Toukokuun 2020 tähtitaivas

Minulta usein kysytään, että miten transiitit vaikuttavat omaan elämään ja miten niitä voi tutkia. Nopein ja helpoin tapa on tarkistaa, missä transiittia tekevä planeetta liikkuu omalla syntymäkartallasi eli jos esimerkkinä on Venuksen peruutus Kaksosissa, niin etsi kartaltasi, missä huoneessa (=elämänalueella) peruutus tapahtuu ts. missä kartallasi Kaksonen sijaitsee. Jos planeetta liikkuu jonkun akselin, planeetan tai pisteen yli, niin sen ajanjakson energia korostuu elämässäsi. On myös tärkeä muistaa, että joku huomaa näiden tapahtumien vaikutuksen paremmin kuin joku toinen.

Transiittien vaikutus omalla syntymäkartalla on aina tärkein henkilökohtaisella tasolla. Tähtitaivaan tapahtumat -osio on enemmänkin kollektiiviselta tasolta tarkasteltua energiaa. Päivämäärät, jotka alle on merkattu, osoittavat tarkan tapahtumahetken, mutta vaikutus voi kestää muutamasta viikosta jopa puoleen vuoteen.

27.4 Merkurius siirtyi Härkään

Tämä voi hieman rauhoittaa ajatusmaailmaa ja tuoda ajatuksia kotoisiin, konkreettisiin asioihin. Härkäenergia tuo halua puuhastella asioita omassa kodissa; kevään tullen myös ulkona eli jos puutarha löytyy tai vaihtoehtoisesti parveke tai pieni terassi, niin nyt on loistava aika panostaa ajatuksia vaikkapa oman hyötypuutarhan työstämiseen tai uudistamiseen. Härkäenergia haluaa tuoda meitä maanläheiseksi ja Merkuriuksessa se maadoittaa meidän ajatuksiamme. Olemme juuri saaneet tiedon, että kesän kaikki suuret tapahtumat on peruttu – olisiko siis aika kehittää omassa kodissa täysin uudenlainen kesä? Kesä ei todellakaan ole peruttu – se on vain muuntunut erilaiseksi.

19.4 Aurinko siirtyi Härkään
Energia rauhoittui ja hidastui – on aika keskittyä kotiin, läheisiin, omaan terveyteen, puutarhanhoitoon…. pari päivää sen jälkeen, kun aurinko oli vaihtanut merkkiä Härkään, sain ensimmäisen kerran Whatsappissa kiertokirjeen, missä oli tarkoitus jakaa reseptejä useamman ihmisen kesken. Minua hymyilytti, koska se oli niin Härkää, kuin olla voi. Tämä on poikkeuksellinen kevät ja minusta siitä pitäisi nyt osata myös nauttia, eikä vain tuijottaa negatiivisia puolia ja miettiä kaikkea sitä, mitä me emme saa tehdä. Mene luontoon ja katso, mitä se sinulle tarjoaa. Kuuntele lintuja, miten ne laulavat sielunsa kyllyydestä. Näe, miten kasvit lähtevät kasvamaan talven jäljiltä. Seuraa auringon kulkua, miten se päivä päivältä paistaa kauemman ja lämmittää enemmän. Kevät on ihmeellistä aikaa. Nauti ihmeistä.

5.5 Kuun solmut vaihtavat merkkiä

Tämä on yksi vuoden tärkeimmistä transiiteista ja kyseessä on pitkäkestoisempi vaikutus. Kuun laskusolmu ja noususolmu liikkuvat aina täydellisessä oppositiossa eli vastakkain toisiinsa. Laskusolmu siirtyy Kauriista Jousimieheen ja Noususolmu Ravusta Kaksoseen. Nyt jos mietit, että miksi ne siirtyvät edelliseen merkkiin, niin solmujen liike on luontaisesti peruuttava. Kuun solmut ovat laskennallisia pisteitä, mutta vaikka niillä ei ole fyysistä olomuotoa, se ei vähennä solmujen tarkoitusta ja tärkeyttä.

