tähtituuli tammikuu astrologia blogi
Astrologia

Tammikuu on taputeltu

Tammikuu on muutamaa päivää vaille taputeltu. Moni on kysellyt, että milloin tulee uusi tähtitaivaan päivitys ja itseänikin harmittaa, kun en ole ehtinyt sitä kirjoittaa, kun päivät ovat olleet niin työntäyteiset vuositulkintojen ja kevään suunnittelun kanssa. Alkuvuodesta koitin parhaani mukaan pitää joululomaa sinne asti, minne sen olin merkannut, joka kyllä epäonnistui jälleen kerran oikein olan takaa. Elämää nousevana Kauriina…

Tammikuun tähdet

Tammikuulle olin nostanut tikunnokkaan muutamia päiviä, joista toinen oli loppiainen, kun Mars oli Oinaan viimeisissä (kriittisissä) asteissa ja valmis siirtymään Härän merkkiin seikkailtuan jopa poikkeukselliset puoli vuotta Oinaassa. Siitä päivästähän tuli kunnon rähinä Capitol -kukkulalla Yhdysvalloissa. Oinas otti ilon irti viime hetkistään ja tuon erikoisen tapahtuman hahmoksi muodostunut sarvipäinen “shamaani” sopi ironisella tavalla siihen, että miten Härän energia puski voimalla tupaan.

Toinen oli tammikuun 20., kun Mars ja Uranus olivat tarkassa yhtymässä ja itse odotin sitä päivää hieman pelonsekaisin tuntein, koska Yhdysvaltain uuden presidentin virkaanastujaispäivä sijoittui samalle päivälle. Muutamalle sanoin, että pelottaa, että jossain räjähtää; ikävä kyllä sekin tapahtui Madridissa. Onneksi virkaanastujaisista jäivät päällimmäisenä mieleen historiallinen hetki, kun virkaan astui USA:n historian ensimmäinen naisvarapresidentti sekä nuokkuva, äreä Bernie, josta tuli hetkessä ihmisiä huvittanu meemi. Uranus tuntuu tällä hetkellä todella maanläheiseltä ja hitaalta. 

Kuukauden täysikuu loistaa 9° Leijonan merkissä torstaina, 28. tammikuuta. Samana päivänä Venus on yhtymässä Pluton kanssa. Taivaalla vaikuttaa tämän kaiken lisäksi suurneliö Neptunuksen, Vestan sekä kuunsolmujen välillä. Tämä yhteistyö antaa tuntumaa erilaisiin ihmissuhteisiin, jotain vanhaa kuonaa saattaa pompahtaa pinnalle.

Leijona on tunnetusti dramaattinen ja yltyy herkästi liiallisuuksiin kiivastuessaan. Tässä kuussa yhdistyy myös luovuus – loistavaa aikaa maalaamiselle tai vaikkapa uuden biisin tekemiselle. Täydenkuun energia on täynnä kaikenlaista dramatiikkaa ja hieman myös yllytyshulluutta, sillä Jupiter, planeetta, joka laajentaa ja suurentaa, on täyden kuun hetkellä tarkassa yhtymässä Vesimies Aurinkoon. Jupiter tuo mukanaan parhaimmillaan myös onnekkaita tapahtumia, eli te joilla on henkilökohtaisia planeettoja (Aurinko, Kuu, Merkurius, Venus, Mars) tai jokin laskennallinen piste (AC, DC, IC, MC, kuun solmut, vertex akseli, onnenpiste, hengenpiste…) suunnilleen 4-14° Vesimiehessä, niin tarkastelkaa, millaisia onnekkaita tilaisuuksia lähipäivinä eteen tupsahtaa.

Leijonille samoissa asteissa tilaisuuksia voi tulla etenkin toisten ihmisten suunnalta, ehkä hieman yllättävällä tavalla. Skorpioneilla ja Härillä voi olla jotain haastetta ja epäuskoa, että voiko tilaisuutta ottaa vastaan, olenko ansainnut sen tai jääräpäisyyksissään tilanne lipuu ohi, koska sitä jäädään märehtimään liian pitkäksi aikaa.

