Pimennykset oinas - vaaka 2023 - 2025

Pimennykset oinas – vaaka 2023 – 2025

Kuun solmut vaihtoivat merkkejä viime vuonna, heinäkuun puolessa välissä. Kuun noususolmu siirtyi härästä oinaaseen ja kuun laskusolmu skorpionista vaakaan.

Jos ihmettelet, että miksi näin päin, niin solmut liikkuvat luontaisesti eläinradan merkeissä perääntyen eli niiden kulkusuunta on eri, mitä planeetoilla ja asteroideilla. Ja samalla tärkeänä muistutuksena tähän väliin, että kuun solmut liikkuvat aina pareittain. Eli kun löydät omalta kartaltasi kuun noususolmun, niin kuun laskusolmu on sitä täydellisesti vastapäätä, vastamerkissään. Ja vastamerkkiparit eivät koskaan muutu.

Solmujen merkkivaihdos on iso tapahtuma ajankuvallisesti, sillä se näyttää, millaisia asioita meille aletaan opettaa kollektiivisesti sekä miten ne tulevat lopulta näkyväksi, tuntuvaksi ja olevaksi. Solmujen merkit osoittavat myös sen, missä merkeissä tulemme kokemaan auringon- ja kuunpimennykset. Oinas-vaaka pimennyksistä olemme saaneet kokea jo kaksi, auringonpimennyksen oinaassa 20.4.2023 sekä auringonpimennyksen vaa’assa 14.10.2023

Kuun solmut siirtyvät kalat-neitsyt -akselille 12.1.2025, mutta ensimmäinen pimennys kalojen merkissä koetaan kuitenkin jo 18.8.2024. Solmut viettävät yhdessä merkkiparissa noin 1,5 vuotta.

Oinas 29°52′ auringonpimennys 20.4.2023

Jos kartaltasi löytyy jotain persoonallisia planeettoja (Aurinko, kuu, Merkurius, Venus ja Mars) tai akseleita (nousu- ja laskumerkkipari tai MC / IC -pari) johtavista merkeistä (oinas, rapu, vaaka, kauris) ja etenkin oinas-vaaka akselilta, huhtikuussa 2023 alkoi sinulle tärkeä jakso, minkä aikana voit mm. ymmärtää, vahvistua, voimistua ja kerätä rohkeutta. Jos omalla kartallasi on kuun solmut oinas-vaaka -akselilla, on tämä myös sinulle tärkeää aikaa. Sinulla tapahtuu 07/2023-01/2025 välillä solmujen paluu tai solmujen puolitus niminen ikäkausitransitti. Eikö sinulla ole vielä omaa karttaa? Ohjeet tekoon löydät täältä.

Kun pimennykset tapahtuvat meidän kartalla henkilökohtaisemmissa kohdissa, esimerkiksi samassa merkissä, kuin sinulla on aurinko tai kuu, se voi olla toisinaan jopa hurjan väsyttävää aikaa. Samalla pimennyksen kaaos voi avata uusia väyliä. Etenkin nousumerkiltään vaa’at ja oinaat saavat vastaanottaa nyt paljon pyörteitä, sillä nousumerkki/laskumerkki -linjalla käsitellään meidän kaikkein lähintä ja henkilökohtaisinta kehityspistettä.

Mitä on kehitys?

Tässä kohtaa on ehkä tärkeää nostaa esiin, että kun puhun kehittymisestä, en tarkoita, että siinä ollaan parempia ulkoisten ominaisuuksien tai vaikkapa fyysisen tekemisen roolissa (työ, harrastukset jne). Vaan oltaisiin parempia ymmärtämään, mikä on juuri nyt tärkeää sinulle itsellesi.

Joskus se voi tarkoittaa, että viimeinkin ymmärtää, ettei jokin vanha enää palvele siinä elämäntilanteessa ja siitä vanhasta täytyy luopua. Toisinaan se tarkoittaa huomioimista että olisi lähdettävä toiseen suuntaan, minne on sillä hetkellä matkaamassa. Ja tosi usein se on vain tarve huomata, että ei tarvitse mennä minnekään, vaan on täysin hyväksyttyä olla ja vain antaa itsensä olla hetken paikoillaan.

Pimennysajat ovat usein uuvuttavia kokonaisuudessaan ihan missä merkissä tahansa. Pimennykset ovat täynnä kaaosta ja kaaos on hallitsematonta, rajoittamatonta ja ennalta-arvaamatonta. Uupumus voi tulla mm. siitä, ettei suostu ottamaan elämäänsä tuota tarjoiltua muutosta, vaan taistelee pyörrettä vastaan. On myös mahdollista, että haukkaa liian ison palan, kuin olisi kerralla tarpeen ottaa. Pimennysenergia voi tehdä hieman vauhtisokeaksi, etenkin silloin, kun se tapahtuu oinaassa. Jos olet tosi herkkä aistimaan energiamuutoksia, pimennysajat voivat olla yleisesti sinulle haastavia. Mutta samalla ne voivat viedä syvälle oivallukseen ja tiedon lähteelle.