Syy, miksi tämä on niin tärkeä tapahtuma, on muun muassa siinä, että paine Kauriin energiassa vihdoin ja viimein laukeaa edes osittain ja laskusolmua ajatellen voi sanoa, että karmaattisesti. Meille on tuotu eteen opinpaikka ja palkka menneisyyden teoista – kollektiivisella tasolla, ihmiskuntana. Miten olemme vältelleet vastuuta ja ottaneet enemmän kuin on ollut tarpeen. Tästä on ollut merkkejä ilmassa jo aika tovin, mutta viimeistään nyt 2020 vuoden alussa on tullut selväksi, että menneeseen ei ole enää paluuta ja asioiden tulee muuttua. Nyt onkin aika ottaa opiksemme ja löytää näistä tapahtumista korkeampi tarkoitus. Mitä universumi meille viestii ja mitä tämä meidän kotimme meille aika kovin sanoin kertoo. Muuttuneet sääolot, alati suurentuvat luokkaerot, nälänhätä (myös maissa, mitä pidetään hyvinvointivaltioina), ihmisten tyytymättömyys, rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät….ja viimeisimpänä tietenkin koronavirus.

Jousimies antaa mahdollisuuden löytää (ja muistaa!) jotain merkittävää ja suurta, jos olemme valmiita avartamaan ajatusmaailmaamme sille tasolle, minne ihmisten on tarkoitus kohota. Negatiivisena puolena tulisi päästää irti menneistä tavoista toimia ja ajatella. Sanomattakin selvää näin ei tule kaikkien kohdalla tapahtumaan, vaan asenne muuntuu lapselliseksi vastuun välttelyksi ja syytellään ”ylempiä tahoja”, vaikka vastuu on meillä jokaisella maaplaneetan kansalaisella. Suuria muutoksia on kuitenkin näköpiirissä, sillä ihmiset eivät enää esimerkiksi piilottele omaa henkisyyttään samalla tavalla, mitä ennen. Me uskallamme olla julkisesti ylpeitä omasta polustamme ja sillä tavalla se vahvistuu – yhteisesti ja yksilötasolla. Henkisyys ja kiinnostus sekä ymmärrys kokonaisvaltaista hyvinvointia kohtaan tulee kehittymään ja saamaan entistä enemmän suosiota tulevien vuosien aikana. Laskusolmun oppi ei mene perille ja siitä ei vapauduta, ennekuin tajuamme, mistä oppi otetaan – noususolmun energiasta. Myös matkailutottumuksiin on tulossa iso muutos. Jousimies on maailmanmatkaaja ja Kaksonen tarkastelee omaa lähipiiriään. Meidän on nyt tarkoitus oppia näkemään lähelle, että voisimme jälleen nähdä kauas. Meidän tulee antaa planeettamme levätä, sillä sitä lepoa se todellakin tarvitsee.

Kauriin vastamerkissä on Rapu, joka noususolmulla antoi meille mahdollisuuden opetella välittämään toisistamme ja tulemaan pois materiaalisesta maailmasta, missä pyritään vain tekemään mahdollisimman suurta tuottoa; viis siitä, mitä se aiheuttaa ympäristölle ja ihmisille. Rapu opetti meille rakkautta ja hyväksyntää, suvaitsevaisuutta ja lempeyttä.

Kun noususolmu vaihtuu Kaksosen merkkiin, energiaan tulee mukaan halu oppia lisää itsestämme ja tästä maailmankaikkeudesta, missä me elämme henkisinä olentoina etsien vastauksia kysymyksiin ”miksi me olemme täällä ja mikä meidän tehtävämme on? Miten minä voin tehdä tästä matkasta paremman itselleni sekä muille?” On aika avata silmämme, olla valppaita ja uskoa aina ensin omaan sydämeen. On aika olla tarkkana siitä, mitä tietoa valtamedia meille syöttää; kenen palkkapussista sanat meidän silmiimme syydetään? On aika olla rehellisiä sille, mitä meidän oma intuitio tahtoo kertoa. Tiede on hyvästä, mutta tieteellinen tutkimus ja raportit ovat ikävä kyllä myös ostettavissa rahalla. Olkaa tarkkoina, mistä lähteestä tiede tulee. Olkaa myös tarkkoina, mistä lähteestä henkinen sanoma tulee; muutos herättää pinnalle aina vastavoimat ja niin tulee käymään myös nyt. Vaikka joku sanoo olevansa henkisellä polulla, se ei aina merkkaa sitä, että tarkoitusperä on sydänlähtöistä. Noususolmu Kaksosen energia on äärettömän viisasta, mutta jos se ei jaksa rauhoittua ja keskittyä kuulemaan totuutta, niin tieto hukkuu älömölön alle.

