tammikuu 2024

Jos haluat seurata kuukausittain ilmestyvää horoskooppia sinun oman nousevanmerkin kautta samaan tapaan kuin 2023 kuukausien aikana, niin lähde mukaan kuukausijäseneksi! Tammikuun 2024 saat eurolla! Jäsenyyksien hinnat ovat alkaen 5,99€ / kuukausi ja voit valita eri jäsenyyksistä itsellesi sopivan vaihtoehdon.

Miten astrologiaa tutkitaan ja mitä se on?

Painotettakoon vuoden alkuun (ja toisen loppuun) tärkeää asiaa liittyen astrologiaan sekä siihen, miten ainakin minä itse sitä tulkitsen: astrologiassa mikään planeetta ei laita meitä tekemään asioita tietyllä tavalla. Mikään ei pakota meitä tekemään yhtään mitään; ihminen tekee aina jokaisen päätöksen itse. Tässä nyt ensimmäisenä kaikille vekkuleille veijareille vastaus, joiden mieleen ei koskaan tule mitään muuta, kuin näsäillä tuolla loppuun kuluneella kommentilla.

Jos joku esim. päättää uskoa siihen (surullisen)kuuluisaan lauseeseen, mikä pyörii astrologiasta ja horoskoopeista kiinnostuneiden piireissä: “olen skorpioni, me ollaan kusipäitä eli minä saan olla sellainen“, niin se on päätös siltä ihmiseltä olla… noh, kusipää. Tai toinen vaihtoehto “se on kaksonen, ne pettää ja valehtelee aina“. Jos joku kaksos ihminen pettää, se on sen ikioma päätös olla pettäjä.

Mutta mikään merkki ihmisen astrologisella kartalla ei tee toisesta ärsyttävämpää taikka huonompaa tai sitä tätä ja tuota.

Ihminen tekee itse itsestään sellaisen, millaiseksi hän päättää itsensä elämässään koettujen kokemuksien myötä kasaan koota. Kaikenlaiset terveyteen ja persoonaan vaikuttavat asiat ovat sitten vielä erikseen osa ihmisen eloa, mutta ei niistä tässä sen enempää, koska en ole lääkäri.

Astrologinen kartta antaa jokaiselle elolliselle olennolle yksilöllisen kartan, mitä tämä saa koodata auki koko elämänsä ajan. Lapsena me koodataan karttaa paljon viattomammalla ja puhtaammalla tavalla. Lapsi kaipaa mm. ravintoa, rakkautta, hoivaa, hyväksyntää, huomiota ja virikkeitä. Se käyttää karttaansa saavuttaakseen näitä asioita sen elämänsä tärkeimmiltä aikuisilta. Toisinaan siinä ei onnistuta. Tuollainen haaste saattaa aiheuttaa esim. skorpionilapsen energiaan suurta epäluottamusta niitä ihmisiä kohtaan, joilta tämä haluaisi saada hyväksyntää ja rakkautta.

Aikuinen kaipaa näiden edellä mainittujen lisäksi paljon paljon muutakin. Lisäksi aikuiselle on kertynyt jo paljon erilaisia elämänkokemuksia, joita hän limittää mukaan karttansa energian kanssa. Ja hän päättää itse, miten hän sen tekee: iskeekö tikulla silmään kerta toisensa jälkeen vai päättääkö antaa asian olla aivan vain oman hyvinvointinsa tähden. Jokin osa astrologisesta kartasta alkaa korostua jossain tilanteessa enemmän ja toinen toisaalla. Toinen elää 20 vuotta velloen jossain lapsuudentraumassa tai hylätyksitulemisen kokemuksessa ja toiselle samankaltaisesta kokemuksesta ei jää kuin muisto. Syitä voi etsiä monien erilaisten ihmisen mieltä tutkivien menetelmien kautta, mutta itse tutkin tätä astrologian avulla. Sitten kun mukaan otetaan vielä karma ja menneet elämät, päästään sukeltamaan uuteen kaninkoloon.

Tuo skorpioni aikuinen voi alkaa esim. toistamaan oppimaansa mallia: “kas siinä seisoo rakastamani ihminen – en voi luottaa häneen täydellisesti, koska minut on petetty ennenkin ja siispä käytän elämäni ja energiani epäilemiseen sekä jatkuvaan piikittelyyn, vaikka hän ei ole koskaan mitään tehnyt minulla ja lopulta hän kyllästyy ja jättää minut ja voin taas sanoa, että minut on hylätty“. Skorpioni aikuinen saattaa alkaa pahentaa toimintaansa myös tietoisesti hakeutumalla sellaisiin ihmissuhteisiin, missä vanha tunnetila toistuu. Toisella reunalla on hakeutuminen muutokseen. Toiselle auttaa astrologia, toiselle astrologia ja terapia, toiselle vain terapia, toiselle ei mikään. (Astrologia ei koskaan korvaa terapiaa!)

