kartan hallitsija

Kartan hallitsija

Planeetta, joka hallitsee nousumerkillä olevaa merkkiä, on nimeltään kartan hallitsija. Jos nouseva merkkisi on esimerkiksi ravussa, on karttasi hallitsija kuu. Jos nouseva merkkisi on leijonassa, karttaasi hallitsee Aurinko. Kaikki merkit ja perinteiset hallitsijat on käyty läpi artikkelin lopussa 🖤

Tarkastele hallitsijaplaneetan lisäksi myös tuon planeetan huonesijaintia sekä merkkiä. Mistä tuo kyseinen planeetta löytyy sinun kartallasi. Se huone sekä merkki tekevät vahvasti yhteistyötä sinun nousumerkkisi kanssa. On myös hyvin mahdollista, että samaistut enemmän siihen merkkiin, missä karttasi hallitsija sijaitsee, kuin vaikka omaan aurinkomerkkiisi tai nousumerkkiisi.

Osalla merkeistä on 2 hallitsijaplaneettaa, sillä Uranus, Neptunus ja Pluto on asetettu modernina aikana kanssahallitsijoiksi vesimiehelle, kaloille sekä skorpionille. Tässä artikkelissa käyn läpi ajatuksia perinteisten hallitsijoiden kautta, mutta jos sinun nousevamerkkisi löytyy merkistä, millä on kaksi hallitsijaplaneettaa, niin kannattaa tottakai tutkia näitä molempia.

Muita vinkkejä

Jos osaat tutkia aspekteja, eli planeetoiden välisiä määräkulmia, mitä karttasi hallitsija muodostaa, niin niiden huomioiminen hallitsijan tehtävää sekä nousevan merkkisi kasvua ajatellen on super tärkeää! Etenkin, jos tuo hallitsijaplaneetta muodostaa aspektin nousumerkillesi, se löytyy 1. huoneesta taikka jonkun muun akselin läheisyydestä.

Myös hallitsijaplaneetan tekemät transiitit saattavat tuntua sinun elämässäsi hieman voimakkaammin. Jos karttaasi hallitsee kuu, sen liike on muihin hallitsijoihin verrattuna hyvin nopeaa. Kuu etenee yhden merkin läpi 2,5 vuorokaudessa, eli sen vaikutusaika on hyvin pikainen, mutta samalla nuo transiitit voi olla nousuravuille tai ainakin osalle teistä, erityisen voimakasta aikaa, etenkin silloin, kun kuu ylittää (eli osuu samaan kohtaan) jotain akseleista tai persoonallisista planeetoista.

Oman kartan hallitsijan sijainti auringonpaluukartalla kannattaa ottaa tarkasteluun, sillä sen paikka vaihtuu vuosittain sun synttäreiden aikaan ja samalla kannattaa muistaa, että auringonpaluukartalla on myös vuodeksi kerrallaan oma hallitsijansa.

Oman karttani esimerkki

Esimerkiksi omalla kartallani nousevamerkki on kauriissa ja siksi karttaani hallitsee Saturnus. Saturnus löytyy kartaltani vaa’an merkistä, 7.huoneesta. Jos vaihdan huonejakoa merkkihuoneisiin, niin vaaka on kaurisnousuisella 10. merkki. Itse tykkään tutkia hallitsijan sijaintia näissä molemmissa huoneissa, koska se antaa huomattavasti enemmän tutkittavaa & samalla samaistun molempiin kovasti.

Mutta jos pohditaan tässä kohtaa vain Placidus huonejaon kautta, niin minun nouseva merkkini kasvaa voimakkaasti vaaka ja 7.huone teemojen mukana. Kauriin merkin täytyy opetella mun kartalla ottamaan mukaan vaakaenergiaa – yhteistyökykyä, joustavuutta, lempeyttä. Tehtävää helpottaa se, että vaaka ja kauris ovat molemmat johtavia merkkejä ja Saturnus vaa’assa on ylennetyssä merkissä eli sillä on ns. etulyöntiasema. Sanoisin myös, että työn ja ihmissuhteiden välistä suhdetta on täytynyt pohtia enemmän kuin usein 🙈 sekä opetella diplomatiaa, mutta myös omien rajojen vetoa pelkäämättä sitä, että joskus se vene keikkuu siitä, että pitää puoliaan. Kaikkea ei tarvitse hoitaa itse eikä kaikkea tarvitse tehdä toisten puolesta vain säilyttääkseen rauhan.

Nämä molemmat, vaa’an merkki ja 7. huone, liittyvät erityisesti kaikenlaisiin ihmissuhteisiin, tasapainoon sekä sen hakemiseen. Saturnus on kova kouluttaja ja minua se on kouluttanut etenkin ihmisten parissa. Ehkä tärkeintä on ollut huomioida, miten minun itseni on täytynyt kasvaa (nousumerkki kasvaa koko elämän ajan!) etenkin toisista ihmisistä peilaamani energian avulla. Vaaka opettelee ein sanomista, oman äänensä voimistamista ja itsenäisyyden löytämistä.

Eikä tuo seiskahuone peilaa aina pelkästään mukavia asioita tai sellaisia ihmisiä, jotka tahtovat meille kaikkea hyvää. Seitsemänteen huoneeseen liittyy myös ihmisiä, jotka ovat meidän ns. avoimia vihamiehiä eli tyyppejä, ketkä (tietoisesti) koittavat käyttää meitä hyväkseen tavalla tai toisella tai ovat muuten vaan kakkiaisia meitä kohtaan. Joskus se suurin hankaloittaja ollaan ihan vaan me itse. Täytyy myös muistaa, että me ollaan myös erittäin suurella todennäköisyydellä ainakin jossain elämänvaiheessa jonkun toisen ihmisen seiskahuoneessa se ikävä ihminen. Mitä siitä voi oppia?

Huoneista voit lukea lisää vanhemmasta blogipostauksesta, minkä löydät täältä.

MERKKIEN HALLITSIJAT

Oinas ja Skorpioni – Mars (ja Pluto)

Mars hallitsee oinaan ja skorpionin merkkejä. Skorpionilla on myös toinen eli moderni hallitsija, Pluto.

Mars kartan hallitsijana opettaa ihmiselle mm. oman energian (myös seksuaalienergian) haltuunottoa rakentavalla ja aktiivisella tavalla, rohkeutta, päämäärätietoisuutta, esilletuloa, varmuutta, omaa voimaa sekä hetkessä elämistä tullen pois mm. energian tuhlaamisesta, vihamielisyydestä, hajallaan olosta sekä toisten mielipiteiden tylyttämisestä haluten aiheuttaa toiselle mielipahaa. Tärkeitä opinpaikkoja on mm. vaistojesi käyttöönottaminen ympäröivää energiaa ymmärtämällä sekä hyväksymällä, oikeanlainen rauhoittuminen sekä impulsiivisuuden tasaaminen ilman itsesi tukahduttamista millään elämän osa-alueella, missä Mars energiaa tarvitaan (työ, urheilu, kehon hyvinvointi, seksi, ihmisen eteneminen elämässä ja yleisesti vireystaso). Sinun Marsin merkki ja huonesijainti ohjaavat eteenpäin lisää, mutta näyttävät myös, missä elämän osa-alueella käyt läpi nousumerkkisi kasvuteemoja. Näistä teemoista yksi tärkeimpiä on ymmärtää, että negatiivinen aggressiivisuus tai toisten ihmisten / tilanteiden pakottaminen omaan tahtoosi ei ole koskaan tie onneen taikka sielun kasvuun. Marsin tulee löytää oikea aktiivisuudentaso myös levossa ollessaan.

Härkä ja Vaaka – Venus

Venus hallitsee härän ja vaa’an merkkejä.

Venus kartan hallitsijana opettaa ihmiselle mm. lempeyttä, armollisuutta ja itsetuntemusta muita sekä itseään kohtaan, kykyä seisoa omilla jaloillaan muutoksessa ja tuulisissa tilanteissa, tullen pois mm. liioittelusta ja tuhlailevaisuudesta hetkissä, missä se ei ole tarpeen tai edes hyvästä. Tuhlailua voi harrastaa myös energeettisesti, ei pelkästään materiatasolla – esimerkkinä jatkuva “paremman haaveilu”, kuitenkaan koskaan tekemättä asioiden eteen tarpeellisia liikahduksia. Tärkeitä opinpaikkoja on mm. oman kehon kuuntelu, itsensä rakastaminen, hyväksyminen sekä omien mielihalujen tasaaminen niin, etteivät hankalat tai manipuloivat reaktiot ohjaisi elämääsi tai et yrittäisi ohjata muita niillä keinoilla. Sinun Venuksen merkki ja huonesijainti ohjaavat eteenpäin lisää, mutta näyttävät myös, missä elämän osa-alueella käyt läpi nousumerkkisi kasvuteemoja. Näistä teemoista yksi tärkeimpiä on ymmärtää, että sisäisen harmonian ja rauhan tavoittelu auttaa sinua löytämään tyytyväisyyden tunteen missä tahansa elämäntilanteessa ja se samalla muistuttaa sinua, että harmoniaan ei kuulu sinun oman tai muiden ihmisten mielipiteiden vähättely, lyttääminen taikka yli jyrääminen.

Kaksonen ja Neitsyt – Merkurius

Merkurius hallitsee kaksosen ja neitsyen merkkejä.

Merkurius kartan hallitsijana opettaa ihmiselle mm. kommunikaation selkeyttä, liikettä, iloisuutta, näkökykyä sekä hermoston rauhoittamisen tärkeyttä, tullen pois mm. ylireagoinnista, liiallisesta nopeudesta sekä kaikenlaisesta liioittelusta asioissa, mitä käydään läpi etenkin mielen tasolla. Ylianalysointi ja häiritsevät ajatusten harhailut voivat eksyttää pois siltä polulta, minne oli menossa. Tärkeitä opinpaikkoja ovat mm. ajatusten selkiyttäminen sekä rauhoittaminen itselle sopivilla tavoilla, erilaisten haitallisten ja häiritsevien virikkeiden sääteleminen tai karsiminen arjessa sekä ymmärtäminen, milloin ja missä ja miten voit itse omilla teoillasi rajata pois sinua henkisesti häiritseviä sekä kuormittavia tilanteita, ihmisiä sekä tekoja. Merkurius voi valita aivan minkä tahansa suunnan se itse tahtoo. Sinun Merkuriuksen merkki ja huonesijainti ohjaavat eteenpäin lisää, mutta näyttävät myös, missä elämän osa-alueella käyt läpi nousumerkkisi kasvuteemoja. Näistä teemoista yksi tärkeimpiä on ymmärtää, että ajatukset ovat energiaa, ja työstämällä tuota energiaa rakentavampaan, rennolla tavalla hallitumpaan sekä lempeämpään suuntaan, muovaat samalla omaa tulevaisuuttasi hyväksyvämmäksi ja runsaammaksi.

Rapu – Kuu

Kuu hallitsee ravun merkkiä.

Kuu kartan hallitsijana opettaa ihmiselle mm. suvaitsevaisuutta, herkkyyttä, lempeyttä niin muita kuin itseäsi kohtaan, sekä oman ajatusmaailman kuuluvaksi tuomista, tullen samalla pois mm. olettamuksesta, että kaikki muut ymmärtäisivät automaattisesti, mitä sinä haluat, millä tavalla sinä toimit sekä miten sinä ajattelet. Tärkeitä opinpaikkoja on mm. omien aistiesi sekä havainnointikykysi parempi ymmärtäminen, vanhoista loukkauksista, kaunoista sekä mahdollisesta vihanpidosta irtautuminen sekä ymmärtäminen, miten hyväksyvällä ja ymmärtäväisellä asenteella sinun ei tarvitse tarttua kiinni jokaiseen maailman murheeseen, vaan keskittyä enemmän itsesi sekä rajojesi huolehtimiseen. Sinun kuun merkki ja huonesijainti ohjaavat eteenpäin lisää, mutta näyttävät myös, missä elämän osa-alueella käyt läpi nousumerkkisi kasvuteemoja. Näistä teemoista yksi tärkeimpiä on ymmärtää, että voit tehdä vain tietyn osan toisten ihmisten hyvinvoinnin ja onnellisuuden eteen ja samalla miten tärkeää olisi käyttää aikaa myös oman onnen ja sisäisen rauhan vaalimiseen.

Leijona – Aurinko

Aurinko hallitsee leijonan merkkiä.

Aurinko kartan hallitsijana opettaa ihmiselle mm. rohkeutta, valovoimaisuutta, näkyvissä olemista sekä oman auktoriteetin hallintaa monenlaisilla kohtaamisilla ja tehtävillä, tullen pois mm. ylimielisyydestä, röyhkeydestä tai kykenemättömyydestä ottaa vastaan minkäänlaista rakentavaa palautetta tai nähdä omaa vaikutustasi tilanteissa, mitkä eivät sujuneet halutulla tavalla. Auringon tehtävä hallitsijana on opettaa käsittelemään omaa egoaan antamatta sen nousta kukkona tunkiolle huutamaan omaa erinoimaisuuttaan vain siksi, että se peittää alleen valtavan sisältäpäin kalvavan epävarmuuden. Tärkeitä opinpaikkoja on mm. oman energian säätely, vaikutusvallan, karisman sekä voiman ymmärtäminen erilaisissa tilanteissa. On opittava ymmärtämään, että rakentavaa palautetta on olemassa ja jokainen asia, missä käydään läpi jotain sinuun liittyvää ei ole sanottu loukkauksena, haukkuna tai arvosteluna – opettele näkemään ero auttavien sanojen ja arvostelun välillä. Sinun Auringon merkki ja huonesijainti ohjaavat eteenpäin lisää, mutta näyttävät myös, missä elämän osa-alueella käyt läpi nousumerkkisi kasvuteemoja. Näistä teemoista yksi tärkeimpiä on ymmärtää oman Aurinkosi kasvua siten, missä merkissä se kartallasi sijaitsee. Anna Aurinkosi kasvaa sellaisena, mihin se on syntynyt ja löydä sille annettu elämänenergia esimerkiksi luonnon tarjoamien esimerkkien avulla. Mieti esim. mihin vuodenaikaan olet syntynyt?

