Härkä horoskooppi 2023

Härkä horoskooppi tammikuu 2023

Härkä horoskooppi tammikuu 2023

Härkä horoskooppi 2023

Tervetuloa seuraamaan Härän horoskooppia vuodelle 2023. Nämä tekstit on kirjoitettu ensisijaisesti sinulle, kenen nouseva merkki on Härkä. Kannattaa kurkata myös aurinkomerkkisi viesti (etenkin jos karttasi on päiväkartta) sekä kuumerkki viesti (etenkin jos karttasi on yökartta). Jos et tiedä, kumpi oma karttasi on, löydät siihen nopean ohjeen täältä.

Kaikki Tähtituulen sivuilla julkaistavat kuukausittaiset horoskoopit on kirjoitettu kollektiiville eli ne eivät ole henkilökohtaisia. Oma karttasi vaikuttaa siis taustalla aina kaikkein tärkeimpänä, mikä voi myös korostaa tai lieventää joitain merkityksiä. Myös itsetuntemus vaikuttaa taatusti siihen, miten hyvin tai huonosti jotkut asiat resonoivat. Jos jokin ei tunnu omaan elämään sopivalta, ei viesti ole silloin tarkoitettu sinulle. Luota aina ennenkaikkea omaan intuitioosi.

Vuosihoroskoopit tulevat luettavaksi kuukausi kerrallaan, alkaen tammikuusta 2023 ja ne ilmestyvät Tähtituulen sivuille aina kuukauden ensimmäisten päivien aikana. Nähdään taas viimeistään tammi-helmikuun vaihteessa!

Jos et ole selvittänyt omaa nousumerkkiäsi, löydät ohjeet kartan tekoon klikkaamassa tästä.

Merkkien symbolit astrologiassa

symbolit Tähtituuli

Lue lisää huoneista täältä

Jokainen horoskooppi on myös kirjoitettu whole sign eli merkkihuonejaolla. Jos käytät placidusta pääasiallisesti, saattaa jotkut huoneet näyttää eri merkkiä mihin olet tottunut. Tämä ei kuitenkaan muuta asiaa, astrologiaa voi ja PITÄÄ tutkia monesta eri näkökulmasta.

Härkä horoskooppi tammikuu 2023

1.1.-20.1. Aurinko kauriissa, 9. huoneessasi

Aurinko valaisee oppimisen, henkisyyden, elämänfilosofioiden, valaistumisen ja matkustamisen huonettasi tammikuun alkupuoliskon, minkä jälkeen se on valmis siirtymään 10. huoneeseesi työn, uran ja julkisen minän huoneeseen. Se huone, missä aurinko liikkuu vuoden aikana, valaistuu astrologisesti kirkkaimmalla valolla, mutta vain lyhytaikaisesti. Joissain huoneissa valo saattaa sokaista, toisissa se on miellyttävä seuralainen. Yhdeksäs huone sijaitsee keskitaivaan läheisyydessä, missä Aurinko saa luontaisesti möllöttää taivaan täydeltä. Yhdeksännessä huoneessa Aurinko saa toden teolla nauttia valostaan ja kirkastaa asioita, missä se tahtoo oppia lisää. Nähdä lisää, kokea lisää. Ehkä matka kotimaan rajojen ulkopuolelle tuntuu tähän aikaan vuotta aina houkuttelevalta vaihtoehdolta.

18.1. Aurinko ja Pluto ovat yhtymässä kauriissa, 9. huoneessasi

Tämä on oivallinen päivä laittaa eteenpäin voimaa ja auktoriteettia vaativia asioita. Varo kuitenkin pakottamasta toisia tahtoosi, etenkin asioissa, missä koet olevasi absoluuttisesti oikeassa.

20.1. Aurinko siirtyy vesimieheen, 10.huoneeseesi

Aurinko siirtyy Vesimieheen, 10. huoneeseesi. Asiat mm. työasioissa, uralla ja julkisen minän roolissa korostuvat ja valottuvat.

3.1. Venus siirtyy vesimieheen, 10. huoneeseesi

Venus siirtyy myös työn ja uran huoneeseen vesimiehen merkkiin, mutta se tekee sen jo heti tammikuun 2023 alussa. Venus on miellyttävä ja lempeä energia ja sen liike useimmiten tuo esiin hyvyyttä ja onnenkantamoisia sen huoneen teemoihin, missä se liikkuu. Mutta kyllä Venus osaa nostaa esiin myös sen harvemmin puhutun puolen; kiivaan soturin ja taistelijan, joka ei pelkää nostaa esiin epäkohtia paikoissa, missä sitä vaaditaan. Tämä puoli voi tulla esiin etenkin sen liikkuessa vesimiehessä, sillä merkki on väsymätön oikeudenmukaisuuden puolesta puhuja ja taistelija. Sinulla tätä teemaa saattaa tapahtua työasioiden parissa, jos sille on tilausta. Yhtälailla mukavat asiat ovat valmiita tulemaan esiin.