Vaaka 21°10′ auringonpimennys 14.10.2023

Tämä oli toinen pimennys oinas-vaaka-akselilla, mitkä tulevat kestämään aina maaliskuulle 2025 saakka. Viime syksynä pimennykset päättyivät vihdoinkin ohi härkä-skorpioni akselilla, mikä saattoi helpottaa sinun elämääsi etenkin, jos kartaltasi löytyy jotain persoonallisia planeettoja tai akseleita kiinteistä merkeistä – etenkin skorpionista ja härästä. Nuo edellä mainitut pimennykset alkoivat jo 19.11.2021 ja päättyivät 28.10.2023. Menikö sinulla erityisen syvälle tai syvälliseksi tuo aika?

Nyt kun vaakapimennys jälleen lähestyy, kannattaa miettiä, mitä elämässäsi tapahtui 20.4.-14.10.2023 välisenä aikana ja yhtä tärkeä on pohtia aikaa 14.10.23-25.3.2024 välillä. Tutki myös niitä alueita kartallasi, missä vaaka ja oinas ovat. Osuuko suurin muutos juuri sille elämänosa-alueelle (eli huoneen teemaan)?

Vaaka 5°13′ kuunpimennys 25.3.2024

Energian suunta toteutuu sen mukaan, minne pimennykset osuvat, mutta esim. vaaka-ihmisten kohdalla se merkitsee isoja muistutuksia, muutoksia tai suunnanvaihtoja erilaisissa ihmissuhteissa. Samalla se tuo tarvetta itsenäistyä ja ottaa ohjat käsiin. Muista, että ihmissuhteita on monenlaisia – en siis puhu pelkästään parisuhteesta. Kannattaa miettiä myös suhdetta elämäsi tärkeimpään ihmiseen eli sinuun itseesi.

Kuunpimennys tapahtuu aina täydenkuun aikaan. Symbolisesti voit miettiä, mitä sinun täytyy pimentää siinä elämän osa-alueella, missä kartallasi on vaaka, että se voisi jälleen saapua kokonaan näkyväksi – ehkä täysin uusin silmin katseltavaksi? Kuunpimennyksessä on hirmuisesti mielenkiintoista symboliikkaa. Sen katselu ilman apuvälineitä ei ole haitallista, niinkuin auringonpimennyksen. Kirkkain yö muuttuu pimeydeksi. Ihan kuin joku sammuttaisi valot ja sitten yhtäkkiä, ne laitetaan uudelleen päälle, kuin uusi lamppu olisi vaihdettu. Minne sinä katsot ensimmäisenä, kun valot palaavat? Mitä juuri sinulle valaistaan? Mitä sinun täytyy nyt nähdä?

Ja ennen kuin alat panikoida suuremmin, niin ei. Muutos ja pimennykset eivät ole automaattisesti kauheaa, pahaa, huonoa tms. Niinkuin tapaan sanoa, oma asenne ratkaisee tosi paljon. Jo pienelläkin muutoksella voi reitti keventyä. Joskus se täytyy tehdä asioissa, mitä tarkastelee liian läheltä, liian tiiviisti. On myös osattava antaa itsensä epäonnistua. Ehkä vaaka energian mukaisesti jonkun toisen ihmisen täytyisi muistuttaa sinua niistä asioista, minkä on hyvä muuttua. Eikä tuo muistutus aina tule mukavalla ja lempeällä tavalla. Oinas-vaaka akseliin kuuluu myös riitely ja väittely sekä ihmiset, jotka eivät ole meidän ystäviä.

Oinas 19°22′ täydellinen auringonpimennys 8.4.2024

Pimennyksen energia voi vaikuttaa jopa puolen vuoden päähän, eli auringonpimennys ei ole kuin tavallinen uusikuu, minkä energia usein manifestoituu viikon parin sisällä, jos niin on tapahtuakseen.

Vaikuttavimpien pimennysten energia voi tulla toteen jopa vuoden, parin jälkeen, eli esimerkiksi silloin, kun pimennyskausi kyseisissä merkeissä on jo päättynyt. Itse pidän tätä huhtikuun ’24 täydellistä auringonpimennystä sellaisena, mikä saattaa näyttää todellisen vaikutuksensa vasta maaliskuun lopulla 2025, ehkä jopa 2026 alkuvaiheissa.