Vesimiehen energia tähän Au-Jup yhtymään tuo mukanaan erikoisuutta, erilaisuutta ja omaperäisyyttä. Jotain, mitä ei välttämättä ensimmäisenä tahdo edes ymmärtää. Onko luoksesi tulossa jotain, mikä avartaa maailmankuvaa? Jupiterin yhtymät ovat kuitenkin aina onnekkaita ja vaikka sinulla ei olisi kartallasi mitään edellämainittuun osuvaa, niin ei se tarkoita, etteikö onnekas tilanne voisi sinun kohdallesi osua – manifestointi voisikin olla tehokasta torstaina ja perjantaina!

Merkurius peruuttaa 30.1 alkaen

Ja sitten ystävämme peruuttava Merkurius -kausi on jälleen ovella. Peruutusta ennakoiva varjoaika alkoi jo 15.1 ja siitä lähtien on saattanut tuntua tietynlaista haastetta etenkin omissa ajatusprosesseissa. Peruutus alkaa lauantaina 30.1. Merkurius liikkuu tällä hetkellä Vesimiehessä ja peruutus voikin tuntua tukalimmalta teillä, joilla syntymäkartan Merkurius on ilman merkeissä (Vesimies, Kaksonen ja Vaaka). Ilma edustaa mm. ajatuksia, liikettä, älykkyyttä, sujuvuutta, muuntautuvaisuutta, keveyttä. Negatiivisempina puolina juoruilu, haaveilu, aikaansaamattomuus, vastuuttomuus ja laiskuus. Peruutus kestää 21.2 saakka ja peruutuksen jälkeinen varjoalue aina maaliskuun 13. päivään asti. Suurin vaikutus kuitenkin tuntuu 30.1-21.2 välisellä ajalla ja tukalimmat päivät voivat olla edellämainitus pysähtymispäivät. 

Perinteiset peruutuksen varoitukset oli ne tutut; kommunikaatio, laitteet ja liikenne saattaa takuta. Vesimiehen aikana etenkin sosiaalinen media ja kaikenlainen tietotekniikka voi aiheuttaa haasteita. Jos joudut hankkimaan teknisiä laitteita, niin kannattaa varautua, että niissä voi aiheuta jotain häiriötä. En nyt lähtisi aivan koko elämää perumaan peruutuksen ajalle, mutta etenkin ilmanmerkin aikaan kannattaa varata aikaa, koska olemme tottuneet siihen, että kaikki sujuu kuin nopeasti ja tehokkaasti. Tämä on aika hienosti jo tuntunut joitain päiviä – välillä tuntuu, ettei mistään laitteen käytöstä tule mitään. Kärsivällisyys siis saattaa olla koetuksella.

Mitä on energiahoito?

Joululoman aikana aloin miettiä tätä blogia ja halusin tehdä siitä hieman erilaisen sisällöltään heti tammikuusta alkaen; ei pelkästään tähtitaivaan tapahtumia vaan myös ajatuksenvirtaa ja kaikkea muuta maan ja avaruuden väliltä. Aloitankin nyt kertomalla hieman aiheesta, mistä minulta usein kysellään, että mitä se oikein on – energiahoito, mitä kaikkea siinä tapahtuu. Aika ajoin joku koiranleuka hihittelee, että annanko jotain sähköshokkihoitoa ja mitä kaikkia versioita olenkaan kuullut. Onhan se toki ymmärrettävää, että aihe, mistä ei tiedä mitään voi pelottaa ja se on hyvä kääntää vitsiksi. Turvaudun siihen välillä itsekin, koska huumorin taakse on hyvä piiloutua, kun jännittää.

