mittaamaan omaa rohkeutta isolla kädellä. Uskallatko ottaa jotain uutta ja yllättävää vastaan? Teetkö sille tilaa? Aikaa tehostaa täysikuu, joka tekee sekstiiliä Pallakselle sekä Uranukselle. Se antaa mahdollisuuden hyviin ajatuksiin, ideoihin sekä intuition valjastamiseen, mutta ainoastaan mahdollisuuden – sekstiili vaatii aina työtä! Kolmio taasen voi parhaimmillaan ”pudota syliin”.

2.9. Täysikuu 10 astetta, Kalat

Niinkuin edellä jo kirjoitin, täysikuu Kaloissa tekee sekstiili aspektin Uranukselle. Se antaa onnekasta potkua täydenkuun manifestoinneille ja hiljentymiselle. On hyvä aika paneutua omaan feminiiniseen puoleen, herkkyyteen ja henkisyyteen. Nämä harjoitteet ovat vahvimmillaan täydenkuun päivänä, mutta energia jatkuu vielä muutamia päiviä tiistain jälkeen.

5.9. Merkurius siirtyy Vaakaan

Merkurius Vaa’assa lupaa neutraalia ja tasapainoista viestintää, tasapainoisuutta ajatusmaailmaan ja oikeudenmukaisuutta kommunikaatioon. 20. päivän paikkeilla peruuttava Mars alkaa tehdä oppositiota Merkuriukselle, joka voi sekoittaa tämän lempeän teeman täysin päinvastaiseksi. Kannattaakin tarkastella, mitä on luvassa loppukuusta ja varautua, ettei Marsin tuli ja leimahdus polta siltoja edessä ja takana. Energiaan antaa haastavaa lisäpotkua Jupiter, Saturnus ja Pluto, jotka tekevät neliö aspektia Merkuriukselle. Kuvio purkaantuu 29.9, kun Merkurius on jo ehtinyt vaihtaa merkkiä Skorpioniin. On luvassa turhaumaa, ärsytystä, räjähtelyä. Mieti mitä sanot – älä sano aina kaikkea, mitä mietit.

6.9 Venus siirtyy Leijonaan

Draamailun tuoksua syysilmassa! Varoitus varoitus! Mutta samalla se tuo energiaa, joka patistaa meitä olemaan rohkeasti omia itsejämme – siitäkin huolimatta, mitä joku muu saattaa meistä ajatella. Uskalla olla rohkeasti oma, erikoinen ja erityinen itsesi. Kumppanin jo löytäneillä on nyt hyvää aikaa huoltaa parisuhdettaan ja sinkuilla voi olla menevät markkinat, jos niin päättää 😉 Kunhan muistetaan, että liiallinen omahyväisyys jää jo narikassa pois.

10.9 Mars peruuttaa Oinaan merkissä

Fun times! Mars on ollut Oinaassa kesäkuun lopulta asti ja nyt on peruutuksen aika, minkä vuoksi sotaisa ja agressiivinenkin Mars viettää Oinaassa, omassa merkissään, poikkeuksellisen pitkän ajan. Loppuvuosi ei mene lekotellessa, tämä ei ollut vielä tässä. Mars on tehnyt neliö aspektia Saturnukselle, Plutolle ja Jupiterille jo tovin. Välillä joku hitaista putoaa pois neliöstä, mutta vain hetkeksi. Elokuussa nämä neliötä ovat voineet tuoda mukanaan pakottavaa energialatausta, mitä tarvitsemme, mutta kuinka moni on osannut ottaa niistä kopin? Onko se tuntunut enemmänkin ärsytykseltä?

Nämä neliöt ovat mukana koko loppuvuoden, välillä vahvistuen ja välillä hieman tyyntyen peruutusten myötä. Jos tuntui siltä, että maaliskuu oli erikoinen ja intensiivinen kuukausi, niin Mars lupaa, että syys-lokakuu on vielä erikoisempi. Kirjoitin jo aikaisemmin, että Mars on epänormaalin pitkään yhdessä merkissä, joten sillä on nyt aikaa asetella palikoita uusiin mittasuhteisiin. Maaliskuussa Mars kulki yhdessä Jupiterin, Saturnuksen ja Pluton kanssa yhtymässä ollen osa maailman rakenteita vavisuttavaa komppaniaa. Nyt Marsin tehtävä on paljastaa, mitä tuo komppania halusi purkaa paloiksi. Mars Oinaassa on Soturi, se on valjastettu tehtäväänsä auttamaan niitä, jotka eivät osaa itseään puolustaa ja jotka tarvitsevat voimakkaampien ja rohkeampien apua. Ulosanti on yleensä hieman rujo ja ajattelematon, siltä puuttuu pehmeys, sillä tavoitteena on vain ja ainoastaan nopea toiminta.