Auringonpimennys tapahtuu aina uudenkuun hetkellä. Huhtikuun pimennyksen aikaan myös Chiron on oinaan 19°. Chironia kutsutaan haavoittuneeksi parantajaksi, ja se edustaa meidän syvimpiä henkisiä haavoja, mitä koetamme itsessämme parantaa ja minkä voimakas syntypaikka on hyvin usein lapsuudessa tai nuoruudessa. Chiron ei tarkoita (aina) traumaa tai jotain kaikkein kauheinta ja traagisinta tapahtumaa. Usein haastavat muistot tai kokemukset lähtevät kerryttämään kuormaa päälleen erilaisissa tapahtumissa ja ihmissuhteissa, mitä aikuisena käymme läpi.

Chiron ja sen haavat on jokaisella henkilökohtainen kokemus ja sellaisena sitä täytyisi minun mielestäni myös aina käsitellä. Tämä pimennyksen hetki on kuitenkin hyvin ainutlaatuinen mahdollisuus parantua monella erilaisella tasolla. Oinaan huoneen teemojen lisäksi voit tutkia, mistä huoneesta ja merkistä löydät oman Chironin.

Viimeiset oinas-vaaka -akselin pimennykset tapahtuvat 2.10.2024 sekä 29.3.2025

Millä elämän osa-alueilla pimennykset vaikuttavat?

Etsi, missä huoneessa sinulla on oinaan sekä vaa’an merkit. Helpointa lienee tutkia merkkihuoneita, kunhan ensin selvität oman nousevan merkkisi.

Laske, monesko merkki vaaka on nousevalta merkiltäsi. Karttaa luetaan vastapäivään ja nousevamerkki on 1. merkki, sitä seuraava merkki on 2. jne. Se, monesko merkki vaaka on kartallasi, on sinun vaa’an huone ja siellä nämä vaakapimennykset tapahtuvat. Oinas löytyy täysin samalla tavalla ja siellä tapahtuvat oinaspimennykset.

Jos et halua käyttää merkkihuoneita, vaan karttaohjelmien yleisimmin käyttämää Placidus-huonejakoa, niin etsi kartaltasi se huone, missä sinulla on yllä luetellut astelukemat vaa’an ja oinaan merkeissä. Ne huoneet kertovat tulevien pimennyksien toiminta-alueen.

Huoneiden teemoista saat lisää tietoa täältä!

Tässä esimerkkinä Elton Johnin kartta, joka juhlii maaliskuun kuunpimennyspäivänä syntymäpäiväänsä. Hän saa samalla auringonpaluukartalleen kuunpimennyksen, mikä onkin aika voimakas tekijä hänen tulevaa vuotta ajatellen. Sarah Jessica Parkerilla on samana päivänä synttärit ja hänen nouseva merkki on kaksonen eli pimennykset tapahtuvat hänellä samoissa merkkihuoneissa, kuin Eltonilla!

Elton on nouseva jousimies ja vaaka on silloin hänen 11. merkki. Oinas on nousevalla jousimiehellä 5. merkki (SJP:n kartalla oinas on 11. merkki ja vaaka 5.merkki). Eli maaliskuinen pimennys tulee tapahtumaan Eltonilla hyvin näkyvässä ja julkisessa 11. merkkihuoneessa, minne liittyy suurten ihmisjoukkojen, sosiaalisen median ja tulevaisuudenkuvien lisäksi myös ystävät ja toveruus. Huhtikuinen pimennys tapahtuu vastapäätä oinaassa, hänen 5. merkissään eli rakkauden, ilon ja riemun, mutta myös luovuuden ja intohimon alueella.

Ylläolevalla kartalla käytössä olevalla Placidus-huonejaolla maaliskuun pimennys tapahtuu Eltonin 9.huoneessa ja huhtikuun auringonpimennys 4.huoneessa. Mieleen nousee ajatus, että jotakin tulee muuttumaan, mikä liittyy hänen identiteettiinsä, ehkä ääneensä, mitä hän käyttää tottakai luovuudessaan ja se on myös osa sitä, mitä hän antaa faneilleen. Se on hänen kaikken läheisin ja tärkein osa itseään. Onko Eltonilta tulossa jokin uusi, suuri julkistus, onko hän mukana jossain suuressa ja näkyvässä tulevien 6 kk aikana?