Kusipäisyydestä vielä

Itsekin voisin sanoa, skorpionin energian vaikuttaessa minun kuumerkissäni, että olen se kusipää ja erittäin mahdollisesti olen sitä ollut myös muiden, kuin itseni silmissä tosi usein. Mutta nykyään pyrin toteuttamaan tuon skorpionin energian tarjoamia hyviä puolia ja kehittämään sitä erilaisten elämänkokemusten avulla, niillä vaikeillakin. Pyrin siis katsomaan asioiden monia puolia, siinä missä ennen tuijotin skorpionimaisesti vain joko mustaa tai valkoista. Pyrin elämään niin kuin opetan.

Mutta koska vielä tähän mennessä olen edelleen todistetusti ihminen, niin minulla on myös oikeus päättää välillä lipsahtaa siihen karkeaan ja tylyyn skorpioniin ja olemaan kirjaimellisesti juuri se, mitä siitä merkistä pahimmillaan tilataan. Ehkä siinä hetkessä tarvitsin muistutusta jostain… ehkä se toinenkin tarvitsi muistutusta jostain, mitä hän kantaa itsessään mukanaan. Jää tuon toisen päätettäväksi, ottaako hän kokemuksestaan oppia, alkaako vain syyttää minua vai toteaako kenties “olipa hyvä, että hän avasi silmäni tässä asiassa” ja antaa asian olla ja jatkaa omaa elämäänsä. Ja tuo jälkimmäinen, se on vaikeaa. Kaikille osapuolille.

Ps. Tämä ei ole mikään vakuuttelu siitä, että kukaan olisi oikeutettu olemaan töykeä, röyhkeä, epäasiallinen, epärehellinen tai tyly toista kohtaan. Kaikenlainen toisen ihmisen tietoinen tylytys, perseily sekä huijaus tulee kyllä aina jossain kohtaa kopsahtamaan omille kavioille, ennemmin tai myöhemmin.

Takaisin astrologiaan

Ihmiset ovat tutkineet taivasta tuhansia ja tuhansia vuosia. Tiettyjen kuvioiden ollessa aktiivisena, on huomattu erilaisten syklien toistumista, minkä aikana ihmiset toistavat itse omia syklejään samankaltaisesti. Minkä aikana maailman energia kollektiivisesti toistaa syklejään samankaltaisesti. Esim. erilaiset sääilmiöt, sodat, päättäjien kuolemat, tragediat, mitkä koskettavat suurempaa ihmisjoukkoa, sairastumiset, teknologian uudistukset jne.

Mitä kehittyneemmäksi teknologia ja asioiden muistiin tallentaminen on tullut, sitä enemmän erilaisia syklejä kyetään tarkastelemaan. Astrologiaan siis kuuluu olennaisella tavalla historian tutkiminen; ihmisen oman historian, mutta myös maailman tapahtumien, kansakuntien sekä eri maiden historian tutkimista.

Tosi usein kuulen kysyttävän, että kuka päätti nämä kaikki asiat joskus aikaan ja paras vastaus, mitä itse voin tässä kohtaa antaa, on seuraava: pitkäjänteiset ja asialleen omistautuneet ihmiset, jotka näkivät suuremmassa kokonaisuudessa jotain tarkkaa järjestelmällisyyttä, mikä auttaa meitä ymmärtämään, että aika toistaa itseään säännöllisinä sykleinä. Se, miten kyseinen kollektiivinen energia tai yksilö toistaa syklejään, onkin asia erikseen.

Yksi sykli voi olla esim. Merkuriuksen perääntyminen ja sen vaikutus eri merkeissä.

Merkuriuksen toimia voit tutkia omalla kartallasi niissä huoneissa (elämän osa-alueissa), missä sinulla on kauriin ja jousimiehen merkki. Kuukausijäsenyydessä horoskooppeja käydään läpi merkkihuoneiden eli whole sign-huonejaon kautta. Oman kartan tekoon löydät apuja täältä.

2.1.2024 Merkurius päättää perääntymisen jousimiehen merkissä

Vuosi alkaa energian selkeytymisellä, kun Merkurius päättää perääntymisjaksonsa jousimiehen 22°10′. Perääntyminen alkoi kauriin merkin puolella 13.12.2023 astelukemissa 8°29′. Tämän päivän tienoolla saattoi alkaa nousta esiin mm. tarvetta hoitaa ja sanoittaa “kaikki valmiiksi”, mikä voi olla hyvä asia tai turha stressin kertymä.

Merkurius peruutti takaisin jousimieheen aaton aattona eli 23.12.2023. Tässä päivässä saattoi yksi jos toinen huomata äkillisen energian muutoksen; vauhdittuminen, tekemättömät työt alkoivat kasaantua pikavauhdilla, kuume nousi usealle tai peti alkoi kutsua jostain muusta syystä. Ehkä liian tiukkaan kasatut vastuut ja velvollisuudet alkoivat ahdistaa (oma käsi nousee ylös ainakin tälle), mutta toisaalta joillekin saattoi myös tulla tunne, että nyt tuli jostain lisää virtaa.