On mielenkiintoista nähdä, millaisessa ajassa elämme tammikuussa 2022, kun solmut seuraavan kerran muuttavat merkkejä.

11.5 alkaen Saturnus peruuttaa Vesimiehen alkuasteilta takaisin Kauriiseen

Peruutuskausi jatkuu 29.9 saakka, milloin se on ehtinyt vielä kerran takaisin Kauriin puolelle ikään kuin viimeistelemään ne asiat, mitä siltä jäi tekemättä. Meille annetaan mahdollisuus tarkastella, että mitä on mennyt etenkin vuoden alkupuoliskolla täydellisesti vihkoon ja mitä näille erheille nyt voitaisiin tehdä. Saturnus antaa kyllä toisen mahdollisuuden, jos se on meille tarpeen, mutta on meidän ihmisten vastuulla oikeasti tehdä jotain järkevää sillä toisella mahdollisuudella. Jos se menee harakoille, niin siinä tapauksessa Karman herra Saturnus ei hyvää heiluta. Kesän aikana tulee tapahtumaan karsintaa asioista, minkä voimassaolopäivä on kulunut umpeen.

12.5 Merkurius siirtyy Kaksosiin

Merkurius vaihtaessa merkkiä Härästä Kaksosiin, tuo muutoksen täysin erilaiseen energiaan Härän jähmeässä ajassa. Merkurius on kotonaan Kaksosissa eli kommunikaation ja liikkeen energia on soljuvaa. Tämä voi ajassamme tuoda myös ongelmia, kun kevät alkaa lepattaa rinnassa ja tekee mieli suunnata sinne, missä on muita ihmisiä. Kaksonen ei aina oikein käsitä konseptia ”kielletty tapaamasta muita ihmisiä”, sillä jos joku elää kontaktista toiseen ihmiseen, niin se on Kaksonen.

13.5 Mars siirtyy Kaloihin

Mars vaihtaa merkkiä Kaloihin ja viipyy siellä kesäkuun loppuun asti. Samalla Venus peruuttaa Kaksosissa 13.5 alkaen ja peruutuskausi jatkuu 26.6 saakka. Jos pohdin ensimmäistä transiittia, niin Mars ei ole luontaisesti kovin vakaalla sijalla Kalojen merkissä. Mars on energialtaan tulinen tekijä ja Kalat on rakastava sielujen yhdistäjä ja aika leijuva energia. Mutta en tahtoisi millään katsoa tätä aikaa, minkä Mars viettää Kaloissa, huonolta kannalta, vaan enemmänkin kehotuksena tutustumaan omaan sielunelämään; opettele meditoimaan tai jos se taito on jo tuttua, mutta jäänyt hieman unholaan, niin palauta opit käytäntöön. Suuntaa kohti luontoa ja jätä kuulokkeet tällä kertaa kotiin. Halaa puuta ja kiitä Äiti Maata huolenpidosta. Istuta puu. Kerää luontoon heitettyjä roskia. Katsele auringonlaskua. Vähennä sosiaalisen median käyttöä. Vähennä alkoholin käyttöä ja katso maailmaa todellisen filtterin kautta. Koita löytää oma sisäinen rauhasi ja keskity enemmän olennaiseen, kuin päättömään säntäilyyn ja kiukutteluun siitä, kun ei pääsekään niihin kaikkiin kesätapahtumiin, mitä oli suunnitellut.