Energiahoidon aikana asiakas saapuu tilaan, jonka olen ennen hänen saapumistaan puhdistanut energeettisesti. Koska teen töitä rakennuksessa, missä työskentelee myös muita, en enää käytä salviaa, sillä sen tuoksu on aika voimakas. Valkosalvia on yksi apuväline puhdistaa tilasta raskasta energiaa ja se auttaa minua tekemään siitä mahdollisimman seesteisen ”pesän” asiakkaalle, joka tulee omien ajatustensa, elämäntilanteensa, huoliensa ja murheittensa kanssa paikalle. Myös Palo Santo on hyvä, kotimaisista tuotteista mm. kataja. Savun sijaan käytän nykyään Aurasoman Pomandereita ja Kvintesenssejä eli väriterapiatuoksuja. Samaiset tuotteet ovat käytössä myös hoidon aikana, jos se sopii hoidettavalle. Näissä on mieto, ihana tuoksu, jotka toistaen käytettynä auttavat hoidettavaa palaamaan nopeammin rentoutuksen tilaan, hajumuisti on vahva linkki muistoihin.

Hoidon alussa nostellaan hieman kortteja nykyhetkeen ja fiiliksiin, mahdollisiin ongelmakohtiin ja siihen, mitä asiakas tahtoo hoidolta. Joskus omaa oloa voi olla vaikea sanoittaa, niin lyhyt tulkinta ja asioiden nostaminen pintaan sitä kautta vapauttaa tunnelmaa. En halua tehdä tästä mitään kolmannen asteen kuulustelua ja jos tuntuu siltä, että siinä tilanteessa sanoja ei synny, niin sekin on täysin ok. Useimmiten ajatukset muodostuvat paremmin sanoiksi vasta hoidon päätyttyä ja sen vuoksi varaan myös hoidon jälkeen pienen hetken aikaa, että asiakas saa halutessaan kertoa kokemuksestaan.

Hoitoon valmistautuminen

Energiahoito tehdään vaatteet päällä, selin maaten mukavalla hoitopöydällä, minkä päällä on pehmeät peitot ja tukeva tyyny. Myös polvitaipeiden sekä nilkkojen alle saa tyynyn, että asento on

mahdollisimman levollinen koko hoidon ajan. Päälle saa pehmeän peiton. Pidän suurimman osan ajasta käsiäni kontaktissa hoidettavan kehoon. Se on minun tapani hoitaa, koska uskon kosketuksen voimaan. Aloitan hoidon jaloista, toisinaan päästä ja jokainen hoito on erilainen. Toisia täytyy hoitaa jaloista hieman pidempään, kun toisten kanssa jaloissa viivähdetään vain hetkisen, sillä vatsan alue tai pää kaipaa enemmän huomiota. Kerron myös, että pyrin olemaan hoidon aikana hiljaa, mutta toisinaan on tarve kertoa hieman enemmän, millaisia asioita minulle tuodaan ilmi henkimaailmasta, joka on hoidon aikana vahvasti aina läsnä.

Ennen hoidon alkua kysyn myös, voinko koskea hoidettavaa vatsaan tai kasvoihin. Nämä ovat herkkiä kohtia ihmisen kehossa ja on tärkeää, että jokainen tuntee olonsa turvalliseksi ja rennoksi. Kaikki tunteet ovat sallittuja ja myös toivottuja ja kaikesta saa kertoa myös hoidon aikana.

Mitä tapahtuu hoidon aikana?

Hoidon aikana taustalla soi rentouttavaa musiikkia ja todellakin; minä pyrin pitämään suuni kiinni, mutta toisinaan alkaa tulla viestiä ja sitten saatan tuoda niitä melkein koko hoidon ajan. Jos joku ei satu saamaan minkäänlaista viestiä henkimaailmasta, niin se ei tee hänestä huonompaa ihmistä – sillä hetkellä rentoutuminen ja hiljaisuus ovat olleet tärkeämpiä asioita ja henkimaailma kaikessa viisaudessaan tietää sen. Luottakaamme siis siihen. Joskus hoidettavan kehosta tulee tuntemuksia, joita minun on pakko heti siinä tilanteessa sanoittaa. Hoitoni on intuitiivista. Minulla ei siis ole mitään valmista kaavaa, mitä noudatan joka hoidolla.