Jokainen reagoi aina omalla tavallaan eri perääntymisen aikoihin, mutta tällainen merkkimuutos kesken peruutuksen ja vielä pedantista kauriista häsläävään jousimieheen voi näkyä tosi erilaisena toimintatapana, mitä normaalisti itse noudattaisit. Mieti myös aikaa 10.11.-23.12.2023 välillä. Mitä jäi tekemättä, mitä voisit juuri nyt korjata. Ei aloittaa alusta, vaan korjata.

Perääntyminen siis päättyy 2.1. ja Merkurius etenee takaisin kauriin merkkiin 14.1. Tuo päivä voi palauttaa takaisin aikaan 13.12.-23.12.2023. sekä asioihin, mitä kävit läpi tuona aikana. Tai kenties niiden asioiden pariin, mitä et saanut aloitettua, kun aika meni kaikenlaiseen sähläämiseen.

11.1.2024 Uusikuu kauriissa

Vuoden ensimmäinen uusikuu syntyy kauriin 20°44′. Se asettaa vuodelle 2024 vaatimuksen vastuunotosta, velvollisuuksista sekä totuudesta. Tämä vuosi on myös numerologisesti hyvin samaa teemaa toistava. Vuoden numero on 8, mikä on Saturnuksen numero. Saturnus hallinnoi kauriin merkkiä.

Vuosi voi vetää paikoin vakavamieliseksi, sillä Saturnuksen lyijypeitto painaa harteilla. Tuntuu, että tänä vuonna saatamme oikeasti ensimmäistä kertaa hoksata yhteisesti, kollektiivisesti, ihmiskuntana, miksi viimeiset 4-5 vuotta on ollut sitä, mitä se nyt on ollut. Mitä voisimme oppia ajasta ja ihmisyydestä.

20.1.2024 Aurinko siirtyy vesimiehen merkkiin

Aurinko siirtyy 2024 vuonna 20.1. klo 16.08 vesimiehen merkkiin. Sitä ennen, saman iltapäivän aikana, Aurinko ja Pluto ovat yhdessä kauriin merkissä viimeistä kertaa meidän elinaikanamme, kohdaten toisensa 29 astelukemassa. Tuo astelukema on ns. kriittinen aste, ja se voi osoittaa tässä päivässä mm. jotain sellaista, mikä ei tule toistumaan enää koskaan. Voit peilata tätä päivää myös näihin ajankohtiin: 11.2.-23.3.2023, 11.6. – 27.7.2023 sekä 20.12.2023 – 21.1.2024.

21.1.2024 Pluto siirtyy vesimiehen merkkiin

Pluto seuraa Aurinkoa vesimiehen merkkiin, minkä myötä ne kohtaavat toisensa myös seuraavana päivänä vesimiehen merkin 0°. Tuo astelukema on tärkeä ja voimakas. Edellisen kerran Aurinko ja Pluto ovat kohdanneet toisensa saman merkin nolla asteessa 1995 jousimiehessä.

Tämä on toinen kerta, kun Pluto siirtyy meidän elinaikanamme vesimiehen merkkiin. Ensimmäinen käväisy oli 23.3.-11.6.2023. Tuota aikaa kannattaa nyt mietiskellä ahkerasti. Mitä kaikkea sinun elämässä tapahtui keväällä ja alkukesästä 2023 ja oliko se jollain tavalla vaikeampaa tai helpompaa, mitä vuodet 2008-2023 on yleisesti sinulle tarjoillut. Oliko se jotain päättävää vai oliko se jotain uutta aloittavaa.

Älä huoli, jos tuona aikana tapahtui jotain massiivisen surullista tai traagista. Se oli vain pieni näytös siitä, mitä Pluto vesimiehessä aika tarjoilee meille seuraavan 20 vuoden ajan, kunhan me ensin päästään sinne energiaan kokonaisuudessaan (2024 lopulla). Jos kevät 2023 oli kovin kurja, se ei tarkoita, että seuraavat 20 vuotta tulevat olemaan samankaltaista tykitystä. Mieti suurempaa kuvaa, mieti elämäsi teemoja keväällä 2023. Mikä tai mitkä asiat korostuivat?

25.1.2024 Täysikuu leijonassa

Vuoden ensimmäinen täysikuu täyttyy leijonan merkissä 5°14′. Pluton läheisyys tuntuu edelleen, minkä vuoksi täysikuu saa erityisen voimakkaan latauksen.

Jupiter tekee tarkkaa neliötä Auringolle, mikä muistuttaa, että toisinaan liioittelu asiassa kuin asiassa voi lopulta viedä enemmän pois, mitä alkuperäisesti koetti saavuttaa. Uranuksen kolmio Merkuriukselle ja Marsille voivat korostaa tässä täydenkuun ajassa sanoilla sotimista, mutta myös äkillisiä, radikaalejakin muutoksia mm. asioiden uutisoinnissa tai omassa ajattelussa.

Anne Mari

Tähtituuli – Starpriestess

Jaa

lue lisää