Kun Mars siirtyy kesäkuun jälkeen Oinaan merkkiin, se viettääkin siellä koko loppuvuoden johtuen Marsin peruutuskaudesta. Jo pelkästään tämän takia olisi hyvä idea ladata henkisiä akkujamme ennen tätä mittavaa Mars jaksoa, joka varmasti omalla tavallaan muuttaa dynamiikkaa sellaisella paineella, mitä ei vieä osata edes ajatella.

13.5 Venus peruuttaa Kaksosissa

Venus peruuttaa noin 1,5 vuoden välein suunnilleen 1,5 kuukautta kerrallaan ja 13.5 lähtien se peruuttaa Kaksosissa. Luvassa on todennäköisesti valtava määrä väärinymmärryksiä kommunikaatiossa – etenkin kun tähän vielä sekoittuu Venuksen ja Neptunuksen välinen neliö 1.5 alkaen, joka asettaa sumuverhoja entiseltään. Venuksen teemat liittyvät tottakai rakkauteen ja tunnemaailmaan, mutta samalla myös materiaan, rahaan ja estetiikkaan. Tänä aikana voi olla suuria vaikeuksia itsensä ilmaisemisessa ymmärrettävällä tavalla ja se voi nostattaa riitoja pintaan. Usein myös sanotaan, että Venuksen peruutuksen aikana exät palaavat elämään tavalla tai toisella ja jos tätä liekkiä haluaa lämmitellä uudelleen, niin kannattaa kuitenkin varautua siihen, että uusintakierros ei välttämättä ole niin hyvä idea, miltä se sillä hetkellä kuulostaa.

On tärkeää muistaa KUUNTELEMISEN ja KESKITTYMISEN jalo taito – etenkin ihmissuhteissa. Ja nyt, kun tähän energiaan lyödään kapuloita rattaisiin oikein tuplana, niin sen tärkeys korostuu. Ei vietetä alkukesäämme riidellen, koska joku ei ymmärtänyt meidän kryptisestä salakielestä kaikkia sivuhuomautuksia. Mutta ei pelkkää kurjuutta koskaan; nyt on loistava aika selata läpi omaa tunnepuolta ja todella perehtyä omiin ongelmakohtiin varsinkin siinä kommunikaation rintamalla, mitä tänä keväänä nostetaan tikun nokkaan isosti. Rehellisellä työskentelyllä ja avoimuudella itseään kohtaan, on mahdollista löytää itsestään täysin uusia puolia. On uskallettava mennä syvälle ja mikä olisikaan parempi keino tähän kuin erilaiset tavat tuottaa taidetta; maalata, kirjoittaa, tehdä käsitöitä… mitä keksitkään. Flowtila vapauttaa. Myös omiin raha-asioihin keskittyminen ja vikapaikkojen selvittäminen on hyödyllistä Venuksen peruuttaessa.

7.5 Täysikuu 17 astetta Skorpionissa

Tunteiden vuorovesi vyöryy jälleen yllemme. Tämä on vahva ja haastava täysikuu. Skorpionin energia on intensiivinen ja syvä, se ei suostu jäämään puolitiehen. Skorpionin energia on joko kaikki tai ei mitään. Mustavalkoista. Skorpioni on veden merkki ja siinä tunteet ovat vallitsevassa roolissa; usein myös äärimmilleen viritettyinä. Täydenkuun aikaan näitä energioita valaistaan syvän transformoivalla tavalla. Täysikuu Skorpionissa antaa mahdollisuuden muuntautua ja ottaa vastaan jotain uutta. Päästää irti asioista, joista olemme itsepintaisesti pitäneet kiinni, vaikka ne eivät enää palvele meitä ja jopa satuttavat. Mutta todellakin, tämä on mahdollisuus ja jos joku, niin skorpioni jättää mahdollisuudet liian usein ottamatta, koska se itsepintaisesti haluaa pysyä vanhassa kiinni, kuin ottaa riskin ja kurkottaa kohti uutta. Jos kohtaat täyden kuun energioissa mahdollisuuden johonkin uuteen, niin ole tarkkana, ettet ala peruuttelemaan kuin itsestään. Pidä mielessäsi aina, miksi kutsu uuteen alun perin sinun nimeäsi huuteli.