Mitä hoidon aikana näkyy?

Värejä, symboleita… koska olen vahvasti selvätuntoinen, niin hyvin usein hoidettavan kipukohdat tuntuvat myös omassa kehossani ja sen ohjaamana tiedän, mitä tehdä. Luotan käsiini. Luotan siihen, että käteni yksinkertaisesti tietävät, miten niiden täytyy toimia. Hoidanko enemmän polvia vai olkapäätä. Ihmisen kehon eri kohdat linkittyvät myös vahvasti erilaisiin tunnetiloihin. Ihmisen keho on kokonaisvaltainen kompleksi ja ei pidä ajatella, että kädet ovat kipeät vain siksi, että kädet ovat kipeät. Tottakai fysiologinen syy on aina äärimmäisen tärkeä selvittää, mutta olisi hyvä kurkata myös sille puolelle, mitä tunnekeho viestii. Monelle on tuttu sanonta kädet ovat sydämen jatke. Näin ollen käsikipuja voisi tutkia energeettisesti sen kautta, miten sydän voi – ja tällä kertaa ei puhuta fyysisestä sydämestä vaan ihmisen tunnepuolesta, sydänchakrasta.

Sydänchakran alue on tärkeä huomioida hoidon aikana ja sitä hoidan käsistä, solisluiden päältä ja etäältä rinnan päältä. Vaikka ihmisellä olisi sydämenasiat täysin kunnossa, ihmissuhteissa kaikki hyvin, ei mitään suuria tunnelukkoja selvitettävänä jne, niin silti jokaisen ihmisen sydänchakraan voi aina virrattaa energiaa, koska sydämeen mahtuu aina vielä vähäsen rakkautta, vaikka se olisi sitä pullollaan. 

Symbolit ovat tyyli, miten henkimaailma minulle viestii ja toisinaan niiden kryptaaminen vaatii hieman aikaa. Mieleeni muistuu yksi hoitotilanne, missä hoidettavan vatsan kohdalla suoliston päässä näkyi kuin korkkiruuvi, mitä ruuvattiin tiukaksi paketiksi ja se tuntui puristavalta ja ahdistavalta… sitä pohdittiin tovi, koska mitään ongelmia vatsan kanssa ei ollut, mutta tunnekehon puoli kohtasi korkkiruuviin ja puristavaan tunteeseen. Kehotin asiakasta tarkkailemaan, jos epämääräisiä vatsakipuja tulee, että hän menee lääkäriin. Eikä aikaakaan, kun hänellä tulehtui umpisuoli, joka leikattiin pikaisesti pois. Tässä on hyvä esimerkki siitä, että tunne ja keho kuulevat toisiaan.  

Henkimaailman läsnäolo

Usein saatan kysäistä uudelta asiakkaalta, että tahtooko hän kuulla, jos henkimaailmasta tulee viestiä – tämäkään ei saa olla itsestään selvä asia, että se sopii kaikille. Viimeisimmän hoidettavan kanssa hoito aloitettiin hiljaisuudessa, mutta ei aikaakaan, kun paikalle saapui henkimaailman kautta rouvashenkilö, joka hoidettava tunnisti välittömästi. Sitten kun “luukku” avattiin, alkoi paikalle saapua kaikki hänen henkimaailmaan siirtyneet isovanhemmat. Sieltä tuli viestiä toisensa perään ja samalla nämä läheiset tahtoivat osallistua rakkaansa hoitoon. Tämä ei ole mitenkään erikoista, mutta joka kerta se liikuttaa myös minua, koska tunne, mitä henkimaailma välittää etenkin hoidon aikana on todella suurta. Hoitoon osallistuu usein myös oppaita ja muita auttajia, jotka kuuluvat hoidettavan omiin joukkoihin. Ei aina, mutta usein. 