Jos sinä olet nousevalta merkiltäsi jousimies, sinulla tapahtuu pimennykset juuri samoissa sijainneissa merkkihuoneita ajatellen. Eltonin kartalla aurinko on oinaassa ja keskitaivaan piste vaa’assa, mikä toi mukaan lisää pohdittavaa ja nuo kaksi sijaintia ovat julkisuuden henkilölle hyvin näkyvät energiat – sinulla saattaa olla vaa’assa ja oinaassa jotain muuta tai ei mitään.

Pitkä vaikutus – älä hosu!

Älä hosu ja odota maagisia tapahtumia pimennyspäiville, mitkä myös ymmärrät välittömästi ja heti kaikilla mahdollisilla tavoilla, etenkään, jos et ole valmis tekemään tutkimustyötä ymmärtääksesi niiden vaikutusta. Pimennykset laajentuvat hiljalleen, hiipien paikalle, kunnes yhtäkkiä huomaat kaiken muuttuneen, poistuneen tai uusiutuneen juuri siellä elämän osa-alueella, missä ne ovat tapahtuneet.

Mutta sitten toisinaan pimennyspäivä tarjoaa osalle meistä suoraa toimintaa, mutta suurimmaksi osaksi se on vain hieman normaalia raskaampaa energiaa, mikä tuo esiin halua muuttaa jotain tai sitten pitää entistä tiukemmin kiinni vanhasta. Koska pimennykset tapahtuvat useita kertoja samassa merkissä, vaaditaan kärsivällisyyttä käydä läpi samoja teemoja ja tehtäviä pitkään. Välillä laittaen kaiken sivuun ja jälleen tarttumalla niihin uudelleen.

Astrologin sekä astrologiaa harrastavan paras apuväline on kalenteri

Toinen vinkki on palata kevään 2023 tapahtumiin.

Huhtikuun 20.päivänä, viime vuonna, oli auringonpimennys oinaassa 29°52′. Oliko sinun elämässäsi tuossa ajassa jotain vähän isompaa, merkittävämpää ja tärkeämpää, mikä sai “ensimmäisen sykäyksen”? Siitä on nyt melkein vuosi – juuri sopivan pitkä aika pimennyksiä ajatellen, mutta ei kuitenkaan liian pitkä aika, ettei siitä muistaisi mitään. Mitä elämässäsi käynnistyi, mikä oli jopa pelottavan uutta? Vai lähtikö jotain pois? On myös täysin mahdollista, ettei mitään suurta tapahtunut ja sekin on aivan normaalia – kaikkien pimennysaikojen ei tarvitse vaikuttaa kaikille samalla intensiteetillä.

Kolmas vinkki on mennä taaksepäin vuosiin 2014-2015.

Helmikuusta 2014 marraskuulle 2015 laskusolmu liikkui oinaassa ja nyt se on vaa’assa. Tuolloin ei ollut ainuttakaan auringonpimennystä oinas-vaaka -akselilla, vain kuunpimennyksiä. Tällä kertaa on vain 1 kuunpimennys oinas-vaaka akselilla ja se tapahtuu maaliskussa 2024.

Siinä yksi syy, miksi tämä maaliskuun 2024 pimennys poikkeaa joukosta. Se saattaa myös nostaa esiin jotain, mikä on jäänyt roikkumaan, jopa vuosista 2014-2015 saakka. Ehkä jopa 2013-16, koska edelliset oinas-vaaka -pimennykset tapahtuivat tuolla ajalla.

Lyhyesti sanoen voisi ajatella, että edellinen oinas-vaaka -pimennyskausi saattoi olla haastavaa siinä huoneessa, missä sinulla on oinaan merkki, koska se oli laskusolmun pimennysaikaa. Keväällä 2023 alkanut pimennyskausi voi taasen olla hankalampaa siinä huoneessa, missä sinulla on vaaka, koska laskusolmu liikkuu nyt parhaillaan vaa’assa.

Siellä, missä kartallasi on vaaka, on juuri nyt “selvittämättömiä asioita”, mitkä kaipaavat viimeistelyä ja hyväksyntää, mutta samalla se tarjoaa mukavan pakopaikan, missä möyriä ja mönkiä, tonkia ja möllöttää. Kaikkea sellaista ah ihanaa ja epäterveellistä. Joskus tarpeellistakin. Ja sitten sinun oinas -huoneessa täytyisi loikata uuteen ruutuun, uusiin saappaisiin, tai lenkkareihin tai korkkareihin, mitkä valitsetkaan, vaikka et edes täysillä tietäisi, mitä kaikkea se pitää sisällään. Elämä on jännittävää sykliä ja niin on myös astrologia. Käytä siis menneisyyttäsi avaimena!

Lisää noususolmusta oinaassa sekä laskusolmusta vaa’assa seuraavassa postauksessa 29.3!

ANNE MARI

Jaa

lue lisää