Skorpionin energia on piilottelevaa ja merkkinä se mielellään työntää asioita pimentoon ja jättää ne sinne muhimaan, vaikka se samalla tiedostaa, että jotain pitäisi muuttua. Tämä täysikuu ei kosketa pelkästään niitä joilla on jotain tärkeää Skorpionissa, vaan vaikutus löytää perille jokaiseen ihmiseen, joka on valmis muutokseen! Tällä hetkellä se taitaa koskettaa varmaan joka toista maan kansalaista.

Tarkastele tämän täydenkuun sijaintia omalla kartallasi ja löydät elämänalueen, missä tämä vahva täysikuu vaikuttaa juuri sinulle. Jos kartaltasi löytyy jotain 17 asteen tienoolta Skorpionia tai Härkää (3 astetta molemmin puolin), niin intensiivinen vaikutus keskittyy etenkin siihen planeettaan tai pisteeseen huonesijainnin lisäksi. Haasteita on luvassa heille, joilla on henkilökohtaisia planeettoja tai akseli 14-20 astetta Leijonaa tai Vesimiestä.

Jos Skorpioni täyttäkuuta pohtii maailmanlaajuisella tasolla, niin jotain isoja paljastuksia on odotettavissa ja kyseessä voi olla aika vanhoja ja samalla syvälle piilotettuja järjestelmiä, mitkä todennäköisesti liittyvät rahaan ja sen myötä tottakai – valtaan. Tästä pitää huolen Pluto, joka siirtyi peruuttamaan 25.4 ja sen peruutuskausi jatkuu 4.10 saakka. Pluto on edelleen Kauriin merkisssä, niin kuin se on ollut jo vuodesta 2008 saakka. Maailma on muutoksessa ja kaiken taloudellisen kriisin keskellä on toiveena, että vanha todetaan haitalliseksi ja saamme toivottaa uuden ja avoimemman maailman luoksemme. Se kuitenkin vaatii todella isoja rysäyksiä ja sen Pluto kyllä taitaa. Se vaatii myös meidän tavallisten ihmisten päätöstä siitä, että vanhaan ei ole enää paluuta. Paljastuksissa apuun saapuu myös Jupiter, joka peruuttaa niin ikään Kauriissa 14.5 alkaen. Jupiterin peruutuskausi jatkuu 13.9 saakka.

20.5 Aurinko siirtyy Kaksosen merkkiin. Siitä lisää seuraavassa postissa.

22.5 Uusikuu 2 astetta Kaksosissa

Uusikuu on aina mahdollisuus uusille aloituksille ja tällä kertaa aika suosii uusia ideoita ja ajatuksia sekä vanhoista haitallisista ajatusmalleista luopumista. Jos sinulla on jokin projekti mielessä, missä hoksottimet pitää olla kunnossa, niin nyt on siihen hyvä hetki. Jos olet suunnitellut jotain uutta juttua, mihin liittyy kirjoittaminen tai puhuminen, niin laita tuulemaan! Kaksosen energia on iloista ja lapsenmielistä. Kaksonen nauttii kaikenlaisesta puuhailusta eli aika suosii myös erilaisia aktiviteettejä ja uusien harrastusten aloittamista, missä ei tarvitse ottaa asioita niin kovin vakavasti ja syvälliseltä kannalta. Samalla kuitenkin, jos kiinnostus syttyy ja myöhemmin syventyy, se voi antaa sykäyksen uusiin mahdolisuuksiin. Tämä on siis aikaa, milloin ei kannata levätä laakereillaan vaan enemmänkin olla aktiivinen ja kokeilla sellaisia juttuja, mihin aikaisemmin ei oikein ole ollut aikaa, voimia tai resursseja.

Vieritä ylös