Koska intoilen niin kovasti itse menneitä elämiä, saattaa hoidon aikana nousta myös jotain tällaista teemaa esiin. Silloin puhutaan vahvasti jostain karman sidoksesta, mitä halutaan nostaa pintaan ja mihin tulee hoidon aikana keskittyä. Karma näkyy kehossa kiputiloina; esim. selkäkipuina, polvivaivoina ja erilaisina kolotuksina. Jos joku ei usko jälleensyntymään, niin tällöin edellä mainitut ovat vain sairauksia ja huonoa tuuria, mutta itse en usko asiaan nimeltä sattuma. Kaikki tapahtuu syystä, everything happens for a reason. Kun jättää sattuman pois pelistä ja tarkastelee, että miksi on joutunut kohtaamaan tiettyjä tilanteita, voi silmät aueta uudella tavalla. Toki tämä vaatii aika rankkaa asennemuutosta ja silmien avaamista – se vaatii vastuun ottoa. Sitähän onkin kiva pakoilla sattuman taakse 😉

Ja sitten lopuksi se, mitä kaikki pohtii

Mitä minä oikein lopulta teen? Seison äärellä ja pidän käsiä kehosi päällä? Kyllä, mutta samalla tuon itseni ja keskittymiseni täydellisesti siihen hetkeen ja kaikki muu täytyy vain kadota ympäriltä, millään muulla ei ole sillä hetkellä mitään väliä. Minulla on oma tapani (mitä en ala tässä sen enempää avaamaan – jotain salaisuuksia täytyy pitää) ottaa yhteyttä siihen ”lähteeseen”, mistä energia lähtee virtaamaan – tämä ei siis ole minun omaa energiaani, mitä sinuun virtaa ja millä sinua hoidan, se saapuu kehoosi minun käsieni (ja oikeastaan koko kehoni) kautta. Toimin siis energian välittäjänä. Jokainen tuntee sen eri tavalla kehossaan ja tulee muistaa, että hoidettavan sen hetkinen tila sanelee paljon, mitä hän huomioi sillä hetkellä. Jos mieli on täynnä, väsynyt tai turta tai ylivirittynyt, voi hoito tuntua alkuun vain makoilulta. Mutta voit olla varma, että jokaisen hoidon aikana tapahtuu aina jotain edistystä. Oivalluksia saattaa tulla muutaman viikonkin päästä, unimaailma voi aktivoitua tai mikä parasta; seuraavana yönä saattaa uni tulla paremmin ja keho pääsee rentoutumaan hieman enemmän, mitä se on saanut aikaisemmin tehdä. On siis hyvä muistaa, että jokainen ihminen on yksilö ja jokaisen tarina on erilainen. Jollekin saattaa riittää yksi kokeilu energiahoitoa ja toinen tahtoo käydä säännöllisesti, koska se tuntuu parhaalta vaihtoehdolta ottaa vastaan omaa aikaa. 

Hoitajia on erilaisia ja onkin hyvä muistaa, että aina sitä ”omaa tyyppiä” ei löydä ensimmäisellä yrittämällä. Kaikkien kanssa ei resonoi, ei sitten millään, mutta siitä ei pitäisi syyttää itse hoitoa. Kyllä minä itsekin valitsen tarkoin, missä käyn hierojalla, kampaajalla, kasvohoidossa tai vaikkapa ruokakaupassa. Minä seuraan intuitiotani, sillä energia on läsnä kaikkialla ja kaikessa. Miksi ihmeessä kävisin paikassa, missä tulee tunne, että sieltä täytyy vain päästä pois. 

Ja niin. Mitä se energia oikein on mitä tässä välitetään? Se on rakkautta. Täydellistä, universaalia, puhdasta valoa ja rakkautta. En tarkoita perinteistä kahden ihmisen välistä kiintymysrakkautta vaan suurempaa voimaa – täydellistä hyväksyntää ja vapautta.

Jaa: