Kaikki Tähtituulen sivuilla julkaistavat kuukausittaiset horoskoopit on kirjoitettu kollektiiville eli ne eivät ole henkilökohtaisia. Oma karttasi vaikuttaa siis taustalla aina kaikkein tärkeimpänä, mikä voi myös korostaa tai lieventää joitain merkityksiä. Myös itsetuntemus vaikuttaa taatusti siihen, miten hyvin tai huonosti jotkut asiat resonoivat. Jos jokin ei tunnu omaan elämään sopivalta, ei viesti ole silloin tarkoitettu sinulle. Luota aina ennenkaikkea omaan intuitioosi.

Vuosihoroskoopit tulevat luettavaksi kuukausi kerrallaan, alkaen tammikuusta 2023 ja ne ilmestyvät Tähtituulen sivuille aina kuukauden ensimmäisten päivien aikana.

Jokainen horoskooppi on myös kirjoitettu whole sign eli merkkihuonejaolla. Jos käytät placidusta pääasiallisesti, saattaa jotkut huoneet näyttää eri merkkiä mihin olet tottunut. Tämä ei kuitenkaan muuta asiaa, astrologiaa voi ja PITÄÄ tutkia monesta eri näkökulmasta.

Mitä horoskooppi tarkoittaa?

Tiesitkö, että horoskooppi tarkoittaa ajankuvan tutkimista ihmisen elämässä eikä niinkään persoonan tai olemuksen kuvailua, millaiseksi se usein myös mielletään? Jälkimmäinen tehdään aina ihmisen syntymäkarttaa tutkimalla ja sitä ei toden totta tehdä pelkästään yhteen sijaintiin tuijottamalla.

Korostetaan nyt jälleen, että yksi (horoskooppi)merkki EI KUVAA ihmisen kokonaisuutta. Meidän karttamme (eli SINÄ) koostuu 12 merkistä ja huoneesta, 10 planeetasta, 4 akselista sekä 4 laskennallisesta pisteestä + makoisat jälkkärit päälle kuten Chiron, asteroidit, Lilithin monet eri kasvot ja kuunsolmut! Paljon on tavaraa mitä tutkia.

Se, mitä kutsutaan horoskooppimerkiksi, on sama asia, kuin aurinkomerkkimme. Aurinko on kuitenkin vain pieni palanen kokonaisuutta, toki tärkeä sellainen. Mutta Aurinko ei ole kaikki (vaikka leijonat ehkä tahtoisi asian niin ilmaista).

Horoskooppi tulisi luoda ja lukea aina nousevan merkin mukaan, sillä oikeaoppisesti luodun horoskoopin tapahtumat etsitään astrologisten huoneiden kautta. Ja että me saadaan ne huoneet oikein, me tarvitaan nousumerkki.

vuosihoroskooppi tähtituuli

Esimerkki nousuleijona

Jos sinulla on nousevana merkkinä leijona, niin kaikilla nousuleijonilla aurinko siirtyy ensimmäiseen huoneeseen 2023 sunnuntaina 23.7. kello 04.51. Riippumatta siitä, missä aurinko sinun omalla kartallasi sijaitsee, mikä sun nousevan merkin astelukema on tms… se siirtyy KAIKILLA nousu leijonilla ekaan huoneeseen ed. mainittuna päivänä. Horoskooppiin sitten kirjataan tuo auringon saapuminen 1. huoneeseen seuraavan kuukauden ajaksi ja mitä se voisi tuoda mukanaan. Sen jälkeen se siirtyy 2.huoneeseen eli neitsyeen 23.8.23 klo 12.02 jne.

Horoskoopissa eli ajankuvia tutkivassa metodissa meitä siis kiinnostaa, mikä kartalla on ensimmäinen merkki = sun nouseva merkki. Eka merkki kertoo, missä järjestyksessä loput merkit sijoittuvat kartalla, että saadaan sijoitettua ajankuvia muovaavat (planeettojen liike, täydet kuut, uudet kuut, pimennykset jne) energiat oikeisiin lokeroihin.

Esimerkki nousuvaaka

Otetaan toinen esimerkki. Jos sinulla on nousevana merkkinä vaaka, Pluto siirtyy 23.3.2023 vesimiehen merkkiin eli sinun 5. huoneeseen. Ja tämä tapahtuu AIVAN KAIKILLA nousu vaaoilla.

Jos olet nousu skorpioni, teillä Pluto siirtyy 4. huoneeseen. Nousu jouskareilla 3. huoneeseen jne. Samalla tavalla lähdetään miettimään, että mitä se Pluto puuhaa, kun se siirtyy, vaikka teillä nousu vaaka -ihmisillä, 5. huoneen alueelle. Mietitään ensin Plutoa, sen tehtäviä ja merkitystä ja sitten mietitään myös 5. huoneen teemoja.

Henkilökohtainen horoskooppi

Henkilökohtaisesti tehdyssä horoskoopissa tarkastellaan, mitä vaikkapa siellä 5. huoneessa tapahtuu muutoin, ihmisen syntymäkartalla. Onko siellä planeettoja tai vaikkapa laskennallisia pisteitä, mihin Pluto lähtee vaikuttamaan. Lienee sanomattakin selvää, on henkilökohtainen tulkinta aina intiimimpi ja yksityiskohtaisempi ja sen myötä myös paljon laajempi, mitä kollektiivinen vuosihoroskooppi.

Tähtituulen kollektiviinen horoskooppi vuodelle 2023

Parhaimman ymmärryksen saat, kun luet aina oman nousumerkkisi kuukauden viestin. Kannattaa kurkata myös aurinkomerkkisi viesti (etenkin jos karttasi on päiväkartta) sekä kuumerkki viesti (etenkin jos karttasi on yökartta). Jos et tiedä, kumpi oma karttasi on, löydät siihen nopean ohjeen täältä.

Vuosihoroskoopit tulevat luettavaksi kuukausi kerrallaan, alkaen tammikuusta 2023 ja ne ilmestyvät Tähtituulen sivuille aina kuukauden vaihteessa.