7.1. Täysikuu ravussa 16°, 3. huoneessasi

Rapu täysikuu nostaa huomiota kotiin ja sen asukkeihin (nykyisiin tai lapsuuden, etenkin suhteessa äitiin tai lapsuuden pääasialliseen huoltajaan). Kolmannessa huoneessa herkkä rapu täysikuu nostattaa esiin kommunikaation ja itsensä ilmaisemisen tärkeyttä. Rapu ei osaa aina ilmaista itseään sanallisesti siinä huoneessa missä se sijaitsee, mikä on sen yksi suuri opinpaikka ja tämä voi olla sinulle tärkeä muistutus. Alitajunta saattaa täyttä kuuta edeltävinä ja parina jälkeisenä päivänä olla erityisen aktiivinen.

Unimaailma voi olla erityisen runsas ja jopa äänekäs, jos olet peitellyt jotain viestejä aikaisemmin, mitä tietoisuuteen on tuotu jo toista kautta. Unien kirjaaminen talteen voisi olla sinulle merkityksellistä tämän täydenkuun aikaan. Jos täysikuu valvottaa ja pilaa sitä ympäröivät päivät, kokeile nousta vähäksi aikaa ylös ja tee jotain hyödyllistä, mikä on jäänyt tekemättä. Ota täydenkuun valo talteen ja siirry yöpuulle, kun uni alkaa painaa. Tämä tottakai vain, jos se on muilta osin elämäntilanteeseen katsoen mahdollista.

27.1. Venus siirtyy kaloihin, 11. huoneeseen

Venus vaihtaa toista kertaa merkkiä tammikuun aikana. Venuksen siirryttyä kaloihin, yleinen ilmapiiri ihmisten kesken voi pehmentyä, romanttiset eleet lisääntyä, mutta samalla on mahdollista, että haksahdamme hieman pöhköihinkin asioihin, koska romantisoituneet silmämme näkevät kaikissa pelkkää hyvää. Joidenkin kohdalla aika voi näkyä kohonneena itsekkyytenä. Venus kalat katselee maailmaa usein vaaleanpunaisten kakkuloiden läpi, toisinaan vältellen totuutta ja 11. huoneessa se saattaa toteutua ystävien kesken. Sekavia tuntemuksia näköpiirissä! Venuksen transiitti 11.huoneessasi myös voi myös auttaa tärkeiden ihmisten kanssa asioiden selvittelyä, kun siihen vain ryhtyy reippaasti.

21.1. Uusikuu vesimies 1° 10.huoneessa

Uusikuu antaa mahdollisuuden oivaltaa ja löytää itsestään sekä osaamisestaan jotain piilossa ollutta, mutta myös aivan uusia ideoita & oivalluksia mm. uran suhteen. Syntyyhän vuoden ensimmäinen uusikuu idearikkaassa ja tulevaisuuteen kurkottavassa vesimiehen merkissä sekä sinun 10. huoneessasi. Se voi nostaa esiin toiveita ja haaveita alkaneelle vuodelle ja se on hyvää aikaa kirjata itselleen esim. vuosikelloa tai urasuunnitelmaa. Kirjaa ylös kaipuusi ja toiveesi, tee uudenkuun tarotpöytä, luo loitsu… ja muista kohtuus, sillä vesimies on käytännöllinen ja tarvelähtöinen.

12.1. Mars lopettaa perääntymisen kaksosessa 2.huoneessasi

Vih-doin-kin Mars päättää ikuisuudelta tuntuneen perääntymisen 2.huoneessasi, mihin liittyy mm. raha, koti, turvallisuuden tunne ja oma kehonkuva. Mars siirtyi kaksosen merkkiin ja 2. huoneeseesi jo 20.8.2022 ja sen perääntymisjakso taasen alkoi 30.10.2022. Perääntymisen aikana on voinut esiintyä hankaluuksia ja väärinymmärrystä erityisesti raha-asioissa ja oman kehonkuvan kanssa, mutta yleisesti Marsin liike 2.huoneessa on voinut olla muutoksia täynnä, eikä mikään päivä tunnu samalta. Se voi olla kolaus turvallisuudentunteelle.

Vaikka perääntyminen päättyy 12.1., tarkkaile silti edelleen mm rahankäyttöä sekä sitä, miten puhut sisäisellä äänelläsi. Marsin liike kaksosessa voi tuoda mukana paljon toimintaa, mihin kaikkeen keho ei välttämättä osaa varautua, mutta voit muistuttaa tästä myös mieltäsi. Pidä lepopäiviä.

Mihin vanhoihin asioihin palasit perääntymisjakson aikana (30.10.22-12.1.23)? Mieti nyt tarkkaan, kannattaako niitä vielä rehata mukana vai onko jo aika päästää irti. Keskity hyvällä omallatunnolla itseesi, mutta varo itsekkyyttä. Riitely ja ärtyneisyys saattoi yllättää useammankin kerran perääntymisjakson aikana, etenkin tuonne marraskuun puoleen väliin saakka. Mars pysyy 2. huoneessasi maaliskuun loppupuolelle asti, minkä jälkeen energia muuttuu huomattavasti, sillä aktiivisuuden, ulospäin suuntautuneisuuden ja maskuliinisen energian planeetta siirtyy sisäänpäin kääntyneeseen ravun merkkiin.

18.1. Merkurius lopettaa perääntymisen kauriissa, 9.huoneessasi

Alkuvuosi on menty aika tiukilla, kun kaksi persoonallista planeettaa perääntyy yhtäaikaa ja se tapahtuu vielä toisilleen ominaisissa merkeissä. Merkurius hallitsee kaksosen merkkiä ja Mars on ylennyksessä kauriissa. Vuoden alussa Mars liikkuu kaksosessa ja Merkurius kauriissa. Ja ne molemmat siis perääntyvät kuukauden alkupuoliskon. Onko tämä käänteisvaikutus, hallittu kaaos, paskamyrsky vai jotain siltä väliltä, kaikkea tasaisesti.

Merkurius kuitenkin aloitti perääntymisjaksonsa jo välipäivien aikaan sinun oppimisen, henkisyyden, elämänfilosofioiden, valaistumisen ja matkustamisen huoneessa. Perääntyvä Merkurius kauriissa voi tuoda tullessaan tarpeen palata erilaisten rakenteiden, lupausten ja sitoutumisten pariin. Merkuriuksen perääntyminen on hyvää aikaa reflektoida ja tarkastella asioita uudelta näkökulmalta. Se on hyvää aikaa pysähtyä ja rauhoittua merkin ja huoneen teemoissa; sinulla liittyen mm. siihen, miten katselet maailmaa, mutta myös millaisella äänellä egosi puhuu. Millaisten asioiden oppiminen on osaltasi tässä? Mitä et halua enää jatkaa, mutta olet tähän asti vienyt eteenpäin velvollisuudentunteesta.

HITAIDEN PLANEETOIDEN SIJAINNIT TAMMIKUUSSA 2023

Hitaammat planeetat vaihtavat merkkiä paljon harvemmin, mitä persoonalliset planeetat Aurinko, kuu, Merkurius, Venus ja Mars.

Jupiter ja Saturnus

Jupiter siirtyi pysyvästi 12.huoneeseesi oinaaseen 20.12.2022. Jupiter on onnentuoja ja laajentaja. Kun se liikkuu vuoden alkupuoliskolla (16.5.2023 asti, kunnes se siirtyy härkään) sinun alitajunnan huoneessa, mutta samalla kaikkein piilotetuimmassa palassa karttaasi, saattaa tämä transiitti olla hieman uninen ja energiapiikit tulevat kuin verhon takaa, yllätyksinä, eikä niihin voi varautua. Jupiter menee herkästi myös liioittelun puolelle eli kaikenlaiseen haahuilutilaan jäämistä tulisi välttää, etenkin jos siihen on taipuvainen. Henkinen polku saattaa alkaa kiinnostaa tai kiinnostus siihen palautuu.