Jos vastustat vanhasta luopumista, itsesi täydellistä uudistamista, silmiesi avaamista TOTUUDELLE ja hyväksymistä, että kaikki auktoriteetit eivät halua meidän tavallisten tallaajien parasta, niin Mars Oinaan energia syksyllä 2020 saattaa olla äärimmäisen vaikea pala sinulle purtavaksi. Olisiko aika pohtia, miksi egosi on ottanut vallan ja miksi sinä annat sille luvan?

Syyskuu voi olla erityisen rankkaa Kauriille, myös teille, joilla on nousumerkki, Kuu, Merkurius, Venus tai Mars Kauriissa. Kyllä tämä Kauriiden runtelu kohta alkaa helpottaa, mutta nyt olisi tärkeä rauhoittua ja hengittää syvään joka kerta, kun meinaa kiukku lähteä liian vikkelästi lapasesta.

13.9 Jupiter pysähtyy ja lähtee jälleen etenemään. Saturnus seuraa perässä 29.9. Ulkoplaneetat Uranus, Neptunus ja Pluto peruuttavat koko syyskuun ajan. Vähitellen pysähtynyt energia purkautuu.

17.9. Uusikuu 25 astetta, Neitsyt

Uusikuu Neitsyessä voi parhaimmillaan antaa meille mahdollisuuden eheytyä ja parantua jostain, mikä on haastanut meitä koko vuoden, ehkä jo vuosia. Tämänkin tarinan tuttu kolmikko Jupiter, Saturnus ja Pluto tekevät positiivista kolmio aspektia uudelle kuulle. Neitsyen energia patistaa meitä katsomaan asioita kokonaisuutena, mutta myös eriteltynä pieniin paloihin. Joskus tilanteessa yksi palanen vaatii hienosäätöä, uusimista tai kokonaan pois heittämistä.

22.9 Aurinko siirtyy Vaa’an merkkiin – Syyspäivän tasaus

Yön ja päivän pituus tasaantuu ja lähdemme jälleen etenemään kohti lyhyempiä päiviä ja pimeneviä iltoja, kunnes 3 kuukauden kuluttua on vuosikymmenen jännittävin talvipäivänseisaus. Vaa’an aikana muistutellaan ajattelemaan muutakin kuin oman navan ympäristöä, mutta samalla olemaan myös avoinna totuudelle. Oinas on Vaa’an vastamerkki ja Marsin peruutellessa, ovat Aurinko ja Mars oppositiossa eli vastapäätä toisiinsa melkein koko kuukauden. Mars siis hämmentää pakkaa koko syyskuun ja voi tehdä tasapainoisesti olotilasta ja diplomatiasta kaukaisen haaveen. Omalla käytöksellä onkin suuri vaikutus tähän, sillä vaikka mitä tähdet näyttävät, niin ihmisellä on AINA lopulta oma tahto.

23.9 Merkurius siirtyy peruutusta ennakoivalle varjoalueelle

Merkurius peruuttaa lokakuussa Skorpionin merkissä, varjoalueelle siirrytään jo syyskuussa. Yleensä puhun tekniikan takkuamisesta, autojen reistailusta ja yleisestä sähläyksestä kommunikaatiossa, mihin voi ruveta varautumaan jo varjoalueella, mutta nyt tuntuu enemmänkin siltä, että on hyvä varautua totuuden puhumiseen ja sen vaatimiseen. Aivan kaikilla tasoilla. Skorpioni rakastaa totuuden esiin tuomista, kun se on saanut kaivaa sen esille jostain pohjamudista. Skorpioni tykkää myös järkyttää muita, joten valmistaudutaan tulevan peruutuksen aikana ehkä suuriinkin paljastuksiin henkilökohtaisella tasolla, kuin kollektiivisesti.

27.9 Merkurius siirtyy Skorpioniin

Energia rauhoittuu mielentasolla ja on aika hiljentyä hetkeksi itselle tärkeiden asioiden äärelle. Pitää sometauko, viikon meditaatiohaaste (eli meditoi viikon ajan joka päivä), pidä unipäiväkirjaa, kirjoita joka päivä sivun verran ajatuksenvirtaa… mene todella syvälle omaan ajatusmaailmaasi ja löydä, mitä yrität paeta. Tämä saattaa helpottaa tulevaa Merkuriuksen peruutusta, mistä saamme nauttia jälleen lokakuussa.

Vieritä ylös