Jousimies ja Kalat – Jupiter (ja Neptunus)

Jupiter hallitsee jousimiehen ja kalojen merkkejä. Kaloilla on myös toinen eli moderni hallitsija, Neptunus.

Jupiter kartan hallitsijana opettaa ihmiselle mm. mielikuvituksen käyttöä, rajattomuutta, karismaa, optimistisuutta, näkökykyä, unelmointia ja tavoitteiden asettamista tullen pois mm. välinpitämättömyydestä, piittaamattomuudesta sekä liioittelusta tilanteissa, missä ei ole minkäänlaista konkreettista kykyä ottaa vastuuta asioista, mihin on ryhtynyt. Tärkeitä opinpaikkoja on mm. oman sietokyvyn, jaksamisen sekä kykenemisen ymmärtäminen sekä näkeminen, millainen vaikutus Jupiterin mittaamattoman laajalle vaikutuspiirille ulottuvalla energialla voi olla. On opittava näkemään vastuu omien tekojen ja päätösten takana, mutta myös siinä, millainen roolimalli ja esimerkki on muille. Sinun Jupiterin merkki ja huonesijainti ohjaavat eteenpäin lisää, mutta näyttävät myös, missä elämän osa-alueella käyt läpi nousumerkkisi kasvuteemoja. Näistä teemoista yksi tärkeimpiä on antaa Jupiterin tukahduttamatta sekä epäilemättä laajentaa sitä elämän aluetta, missä se sinulla vaikuttaa, mutta samalla ottaa vastuu omista teoistaan tuolla alueella eikä antaa laajentumisen mennä överiksi tai muita vahingoittavaksi.

Kauris ja Vesimies – Saturnus (ja Uranus)

Saturnus hallitsee molempia, kauriin ja vesimiehen merkkejä. Vesimiehellä on myös toinen eli moderni hallitsija, Uranus.

Saturnus kartan hallitsijana opettaa ihmiselle mm. rajoja, vastuuta, velvollisuutta, karsimista ja johtokykyä, tullen pois mm. arvostelusta, ylenkatsomisesta, kykenemättömyydestä lepoon sekä kaikenlaisesta vallanhalusta, missä tallotaan samalla muita jalkoihin. Tärkeitä opinpaikkoja on mm. opetella sietämään suunnitelmien viivästymistä, muutoksien mahdollisuutta, kärsivällisyyttä ja lempeyttä erityisesti itseään sekä omaa kehoaan kohtaan. Aika kypsyttää Saturnusta eikä mikään tai kukaan voi nopeuttaa niitä prosesseja, mitä Saturnus työstää. On tärkeää oppia ymmärtämään, että liian nopea toiminta ja kaikenlainen hosuminen vievät vain kohti vääriä reittejä, mitkä lopulta hidastavat kulkua entiseltään. Menneiden virheiden anteeksiantaminen itselle sekä muille on oleellinen tehtävä Saturnuksen hallinnoimalla kartalla. Sinun Saturnuksen merkki ja huonesijainti ohjaavat eteenpäin lisää, mutta näyttävät myös, missä elämän osa-alueella käyt läpi nousumerkkisi kasvuteemoja. Näistä teemoista yksi tärkeimpiä on ymmärtää, että Saturnus pyrkii rajoittamaan sekä hidastamaan sinua siksi, että aika ei vielä ole oikea tai että et ole vielä valmis siihen, mihin olet ryhtymässä. Saturnus ei ole kiusaamassa vaan kertomassa, että kaikille asioille on oma aikansa ja että kärsivällisyyden teemaa ei saisi ulottaa tarkoitukselliseen itsensä hidastamiseen.

ANNE MARI – STARPRIESTESS

Tähtituuli

Jaa

lue lisää