Saturnus on ollut pysyvästi sinun 10.huoneessa vesimiehessä joulukuusta 2020 saakka. Ensimmäinen pyörähdys vesimiehessä oli jo maaliskuulta heinäkuun alkuun 2020. Olet saattanut tuntea rajoitusta ja tietynlaista hankaluutta etenkin työrintamalla tämän ajan, kun Saturnus on liikkunut sinun 10. huoneessasi. Samalla kuitenkin Saturnus on 10. huoneessa kotonaan, tekemässä hyvää, vaikka se nyt ei aina siltä tunnu. Saturnus voikin tuntua joskus ankealta rankaisulta, mutta samalla sen tehtävä on siivota pois kaikki se, mitä et enää tarvitse. Olemme transiitin loppuvaiheilla, minkä vuoksi vuoden alkupuolisko voi tuntua erityisen tympäisevältä, kun Saturnus viimeistelee tehtäviään. Se kysyy sinulta, oletko varmasti oppinut rajat työssä ja asioissa mitä teet? Teetkö toisten työt, saatko kiitosta? Oletko uupunut? Osaatko pitää pintasi asioissa, mitä sinä haluat tavoitella? Aseta rajoja, isosti! Aikaa on maaliskuulle asti, sen jälkeen lipsutaan aivan eri maailmaan.

Uranus ja Neptunus

Uranus liikkuu sinun 1. huoneessasi härässä. Uranus on jo useamman vuoden ajan tuonut muutosta ja äkillisiä sekä yllättäviä liikahduksia asioihin, mihin liittyy sinun läheisimmät osat sinua itseäsi. Sinun energia, olemus ja persoona. Millaiseksi tunnet itsesi. Suurinta keikutusta ja vaihtelua on voinut tulla juurikin liittyen taloudelliseen puoleen. Mutta samalla se on voinut rikkoa sinulla rakenteita, joiden aika on ollut hajota. Uranus 2.huoneessa voi olla kuin tarotkorttien Torni. Voi että se pelottaa ja kauhistuttaa, kun se osuu kohdalle, mutta kun rytinä on ohi ja pöly tasaantunut, alkaa totuus valjeta, eikä se näytä itseasiassa yhtään pahalta.

Neptunus liikkuu 11.huoneessasi kaloissa ystävien, yhteisöjen, harrastusjoukkojen sekä tulevaisuudenkuvien huoneessa. Se on seilannut näillä vesillä ja hyvän tovin, vuodesta 2011 asti. Matka kestää vielä 2026 vuoden alkupuolelle saakka. Olet saattanut tavata paljon ihmisiä, jotka ovat hyvin “normaalista” poikkeavia ja mahdollisesti löytänyt oman heimosi. Huomaatko törmääväsi kaikkialla ihmisiin, jotka antavat sinun olla juuri se, kuka olet; aivan niitä “oudoimpia” piirteitä myöden. Olet saattanut myös osallistua normaalia enemmän kokoontumisiin ja ryhmiin, missä olet saanut tavata luovia, henkisiä tai taiteellisia tyyppejä. Mikään ei ole enää samalla tavalla, mitä se oli tämän transiitin alettua ja vuoteen 2026 mennessä kaikki tulee olemaan taas ainakin osittain aivan täysin päälaellaan, mihin nyt on ehditty tottua. Mutta on myös mahdollista, että Neptunuksen myötä on lähdetty ajelehtimaan hieman vääränlaisiin porukoihin, missä lilluminen tuntuu liian makoisalta, koska vastuu ja velvollisuus poistuu – vaan sepä onkin vain yksi Neptunuksen kangastuksista.

Pluto ja Chiron

Pluto on liikkunut vuodesta 2008 saakka sinun 9.huoneessasi kauriissa ja se käy kokeilemassa energiavaihdosta vesimiehen merkissä ensimmäisen kerran keväällä 2023, alkaen 23.3. Pluto on muovannut ja transformoinut elämääsi näkyvällä paikalla vuosien ajan, etenkin henkisyyteen tai elämänfilosofiaasi liittyvissä asioissa. Jos sinun MC eli keskitaivaan piste on myös kauriissa, olet saattanut käydä läpi isoja muutoksia työmaailmassa tai henkisellä polulla tai muutoin vain itsetutkimuksen saralla. Siihen on voitu jopa suorastaan pakottaa vaativien ja peruuttamattomien tilanteiden kautta, esim. perheenjäsenen tai muun läheisen kuolema, radikaali muutos työssä tai omassa terveydentilassa.

Kentauri Chiron siirtyi 2018 oinaaseen, sinun 12.huoneeseen. Chironin matka 12.huoneessasi jatkuu vielä 2027 saakka. Chiron on haavoittunut parantaja, joka transiitillaan oinaassa auttaa meitä parantamaan syviä, henkisiä haavoja itsekkyyttä ja omatoimisuutta vaativilla tavoilla. Sinulla se on saattanut tarkoittaa esim. piilossa olleiden traumojen nousemista ylös tietoisuuteen.

Palaa takaisin kaikkien merkkien listaukseen

Jaa

lue lisää